Had denen bir sey var

İlk çocuğumu 29 ikinci çocuğumu 30 yaşında doğurdum, o 1 sene bile o kadar farkediyor ki. Yaş ilerledikçe daha zor oluyor bazı şeyler. Erken evlenmek değil ama erken anne olmak isterdim. Yaş ilerledikçe tahammülümün azaldığını hissediyorum.

Zaten evleneli 2 yıl olmuş yaş itibariyle çokta erken sayılmaz bebek için. Ayrıca kadınların biyolojik saati işliyor, yaş ilerledikçe daha zor olabilir bebeğiniz. Allah kucağınıza almayı nasip etsin, bırakın insanlar ne söylerse söylesin herkesin saçma da olsa bir fikri var işte

Zaten hiçbir zaman “oh yeter bu kadar. gezmelere doydum artık evimde oturup kendimi çocuklarıma adayacağım “ demeyecektiniz. Gezmeye eğlenmeye doyulur mu ... sonuçta kafa dağıtmak, eğlenmek, rutin bozmak yorgunluk attıran bir şey. Yorulup bunaldıkça başvurulan bir şey. Hayatta bırakılmayacak bir şey. Artık çocuğunuzla rahat eğlenmenin yollarına bakacaksınız :)

Tabi ki sizi düşündükleri falan yok. Hayat sizin eş sizin evlat sizin ne güzel rabbim vermiş çok sükür deyin takılmayın. Bende 28 de evlendiğimde düğünümden 5 ay sonra suprz bir şekilde hamile kalmıştm ozaman herkes olmasa da bir kısım böyle tepki vermiştti ama şimdi iyi ki de diyorum herşey yaşında güzel. Bir ömür çocuk düşünülmüyorsa o ayrı mesele ama çocuk isteniliyorsa uzatmaya ne gerek var bence 27/28 ler ilk çocuk için gayet ideal yaşlar. Sağlıkla kucağınıza alın

Böyle bir haber verildiğinde düşünce ne olursa olsun söylenecek tek cümle “Hayırlı olsun” olur..Erkendi geçti planlıydı değildi diye kendinizi anlatmanıza bile hiç gerek yok.

Evliliğinin 2.ayında hamile kalmış olanlar var aramızda..Yaş desen 20.Dertlenmesi gerekenler ben ve benim gibi toyluğunun kurbanı olanlar/edilenler...
Hayırlısıyla kucağınıza alın bebeğinizi

Boşver insanları sen sana bu yorumları yapanlar hasedinden yapıyor o ne demek ya eşine güvenmezler gittiği yere kadar yer içer gezer tozarlar kafalarında hep yürümez ise boşanırız mantığı ile yalandan bir yatagı paylaşır aile olmak yerine zevzekliği secerler sonra etraflarında oturmuş evlilik daimi ileriye dönük planlar ile yaşayanları görünce hemen acelen neydi gezseydın derler can sıkacaklarını düşünürler senın hayatının bittiğini söylerler ama içten içe kendı hallerine acırlar bir cocuklar olsun istemiyorlar cunku eşlerine güvenmiyorlar adını da hayatımızı yaşıyoruz daha erken koyarlar üzme güzelim canını yavruna odaklan tadın çıkar Rabbim sağlıklı şekilde kavuştursun sizi yavrun ile

Kıskanıyorlar bence. Yerinizde olmak için neler vermezdim. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Gorumceye bak deseydiniz ya sen bize uygun zamanı haber verseydin o zaman çalışmalara başlardık diye densiz gerçekten... Yaşınız gayet uygun çocuk düşünmek için üstelik 2 senelikte evliyim diyorsunuz neresi erken anlamadım. Ayrıca sırf gezeriz tozariz diye çocuk yapmak niye ertelensin ki benim bir arkadaşım geçen yaz 8 aylık bebeğiyle Karadeniz turuna çıktı baya keyifli geçmiş..
Yediğimiz içtiğimiz herşey hormonlu , çocuk yapmakda oyle planlı olmuyor artık maalesef kendimde dahil etrafımda tedavi görmeden hamile kalan pek kişi yok. Allah ne güzel nasip etmiş keyfini sürün hamileliğin cevrenizdeki hadsizlere cevabını verin belli ki kıskançlıktan oluyor

Insanlar insanlarimizzz valla bu yorumlar bitmiyor...dogum yapmak uzereyim... calisiyorum izne ayrildim.. suresine bile karisiyolar.. 4 ay yap 6 ay kullan..daha neler neler ne akil vermeler...

Öncelikle hayırlı olsun. Sağ salim alın kucagınıza inşallah.. Hamilelikten itibaren insanların dırdırına alışmalısınız artık. Hiç susmuycaklar. Siz alışacaksınız, duymazdan geleceksiniz. Bana artık sende hamile kal diyip duruyorlardı.Hamile oldugumu duyunca resmen beni bebekten soguttular. Bu vücudu bi daha asla bulamazsın,göğüslerin şişecek, karnın çatlıycak, uyku uyuyamıycaksın, gezemiyceksin vs vs.. Zaten yeterince hassas bi dönemdeyim. Ne gerek var? Çok afallamıştım o dönem. Madem bu kadar berbat bi şeydi neden hadi diyip durdunuz o zaman? En güzeli hıhı aynen diyip geçmek.. Olan olmuş artık. Hele o minik bi dogsun her şeyi unutturur size. :)

Esimde bende agliyarak anneme ve babama hamile oldugumu acikladik :) annemin tepkisi: sahi mi lan? Tühhh salak seniiii dedi kicini döndü :) cok üzülmüsdüm :)

Evlilik sizin çocuk sizin kime ne. Millet susmaz herseye bır bahane bulur. Ben 4 yılda evlendim flört söz nişan düğün. ben 24 esım 34 yasındaydı. Kv hep sitemli sekılde sen hemen evlenmek istedin acele ettin VS dıye uzdu. Bıkac kez tekrarlayınca kv anne ben acele etmedim diğer eltilerimi gelın cok durmaz diyerek söz Nisan dugun 3 ayda almıssın ben 4 yılda evlendim oğlun tohuma kaçıyordu almasaydım dedim şok oldu cvp verdiğim için birdaha bu konuda ağzını açmadı. Yani cvp vermezsen elestrinin dozu hep artıyor. Çünkü doğru onun doğrusu senin değil. Görümce de birdaha derse deki. Sen yaşlanmadan bebek yapayım dedim ömür kısa dersin o görevliye de yüz verme okadar senı elestrecek kadar samımı degılsenız tabıkı.

Geç evlensen memnun edemezsin
Erken evlensen memnun edemezsin
Çocuk yapmasan arkandan olmuyor derler
Yapsan ne acelen vardı derler.
Kimseyi memnun edemiyorsun yani.
Başkalarına göre hayat yaşamıyoruz herkesin hayatı kendine. Yargılamakta kimseye düşmez.

Eşinizin çok bilmiş ablası tebrik etmedi mi hayırlı olsun demedi mi "hala" olacagina sevinmedi mi?... Aptal varliklar. Ona neymiş sanki biraz acele ettiniz de neymiş hadsizler

İki yıl evlilik, yaş 27 gayette zamanlama güzel millet konuşmak için konuşuyor.. anlamıyorum iki yıl olmuş menapoza girmeyi mi beklesin bu insanlar ....

Ben 2014 te 20 yasimda evlendim. Evet erken evlendim herkeste bunu soyledi ama cocuk konusunda erken diyen pek cikmadi gemelde ben tedavi olmaya ugrasirken herkes cocuk ne zaman vs soruyordu. Hatta kadinin biri gobegimi bebek sanıp sevmişti kac gece agladim. Yani elalem denen o şey hic susmaz ve senin yerine planlar yapmaya devam eder. Misal simdide 2. Cocuk yap diyen cogunlukta ama yapsam vay daha öbürü küçüktü neden hemen yaptin derler. Zamaninda cocuk ne zaman diyenlere hep Allah ne zaman verirse derdim. Sizin yerinizde olsam niye erken diyenlere 50ye kadar 5 cocuk sigdirmam lazim falan der bi afallatirdim

Yaaa boşversenize Allah nasip etti oldu diyin geçin:) ama keşke hemen söylemeseydiniz bi 3-4 ay falan geçseydi öyle söyleseydiniz sizin için de bebek için de daha güzel bi durum bu. Şimdiden hayırlı olsun Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin

Bence erken değil geçte değil tam zamanı Bebek için . Bende 92 doğumluyum 1.5 yıllık evliyiz 2. Evlilik yıldönümü kutlaması yaptıktan sonra korunmayı bırakmayı düşünüyorum . Sonra akışına bırakacağım bakalım kısmet herkes konuşur neler neler der oooo yani . Ama evlilikte bir sorun yoksa 2. Yıldan sonra ki süreç bence güzel zamanlar bence sizin tek hatanız çevreye söylemekte erken davramış olmanı 5 haftalık hamileyken daha kalp atışı duymamışken sadece anneme söylerdim herhalde çalışma arkadaşların filan gerek yoktu . Ama söyledin diyelim millet böyle saçma sapan konuşuyor kalp kırıyorsa sende onların kalbini kır bence hadsizler

Yaşınız hiçte erken değil tam zamanı. Ayrıca görümcenize ne oluyorda sizi kenara çekip laf söylüyor. İnsanlar neden bu kadar kıskanç anlamıyorum kendilerinde olmayan bişey yada kendilerinin yapamadığı bişeyi başkası yaptığı zaman hemen kötülüyorlar. Siz kafaya takmayın. Allah hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip eder inşallah

Eşiniz 33 yaşındaymıs,bu adam 40 ında mı baba olacak daha?Çocuk dedigin müthis bir enerji istiyor insandan.Buna da yasin etkisi oluyor.Bir de evlilige ve cocuga erken demek icin kisilerin gelir konusunda sikintisi olur ,resit olmaz bunlar büyük problem söylenir.Diger türlü 30 sularindaki insanlara bu yorum cok hadsiz.Görümceniz hafif kiskanmis sanirim.Bana öyle geldi.

Niye insanlar cocuk.oldukdan sonra hayatin sona erdiğini düşünüyor? Cocukla gezilmiyormu? Tatil yasakmi? Benim arkadaşım 2 çocuğuyla (2 ve 1 yaşında bebeleri) 4 aylik güney afrika turu yapdi. Simdide karibik tatili planlıyor.
Demek istediğim, gezek insan bebeklede geziyor. Takmayin kafaniza. Milletin ağızı torba değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…