Hadi bakalm sz sras Kaynvalidelerde..

sanki beni anlatmışsınız..aynı tipte bir kaynanaya sahibim ne yazık ki...

ben bu gelin kaynana konusunda en büyük suçlu eşlerimiz diye düsünüyorum. Kadınlar genelde anneleriyle sorunlarını paylaşsalar bile detaya inmezler. eşim şöyle yaptı böyle yaptı diye ta detayına kadar anlatmazlar. bunu anneleri üzülmesin diye yaparlar ama bu ayrıca annelerinin damatlarına karşı kin duymamalarınada bi sebep. Erkekler anneleriyle herşeylerini paylaşıyorlar. herşeyi anlatıyorlar. en azından benim gözlemlediğim öyle. eşim bi suratını assın morali bozuk olsun kaynanam inciğine kadar öğrenmek için bin defa neyin var diye sorar ve sonunda ağzından lafı alır. sonuçta ne oluyor kötü gelin oğlunu üzüyor. bunun üstüne bide aradaki nesil farkı görgü adet vs farklılıkları giriyor, evini kaynananınkı gıbı toparlamıyorsan cocugunu onun büyüttüğü gibi büyütmüyorsan, eşin annesinin laf söylemesine müsade ediyorsa olan olur. bütün mesele eşlerimizde. saygısızlığa lüzum yok ama yeri geldiğinde '' anne lütfen!!!!!! '' demesi bile yeterli olacaktır.

sütten çıkma ak kaşık değiliz ama hanım annem sürekli eltimi övüyor buda beni deli ediyor hem sadece o değil görümcem,kayınbabam NİŞANLIM bile

Ben çok merak ediyorum sayın zehranazz hanım oğlunuzu evlendirene kadar ne kıskançlığınızı görüyoruz nede bişeye karıştığınızı ve evlendikten sonra oğlunuzdan sürekli kıskançlık krizlere giriyorsunuz, yanında bile otursak suratınız asılıyor laf sokuyorsunuz o zaman oğluğunuzu neden evlendiriyorsunuz, ben bunu kayınvalidemede dedim, sizin verebildiğinizi biz gelinler veremeyiz (analık duygusunu, analık sevgisini), bizim eşimize verdiğimizi siz veremezsiniz dimi iki duyguda farklı bile bile evlendiriyorsunuz peki neden kıskanıyorsunuz oğlunuzu bizden çünkü her iki tarafında görevi farklıdır. cevap bekliyorum mümkünse

çok şanslısın şükret

evlilik sürecini yaşamamış olsaydım neden gelin kaynana anlaşamasın ki.. derdim. ama kayınvalidemle daha ilk tanışmamızda anladım.. ben "sevdiğim kişinin annesini tanıyacağım" diye gülücüklerle başladığım görüşmeden gözlerim dolu dolu çıkmıştım... hamileliğime kadar da bu hep böyleydi.. sözleri beni çok üzdü.. ve insan bir noktadan sonra unutamayacak kadar içine atmış oluyor... şimdi kendini sevdirmek istiyor-bazı nedenlerden dolayı-.. ama ben unutamıyorum.. ve onu iyi tanıyorum... ama yine de elimden geldiğince onu kırmamaya çalışıyorum..

demek istediğim: istisnalar mutlaka vardır ama kayınvalide içgüdüsü bir gerçek...

Bir erkeğin mutlu olabilmesi için birey olması gerekir,

Anne babasını atması değil birey olmak, kendine özgü bir hayat biçimi oluşturmak.

Eğer anneye bağlı değil bağımlı yaşıyorsa o erkekte karakter sorunu vardır.

Annesini suçlamam ben.

Kendisi özgürlüğünü ilan edememiş, ergenlikte yaşamayı kabul etmiş bir adamın annesi değil kendisi suçludur.

Adam 35-40 yaşına gelmiş ve "ailemle oturacağız" diyorsa annesi ne kadar baskıcı olursa olsun adam suçludur, o ortamdan kendini ayıramadığı için!

ya bazi erkekler hayatlari boyunca ailesinin sozunun disina cikmadiklari icin ya da maddi olarak ailesine bagimli oldugu icin yasaniyor cogu sorun. ekonomik ozgurluk ve iyi bir karaktere sahipse esiniz sorun olmaz. aynisi kadin icinde gecerli, elinde bir isi varsa esinede nazi geciyorsa laf etsinde ben goreyim kaynana kismini.

Son düzenleme:

aynen sizin gibi düşünüyorum kaynanayı boşuna suçlamayalım erkek karaktersizse gerisi boşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş.benim kaynana hiçbişey yapmasa süzülür bir de dindar geçinir o da olmasa zaten vay halime.................ama erkek fırsat vermeyecek...............Tabi karakterliyse insanın eşi karaktersizse karşıdakiler onu istediği gibi kullanır...............................

ah be güzelim cogu anadolu kadını analık duygusunu bile veriyor kocasınaa....üstüne başına aclıgına herşeyine sağlıgına dikkat ediyor evlat gibi hissediyor üstüne bide kadınlık veriyoruz.......... Onlar bizim verdiğimizi veremezler ama

canım benim bizlerde eşimizin üsrüne titriyoruz, sağlığıdır, giyim tarzından tut herşeyiyle ilgileniyoruz, ve eşimeherzaman demişimdir benim koca bebeğimsin diye ama neyaparsan yap bir ananın yerini alamayız annesinin sevgisini veremem naparsam yapıyım her iki tarafın duyguları farklıdır onu demek istemiştim

anam benimki böyle onların arkasında olunca ben deliriyorum ya oyüzden hiçbirşeyi hoş karşılamayacak duruma geldim :)))) durumum vahim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…