super ve her noktasina virgulune katiliyorum arkadasim. hepimiz bir gun kayinvalide olucaz Allah nasib kismet ederse, ama kendimizide ezdirmememiz gerek. mesafe mesafe mesafe...herkesin iyisi olduğu gibi kötüsü de vardır
evlendim diye hayatta ailemden sevdiklerimden el çekmem
eşimin annesi rahatsız olacak diye sevdiklerimi görmekten gidip gelmekten geri kalmam
görümclerim ayak ayak üstüne atıp tırmak boyarken ben kalkıp iş yapmam
sırf eşimi doğurdu diye bana laf sokmasına emir vermesine boyunduruk altına almasına izin vermem
saygı duymuyorsa saygı duymam
anneme yapmadığım iyiliği ona yapmam benim annemden ne artısı var ki saçları altın sırmadan mı?
saygıdeğer erkek anneleri böyle düşünmezse hiçbirşey olmaz sorun yaşanmaz
kayınvalidemle aram fena değildir bal şerbet olamaz çünkü kimse 20-30 yaşından sonra tanıdığı huyunu suyunu düzenini bilmediği biriyle bal-şerbet olamaz
iyi kadındır sağolsun kırmamaya özen gösteririz birbirimizi
elbette sıkıntılı anlarımız olmuyor değil elbette neticede insanız ama mantıklı iki insan gibi çözeriz
benim kurallarımı bilir ben onun kurallarını ki birbirimizi ezmeye çalışmayalım.
ben anlamıyorum ne bekliyorsunuz hayat tecrübesi sizden az olan daha ev yükü eş yükü bilmeyen bu duruma alışmaya çalışan çoğu zaman hem işe hem eve yetişmeye çalışmak için helak olup azıcık şımartılmayı bekleyen ve hala yaşı kaç olursa olsun ana kuzusu olan gelinlerden???
siz istersiniz ki
artık anası babası biz olalım
gelince hizmet etsin millet gelini becerikli desin
ben kızlarım oturalım o koştursun
evine biz hükmedelim
ne giyecek ne yiyecek evine ne alacak hepsi bizden sorulsun
oğlum kaba bile davransa tepki göstermesin
biz ezelim iğneleyelim horlayalım ama boynunu eğsin el öpsün
çocuğu ne zaman doğuracağına adına sayısına biz karar verelim
böyle uzar gider
bir insan tırnaklarını boşa çıkarmaz
elbet vardır bir sebebi...
canım gelinler size de bir söz
50 - 60 yaşındaki kadınların sizin gibi düşünmesini beklemeyin onlar 20 yaşında iken yıl 1960 tı ve siyah beyazdı tv.
erkekle değil flört göz göze bakınca el ele tutuşunca ayıptı
baba evinden çıkıldı mı ardına bakılmazdı... kan kussan da kızılcık şerbeti denirdi...
her kayınvalide biraz eski topraktır karışır emir verir yönetmek ister
bu durumu akıllıkla savuşturmak kendi kurallarınızı ailenizi kurmak sizin göreviniz
hem zaten oğul ile eş in ayırımını yapamıyorsa iki kadın vay gele o geniş aileden
biri evlattır candır aynı kandır
diğeri can yoldaşı hayat arkadaşı geleceğin sırdaşı bir yatakta bir yastıkta bir ömür dostu sevgilisidir
bırakın eşleri oğlulları paylaşamamayı... sadece onların ayrı rolleri olduğunu bilin yanınızda yeter
ha bunları söyleyen ben hiç mi kayınvaldiemle sıkıntı yaşamadım elbet yaşadım ama kin güdüp diş bilemektense uslubunca halletim...
kısacık ömrü bunlarla heba etmeyelim...
öle jazsmincim evettttt. bende aynı durumdayım seninleee.
ne alaka simdi? sorun cerez degil? her zaman almaya merakli insanlar vardir vermeye degil. bu tarz seyler karsilikli olur. evet nisan kiz tarafina aittir genelde cogu ilimizde boyledir, ama ben arkadasi anliyorum. sorun bi cerez veya ceyizlik canta degil, ordaki ince ayrintiyi kacirmissin.Alıntı jazmin kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
Benim nişanlığımı bile annem diktirtti.Bir kez bile ellini cebine atmadı...Kına gecesinde çerezleri bile biz aldık... Düğünde alınan çeyizlik çantamın parasını bile annem verdi...Daha anlatayım mı...Üzerlerine düşen hiçbir şeyi yapmadılar...Ama ne oldu adı biz yaptık oldu...
Nişanlık ta nişan da kıza aittir zaten.
Ne kadar basit şeylerle uğraşıyorsunuz...aklınızı ALMAK..yada PARA ile bozmuşsunuz...
KINA ÇEREZİ ALSAYDILAR iyi kayınvalide olurlar dı eminim!
Ben 1 yıllık evli olmama, henüz ne anne ne hamile olmama rağmen, kötü bir kayınvalide olmayacağımı biliyorum. Çok iyi olur muyum o gelinime bağlı, bazen kayınvalide çok iyi oluyor ama gelin kötü oluyor. Bir insan vicdanlıysa, iyi niyetliyse, merhametliyse zaten kötü bir kaynana olamaz. Gelinlerin genellikle kayınvalidelerinden şikayetleri, en kötüden daha az kötüye doğru dıralarsak; oğlundan ayırmaya çalışması, üzerine yürümesi, hakaret etmesi, her işine karışması, laf sokması, oğlundan sürekli para istemesi, gelinine sürekli iş buyurması, kendi kızına yaptırmayacağı şeyi gelinine yaptırması (hamileyken temizlik yaptırmak, cam sildirmek gibi), hergün görüşmek istemesi.off ki of....kayınvalide olacağım ama korkuyorum.....korkmak demeyeyim de kaygılanıyorum...
zira hiç yaşamadım bilmiyorum ( kızımdan cicianneyim ya :79:)kayınvalidelik nasıl birşeydir, neden bu kadar kötü görünen birşeydir...Ben oğlumu çok seviyorum ve Onun sevdiğinide, çok seveceğim çok iyi bir kayınvalide olacağım diyorum kendimce, ama gerçekten dediğim gibi olacak mı acaba....ben ne kadar çok seversem sevsem de, çok iyi bir kayınvalide olmaya özen göstersem de bu iş tek kişilik midir yoksa yoksa üç kişilik midir...bence çoğu bana ve oğluma, azı da gelinime olmak üzere üçümüze de iş düşer....
ben oğlumu ve gelinimi mutlu mesut görüp, çocuklarım evlerinde çok huzurlu diyerek, gönül huzuruyla evimde oturup dizimi izleyip, örgümü örmek istiyorum....
Ben 1 yıllık evli olmama, henüz ne anne ne hamile olmama rağmen, kötü bir kayınvalide olmayacağımı biliyorum. Çok iyi olur muyum o gelinime bağlı, bazen kayınvalide çok iyi oluyor ama gelin kötü oluyor. Bir insan vicdanlıysa, iyi niyetliyse, merhametliyse zaten kötü bir kaynana olamaz. Gelinlerin genellikle kayınvalidelerinden şikayetleri, en kötüden daha az kötüye doğru dıralarsak; oğlundan ayırmaya çalışması, üzerine yürümesi, hakaret etmesi, her işine karışması, laf sokması, oğlundan sürekli para istemesi, gelinine sürekli iş buyurması, kendi kızına yaptırmayacağı şeyi gelinine yaptırması (hamileyken temizlik yaptırmak, cam sildirmek gibi), hergün görüşmek istemesi.
Bazen iyi olan kayınvalideler de yazılıyor, gelinine iş buyurmayan, sofrayı bile kaldırmasına müsaade etmeyen, kendi kızından ayırmayan kayınvalideler. Böyle olmak gerek demiyorum bu sefer siz iyi olursunuz gelin nankör olur. En güzeli karşılıklı olması tabi. Ama gelinim bana karşı kötüyse, evime gelmesin çağırmasın oğlumu mutlu etsin yeter bana, gidip oğlumdan ayırmaya çalışmam.
Bence siz de iyi bir kayınvalide olacaksınız, çünkü başından iyi niyetli düşünüyorsunuz. Bence ilk adımı anneler atmalı, kayınvalide iyiyse gelin de ona göre şekilleniyor. Ama gelin annesinden babasından ayrılıp aynı sevgiyi aynı ilgiyi eşinin ailesinde bulamayınca, hatta kötü birkaç laf duyunca kinleniyor. ilk yargı çok önemli, başında siz nasıl olursanız sizi hep öyle değerlendirir.
bu sitede paylaşılanları fırsat buldukça takip ederek sizlerden o kadar çok şey öğreniyorum ki, zaman zaman okuduklarım yüreğimi burksada, bazı geceler uykularımı kaçırsada yaşadığımız sürece öğrencek çok şeyimiz var....sizin şahsınızda tüm paylaşımcılara teşekkürler....yoluma ışık olduğunuz için.....
rabbim iyi niyetten, merhametten ve vicdanlı kullarından olmaktan ayırmasın, herşey evlatlar için.....
bende bir gelinim
benim kayınvalidem eşi ve 2 oğlu ile kendi hükmünü sürdürürken sultanlar gibi ta ki gelinler ortaya çıkana kadar..
eşim küçük oğlu..
kaynanamın kaynımın ilk evliliğindeki üstün yetenekleriyle kızın elinden takılarını ve anahtarını alarak iş yerınde sap gibi bırakma gibi üstün meziyetleri vardır...kaldı ki kız evi için çalısıyor eşi işsizdi...
benim nişanımdan 1 hafta sonra olunca hele bu iş abooo benı aldımı bı düşünce
neyse bızımde nısanlılık donemımız mahvoldu ayırmaya calıstı vs ama neyse bız ayrılmadık evlendık kavga dövüş
kaynım eşinden ayrıldı 2. eşiyle evli şu anda ama ne badereler atlatılar kız hamıle hamile annesının evıne gıttı ve orada dogum yaptı bebek 3 aylıkken ben ve esım gıdı zorla getırdık. sımdı mutlu gıbıler..
bunları neden anlattım benım kayınvalıdem evde kendı hukmum sursun der ok tmm kendı evınde sursun ama bızımde evımız cocuklarımız var artık be kaynanacım bırak koltuk orda dursun bırak bız bugun dısarda yemek yıyelım... bırak senın yıllarca kursunu gordugun seylerı bız doğuştan bilmeyelim he ne dersinooof of anlatsam roman olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?