Hadi bakalm sz sras Kaynvalidelerde..

valla korktum sizden,ALLAH saklasın.Yani çoluğunu çocuğunu karşılığında bişeyler bekleyerek bu yaşlara getirmek..pes yani..

Buradaki konuların %80i sizin gibi düşünen kaynanalar yüzünden açılıyor farkında mısınız?

Yani çocuğunuz o sizin tabikide bakıcaksınız. Yaptıklarınızın çetelesinide tutun bari gelinlere gösterirsiniz

burada kaynanalar dertlerini anlatacakti, burayida zaptettiniz... ben sizin sayfalarda daha nisanli kizlarin bile bana bir akil verin ne yapsamda oglani anasindan uzaklastirsam, kadin iyi ama hic sevemedim, gebersin, annecigim geldi oh oh, kaynanam geldi vah vah gibi.. yazilarinizi okudum, kaynana olmadim daha yakin ama eger sizin gibi düsünüyora onunda benden cekecegi var demektir, elmi yaman, beymi yaman görecegiz, simarik yaratiklar, mutlu olmak istiyoraniz sizde annenize gösterdiginiz sevgi ve sayginin yarisini kayinvalidenize gösterin.

bence bunu bir kayinvalide degil saygisiz gelinlerden biri kayinvalideymis gibi yazdi, bir anne, kayinvalide bunlari yazmaz, tuzak kayinvalideleri kötüleyip kendilerini hakli cikarmak icin tuzak bu...

Ay...bu linke girmez olaydım...vallahi bilahi gözüm korktu!
Bir oğlum var..şimdiden tırstım...evladı olan her kadın er geç kayınvalide olacak...
Başka da bişey demiyorum.
.

haklisin bende ayni durumdayim, oglum olduguna, kayinvalide olmak zorunda kalacagim icin simdiden pismanim, kendi sayfalarini biraktilar burda da saldiriyorlar, cok degil, annesine bu denli saygisiz eden bu gelinlere birgün daha beter gelinler düser, o zaman cekerler ve anlarlar .

senin gibi düsünen gelinim olsun canimi alsin, öpüyorum gözlerinden....

Kaynanaların % 90 ' ı kuma ruhlu. Neden geliniyle yarıştırsınki kendini yoksa???
Şımarık yaratıkmıdır gelinler ??? Bak daha oğlunuz evlenmeden korkusu sarmışsın bu forumda dolaşıyorsunuz. Bu jenerasyondanda alacağınız hiçbir gelin dediğiniz gbi elinizden çekmez. Gidin evinizde dolma sarın boşverin interneti v.s
Ben kayınvalidemle görüşmüyorum diye şimde ayda bir gidip yarım saat oturuyor. Bumu iyi şimdi kendi oğlunu göremiyor. Herkes hakettiğini bulur
Sizde inşallah size hakettiğiniz gib,i davranan br gelin bulursunuz

eden bulur, yuva yıkanın yuvası olmaz diyorum size yaşınıza olan saygımdan ötürü başka da bişey demiyorum.

evet sizin bu cirkin yazilarinizi okuyunca korku sardi, cünkü basitlesemiyecegim, ama statistiklere bakaraniz su anda mutluda sansan kendini sunu bilki 40 senede olsa sonun yok... birgün yazmislardi dersin, ayrica %90 senin tespitin, sen öyle görüyorsun, buradaki yazilari okumam ne tür sorunlar olabilir, bu sorunlari önlemek icin ne yapabilim idi,yani tamamiyle iyi niyet yatiyordu altinda.
ama sorunlari olmadan bile ne sekil düsündüklerini burada görünce soka girdim diyebilirim, demek ben oturup dolma sarayim, sen belki formlarda yazi yazacak kadar bilgisayar ve internet bilgin vardir, bense kitabini yaziyorum ögrenmen icin, ukalaliga gerek yok, benim cektirmek istemek gibi bir istegim yok bu jenerasyon saygili olmazsa evet, bende buna izin vermem.

Son düzenleme:

Son düzenleme:
ben bişey sormak istiyorum,
kaynanalar evliliğin ilk zamnalarında adaptasyon sorunu çekebilir, siz yardımcı olun tarzında bir şey yazıyor yanlış anlamadıysam.
evliliğin ilk yılı erkekler evliliğe adapte olamıyor, eşlerine ters davranıyor, hatta yokmuş gibi davranıyor, çünkü erkekler kadınlar gibi çabuk uyum sağlıyamıyor.
ben hem eşim alışsın diye uyum içinde olacağım, hem kaynanam alışacak diye uyum sağlıyayım.
bizde zor şartlarda yaşıyoruz, çalışıp yoruluyoruz, bizimde nazımızı çekecek insanlara ihtiyacımız var.
hepsini birden kaldıramamamız normal değil mi sizcede?
hem neden sürekli beklenti içine girilen taraf biz oluyoruz da, biz kimseden bişey bekleyemiyoruz?

kısa bir örnek vermek istiyorum kendi ailemle ilgili.
evliliğimin ilk yılında kayınvalideme hayrandım, sessiz sedadız, dedikodu bilmez , mazlum bi kadındı.
sonra bi alınmalar başladı, oğluyla ilgili şaka yapınca filan savunmaya geçmeye başladı. 4 senedir evliyim hala bir saygısızlığım olmadı, hiç bozmadım. oğlunun hatrına.
çocuğumuz olmuyordu, ki benim rahatsızlığım olduğunu biliyordu herkes. her görüşmemizde, sizin çocuğunuz olsaydı onu severdiniz tarzında imalı şakalar yapardı. ki çocuğu olmayan birine şaka bile yapmak bence çok büyük ayıptır. onlara bile cevap vermedim.
şu anda hamileyim çok şükür. ne ararlar ne sorarlar.
ben 27 yaşındayım saçlarımın yarısı evlendiğim sene beyazladı. neden biliyomusunuz.
eşim evliliğe alışsın ona sabret, kayınvalidem ve görümcelerim laf soksun, aşağılasın, ama oğullarıyla evliyim saygı duy, babası yer içer gezermiş para dayanmazmış napalım.
şimdi bazen ben 27 yaşımda bu kadar çökeceğime keşke kötü gelin olsaydım diyorum..

keşke, hepimiz kendimizi yıpratacağımıza gerçekten kayınvalidelerin çekiştirdiği gbi kötü gelinler olabilsek.zaten o zaman korkar bişey yapamazlar. cazgırlar hep daha kıymetlidir. ben de 8 aylık evliyim evlendim evleneli kadın hastalıkları olsun sivilce sorunu olsun bi sürü derdim çıktı. yüzümde izler kaldı.aylardır uğraşıyorum.stresten sıkıntıdan içine atmaktan hepsi.

yazdıklarımın hepsi geride kaldı canım, eşimle mükemmel bi ilişkimiz var, ilk 1-2 yıl alışma süreci biraz sabretmen lazım. hepsi geçecek yani
aileside alıştı bende herkes birbirine saygı gösteriyo artık....
önemli olan eşinle senin mutluluğun..

sanırım bir yaratık adayı !!! canınızı çok yakmış. (gelinlerin yazıları çok seviyesiz ama siz seviye fışkırıyorsunuz...)

bence bunu bir kayinvalide degil saygisiz gelinlerden biri kayinvalideymis gibi yazdi, bir anne, kayinvalide bunlari yazmaz, tuzak kayinvalideleri kötüleyip kendilerini hakli cikarmak icin tuzak bu...

sanırım bir yaratık adayı !!! canınızı çok yakmış. (gelinlerin yazıları çok seviyesiz ama siz seviye fışkırıyorsunuz...)

benim canimi yakan kimse yok hayatimda, cok mutlu oldugumdan hic süphen olmasin, o, yaziyi bir anne yazmaz dedim sadece, neden rahatsiz etti seni anlamadim illa kötü kaynanami görmek istiyorsunuz.

evet yazilariniz cok kaba ve nefret dolu, nefret ise hastaliktir.. acizliktir...

herkesin iyisi olduğu gibi kötüsü de vardır
evlendim diye hayatta ailemden sevdiklerimden el çekmem
eşimin annesi rahatsız olacak diye sevdiklerimi görmekten gidip gelmekten geri kalmam
görümclerim ayak ayak üstüne atıp tırmak boyarken ben kalkıp iş yapmam
sırf eşimi doğurdu diye bana laf sokmasına emir vermesine boyunduruk altına almasına izin vermem
saygı duymuyorsa saygı duymam
anneme yapmadığım iyiliği ona yapmam benim annemden ne artısı var ki saçları altın sırmadan mı?

saygıdeğer erkek anneleri böyle düşünmezse hiçbirşey olmaz sorun yaşanmaz

kayınvalidemle aram fena değildir bal şerbet olamaz çünkü kimse 20-30 yaşından sonra tanıdığı huyunu suyunu düzenini bilmediği biriyle bal-şerbet olamaz
iyi kadındır sağolsun kırmamaya özen gösteririz birbirimizi
elbette sıkıntılı anlarımız olmuyor değil elbette neticede insanız ama mantıklı iki insan gibi çözeriz

benim kurallarımı bilir ben onun kurallarını ki birbirimizi ezmeye çalışmayalım.

ben anlamıyorum ne bekliyorsunuz hayat tecrübesi sizden az olan daha ev yükü eş yükü bilmeyen bu duruma alışmaya çalışan çoğu zaman hem işe hem eve yetişmeye çalışmak için helak olup azıcık şımartılmayı bekleyen ve hala yaşı kaç olursa olsun ana kuzusu olan gelinlerden???

siz istersiniz ki
artık anası babası biz olalım
gelince hizmet etsin millet gelini becerikli desin
ben kızlarım oturalım o koştursun
evine biz hükmedelim
ne giyecek ne yiyecek evine ne alacak hepsi bizden sorulsun
oğlum kaba bile davransa tepki göstermesin
biz ezelim iğneleyelim horlayalım ama boynunu eğsin el öpsün
çocuğu ne zaman doğuracağına adına sayısına biz karar verelim

böyle uzar gider

bir insan tırnaklarını boşa çıkarmaz

elbet vardır bir sebebi...

canım gelinler size de bir söz
50 - 60 yaşındaki kadınların sizin gibi düşünmesini beklemeyin onlar 20 yaşında iken yıl 1960 tı ve siyah beyazdı tv.
erkekle değil flört göz göze bakınca el ele tutuşunca ayıptı

baba evinden çıkıldı mı ardına bakılmazdı... kan kussan da kızılcık şerbeti denirdi...

her kayınvalide biraz eski topraktır karışır emir verir yönetmek ister

bu durumu akıllıkla savuşturmak kendi kurallarınızı ailenizi kurmak sizin göreviniz

hem zaten oğul ile eş in ayırımını yapamıyorsa iki kadın vay gele o geniş aileden
biri evlattır candır aynı kandır
diğeri can yoldaşı hayat arkadaşı geleceğin sırdaşı bir yatakta bir yastıkta bir ömür dostu sevgilisidir

bırakın eşleri oğlulları paylaşamamayı... sadece onların ayrı rolleri olduğunu bilin yanınızda yeter

ha bunları söyleyen ben hiç mi kayınvaldiemle sıkıntı yaşamadım elbet yaşadım ama kin güdüp diş bilemektense uslubunca halletim...

kısacık ömrü bunlarla heba etmeyelim...

ne garip bir tanımlama.....bence çok şeyi biliyorsun ama hiçbirşey bilmiyorsun !

nefret ...acizliktir hastalıktır öylemi.....

gelinin gelse karşına....dünyanın küfürünü hakaretini etse.......oğluna ihanet etse...oğlunu üzüntüden hasta etse....mesela diyorum yanii...bunlar verdiğim en kötü örnekler....

sen bu gelinden nefret edersin değilmi ?????
ozaman aciz ve hastamı oluyorsun ????

yani bütün bunları yapan gelin aciz ve hasta olmuyor
bundan nefret eden adam hasta oluyor....

yaaaaaa ne desemki sana :))))))))))))

herzaman söylediğim ve hepte söyleyeceğim birşey var.....

gelin yada kayınvalide olarak sınıflandırmıyorum olayı.....herzaman büyük büyüklüğünü bilecek, küçükte küçüklüğünü....büyük haddini bilmezse eğer, küçüğünden haddini bilmesini beklemeyecek...

ben saygısızlık yapan birine neden saygı duyayım.......karşımdaki saydırır kendini..

mesela kayınvalide, laf sokarsa durduk yere, incitirse gelinini, basmazsa bağrına, kızı gibi değilde gelini gibi görürse ve bunu hissettirirse

o kaynananın gelininde saygı beklemeye hakkı varmı ? yada gelini saymaz, gelip gitmezse,kaynanasınında gelip gitmesini istemezse şimdi gelinmi suçlu ?

gelin eğer ağzını açmıyorsa bilsinki kocasının o çok sevdiği kocasının hatırı içindir...ama bir gün gelir sabır taşarsa,hatırda kalmaz sayılacak, satırda kalmaz yazılacak.....

kayınvalidelerde başlar herşey ve onlarda biter...oğlunu yanında canında istiyorsa, unutmasınki gelininide çöp tenekesinden almadı..onunda var annesi onunda var babası...oğlan üzerine yada oğlan annesi üzerine kurulu değil bu dünya....

oğlunuzu doğurdunuz büyüttünüz...ama tıpkı kız anneleri gibi o benimdi ama artık elin oldu demeyi bilecek ve bu gerçekle yaşamayı öğreneceksiniz....
YOKSA
bugün sizden kopamayan oğlunuzun birgün karısını ve çocuğunu benimsediğini ve sadece onları ailesi olarak kabul ettiğini gördüğünüzde hazmı zorlaşır sizin için..

VE ELDEN AYAKTAN DÜŞTÜĞÜNÜZDE, KAPISINA GİTTİĞİNİZ OĞLUNUZUN EVİNDE SİZİ BİRİ BEKLİYOR OLACAK....
ZAMANINDA YAPTIKLARINIZI ,SÖYLEDİKLERİNİZİ SİZİN BİLE UNUTTUĞUNUZ..AMA BUNLARIN HİÇBİRİNİ UNUTMAYAN
YILLARCA İÇİNDE YARA GİBİ TAŞIYAN GELİNİNİZ....

SÖZÜN KISASI
NE KADAR SEVERSENİZ OKADAR SEVİLİRSİNİZ..

bence asıl nefret sizde var.
gelininizin veya gelin adayınızın alnından öpüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…