hayatım ben çok iyi bir kayınvalideyim,,sevilip sevilmediğimi siz bilemessinizz,,oğullarımız tabiki bize el pençe olacaklarr,onları büyüten bu yaşlara getiren biz anneleriz ,peki sizi yaşınıza yakışıyormu bu sözler,,siz benim yaşımla uğraşmayın
sizden akıl alıcak değilim,annenizin düşüncesi,de beni ilgilendirmez ,örnek vermenize gerek yok,,hayat bu düşünceyi gerektirmiyorr: ayrıca
valla korktum sizden,ALLAH saklasın.Yani çoluğunu çocuğunu karşılığında bişeyler bekleyerek bu yaşlara getirmek..pes yani..
Buradaki konuların %80i sizin gibi düşünen kaynanalar yüzünden açılıyor farkında mısınız?
herkes kendi tarafından bakmasın olaya sakın.bende gelin olana dek gelinlerden nefret ederdim, gelinlik kavramı ben gelin olunca değişecek diye iddia aederdim, kayınvalidem kızından çok sevecek derdim.boş bi hayalmiş :) anneme yapmadığım fedakarlığı kayınvalideme yaptım, laf soktular duymadım başkasını övdüler bende katıldım onlarla oldum, kendilerini akıllı gördüler akıllısınız iyisiniz dedim, ama sonunda tak etti aptal yerine konulduğumu gördüğüm an bende gelin oldum.gelinanayı babayı unutacak erkeğin ailsinde olaacak daima dendiği an dank etti, görürsünüz gelini dedi.sadece tavisiz oldum, etraftakiler parmakla gösterir beni hala ne iyi niyetli gelinin var ditye ama kaynana gelini sevmez, ön yargıyla bakan o dur.ben evlendim benim annem babam ağlamadı ardımdan eşiminkiler 1 ay ağladı, dedim ya düşmanınızmıyım ben sizinm, yok gelinsin ondan ağlıyoruz dediler :)) el pençe karşılarında durmakta yetmedi.oğulları paylaşamaz anneler, eşde sevgi şefkat bekler, cadılık kolaydır ama fedakarlık zor hanım efendi.zihniyetiniz çok hoş değilmiş, üzüldüm sizin adınıza, sizler varolduktan sonra gelinler hep kötü kalır ...
kayınvalidesini çok seven bir gelin olarak yazdıklarınıza şaşırdım ben onu aslanlar gibi koca sahibi edeceğim fiziki açıdan haketmediği halde demek çok ağır bencelmaz: özgüveniniz, oğlunuza olan düşkünlüğünüz, sevginiz fazla olabilir ama başka bir annenin prensesi için bunları söylemenize üzüldüm.
Ay...bu linke girmez olaydım...vallahi bilahi gözüm korktu!
Bir oğlum var..şimdiden tırstım...evladı olan her kadın er geç kayınvalide olacak...
Başka da bişey demiyorum.
.
arkadaşlar topiğe şöyle bir göz attım daa ne kadar aciz insanlarız. herkes suçu karşıda buluyor.. iletişim iki kişiyle olur... evet gerçekten sadece kaynana ya da sadece gelinlerin kötü olduğu ilişkiler de muhakkak var ama herkes kendini sütten çıkma sanıyor.. bende bir gelinim ama asla gelinler haklı demem. çünkü şeytana pabucunu ters giydirecek gelinler var biliyorsunuz.. evlilik ilişkisine senin ailen benim ailem girdi mi sevgi saygı uçup gidiyor. çok şükür kayınvalidem ile iyiyiz.. elbette benim de kendime göre kırgınlıklarım kızgınlıklarım var. ama ne diye meseleyi uzatıp kendime zarar vereyim.. ne diye ne emeklerle kurduğum evliliğimi dış kapıdakiler yüzünden bozayım..bazı gelinler de benim ekonomik özgürlügüm var diye şirazeden çıkıyorlar, bazı kaynanalar da oğlunun gelini beslemesine dayanamıyorlar. size güzel bi hikaye anlatmak istedim.
eski zamanda bir kaynanası ile hiç geçinemeyen bir gelin bilge bir kadına gider ve kaynanasını öldürmek istediğini söyler. bilge kadın bir iksir hazırlayıp gelinine verir.iksir kaynanayı günden güze öldürecektir. gelin kaynanasının her yemeğine bu iksirden koyar.. ve kaynanası ölünce kimse bundan şüphelenmesin diye kaynanasına çok iyi davranmaya başlar. gelin iyi oldukça kaynana da ii olur.. birbirlerini çok sevmeye bşlarlar. kaynanasının ölmesini artık istemeyen gelin hemen bilge kadına koşar ve yalvarır.. nhe olur ölmesin ben onu çok seviyorum pişmanın diye... bilgenin verdiği cevap gelini hem şaşırtır hem de sevinidir.
merak etme o iksir sadece şekerli su idi............[/QUOTE
kizim, diline saglik, kayinvalidelerin arzusuda ogullarinin iyi bir insan ile evlenmesi, ön yargi ile hic bir yere varilmaz, annelerin korkusu da ogullarinin kendilerinden uzaklatirmak isteyen gelinlere düsmemesi, bu cok normal degilmi, evlenince annelik bitmiyor, onlari bizden uzaklatiracaginiza siz biraz yaklassaniz ne olur ? tabiki özel hayatiniz olacak, ama ayda bir bile kaynanasini görmeye tahammül edemiyenler var, böyle insanlar ne mutlu edebilir, nede mutlu olurlar.
Arkadaşlar bende ilk başlarda kaynanama sinir oluyordum. Ama baktım ki sinir olmakla ömür geçmeyecek. Bıraktım sinir olmayı. Tabikide anlaşmazlıklar , arada kıskançlıklar oluyor. E normal olması. Sonuçta onun oğlu benim de kocam. Ben kocamı o oğlunu kıskanacak. Ben hiç bir zaman kaynanama terslenmedim saygıda kusur etmedim. Sesimi yükselterek konuşmadım.Evinde yapılacak bir işi olduysa yapmaya çalıştım. Ama kaynanam yaptırmak istemez bana. Sen bütün gün yoruldun işte boş ver der.Benim çocuğuma bakar , hastalandıysam bana yine o bakar. Haftanın 3 günü onun evinde yemek yeriz. Çayımızı içeriz.Ohh mis gibi. Sonra evimizin yolunu tutarız. Olmazmı bana sinir olduğu günler yada benim ona sinir olduğum zamanlar. Ama o kadar kusur kadı kızındada olur.Ölümlü dünyada kalp kırmaya ne gerek var. :82:
burada kaynanalar dertlerini anlatacakti, burayida zaptettiniz... ben sizin sayfalarda daha nisanli kizlarin bile bana bir akil verin ne yapsamda oglani anasindan uzaklastirsam, kadin iyi ama hic sevemedim, gebersin, annecigim geldi oh oh, kaynanam geldi vah vah gibi.. yazilarinizi okudum, kaynana olmadim daha yakin ama eger sizin gibi düsünüyora onunda benden cekecegi var demektir, elmi yaman, beymi yaman görecegiz, simarik yaratiklar, mutlu olmak istiyoraniz sizde annenize gösterdiginiz sevgi ve sayginin yarisini kayinvalidenize gösterin.
burada kaynanalar dertlerini anlatacakti, burayida zaptettiniz... ben sizin sayfalarda daha nisanli kizlarin bile bana bir akil verin ne yapsamda oglani anasindan uzaklastirsam, kadin iyi ama hic sevemedim, gebersin, annecigim geldi oh oh, kaynanam geldi vah vah gibi.. yazilarinizi okudum, kaynana olmadim daha yakin ama eger sizin gibi düsünüyora onunda benden cekecegi var demektir, elmi yaman, beymi yaman görecegiz, simarik yaratiklar, mutlu olmak istiyoraniz sizde annenize gösterdiginiz sevgi ve sayginin yarisini kayinvalidenize gösterin.
Kaynanaların % 90 ' ı kuma ruhlu. Neden geliniyle yarıştırsınki kendini yoksa???
Şımarık yaratıkmıdır gelinler ??? Bak daha oğlunuz evlenmeden korkusu sarmışsın bu forumda dolaşıyorsunuz. Bu jenerasyondanda alacağınız hiçbir gelin dediğiniz gbi elinizden çekmez. Gidin evinizde dolma sarın boşverin interneti v.s
Ben kayınvalidemle görüşmüyorum diye şimde ayda bir gidip yarım saat oturuyor. Bumu iyi şimdi kendi oğlunu göremiyor. Herkes hakettiğini bulur
Sizde inşallah size hakettiğiniz gib,i davranan br gelin bulursunuz
sevgili mutnojmet burada sadece bu topik değil..okuyabildiğim tüm topiclerde paylaşım yapan hanımların eğitim düzeyleri lise bile olsa ( üniversite okuyanların çoğunlukta olduğunu sanıyorum) aranızda bir tane bile aptal insan vardır diyemem... yazılan tüm mesajları okunuzmu bilmiyorum ben okudum..bir çoğunda erkek annesi olmak..evlenme sürecinde, gelin hanımın hoşuna gitmeyen bir şey yapmış olmak bile kötü diye nitelendirilmek için yeterli..
iki genç evlendiğinde iki aile akraba oluyor... kızlarımızın söylediği bir şey var..benim ailem benim kararlarıma saygı gösterirdi.. kayınvalidem bunu yapmıyor... e, normal, görgü farklı, kültür farklı, insan dediğimiz zaman, zaten çok farklı, çok bambaşka, yegane olan bir varlıktan bahsediyoruz... kimse bir birinin aynı değil..herkes kendi başına bir dünya, herkes kendi başına bir alem...
yuva yıkmaya çalışanları bana anlatmayın, çünkü çok iyi bilirim..benimde ayrılmama vesile olan kayınpederimdi.. çooook başarılı oldu... ben 53 yaşındayım...
..
benim burada itiraz ettiğim bir tek şey var..eğer bir yuva kurulurken hayat boyu devam etmesi için kuruluyorsa, genci yaşlısı hoşgörülü olmalı..kayınvalideler gelinin saçını başını yolmamalı...bu söylemek yapmak bir yana düşünmemeli bile... bu bayanın kendisine saygısı olsa dayak gibi bırakın insana hayvana bile yakışmayan bir şeyi ağzına almazdı..
ama kızlarımızda aynı sizin yaptığınız gibi kırılsa bile saygıyı göstermeli...
bakın burada kayınvalidesi için " sanki kadın oğlunun koynuna kendisi girecekmiş gibi kıskanıyor" gibi ( tam olarak aklımda kalmadı) sözler söyleniyor... hem kayınvalide olan bayan, hemde bu cümleyi bir anne için söyleyen gelin hanımın düşünce yapısı olarak birbirinden pek bir farkı yok...
kayıvalideler cahil denmiş... kim gelininin kendisiyle eşit olmasını isterki??? benim gelinim gerek kültür, gerek görgü, gerek düşünce yapısı vs bakımından benden ilerde olmalı ki benim torunum, çocuğumu büyütürken, gelinim büyütülürken yapılan hatalar tekrarlanmasın gelecek neslimiz daha sağlıklı olsun...
ha, bu arada hoşgörüyü sürdürmediğimiz, hoşgörünün tıkandığı anlar olabilir... bunlarında iki taraflı olarak kan davasına dönüştürülmemesi gerekir diye düşünüyorum.. çünkü evlilikte akrabalık bir iki günlük değil... siz avukatsınız benden iyi bilirsiniz... kişiler boşanıyor eğer arada çocuk varsa, akrabalık boşandıktan sonrada sürüyor.. başkalarını bilmem ama benim boşandığım eşimin ailesi ile akrabalığım hala sürüyor..çünkü çocuk büyütme sürecinde kavgaları sürdürdüğümüzde çocuklar çok sağlıklı bir psikolojiyle büyümüyorlar....
sizin alıntı yaptığınız mesajımı yazdıktan sonra tekrar düşündüm... hepimiz istisnasız tüm insanlar olayın içindeyken duruma bir çok farklı pencereden bakmamız gerekiyor ama bunu başaramıyoruz...duygularımız, öfkemiz ağır basıyor... en azından öfkeli olduğumuzda düşünme yeteneğimizi kaybetmesek. durumun dibine dalmasak... hadi durum yaşanırken dibe çekildik diyelim..en azından sonrasında durumun dışına çıkıp irdelediğimizde, hiç bir şeyin tek taraflı yaşanmadığını, verdiğimiz etkiye göre tepki aldığımızı görürüz..
ve birbirimize çok sinirlenmeden önce..kırgınlıklarımız birikmeden önce karşılıklı olarak konuşmayı denesek tüm bu yaşananlar yaşanmayacak...
bakın insan olmak farklı bir şey, tahsilli olmak çok farklı bir şey... benim kayınvalidem bir gün bile okula gitmemiş... biz almanyada yaşıyorduk...eşim kumar oynadığı için , olağanüstü içiki içtiği için huzurlu bir aile kuramamıştık...dedikodular türkiyeye kadar geliyor... bunu duyan kayınvalidem sık sık almanyaya gelen eşinin peşine takılıp yanımıza geldi.. kayınpederim sürekli almanya türkiye arası gidip geldiği için problemimizi ona söylemiştim... benim oğlum genç yapacak tabii diyede cevap almıştım...kayınvalidem geldi.. o gece hoşbeş konuştuk..sabahleyin oğlu işe gittikten sonra kahvaltı ederken... sordu ayaslı benim kulağıma dedikodular geliyor bunlar ne kadar doğru ve neden geçinemiyorsunuz diye..anlattım.. bak dedi..sen henüz küçüksün bilemezsin... ama evlilikte bir iyilik bin kötülüğün yerine konursa geçim olur... çok fazla konuşmadı... akşam oğlu geldi... anam anam anam.. kadın oğlunun üzerinden bakışlarıyla silindir gibi geçiyor...ben hamileydim... çantasından kuranı çıkardı.....hem kuran üzerine hem doğacak çocuğun üzerine yemin ettirdi ve kocamı en azından kumardan vazgeçirdi...
bunu yapan kadın bir gün bile okula gitmemiş...benim oğlum genç yapacak tabii diyen baba da zamanın üniversitesini bitirmiş.. devlet demir yollarında önemli görevler yapmış bir baba...
ben bir iyiliği bin kötülüğe saymaya kayınvalidemden başladım..onun bana ne zaman kaynanalık yaptığını düşünsem, bana yaptığı o iyiliği daima üste çıkardım...bu gün..oğlundan boşandıktan 26 yıl sonra bile kayınvalidemin hatırnı sayarım..kendisi şu anda 98 yaşında yani naz makamında, allah onun düyasınıda ahiretinide cennet etsin...
ne sizi nede kayınvalidenizi tanımıyorum ancak varsayı üretiyorum..ama sizde söylemişsiniz kadının kompleksleri var diye... bana göre kadın oğlunu bırakmanızdan korkuyor... bu yapacak olanın oğlu olmasını istiyor... size güvenemiyor...çünkü bizim jenerasyonda severek anlaşarak evlenen çok az...kimimiz aileden kaçmak için, kimizde yapacak başka bir şeyi olmadığı için evlendik.. sevdiğimizi, sevildiğimizi sandık... bu yüzden bir çoğumuz evli kalsa bile sevgi en önemlisi saygı yoktu çekirdek ailemizde, fark yaratmadık...
sizi ve % 5 lik grubu tenzih ederek söylüyorum..
bu topikte yazan bir çok genç hanımın iddiası, kayınvalidesinden çok farklı olduğu... ben maalesef çok istememe rağmen hiç bir fark göremedim.. biz kayınvalideler nasıl fark yaratamadı isek, bu bayanlarda yaratamıyor...
ve maalesef kişisel gelişim iki kitap okumakla gerçekleşmiyor..hayata geçirmekte gerekiyor.. çok ümitsiz değilim...dediğim gibi benim çevremde yaşları çok genç olan... kişisel gelişimle ilgilenen, öğrendiği herşeyi kendi hayatına geçirmeye çalıştığı gibi bununla çevresini etkileyen kız çocukları da var...
şimdi iğneyi birazda kendme batırayım..
eğer ben kişisel gelişimle o yaşlarda tanışabilseydim... değişiklik isteyen insanın önce kendisinin değişmesi gerektiğini bilseydim..koskoca adam oğlunu benden kıskanıyor demez, ona olan önyargılarım üzerine çalışır, bu nyargılarımı törpüleyerek.. kayınpederimide olumlu yönde etkilerdim..
ben belki yine eşimden ayrılırdım..ama boşanmanın sorumlusu eşimin babası olmazdı...
benim burada kayıvalidesini kötüleyen bayanlardan bir ricam var... bakış açılarınızı geliştirin... durumu yaşarken olamasa bile üzerinden bir kaç gün geçtikten sonra olaya tekrar bakın, olaya tekrar bakarken düşünürken..lugatınızdan ama, fakat, çünkü, sözlerini çıkarın... objektif baktığınızda yaşananların hepsini insan olduğumuz için yaşadığımızı göreceksiniz..
biz çocuklarımızın mutlu olmasını istiyoruz...sevdiği insanla anlaştıktan sonra, ana baba, dışarıda kalır...ama evlendiğiniz adam, herhangi bir sebeple ile anasını babasını dışlıyorsa, sizin içinde ileriki yıllarınızda ,40- 45 yaşlarınızda tehlike çanları çalıyor demektir.. bu gün anasını babasını sizin için terk eden yarın sizide bir başkası için terk eder...kayınvalideniz evliliğinizin ilk yıllarında adaptasyon sorunu yaşayabilir... siz onun değişmesini beklemeden bu yıllarda, tavrınızı, yargılarınızı değiştirmeyi başarabilrseniz.. hem çekirdek ailenizde, hem ilk ailelerinizle olan ilişkinizde uyumu yakalarsanız zor zamanlarda yine kayınvalideniz arkanızda olur..
sevgili mutnojmet insan ilişkileri adına ..siz doğru yolda ilerlemeye çalıştığınız için eşinizin tercihini sizden yana kullandığını düşünüyorum... aileyle ilişkinizi koparmamanızı takdirle karşılıyorum..kanser olduğunuzu yazmışsınız... benim inancıma göre hastalıkların tüm nedenleri zihinseldir.. yaşam devam ederken..kırgınlıklarımızı, kederlerimizi..tedavi etmeyi başarırsak sağlıklı ve mutlu bir hayat yaşarız..zaten bu dünyadaki misyonumuz bu.. biz bu dünyaya mutlu olmak için geldik...
size naçizane bir tavsiyede bulunacağım...eft ( duygusal özürlük sistemi ile ilgilenin) bir çok insan bu tekniğin bedenin bir çok noktalarına tıklayarak söylenen olumlu kelimelerden ibaret olduğunu düşünür...
tıkladığımız noktalarda akupunktur noktalarının tıkalı olanlarını açıyoruz... sizinde bildiğiniz gibi bedenimizin %70 den fazlası sıvıdan oluşuyor, sıvının bir zekası vardır... eft yaparken tıkladığımız noktalardaki enerji merkezlerini açar, olumlu cümlelerle de bedenimzi oluşturan suyun zekasına hitap ederiz duygusal arınmada suyun yapıcı zekasıyla işbirliği ederek....sağlığımızı hayatımızı olumlu yöne çeviriz..
çok uzun yazdım... yine aynı şeyi söylüyorum.. lütfen kişisel gelişimle ilgilenin..bu gün yaşadıklarınızın hiç biri kader, alınyazısı değil..yaşadıklarımızın tek sorumlusu doğru bildiğimiz yanlışlar..eğer yaşamınızın değişmesini istiyorsanız kayınvalidenizin, kayınpederinizin, annenizin babanızın, arkadaşlarınızın değişmesini beklemeden sizler değişin, perspektiflerinizi şu an olduğundan daha geniş bir yelpazeye genişletirseniz... çevrenizdeki herkes size bakarken, sizi görebilmek için başını yukarıya kaldıracaktır.. ve benim gelinim, çocuğum arkadaşım, benden yukarıda diyerek mutluluk duyacaktır..
hepinize saygılar.
Super bir yazi, bence kaynana olsun, gelin olsun mutlaka bu yaziyi okumali.
ben bişey sormak istiyorum,
kaynanalar evliliğin ilk zamnalarında adaptasyon sorunu çekebilir, siz yardımcı olun tarzında bir şey yazıyor yanlış anlamadıysam.
evliliğin ilk yılı erkekler evliliğe adapte olamıyor, eşlerine ters davranıyor, hatta yokmuş gibi davranıyor, çünkü erkekler kadınlar gibi çabuk uyum sağlıyamıyor.
ben hem eşim alışsın diye uyum içinde olacağım, hem kaynanam alışacak diye uyum sağlıyayım.
bizde zor şartlarda yaşıyoruz, çalışıp yoruluyoruz, bizimde nazımızı çekecek insanlara ihtiyacımız var.
hepsini birden kaldıramamamız normal değil mi sizcede?
hem neden sürekli beklenti içine girilen taraf biz oluyoruz da, biz kimseden bişey bekleyemiyoruz?
kısa bir örnek vermek istiyorum kendi ailemle ilgili.
evliliğimin ilk yılında kayınvalideme hayrandım, sessiz sedadız, dedikodu bilmez , mazlum bi kadındı.
sonra bi alınmalar başladı, oğluyla ilgili şaka yapınca filan savunmaya geçmeye başladı. 4 senedir evliyim hala bir saygısızlığım olmadı, hiç bozmadım. oğlunun hatrına.
çocuğumuz olmuyordu, ki benim rahatsızlığım olduğunu biliyordu herkes. her görüşmemizde, sizin çocuğunuz olsaydı onu severdiniz tarzında imalı şakalar yapardı. ki çocuğu olmayan birine şaka bile yapmak bence çok büyük ayıptır. onlara bile cevap vermedim.
şu anda hamileyim çok şükür. ne ararlar ne sorarlar.
ben 27 yaşındayım saçlarımın yarısı evlendiğim sene beyazladı. neden biliyomusunuz.
eşim evliliğe alışsın ona sabret, kayınvalidem ve görümcelerim laf soksun, aşağılasın, ama oğullarıyla evliyim saygı duy, babası yer içer gezermiş para dayanmazmış napalım.
şimdi bazen ben 27 yaşımda bu kadar çökeceğime keşke kötü gelin olsaydım diyorum..
keşke, hepimiz kendimizi yıpratacağımıza gerçekten kayınvalidelerin çekiştirdiği gbi kötü gelinler olabilsek.zaten o zaman korkar bişey yapamazlar. cazgırlar hep daha kıymetlidir. ben de 8 aylık evliyim evlendim evleneli kadın hastalıkları olsun sivilce sorunu olsun bi sürü derdim çıktı. yüzümde izler kaldı.aylardır uğraşıyorum.stresten sıkıntıdan içine atmaktan hepsi.
bence bunu bir kayinvalide degil saygisiz gelinlerden biri kayinvalideymis gibi yazdi, bir anne, kayinvalide bunlari yazmaz, tuzak kayinvalideleri kötüleyip kendilerini hakli cikarmak icin tuzak bu...
sanırım bir yaratık adayı !!! canınızı çok yakmış. (gelinlerin yazıları çok seviyesiz ama siz seviye fışkırıyorsunuz...)
benim canimi yakan kimse yok hayatimda, cok mutlu oldugumdan hic süphen olmasin, o, yaziyi bir anne yazmaz dedim sadece, neden rahatsiz etti seni anlamadim illa kötü kaynanami görmek istiyorsunuz.
evet yazilariniz cok kaba ve nefret dolu, nefret ise hastaliktir.. acizliktir...
benim canimi yakan kimse yok hayatimda, cok mutlu oldugumdan hic süphen olmasin, o, yaziyi bir anne yazmaz dedim sadece, neden rahatsiz etti seni anlamadim illa kötü kaynanami görmek istiyorsunuz.
evet yazilariniz cok kaba ve nefret dolu, nefret ise hastaliktir.. acizliktir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?