Hadi Birlikte Zayıflayalım

hem emziyoruz hem de bu şekilde aç kalarak hızlı kilo vermek çok sağlıksız hepimiz biliyoruz bunu
arada spor da yapmak lazım yallnız
bebekle nası olcak fisfisfis

elifçim valla bundan iyisi şamda kayısı biz bu işi yapıcaz görürsünüz tartıya çıktım gramlar gitmiş bilem 71 küsür olmuşum kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile2

canım ben de alıcam elektronik tartı ama çabuk bozuluyo diyolar ne dersin??
bu arada
birbirimize gaz verelim desteksiz olmuyo bu işler

bence de cok değil
akşama bende 1 adet meyve ve yatarken süt içmeden duramam
sütü kızım için içiyorum
bebekleri de düşünmek lazım

Bende var dijital tartı. Bozulmuyor ama çok çabuk pili bitiyor. Bugüne kadar verdiğim pil paralarına 2 tartı daha alırdım kesin :)) En iyisi öbür tartılardan ama onun da iyisini almak lazım ki bozulmasın. Elif bakıyorum hemen zayıflama etiketleri yapıştırılmış :))))) Yapacak mıyız gerçekten niyeyse ben böyle yemeyle zayıflayacağıma pek inanmıyorum. Ha bir de emziren annelerin ayda 2 kilodan fazla vermesi sağlıksızmış. Bence 2 kilo çok az ama demek ki bebekler için öyle olması lazım. Süt miktarı aynıydı düne göre yalnız akşam 5 buçukta sağdığım biraz azaldı gibi.

canım
valla benim süt zaten azdı ilk gün süte etkisini pek anlayamadım
canım ben de 18 kilo verebileceğime hiiiiiç inanmıyorum ama işte dikkat etsek 1 kilo bile versek kardır. ayda 2 kilo versem yeter zaten
6 ay sonra yani tekrar işe bşladığımda 12 kilo vermiş olurum ki çok güzel olur yaneee

ben demin ara öğün olarak peynir,roka,kıvırcık yedim bi dilimde ekmekekmeği anca bi dilim yiyorum zaten günde ya da hiç yemiyorum,benim kilo vermemi engelleyen akşamları televizyon karşısında yediğim çikolatalar ve cipsler...
akşam yemeğindede bakla ve yoğurtlu makarna bide salata

Ay dövecem hepinizi yaw :mymeka:
Zayıflamaya calısıoz önceden yediklerinizi yazıp özendirionuzz
Cikolata pasta makarna ay susun lütfen canım istio okudukca senağlama

elifçim bende dijital kullanıorum tavsiye ederim ben arçelikten almıştım pazara çıktım şimcik ne kadar sebze varsa topladım geldim semizotu yemeği yapıcam şimci buarada annem geldi nete girmeme kızıo aralarda uğrarım

akşam yemeğimi yedim kızlar bende emziriyorum ama sütüm zaten çok yok aynıda devam ediyor ama bol su içmeyi sakın unutmayın en az 3lt su içiyorum

Ay akşam yeöeğinde iki kaşık da pilav yedim napıyım güzel oluyor barbunayla :)))

Yemin ederim tv seyretmeye korkuyorum. Çünkü tv seyrederken hep canım atıştıracak bişey istiyor. En iyyisi cay demliyim . Boş durmam onu içerim :))

Evet aksam yemegimi yedim...
Sadece cacık yedim .. Kendimi zor tutuorum yalnız
heran cayabilirim 5 gündür ölüorum ya ben yemek yemeyi cok seviorummm senağlama

ben geldimmmmm
sabah erken gitmek zorunda kaldım yavv ben kayınvalidem kahvaltı yapamayınca sefer tası hazırlamış bana...anne az bişeyler koy diyete girdim dedim oda olmaz dedii sen emzziriyorsun dedi kzılar haklı aslında bazen işim olsun öğünü azcık geciktireyim hiösütüm çıkmıyor sanırım psikolojik bende yaaaa az yemeyince sütüm olmayacakmış gibi geliyor ve olmuyorrr(((ama ben kendimce yaptım bişiler durun yazim

sabah:fırından çıkmış sıcak pide(kociş fazla koymuş önceden çok yediğim için)ama bir dilim yedim ben
1 ince dilim peynir ,birkaç parça kaşar domates ve salatalık fazlaydı helva oda çok az 2 adet zeytinnnn
öğlen 12de:bir tabak şehriye çorbası çok az yağlı (kayınvalideme tembih ettimmm:::))
1 tabak pırasa,2 parça et kavurması azda 3-4 kaşık bulgur pilavı bikase köy yoğurdu
arada adaçayı ve su
akşam 6da :yine 1 tabak çorba ve pırasa yedim eve çıktım 8de acıktığımı hissettim kociş haylayf ve kuru pasta almış şekerli kızdım niye aldın diye ama dayanamadım 2 bardak ıhlamurla yedim bi paket haylayfıkafamçokkarıştı bi kaçda çilekkk yedim cokacimcoook

belki biraz fazla ama en azından ekmeği kestim 1 dilim ekmek yedim sabahtan berii buda önemli bir adım benceeeee:hooray:

özendim sizden rejim yapmıyorum ama bende yazıcamm:)

sabah bir dilim kaşarlı tost 4 tane yeşil zeytin

10.30 teneffüsünde peynirli poaça

öğleyin bir kase tavuklu çorba ince bir dilim ekmek

3 teneffüsünde bir tane eti cin

akşam bir tabak makarna ve ton balıklı salata

ve bolca şekersiz çay

evet kızlar bende bugün kociş evde olduğu için sabah börekli peynir zeytin yağlı ballı bir kahvaltı yaptım ne yapayım..sabah kahvaltısı 12 ye denk geldi geç kalktık alışverişe git gel dereken o saati buldu.
akşam yemeği saat altıda yine kocamın sipesyali pırasa kavurması biraz zeytin domates salatalık havuç dilimlerinden biraz yedim şekersiz 2 kupa çay içtim (çayı çoook uzun yıllardır şekersiz içerim)
şimdide içim biraz ezildi bir kase yoğurt yiyeceğim..

aman yaa
ben sizi okurken karnım acıktı
bazılarınızın tüm yediğini ben bi öğünde yer doyarım ya
ben çok pşs boğazmı oldum ne laelaelaelaelae

Emziren anneler için diyet tavsiyeleri
Sağlıklı doğumun ardından her annenin, hamilelik döneminde alınan 10-12 kiloyu vermek için gayret sarf ettiğini belirten Uzman Dr. Erdoğan Yürük, diyete en az 3 hafta sonra başlanmasını tavsiye ederek, "Emziren anne en az günlük 2 bin kalori almalı, proteinlere önem vermeli, günde 2.5-3 litre sıvı tüketmeli, limonata, papatya ve ıhlamur çayı içmeli" dedi.

Zayıflama Merkezi Uzmanı Dr. Erdoğan Yürük, hamilelik döneminde alınan kiloların doğumdan sonra verilmek istendiğini kaydederek, "Amaç, ne şekilde olursa olsun kilo vermek değildir; sağlıklı beslenerek kilo vermektir. Kilo vermek için yapılan sağlıksız diyetlerde bazı temel gıdalar az veya hiç alınmamakta, bunu sonunda anne sütü azalmakta veya kalitesi bozulmakta ve neticede annede ve bebekte sağlık problemleri oluşmaktadır" dedi. Bebeklerin beslenmesinde anne sütünün en önemli besin kaynağı olduğunun unutulmamasını isteyen Yürük, "Anne sütü bebeğin beslenmesi, gelişmesi ve büyümesi için en önemli gıda olduğu gibi anne ile bebek arsında psikolojik bağ oluşmasını da sağlıyor. Bu nedenle annenin beslenirken özellikle sütünün yeterli miktarda olmasına özellikle dikkat etmesinde sonsuz fayda var" uyarısında bulundu. Emzirme süresince sütün ayda 2 kilodan fazla verilmemesini öneren Yürük şunları söyledi:

"Beslenmede proteinlere özellikle yer vermeli. Hayvansal proteinin yanında bitkisel protein (fasulye-nohut-soya) alınmalıdır. Balık haftada 1-2 öğünde yer almalı. Vitamin ve mineral yönünden zenginliği tartışmasız olan meyve ve sebzeler asla ihmal edilmemelidir. Bu dönemde sigara ve alkolün yasak olduğu da akıllardan çıkarılmamalı. Kilo vermede diyetin değişmez yardımcısı olan hareket de ideal kilolarınıza gelmenizde size yardımcı olur. Kilo verme ve tokluk meydana gelmesi konusunda akupunktur uygulamalarını da tercih edilebilir. Emziren annenin günlük kalorisi 600-750 kalori fazlalık içerir. Bu yüzden de günlük alınacak kalorinin en az 2 bin-2 bin 200 olmasına dikkat etmelidir. Diyette unutulmaması gereken diğer konu bol miktarda sıvı alınmasıdır. Sıvı alınması yaklaşık 2.5-3 litre civarında olmalı, suyun yanında az şekerli limonata, papatya çayı, ıhlamur gibi sıvılar da tüketmelidir."

Bir haftalık diyet programı

Dr. Yürük emziren anneler için 1 haftalık diyet programını ise şöyle açıkladı:

1. Gün

Sabah:

Bir Bardak Şekersiz Süt,
Bir Yumurta,
Bir Kibrit Kutusu Kadar Beyaz Peynir,
Bir Dilim Kepek Ekmeği
Arada Acıkırsanız Bir Elma.

Öğle:

Bir Porsiyon Yağ Konmadan Yapılan Etli Türlü,
Bir Ufak Tabak Makarna (Yağ Koymadan Haşlanacak)
Bir Kase Yoğurt,
Bir Dilim Kepek Ekmeği.
Akşam Üstü Bir Dilim Kepek Ekmeği ile Bir Dilim Beyaz Peynir.

Akşam:

Bir Kase Domates Çorbası,
Bir Balık Izgara,
Bol Salata,
Serbest Meyve.
2. Gün

Sabah :

Bir Bardak Şekersiz Süt,
Bir Yumurta,
Bir Kaşık Bal,
Bir Dilim Kepek Ekmeği,
Bir Domates-
Arada Bir Muz.

Öğle:

Bir Tabak Etli Taze Fasulye (Yağ Konmayacak),
Bir Porsiyon Yağsız Yapılmış Pilav,
Bir Kase Komposto (Sakarin İle Tatlandırın),
Bir Dilim Ekmek.

Akşam:

Bir Kase Tarhana Çorba,
5-6 Adet Izgara Köfte,
Bir Tabak Püre,
Bir Kase Yoğurt,
Bir Tabak Kayısı.
Yatmadan Önce Bir Bardak Şekersiz Süt.

3.Gün

Sabah:

Bir Bardak Taze Portakal Suyu,
Bir Dilim Beyaz Peynir,
Bir Yumurta,
Bir Dilim Kepek Ekmeği.
Öğle:

Bir Tabak Taze Etli Bezelye,
Bir Kase Cacık,
Bir Ufak Dilim Börek,
Bir Kase Komposto (Sakkarin İle Tatlandırın),
Bir Dilim Kepek Ekmeği.

Akşam:

Bir Kase Yayla Çorbası,
Bir Tavuk But Haşlama,
İki Havuç,
Bir Domates,
Bir Salatalık ve Birkaç Yaprak Maruldan Oluşan Salata Tabağı,
Yatmadan Önce Bir Muz.

4.Gün

Sabah:

Bir Yumurta,
Bir Dilim Beyaz Peynir,
Bir Domatez,
Bir Dilim Kepek Ekmeği,
Birkaç Bardak Çay.
Öğle:

Bir Porsiyon Barbunya Pilaki,
Bir Dilim Kepek Ekmeği,
Bol Salata,
Bir Ufak Kase Kaymağı Alınmış Yoğurt,
Akşamüstü Bir Muz.

Akşam:

Bir Porsiyon Bonfile,
Bir Patates Haşlama,
Bir Tabak Taze Fasulye,
Bir Kase Cacık,
Bir Dilim Kepek Ekmeği,
Bir Domates.
Yatmadan Önce Bir Bardak Şekersiz Süt.

5.Gün

Sabah:

Bir Bardak Şekersiz Süt,
Bir Yumurta,
Bir Dilim Beyaz Peynir,
Bir Dilim Kepek Ekmeği,
Birkaç Bardak Şekersiz Çay.

Öğle:

6 Adet Yağsız Kıyma ve Az Ekmekle Yapılmış Izgara Köfte,
Bir Ufak Kase Kaymağı Alınmış Yoğurt,
Bir Tabak Süt ile Yapılmış Püre,
Bir Portakal.
Akşamüstü Bir Muz.

Akşam:

Bir Kase Mercimek Çorbası,
Bir Tavuk Göğüs Haşlama,
Bir Tabak Taze Fasulye,
Bir Kase Cacık,
Bir Elma veya Portakal.
6.Gün

Sabah:

Bir Dilim Kepek Ekmeği,
Bir Bardak Süt,
8-9 Adet Siyah Zeytin,
Bir Dilim Beyaz Peynir,

Öğle:

Bir Tabak Yağsız Et İle Yapılmış Türlü,
Bir Kase Cacık,
Bir Ufak Tabak Yağsız Yapılmış Pilav,
İki Portakal.
Akşamüstü Bir Bardak Ayran.

Akşam:

Bir Dilim Kepek Ekmeği Bir Adet Alabalık Haşlama,
Bir Domates,
İki Havuç,
Bir Salatalık,
Birkaç Yaprak Maruldan Oluşan Tabak,
Bir Ufak Tabak Yağsız Makarna (Üzerine İki Kaşık Yoğurt Koyabilirsiniz),
İstediğiniz Meyveden Bir Porsiyon Yiyin.
7.Gün

Sabah:

Bir Bardak Şekersiz Süt,
Bir Dilim Kepek Ekmeği,
Bir Dilim Beyaz Peynir,
Bir Domates,
Öğle:

Bir Tabak Taze Bezelye,
Bir Dilim Kepek Ekmeği,
Bir Kase Cacık, İki Havuç,
İki Domates,
Bir Haşlanmış Patates,
Akşamüstü Bir Elma Ve Bir Portakal.

Akşam:

Bir Kase Domates Çorbası,
Bir Bonfile,
Bir Dilim Kepek Ekmek,
Bir Patates Püre,
Bir Domates,
Bir Salatalık,
Bir Havuç,
Bir Muz.

29.06.2005

Kaynak : İHA

günaydin milletttt..
bir fincan cayimla 4 bisküvi yedim kahfaltimda:)

hadi bana sans dileyinde baska bisi yemim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…