• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hafta bitmeden ben bittim

Malum okullar açıldı Pazartesi. Daha Cuma olmadan ben bittim.
Her sabah erkenden kalk, çocuğu giydir besle, tak kocanın koluna okula yolla. Dön gir mutfağa yemek yap, ortalık topla, iki saatin var. İş ilçede, ulaşım sıkıntı. Senin durumunda olanlarla ortak arabaya binmek için metro, otobüs artık, git sonra 1 saatten fazla daha git. Dersin olmasa da git, çünkü nöbetçisin, geç başlıyorsa da başka aracı zor bulursun. Akşam beş buçuk, aynı yoldan geri dön. Fakat bu sefer trafik almış başını gitmiş, üç saatte ancak gel. Rica minnet bulduğun, çünkü kimse o saate kadar bakmak istemiyor, komşudan al çocuğu. Ocağın altını yakarken koca gelsin, "bir yorgunum bir yorgunum" desin. Ama sen durma koş sofrayı hazırla, dur önce ihtiyaçlar, çocuğa sevgini sonra gösterirsin.
Bulaşıklar da kalktı. Al yavrunu kucağına aa saat olmuş on buçuk. Bu çocuk sabah erken kalkacak. Allahtan komşunun çocuğuyla yapmış ödevini, banyo günü de değilse, yatır yavrunu öpüp koklayamadan. O mışıl mışıl uyuyadursun, sen ev hazır sessizleşmişken bir bardak çayını al, hissedemediğin ayaklarını uzak ve dinmeyen migrenin için gözünü kapat. Sakın uyuma daha yapacakların var. Çocuğun beslenmesini hazırla, evrak işlerini yap, yıkanması yada toplanması gereken çamaşırlar da var. Evin içinde bu kadar kuruyor, haftasonuna kalırsa ooo. Acele ütün de olmasın dua et. Saate artık bakmıyorum. Gözlerim yorgunluktan açılmıyor. Tam yatağa yatacakken aklıma bir şey geliyor, acaba yaptım mı diyorum, iki kez kontrol ediyorum.
Bu akşam yatmicam işte, bir dizi seyredicem, bir kitap okuyacağım. Yatmicam işte, sabah şiş gözlerle kalkma pahasına oturucam geç saate kadar. Ben de insanım ya!
OFF OF BU ÜLKEDE kadın olmak bir de çalışan bir kadınsan çok zor
seninle hemen hemen ayın şeyleri yaşıyorum
bu tempoya artık ne zmana kadar dayanırız bilmiyorum
iyi mi yapıyoruz diyorum bazende
hayatı ıskalıyoruz çocugumuzun en tatlı zmanlarını es geçiyoruz
ayakları üzerinde durma çabasına bi gün pat diye düşüp kalıcaz
heleki tam bir türk erkeğiyle evliysen yandın
robot sanıyorlar sanırım bizi hafta sonu yaptığı (zorla)ev süpürmek ve ütü işini kendine dünyanın en zor işi ilan ediyorlar...
ya biz ne olacaz dışarda işçi evde işçi bunun bir çözümü yok maalesef

İşiniz kolay değil de çözüme kapalısınız. O öyle bu böyle o zaman çekeceksiniz mecburen. Evimle okul arası yürüyerek yarım saat otobüsle 15 dakika trafikten dolayı. Bazen yürüyorum bazen biniyorum keyfime göre gidip geliyorum. Tayin çıkmazsa evi taşıyacaksınız. Özellikle bayanların evi işe yakın olmalı. Faydası saymakla bitmez. Bir de ben çocuk olmadığı halde zaman zaman yardımcı alıyorum. Yardımcıyı da geçtim çocuğa bakıcı tutmamışsınız resmen. Kimse bakmak zorunda değil ki konu komşu yine iyiymiş de ses çıkarmıyor. Ben olsam bir gün iki gün neyse aonra bakmazdım ne yalan söyleyeyim.

Ya oyun grubu gibi bi şey bulun gitsin bakit geçirsin ya da bakıcı tutun hem de eve yardımcı olur işlerinizde.

2.sayfadan sonra okuyamadım.

1) işe yakın bir ev bulsanız...
2) çocuğu etüte verseniz
3) temizliği cumartesiye bırakıp eşinizle yapsanız (yada haftaiçi bir günü ayırıp yapsanız)pazar gezseniz
4) eşinizle iş bölümü yapsanız

bu kadar harap olmazsınız. ben öyle yapıyorum...

Bu hafta ben de çok yoruldum bugün iyice halsizim. Sizi okurken bir kat daha yorgun hissettim! Arkadaşlar çözümleri sıralamış hepsine katılıyorum, köklü değişiklikler olmadan işiniz zor. Okulunuza yakın bir eve geçin diyorum ben de, alabiliyorsanız bir kadın alın 15 günde bir ve hafta sonlarınızı dinlenmeye, gezmeye ve kendinize ayırın.

hiç çalışmadım ama biz tüm gün evdeyken yetişemiyoruz allah size kolaylık versin çok zor gerçekten

Çalışınca yetişiliyor mecburen düzenli ve planlı oluyorsun. Evde olsam ben de hiçbir şeyi yetiştiremem :)

Diğer sayfaları da okudum bir şey daha yazacağım, niye her şeyi tek başımıza üstleniyoruz ? Hani hayat müşterekti ? Bu durum kendi içinde çelişiyor. Hayat müşterek = kadın da çalışıyor eve para getiriyor. Hayat müşterek = erkek de ev işlerine yardım edecek. E ama etmiyor. O zaman hayat müşterek değil, çıkalım işlerimizden ev kadını olalım!

Allah kolaylik versin gercekten durumunuz zor. Bende gecen yil cok zorlandim. Sabah cik aksam gel, cocuk desen yeni baslamisti okula derslerde zorlaniyordu. Ben isten gelip evi toparla, kahvalti bulasigini yika, aksam yemegi yap, tekrar bulasik yika... esimde kanepede uzanip tv izliyor vu arada. Bari cocugun odevini yaptir diyodum kavga dovusle yaptiriyor o da nasil? Suraya 3 yaz suraya 10 yaz. Boyle ders yaptiriyordu. Hadi kizim sunla sunu topla diye bisi yok. Of cok zor gecti. Su an issizim is ariyorum. Is bulunca yine ne yapicam bilmiyorum odum kopuyor resmen. Calismayi cok seviyorum ama ne yaptigim isten bisi anliyorum ne yasadigim hayattan.

allah yardımcın olsun valla...
çalışan annelerin kaderi bu ne yazıkki...

Belki bana kızacaksınız ama öğretmenlik çalışma saatleri açısından en rahat meslek.
Sizin handikapınız gittiğiniz yol.Ama geçici bir süreç bu,öyle düşünün.
Tayininiz yakın bir yere çıkmazsada evinizi taşırsınız.
Sabah evden herkes gittikten sonra yemek yapmaya ayırabildiğiniz o 2 saat bile çok kıymetli.
Veya 2 aylık yaz tatili başka hiçbir meslekte yok.
İnsanlar sabah 6 da evden çıkıp akşam sizinle aynı saatte evde olup o saatten sonra yemek pişiriyor.
Kuzenim yıllarca bankacılık yaptı,akşam 10 da gelip ertesi günün yemeğini pişirirdi.
Biraz iyi taraflarından bakmakta fayda var diye düşünüyorum.

kocaların hepsi böyle şekerim. benimki de beni hiç oturtmuyor, su getirir misin, çay koysana, onu getir bunu götür yiyecek bir şey getir, bunu yemem geri götür.....

Arada ofluyorum dayanamayıp ben de çalışıyorum hrhalde, bu sefer de zor mu geldi bi daa hiçbir şey istemem senden diyor.

Puuuuufff

ayyy ben ne çöpsüz üzüm bir insanmışım ne rahatmışımmm... 5 buçukta işte çıkıyorum hooop metrola 6 da evdeyim önce parkta koşuyorum sporumu yapu-ıyorum sonra duşa alıp 1 saat kesitiriyorum sonra kalkıp dizi falan izliyorum ertesi gün ne g,yeceğimi falan ayarlıyorumm.. ayyy ne rahat hayatım varrmışş iş desen bütün gün yayılmacaa .. çocuk istemiom karar verdim... :S

Malum okullar açıldı Pazartesi. Daha Cuma olmadan ben bittim.
Her sabah erkenden kalk, çocuğu giydir besle, tak kocanın koluna okula yolla. Dön gir mutfağa yemek yap, ortalık topla, iki saatin var. İş ilçede, ulaşım sıkıntı. Senin durumunda olanlarla ortak arabaya binmek için metro, otobüs artık, git sonra 1 saatten fazla daha git. Dersin olmasa da git, çünkü nöbetçisin, geç başlıyorsa da başka aracı zor bulursun. Akşam beş buçuk, aynı yoldan geri dön. Fakat bu sefer trafik almış başını gitmiş, üç saatte ancak gel. Rica minnet bulduğun, çünkü kimse o saate kadar bakmak istemiyor, komşudan al çocuğu. Ocağın altını yakarken koca gelsin, "bir yorgunum bir yorgunum" desin. Ama sen durma koş sofrayı hazırla, dur önce ihtiyaçlar, çocuğa sevgini sonra gösterirsin.
Bulaşıklar da kalktı. Al yavrunu kucağına aa saat olmuş on buçuk. Bu çocuk sabah erken kalkacak. Allahtan komşunun çocuğuyla yapmış ödevini, banyo günü de değilse, yatır yavrunu öpüp koklayamadan. O mışıl mışıl uyuyadursun, sen ev hazır sessizleşmişken bir bardak çayını al, hissedemediğin ayaklarını uzak ve dinmeyen migrenin için gözünü kapat. Sakın uyuma daha yapacakların var. Çocuğun beslenmesini hazırla, evrak işlerini yap, yıkanması yada toplanması gereken çamaşırlar da var. Evin içinde bu kadar kuruyor, haftasonuna kalırsa ooo. Acele ütün de olmasın dua et. Saate artık bakmıyorum. Gözlerim yorgunluktan açılmıyor. Tam yatağa yatacakken aklıma bir şey geliyor, acaba yaptım mı diyorum, iki kez kontrol ediyorum.
Bu akşam yatmicam işte, bir dizi seyredicem, bir kitap okuyacağım. Yatmicam işte, sabah şiş gözlerle kalkma pahasına oturucam geç saate kadar. Ben de insanım ya!

ayyy bende çocuktan korktum... inş. gelsin sıpa o ayrı konuda...

ben saat 6 da kalkıyorum. akşam 7ye doğru evde oluyorum. işim ilçede... ama yollar tenha. bende yorgunum diye mızıklıyordum ki. şükrettim halime...

kocaların hepsi böyle şekerim. benimki de beni hiç oturtmuyor, su getirir misin, çay koysana, onu getir bunu götür yiyecek bir şey getir, bunu yemem geri götür.....

Arada ofluyorum dayanamayıp ben de çalışıyorum hrhalde, bu sefer de zor mu geldi bi daa hiçbir şey istemem senden diyor.

Puuuuufff

hehe bunu benim kocada diyor... trip atıyor artık bir süre...

hangi üyeydi bilmiyorum da "ev hanımları okusun da şükretsin haline " diyordu.Ev hanımı olmanında kendine göre avantajı ve dezavantajları vardır.Her seçim bir vazgeçiştir.Ayrıca çalışan kendine çalışıyor o yüzden kimsenin ev hanımlarını bütün yan gelip yatıyormuş gibi düşünmesine gerek yok .

Çok aradım, maaşımın üçte birini bir de sigorta istiyorlar. O da bulabilirsen. Kimse o saate kadar durmak istemiyor.

maaşının üçte birini vermeye değmezmi bence değer :KK66:
ben ilk çalışmaya başladığım yıllarda maaşımın üçte ikisini veriyordum kreş vs. şimdide özel hocalara maaşımın üçte birini veriyorum.
bir kadın bulsam onada vericem valla. varsın maaşın üçte biri bana kalsın. benden kıymetlimi:D

Bence size en büyük zaman kaybını şşten 5 te çıkıp ve 8 de varmanız yaşatıyor. Eğer bunu azaltabilirseniz size daha çok vakit kalır. Bunu ben düşünmedim mi sanki diyebilirsiniz tabi ama yolda geçen zaman çok geldi bana

araba alsanız yol biraz kısalırmıki

Ben bu saatlerde evde olmama rağmen temizlik için hafta sonunu bekleyip eşime yaptırıyorum.
Böylece arada bazı şeyleri sadece ben üstlendiğimde minnet duyuyor:D
Bir de görevim olmaktan çıkıyor.
Zaten kendisi annesinden alışkın ev işi yapmaya, evlenmeden önce de cam silme, perde yıkama, çamaşır toplama-asma , bulaşık makinesini boşaltma işleri eşime aitmiş.
Çocuk istemiyordum zaten, artık hiç istemiyorum.
Olunca çünkü mecbur yemek yapılacak, hijyen kuralllarına uyulacak falan...

Back
X