• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hafta bitmeden ben bittim

Malum okullar açıldı Pazartesi. Daha Cuma olmadan ben bittim.
Her sabah erkenden kalk, çocuğu giydir besle, tak kocanın koluna okula yolla. Dön gir mutfağa yemek yap, ortalık topla, iki saatin var. İş ilçede, ulaşım sıkıntı. Senin durumunda olanlarla ortak arabaya binmek için metro, otobüs artık, git sonra 1 saatten fazla daha git. Dersin olmasa da git, çünkü nöbetçisin, geç başlıyorsa da başka aracı zor bulursun. Akşam beş buçuk, aynı yoldan geri dön. Fakat bu sefer trafik almış başını gitmiş, üç saatte ancak gel. Rica minnet bulduğun, çünkü kimse o saate kadar bakmak istemiyor, komşudan al çocuğu. Ocağın altını yakarken koca gelsin, "bir yorgunum bir yorgunum" desin. Ama sen durma koş sofrayı hazırla, dur önce ihtiyaçlar, çocuğa sevgini sonra gösterirsin.
Bulaşıklar da kalktı. Al yavrunu kucağına aa saat olmuş on buçuk. Bu çocuk sabah erken kalkacak. Allahtan komşunun çocuğuyla yapmış ödevini, banyo günü de değilse, yatır yavrunu öpüp koklayamadan. O mışıl mışıl uyuyadursun, sen ev hazır sessizleşmişken bir bardak çayını al, hissedemediğin ayaklarını uzak ve dinmeyen migrenin için gözünü kapat. Sakın uyuma daha yapacakların var. Çocuğun beslenmesini hazırla, evrak işlerini yap, yıkanması yada toplanması gereken çamaşırlar da var. Evin içinde bu kadar kuruyor, haftasonuna kalırsa ooo. Acele ütün de olmasın dua et. Saate artık bakmıyorum. Gözlerim yorgunluktan açılmıyor. Tam yatağa yatacakken aklıma bir şey geliyor, acaba yaptım mı diyorum, iki kez kontrol ediyorum.
Bu akşam yatmicam işte, bir dizi seyredicem, bir kitap okuyacağım. Yatmicam işte, sabah şiş gözlerle kalkma pahasına oturucam geç saate kadar. Ben de insanım ya!
Bence dua et ki,5,5 ta .ıkıyorsun işten.8-9 bilemedin mesaiye kalıp yine o 3 saati yollarda geçiren insanlar var.Hepimiz için her kadın için zor hayat.Bir de iş yerinde iş yükü çok olan veya mobing gören tatili haftasonu olmayan veya hakkını alamayan insanlar için daha da zor.Allah sağlıktan etmesin.Gerisi hallolur.Öyle bak.Daha az moralin bozulur.

hangi üyeydi bilmiyorum da "ev hanımları okusun da şükretsin haline " diyordu.Ev hanımı olmanında kendine göre avantajı ve dezavantajları vardır.Her seçim bir vazgeçiştir.Ayrıca çalışan kendine çalışıyor o yüzden kimsenin ev hanımlarını bütün yan gelip yatıyormuş gibi düşünmesine gerek yok .

Ay bu bazi ev hanimlarininda alinganligi beni bitiriyor…ev hanimimisin bu arada???

Bunu diyen arkadasin hakli bir yani yok mu?? Ayrica calisip calismama konusunda secim hakki olmayan bayanlar var bunu belirteyim..bunu bu konu sahibi icin soylemiyorum..genel birsey…kim istemez yavrusunu ope koklaya uyutup uyandirmak..birebir yemegiyle oyunuyla dersiyle bizzat ilgilenmek? Buarada anne olmadan once bu kadar gocunmazdim ev isine ve yorgunluga…hepsi geciyorda insanin cocugundan caldigini dusundugu vakti dusununce kotu oluyor.

Evdede hersey monoton oluyor bunu biliyorum, anliyorumda…ama su da varki zamandan bol birsey yok nerdeyse evdeyken…bir kac hafta izinde evimde kaldim..

Hersey o kadar rayina oturmustuki iznimin sonunda inanamazsin…

sabah oglumu kaldirip sutunu veriyordum..sonra biraz zaman gectikten sonra birlikte kahvalti yapiyorduk…derken arada ya disari cikiyorduk ya evde sevdigi cizgi film izliyorduk…sonra meyve filan derken uyku saati geliyordu..sutunu ic ogle uykusuna yat…o sirada ben camasirim varsa onlari hallediyordum..yemek yapilacaksa yapiyordum…hazirda yemegim varsa az dinleniyordum..ya da cok yorgunsam bende oglum uyuyunca uyuyordum…kalkincada oyun oynayip yemek yiyordum aksam…aksama dogru tekrar bir yerlere gitmek istiyorsak gidiyorduk istemiyorsak evde takiliyorduk…buarada disari her gun cikarmaya calisiyorum cocugu tabii…yaz mevsiminde oldugu icinde mumkun oldu..kis mevsiminde ne olur Allah Kerim.

Evde olanlara bos duruyorsunuz demiyor kimse, sadece calisanlar bu kadar kostururken sizler bulundugunuz yerin kiymetini bilin demis..ne var bunda??? Sonucta herkes yiyor 1 ekmek..ama bunun icin karili kocali gece gunduz calismak zorunda olanlar var..bunu dusunun ona gore yorum yapin.

Mevzu gene calisan - ev hanimi geyigine gelmeden,
sana kolayliklar diliyorum konu sahibi.
Oglunu surekli komsulara mi birakiyorsun okuldan sonra yoksa ben mi yanlis anladim? Bu sekildeyse nasil duzen oturtuyor ki cocuk?

Çalışınca yetişiliyor mecburen düzenli ve planlı oluyorsun. Evde olsam ben de hiçbir şeyi yetiştiremem :)

Diğer sayfaları da okudum bir şey daha yazacağım, niye her şeyi tek başımıza üstleniyoruz ? Hani hayat müşterekti ? Bu durum kendi içinde çelişiyor. Hayat müşterek = kadın da çalışıyor eve para getiriyor. Hayat müşterek = erkek de ev işlerine yardım edecek. E ama etmiyor. O zaman hayat müşterek değil, çıkalım işlerimizden ev kadını olalım!
güzel analiz yapmışın valla... haklısın

Bazı kısımları eklersek benim hayatımı anlatmışısnız; Sabah 6da evden çık ve 8deki işe genelde geç kal. Akşam yine 2 saat dönüş trafiği,20:00de eve gel. Sizin çocuk uyuyormuş bizim o da yok,ağlama sızlanma 2 yaş depresyonunda. Bu arada bir de aynı saatler aynı manzara cumartesi de var. Belki birazcık şükredersiniz diye yazmak istedim:KK43:

Evet buna da şükür dedim şimdi Allah hepimizin yardımcısı olsun

Mevzu gene calisan - ev hanimi geyigine gelmeden,
sana kolayliklar diliyorum konu sahibi.
Oglunu surekli komsulara mi birakiyorsun okuldan sonra yoksa ben mi yanlis anladim? Bu sekildeyse nasil duzen oturtuyor ki cocuk?

Kızım var. Komşu bakıyor. Simdilik mutlu sonra ne olur bilmem ama

ev hanımıyım ama çalışanların işi daha zor bence
biz çocuklarımızı görerek büyütüyoruz onlar başkasına emanet ediyorlar çoğu ilk konuşmasını ilk adımını bile göremiyor belki hep gözleri arkada ......
biz evde her işe koşturuyoruz ama onlar hem çalışıyor hemde bizim yaptıklarımızı aynen yapıyor ....
bunu çekemeyecek bi durum yok yani
yiğidi öldür hakkını yeme

bunları okudukça evlilikten soğuyorum :KK12: ben işten gelince yemeği yer yemez kafamı yastığa koyma modundayım :KK12: 9 ay sonra napıcam hiç bir fikrim yok:KK43:

bunları okudukça evlilikten soğuyorum :KK12: ben işten gelince yemeği yer yemez kafamı yastığa koyma modundayım :KK12: 9 ay sonra napıcam hiç bir fikrim yok:KK43:
aahhh bekarlik gercekten sultanlik bu konularda...ne tembelmisim bende bekarken :oops:
insan sandigindan daha gucluymus ama (: yasayarak sende ogreneceksin :) umarim cok mutlu olursun...

Şey bir de çocuğu ders çalıştırmak lazım? Onu da ekleyiniz çocuğun yemeği kadar önemli..
Allah kolaylık versin...

aahhh bekarlik gercekten sultanlik bu konularda...ne tembelmisim bende bekarken :oops:
insan sandigindan daha gucluymus ama :-) yasayarak sende ogreneceksin :) umarim cok mutlu olursun...

çok teşekkür ediyorum bende bir tembelim ki sorma :oops: inşallah alışırım bakalım canım şimdilik nişanlım herşeye yardım ediyor napsam benle bir koşturuyor ama evlenince nasıl olacak bilinmez :KK51:

Bazen yaşanılanlar aynı,hatta daha zorlu oluyor ama herkes aynı ölçüde şikayet etmiyor.Bu biraz da yapı meselesi,öğleci olmanın da avantajları var,değerlendirin bence.Mesela benden daha az saat derse giren bir arkadaşım var,hep yorgun,hep çocuklardan şikayetçi.Bense 1 kere bile söylenmemişimdir.

Zaten mümkün değil hayatımı düzene sokmadan çocuk yapamam. Çocuğa yazık olur, annesine teyze der :confused:

Sabahları eşiniz yaptırsa çocukların kahvaltısını falan? yapmaz mı ki? Ya da haftanın belli günlerini aranızda paylaşsanız, en azından yükünüz hafifler

aynen ben çocukların sabah kahvaltısını eşime sattım 9 a kadar uyuyorum:D

Evet benim çocuğum bir tane olduğu ve ev hanımı olduğum için kendime ayıracak zamanım oluyor.Fakat inanın ev hanımı olup 3 çocuğu olan ve hepsine kaliteli zaman ayırdığı için kendine zaman ayıramayan arkadaşlarım var.Ben lisans mezunu olmama rağmen sağlık sorunlarımdan dolayı çalışamıyorum.Ama kendi param olmasını ,çocuğumun standardının daha yüksek olmasını elbette isterdim.Alınmadım yalnız meslek mensubu olup belli bir geliri olan kadin şartlarını düzeltebilir bana göre...İnsan değerlidir kendinide sevmelidir .Bir yardımcı tutabilir konu sahibi sonuçta kendi parasını kazanıyor.:KK66:

Ay bu bazi ev hanimlarininda alinganligi beni bitiriyor…ev hanimimisin bu arada???

Bunu diyen arkadasin hakli bir yani yok mu?? Ayrica calisip calismama konusunda secim hakki olmayan bayanlar var bunu belirteyim..bunu bu konu sahibi icin soylemiyorum..genel birsey…kim istemez yavrusunu ope koklaya uyutup uyandirmak..birebir yemegiyle oyunuyla dersiyle bizzat ilgilenmek? Buarada anne olmadan once bu kadar gocunmazdim ev isine ve yorgunluga…hepsi geciyorda insanin cocugundan caldigini dusundugu vakti dusununce kotu oluyor.

Evdede hersey monoton oluyor bunu biliyorum, anliyorumda…ama su da varki zamandan bol birsey yok nerdeyse evdeyken…bir kac hafta izinde evimde kaldim..

Hersey o kadar rayina oturmustuki iznimin sonunda inanamazsin…

sabah oglumu kaldirip sutunu veriyordum..sonra biraz zaman gectikten sonra birlikte kahvalti yapiyorduk…derken arada ya disari cikiyorduk ya evde sevdigi cizgi film izliyorduk…sonra meyve filan derken uyku saati geliyordu..sutunu ic ogle uykusuna yat…o sirada ben camasirim varsa onlari hallediyordum..yemek yapilacaksa yapiyordum…hazirda yemegim varsa az dinleniyordum..ya da cok yorgunsam bende oglum uyuyunca uyuyordum…kalkincada oyun oynayip yemek yiyordum aksam…aksama dogru tekrar bir yerlere gitmek istiyorsak gidiyorduk istemiyorsak evde takiliyorduk…buarada disari her gun cikarmaya calisiyorum cocugu tabii…yaz mevsiminde oldugu icinde mumkun oldu..kis mevsiminde ne olur Allah Kerim.

Evde olanlara bos duruyorsunuz demiyor kimse, sadece calisanlar bu kadar kostururken sizler bulundugunuz yerin kiymetini bilin demis..ne var bunda??? Sonucta herkes yiyor 1 ekmek..ama bunun icin karili kocali gece gunduz calismak zorunda olanlar var..bunu dusunun ona gore yorum yapin.
yukardaki mesajı size hitaben yazdım ama alıntı yapmayı unutmuşum kusura bakmayın

Kızlar kocadan hayır yok açıkcası, boşasam yine her şey bana kalacak. Haa belki işe yakın bir yerde otururum o olur. Ama onun için de koca boşanır mı? Belki boşarım da ama başka sebeplerden.

Komşu bir iki bakar bırakır demiş bir arkadaş. Komşu da sonuçta parasıyla bakıyor. O saate kadar kimsenin bakmak istememesini de anlıyorum, ben de o saate kadar çalışmak istemezdim. Bakarım diyen, evinde bakmak istiyor ki bu yüzden komşuda çocuk. Diğerleri de sen geldikten sonra ben de daha evime gidicem, değmeli o saate kadar diyor. Kolay kolay yanaşan olmuyor, bir iki kişi oldu onlar da resmen uçtular. Olmazsa da işimize gelir hesabı yaptılar. 1500+sigorta dedi mesela en çok beğendiğim bayan. Çoluk çocuğu da yoktu hani.

Koca taşınmak istemiyor çünkü tayin çıkıcak elbet, çevremiz de güzel, çocuğun okulu da iyi diyor. Yardıma da meyilli değil. Bu adamın modeli bu. Alırken özelliklerinin farklı olduğu yazıyordu kullanım klavuzunda, ama çocuktan sonra motor yakmaya başladı. Sebepleri
a. Ben senden daha fazla çalışıyorum. Ben giderken sen daha iki saat evdesin. Yarım gün çalışıyorsun zaten.
b. Yol gidiyorsun da yürüyerek mi gidiyorsun, sen oturuyorsun araba gidiyor.
c. Yaptığımız iş faklı, benimki daha zor (Sanki hammallık yapıp sırtında tüm gün yük taşıyor, masa başında çalışıyor)
d. Bu görevler, çocukla ilgilenmek, ev temizlemek, yemek, ütü vs. kadının görevi zaten. Bak ben yine iyi bir kocayım, haftasonu temizliğine yardım ediyorum.

Böyle işte. Biri yakınmakdan bahsetmiş, buldurmasın bana eski mesajlarını. Tabiki yakınıcam. Yakınanlara da saygı duyucam, her insanın arada bir yakınmaya ihtiyacı yok mu? Valla öyle çevremde samimi olduğum da yok, derdimi kimlerle paylaşıcam?

Bazen yaşanılanlar aynı,hatta daha zorlu oluyor ama herkes aynı ölçüde şikayet etmiyor.Bu biraz da yapı meselesi,öğleci olmanın da avantajları var,değerlendirin bence.Mesela benden daha az saat derse giren bir arkadaşım var,hep yorgun,hep çocuklardan şikayetçi.Bense 1 kere bile söylenmemişimdir.

Daha önce de öğlenci oldum, ama o zaman çocuk da yoktu, serde gençlik de vardı. Hiç böyle bir yorgunluk hissetmezdim. İş çıkışı gezip tozucak enerjim de kalırdı. Bu sene daha ilk haftadan böyle oldu.

Ben bu saatlerde evde olmama rağmen temizlik için hafta sonunu bekleyip eşime yaptırıyorum.
Böylece arada bazı şeyleri sadece ben üstlendiğimde minnet duyuyor:D
Bir de görevim olmaktan çıkıyor.
Zaten kendisi annesinden alışkın ev işi yapmaya, evlenmeden önce de cam silme, perde yıkama, çamaşır toplama-asma , bulaşık makinesini boşaltma işleri eşime aitmiş.
Çocuk istemiyordum zaten, artık hiç istemiyorum.
Olunca çünkü mecbur yemek yapılacak, hijyen kuralllarına uyulacak falan...

Öyle bir dedin ki hijyen kuralı falan.
Neyse adam bak yardım ediyor ne güzel. Benimki de ilk evlendiğimizde daha fazla yardım ediyordu ama hiç hatırlamam makine boşaltsın, yemek yapsın.

Back
X