• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hafta bitmeden ben bittim

Konu sahibi gercekten size haran kaldim normalde ben calisan bayanlara cok ozenirdm ama artk ozenmiyorum ben butunbgun evdeyim cocukta var inanin is bitmiyor ustune bide ders calisiyorum ama ev kadinlari rahat yinede meselabben kafama goreyim yinede alkh yardimcijiz olsun bence evinizi tasiyin yada araba alin daha kolay olur belki

kocaların hepsi böyle şekerim. benimki de beni hiç oturtmuyor, su getirir misin, çay koysana, onu getir bunu götür yiyecek bir şey getir, bunu yemem geri götür.....

Arada ofluyorum dayanamayıp ben de çalışıyorum hrhalde, bu sefer de zor mu geldi bi daa hiçbir şey istemem senden diyor.

Puuuuufff

Geçtim yaz tatilini, bazen rahatsızlanıp yada çocuk hasta olduğunda rapor alıyorum. Adam o zamanlar aynen bu muameleyi çekiyor. Tüm gün evdeymişim, o ay kadın almasak da ben evdeyken işleri halletseymişim, o yorgunmuş, ben dinlenmişmişim, o yüzden suyu getirseymişim ayağına vb. Öyle dedimiydi de harp çıkıyor zaten evde. Ev hanımı da olsam bu denilir mi, evde olunca da tüm gün oturmuyorsun ki, mutlaka bir yere el atıyorsun sonuçta. Evet belki daha az yoruluyorsun ama adamın kölesi olacak kadar da değil yani.

Bende ogretmenim hepimizin yasadigi seyler biraz fazla abartmissin sabah 6.30 kalkiyorum eve gelmem 6.30 .7
Ama hic yakinmiyorum ve neler cekiyorum kabus gibi uff bile demedim
Dusun ev temizligine gideni, amelesini v.s bide devlettesin ben ozeldeyim
Cok yoruluyorsan calisma otur
hepimiz aynisini yapiyoruz fazladan yaptigin bi sey yok bende

Neden kendinizi kıyaslama gereği duydunuz o zaman. Kaldı ki abarttığımı nerden biliyorsunuz? Çalışan bir bayan olarak empati kurmanız gerekirken, antipatik ve kesin yorumlar yapıyorsunuz. Açıkcası ben de sizin samimiyetinize inanmıyorum.

Her sabah 5te kalkiyorum. Sabahlari 1.5 aksamlari 3 saat yol gidiyorum trafik yuzunden. Evimi b.k goturuyor. Icimde makarna agaci cikicak bi yaptigim yemegi 3 gun yiyorum. Esim allahtan yanmda degil bi de onun arkasini topla. O her gun makarnayla da doymaz. Hele bi de cocuk oldugunu dusunemiyorum. Bayram tatili gecsin acil tasiniyorum.

Ben 3 aydir bu tempoda tukendim. Sana cok kolay gelsin arkadasim. Komsunun cocuk bakmasi buyuk nimet. Az daha sabret yoluna koyarsin yakinda insallah.

Samimiyetime inan dedim mi inanma ben yorum yapiyorum sende yapiyorsun iste o kadar

iyi de siz neden kadının üstüne düşmanca yorum yapıyosunuz??? Herkes süper kadın olmak zorunda mı kadıncağızın canına tak etmiş gelmiş burda anlatmak istemiş sizin her şeyiniz mükemmel mi de kalkmış burda kadına sen kimsin ki yazma cesareti buluyorsunuz ?? Allah Allah akşam akşam muhabbete bak..Yorulabilir,bunalabilir,sıkılabilir gelir burda iki nefes almak ister ...Size ne bundan yok otur evinde o zaman çalışma o zmn olduuuuu başka emriniz var mı ???

biz çalışmakla iyi mi ediyoruz kötü mü anlamadım sonucta erkegın enıyısı bıle 2 gun yardım edıo dıger 5 gun asla yok

biz çalışmakla iyi mi ediyoruz kötü mü anlamadım sonucta erkegın enıyısı bıle 2 gun yardım edıo dıger 5 gun asla yok

Annem de çalışırdı. Eskiden çalışan kadın az olduğundan mı ne eşler daha anlayışlıydı.

Annem de çalışırdı. Eskiden çalışan kadın az olduğundan mı ne eşler daha anlayışlıydı.

valla bılemıyorum kı tatlım valla benım esım cok yardımcı olur bana normalde ama bugun ısten geldık ayaklarıma karasular ınmıs o uyudu ben yemek hazırladım yedık o yıne uyudu ben sofra topladım mısal bılemıyorum ben sevmıyorum calısmayı ama evde oturmayıda

Bende ogretmenim hepimizin yasadigi seyler biraz fazla abartmissin sabah 6.30 kalkiyorum eve gelmem 6.30 .7
Ama hic yakinmiyorum ve neler cekiyorum kabus gibi uff bile demedim
Dusun ev temizligine gideni, amelesini v.s bide devlettesin ben ozeldeyim
Cok yoruluyorsan calisma otur
hepimiz aynisini yapiyoruz fazladan yaptigin bi sey yok bende

Herkes aynı değildir, olmak zorunda da değil. O insanın neler yaşadığını bilemeyiz. Allah herkesin dağına göre kar verir, herkesin derdi kendine büyüktür.
Başkalarının yaptığını küçümsemek sizin yaptıklarınızı daha büyük yapmaz.
Kiminin karnı ağrır dünya onun için karnından ibarettir derdi büyüktür. Kimi kanser olur onun derdi ona büyüktür. Kanser olanın da karnı ağrıyanın derdi kendine büyüktür.
Sizin iş gücünüzden siz ah etmezsiniz, ama allice bunalmış olabilir. Bunu karşılaştırmak da yeterli sonuca ulaşmayı sağlamaz bence.

Geçtim yaz tatilini, bazen rahatsızlanıp yada çocuk hasta olduğunda rapor alıyorum. Adam o zamanlar aynen bu muameleyi çekiyor. Tüm gün evdeymişim, o ay kadın almasak da ben evdeyken işleri halletseymişim, o yorgunmuş, ben dinlenmişmişim, o yüzden suyu getirseymişim ayağına vb. Öyle dedimiydi de harp çıkıyor zaten evde. Ev hanımı da olsam bu denilir mi, evde olunca da tüm gün oturmuyorsun ki, mutlaka bir yere el atıyorsun sonuçta. Evet belki daha az yoruluyorsun ama adamın kölesi olacak kadar da değil yani.

Ben de anlayamıyorum ama sanırım Türk analarının yetiştirmesiyle alakalı bir şey canım bu. İstiyor ki el kızı da onu hizmet etsin bir dediğini iki etmesin. Bazen bakıyorum da muhteşem yüzyıla Sultan Süleymanın cariyeleri benden daha iyi yaşıyor :D

, olmak zorunda da değil. O insanın neler yaşadığını bilemeyiz. Allah herkesin dağına göre kar verir, herkesin derdi kendine büyüktür.
Başkalarının yaptığını küçümsemek sizin yaptıklarınızı daha büyük yapmaz.
Kiminin karnı ağrır dünya onun için karnından ibarettir derdi büyüktür. Kimi kanser olur onun derdi ona büyüktür. Kanser olanın da karnı ağrıyanın derdi kendine büyüktür.
Sizin iş gücünüzden siz ah etmezsiniz, ama allice bunalmış olabilir. Bunu karşılaştırmak da yeterli sonuca ulaşmayı sağlamaz bence.

Ben de anlayamıyorum ama sanırım Türk analarının yetiştirmesiyle alakalı bir şey canım bu. İstiyor ki el kızı da onu hizmet etsin bir dediğini iki etmesin. Bazen bakıyorum da muhteşem yüzyıla Sultan Süleymanın cariyeleri benden daha iyi yaşıyor :D[/QUOTE]

Aslinda evet herkesin karin agrisi farkli sonra bende kendime kizdim.
Cevremde surekli insanlar yoruldum yoruldum diye diye biraz bunaldim cok is yapanda yoruluyor az is yapanda.duyuyorum bazen masada Oturanda aynisi
Ben eski analarimiza hhayranim.eski toprak iste.Onlar gibi olamayiz.
Ben sakin bi insanim anlayisliyim da
Ben konu sahipine kizmadim sanirim o sirada gergindim kusura bakmasin.
Daha sonrada karsilik yazmadim zaten.
Sonradan yorum yazan beni tahrik etmek isteyen arkadasa bile cvp yazmadim.
Konu buyumesin hepimiz kadiniz sonucta .

Sanırım sürekli geç saatte çıkmıyorsunuz öyle olsa çocuğu komşuya bırakamazsınız her gün komşu bakmaz çocuğa bakıcı tutardınız. Öğretmenler 15 günde ya da ayda bir sıra geldikçe nöbet tutarsınız ancak o zaman geç çıkarsınız son dersle birlikte. Onun haricinde yarım gündür sadece derslerin olduğunda oradasınızdır öğretmen arkadaşlarım var biliyorum yani. Ayrıca nereden nereye gidiyorsunuz da 3 saat yol sürüyor İstanbul'da köprü trafiği ancak o kadar ediyor. Hadi o da var diyelim. Çoğu kişi sizinle aynı hatta sürekli geç çıkıyor benim çalışma arkadaşlarımın 2 çocıukları var sabah 8.30 akşam 18.00 çalışıyoruz haftaiçi bu hep böyle sadece nöbet zamanı değil ama düzenli yapınca işlerini yetiştiriyorlar hatta arkadaşlarım böreğini kekini bile yapar çocuklarına yapacak birşey yok çalışınca böyle onlarında eşleri yardımcı olmuyor bir de haftasonları üniversite olduğu için açıköğretim sınavları okulun sınavları filan bizim okullarda yapılıyor görevli olarak gidiyoruz düşünün. Bir de evde işlerimizi kolaylaştıran herşey var ütülerinizi h.sonu yapın dip bucal süpürmenizi silmenizi de o zaman yapın çocuklar yatınca bir ortalığı toplarsınız. Yine haftasonundan bazı yemekleri yapın bazı şeyleri buzluğa atın.

Malum okullar açıldı Pazartesi. Daha Cuma olmadan ben bittim.
Her sabah erkenden kalk, çocuğu giydir besle, tak kocanın koluna okula yolla. Dön gir mutfağa yemek yap, ortalık topla, iki saatin var. İş ilçede, ulaşım sıkıntı. Senin durumunda olanlarla ortak arabaya binmek için metro, otobüs artık, git sonra 1 saatten fazla daha git. Dersin olmasa da git, çünkü nöbetçisin, geç başlıyorsa da başka aracı zor bulursun. Akşam beş buçuk, aynı yoldan geri dön. Fakat bu sefer trafik almış başını gitmiş, üç saatte ancak gel. Rica minnet bulduğun, çünkü kimse o saate kadar bakmak istemiyor, komşudan al çocuğu. Ocağın altını yakarken koca gelsin, "bir yorgunum bir yorgunum" desin. Ama sen durma koş sofrayı hazırla, dur önce ihtiyaçlar, çocuğa sevgini sonra gösterirsin.
Bulaşıklar da kalktı. Al yavrunu kucağına aa saat olmuş on buçuk. Bu çocuk sabah erken kalkacak. Allahtan komşunun çocuğuyla yapmış ödevini, banyo günü de değilse, yatır yavrunu öpüp koklayamadan. O mışıl mışıl uyuyadursun, sen ev hazır sessizleşmişken bir bardak çayını al, hissedemediğin ayaklarını uzak ve dinmeyen migrenin için gözünü kapat. Sakın uyuma daha yapacakların var. Çocuğun beslenmesini hazırla, evrak işlerini yap, yıkanması yada toplanması gereken çamaşırlar da var. Evin içinde bu kadar kuruyor, haftasonuna kalırsa ooo. Acele ütün de olmasın dua et. Saate artık bakmıyorum. Gözlerim yorgunluktan açılmıyor. Tam yatağa yatacakken aklıma bir şey geliyor, acaba yaptım mı diyorum, iki kez kontrol ediyorum.
Bu akşam yatmicam işte, bir dizi seyredicem, bir kitap okuyacağım. Yatmicam işte, sabah şiş gözlerle kalkma pahasına oturucam geç saate kadar. Ben de insanım ya!
Sizi çok iyi anlıyorum. Büyük sehırde ogretmen olmak da zor malesef ulasımdam dolayı. Benım kardesım de ogretmen ama kucuk bır ılcede ve sabah 9da kalkıyor aksam da en gec 5de evde. Bence sız esınızle konusup en azından temızlık be utuye 10gunde bır kadın alın.En azından toplu utulerı ve temızlıgı yapar.Gene yorulursunuz ama bıraz yukunuz hafıfler.

Sımdı dusunuyorumda ben ozel sektordekı ısıme gıtmek ıcın sabah6da kalkıyorum.Cocuk olsa cocugumu okula bıle gonderemem, herkesten once evden cıkmak zorundayım cunki. Calısan annelerın ısı cok zor malesef

Sanırım sürekli geç saatte çıkmıyorsunuz öyle olsa çocuğu komşuya bırakamazsınız her gün komşu bakmaz çocuğa bakıcı tutardınız. Öğretmenler 15 günde ya da ayda bir sıra geldikçe nöbet tutarsınız ancak o zaman geç çıkarsınız son dersle birlikte. Onun haricinde yarım gündür sadece derslerin olduğunda oradasınızdır öğretmen arkadaşlarım var biliyorum yani. Ayrıca nereden nereye gidiyorsunuz da 3 saat yol sürüyor İstanbul'da köprü trafiği ancak o kadar ediyor. Hadi o da var diyelim. Çoğu kişi sizinle aynı hatta sürekli geç çıkıyor benim çalışma arkadaşlarımın 2 çocıukları var sabah 8.30 akşam 18.00 çalışıyoruz haftaiçi bu hep böyle sadece nöbet zamanı değil ama düzenli yapınca işlerini yetiştiriyorlar hatta arkadaşlarım böreğini kekini bile yapar çocuklarına yapacak birşey yok çalışınca böyle onlarında eşleri yardımcı olmuyor bir de haftasonları üniversite olduğu için açıköğretim sınavları okulun sınavları filan bizim okullarda yapılıyor görevli olarak gidiyoruz düşünün. Bir de evde işlerimizi kolaylaştıran herşey var ütülerinizi h.sonu yapın dip bucal süpürmenizi silmenizi de o zaman yapın çocuklar yatınca bir ortalığı toplarsınız. Yine haftasonundan bazı yemekleri yapın bazı şeyleri buzluğa atın.

Ders yüküm fazla değil ancak hergüne mutlaka ders koymuş yeni idare. Bir gün boş, onda da nöbet var. Nöbet işi, okulun fiziki şartları ve öğretmen-öğrenci sayısına göre değişir. Şimdiye kadar ne duydum ne gördüm değil ayda bir, iki haftada bir nöbet tutanı. Hatta arkadaşımın okulunda az öğretmen, büyük okul olunca haftada iki nöbetleri var. Dersimin olduğu saatte değil, arabada 4 kişiyiz, kimin dersi önce başlıyorsa ona göre çıkışta da keza yine aynı gidip geliyoruz. Yoksa çok vasıta değiştirmek gerekiyor ve her seferinde de bir diğer vasıtayı beklerken vakit kaybediyoruz. Yağmurunu karını geçtim.
Ümitköy'deyim. Anonim kalmak açısından mesela Kızılcahamam'a gidiyorum. Öğlenci olduğum için 6 gibi çıkıyorum fakat Ankara bir İstanbul kadar olmasa da yine de o satlerde trafik var.
Komşuma ücret ödüyorum, yani bakıcımız zaten. Fakat kendi evinde bakıyor, evime yardımcı-bakıcı da bulamadım geliş saatimden dolayı.
Ve tabiki her çalışan kadının kendine göre sıkıntısı var. Amacım burda yarışma yapmak değil, tabiki benden daha kötü durumda olan vardır ki onlar da kendilerinden bahsedince halime şükrediyorum.
Buzluğumu bu seneye kadar fazla kullanmıyordum. Tavsiyelerinizi uygulayacağım.

Sizi çok iyi anlıyorum. Büyük sehırde ogretmen olmak da zor malesef ulasımdam dolayı. Benım kardesım de ogretmen ama kucuk bır ılcede ve sabah 9da kalkıyor aksam da en gec 5de evde. Bence sız esınızle konusup en azından temızlık be utuye 10gunde bır kadın alın.En azından toplu utulerı ve temızlıgı yapar.Gene yorulursunuz ama bıraz yukunuz hafıfler.

Sımdı dusunuyorumda ben ozel sektordekı ısıme gıtmek ıcın sabah6da kalkıyorum.Cocuk olsa cocugumu okula bıle gonderemem, herkesten once evden cıkmak zorundayım cunki. Calısan annelerın ısı cok zor malesef

Buraya küçük bir ilçeden geldim. İnanın o kadar mutlu ve huzurluydum ki. Kardeşinize lütfen söyleyin kıymetini bilsin. Şimdiki aklım olsa hiç kıpırdamazdım yerimden.

genel temizlige yardimci tutsan ayda bir, haftalik supurme silmeyi filan da haftasonu halletsen, haftaicine bi yemekle bulasik kalsa? yine zor biliyorum da belki bi nebze rahatlatir..
haftasonu yemegi buzluga da atabilirsin ara sira.. hepten kolaylama sansin yok belki ama bu tarz seylerle haftaicini hafifletebilirsin belki.. seni perisan eden yol aslinda isten gucten ziyade.. Allah yardimcin olsun..

Adamla artık hergün tartışır olduk. Dedim ki madem sen gelemiyorsun, ben geleyim senin çalıştığın yere eş özründen. Kıyametler koptu. En sonunda bana "yarın git, dilekçeni ver. boşanalım" dedi. Daha önce de boşanma muhabbetimiz vardı ama böyle pisi pisine, mantığını hala anlayamadığım bir sebepten "bitsin" demesi canımı sıktı.

Back
X