• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hafta bitmeden ben bittim

Adamla artık hergün tartışır olduk. Dedim ki madem sen gelemiyorsun, ben geleyim senin çalıştığın yere eş özründen. Kıyametler koptu. En sonunda bana "yarın git, dilekçeni ver. boşanalım" dedi. Daha önce de boşanma muhabbetimiz vardı ama böyle pisi pisine, mantığını hala anlayamadığım bir sebepten "bitsin" demesi canımı sıktı.
hemen bosanmaya neden geliyo konu?

hemen bosanmaya neden geliyo konu?

Ben de bunu anlamadım ya. Dedim ki böyle böyle, çoluk çocuk rezil olduk. Hazır sen de başka bir ilçedesin. Gidelim oraya, ilkokul çıkarsa çocuğu da yanıma alırım. Birlikte gider geliriz. Yani mantıklı değil mi? Yok ev almışız, düzenimizi kurmuşuz. Bağırdı çağırdı. Ben zaten geldim saat 8'i geçiyo, sinirden oturdum ağladım. Üstüne beni teselli edeceğine sinirlenip hakaretlere başladı.

Ben de bunu anlamadım ya. Dedim ki böyle böyle, çoluk çocuk rezil olduk. Hazır sen de başka bir ilçedesin. Gidelim oraya, ilkokul çıkarsa çocuğu da yanıma alırım. Birlikte gider geliriz. Yani mantıklı değil mi? Yok ev almışız, düzenimizi kurmuşuz. Bağırdı çağırdı. Ben zaten geldim saat 8'i geçiyo, sinirden oturdum ağladım. Üstüne beni teselli edeceğine sinirlenip hakaretlere başladı.
baska syler de vardir mutlaka..

Yazın kopma noktasına geldik. Sonra tedavi oluyorum falan dedi. Hakaten geldiğimizde herşey iyi gidiyordu ufak tefek atışmalar olsa da. Şimdi birden böyle parlayıverdi. Hem de mantıklı bir insan olsa hak vereceği bir şeye.
ne gibi seyler vardi? bi de bu bosanma kelimesi evlilikte kullanilacaksa gercekten bosanilacagi zaman kullanilmali, yoksa evlilik aburcuburlasiyo

ne gibi seyler vardi? bi de bu bosanma kelimesi evlilikte kullanilacaksa gercekten bosanilacagi zaman kullanilmali, yoksa evlilik aburcuburlasiyo

Çocuğumuzu çok hırpalıyordu, psikolojik şiddet filan da vardı, sürekli hakaretleri de çabası. Çocuğu dövmeye kalktı ailem araya girdi, en sonunda aileme sardı, bağırdı çağırdı, akşam hep beraber oturduk sorun yok, sabah kalktı ben gidiyorum, sen istediğin zaman gel deyip, çekti gitti. Günlerce aramadı. Toplasan bir ayda 3-5 kez aramıştır.

Çocuğumuzu çok hırpalıyordu, psikolojik şiddet filan da vardı, sürekli hakaretleri de çabası. Çocuğu dövmeye kalktı ailem araya girdi, en sonunda aileme sardı, bağırdı çağırdı, akşam hep beraber oturduk sorun yok, sabah kalktı ben gidiyorum, sen istediğin zaman gel deyip, çekti gitti. Günlerce aramadı. Toplasan bir ayda 3-5 kez aramıştır.
ilgincmis.. siz simdi ayri yerlerde mi yasiyosunuz anlayamadm

ilgincmis.. siz simdi ayri yerlerde mi yasiyosunuz anlayamadm

Tekrar biraraya geldik. Yazın boşanacaktım, avukatla da görüşmüştüm. Tedavi oluyorum deyince, döndüğümde de akıllanmış gördüm, devam edelim dedim. Şimdi adam kendisi diyor boşanalım diye. Yarın gidip avukata vekelet mi versem diyorum. Yoksa ondan mı adım beklesem. Bıkmışım artık bu gelgitlerinden.

Tekrar biraraya geldik. Yazın boşanacaktım, avukatla da görüşmüştüm. Tedavi oluyorum deyince, döndüğümde de akıllanmış gördüm, devam edelim dedim. Şimdi adam kendisi diyor boşanalım diye. Yarın gidip avukata vekelet mi versem diyorum. Yoksa ondan mı adım beklesem. Bıkmışım artık bu gelgitlerinden.

Kayınvalide de uzaklara doğru yol alacak, biliyorsunuz zaten ama düşüncesi bile güzeldir herhalde.

bence simdi bsy yapma, bekle.. sen bosanmak istemiyorsun, senden bsy olmasin su asamada.. bi dur bakalim ne yapacak.. islem baslatirsa gerekeni yaparsin

bence simdi bsy yapma, bekle.. sen bosanmak istemiyorsun, senden bsy olmasin su asamada.. bi dur bakalim ne yapacak.. islem baslatirsa gerekeni yaparsin

Kafam çok karışık zaten, sağlıklı bir karar alamamaktan korkuyorum biraz da. Adamda düzelme vardı diye hiç beklemiyordum kendisi böyle bir şey desin. Dedim zaten ciddiysen git aç, ben de gerekeni yaparım. Vurdu kafayı uyuyo şimdi.

Kafam çok karışık zaten, sağlıklı bir karar alamamaktan korkuyorum biraz da. Adamda düzelme vardı diye hiç beklemiyordum kendisi böyle bir şey desin. Dedim zaten ciddiysen git aç, ben de gerekeni yaparım. Vurdu kafayı uyuyo şimdi.
bi bekle, ne barisma ne ayrilma, herhangi hamle yapma.. adam gelir konusursa da anlat yanlisini, bosanma kelimesinin ne demek oldugunu..

bi bekle, ne barisma ne ayrilma, herhangi hamle yapma.. adam gelir konusursa da anlat yanlisini, bosanma kelimesinin ne demek oldugunu..

Benimki iletişime pek açık değil, anlasa da öyle konuşup, paylaşmaz, özür de dilemez. Bana ve çocuğumuza gelince normalde herkesi düşünen adam bencil oluyor. Ama dediğinizi yapıp bekleyim bakalım. Teşekkürler gecenin bu vaktinde vakit ayırdığınız için.

Benimki iletişime pek açık değil, anlasa da öyle konuşup, paylaşmaz, özür de dilemez. Bana ve çocuğumuza gelince normalde herkesi düşünen adam bencil oluyor. Ama dediğinizi yapıp bekleyim bakalım. Teşekkürler gecenin bu vaktinde vakit ayırdığınız için.
ne demek.. insaallah iyi olur.. dua edin.. kavga cikarmadan konusmaya dikkat edin.. bence o bosanma filan istemiyo da neyse

Ben zaten sizin yorgunluğunuzun eşinizin anlayışsızlığından dolayı olduğunu anladım.Beden yorgunluğunun yanında bir de gönül yorgunluğu var.öyle hemen gemileri yakmayın birlikte evlilik terapistine gitmeyi teklif edin.Tamam ekonomik özgürlüğünuz var ama çocuk da var.Acele karar vermeyin sakin olun.Kendisiyle konuşunca bizi de haberdar ederseniz seviniriz .Allah yardımcınız olsun.

Evlenmektek cidden korktum hep böyle monoton mu oluyor :KK43: En iyisi çocuk yapmamak ben bunu anlarım hep ayakbağı anlaşılan :(

Ben zaten sizin yorgunluğunuzun eşinizin anlayışsızlığından dolayı olduğunu anladım.Beden yorgunluğunun yanında bir de gönül yorgunluğu var.öyle hemen gemileri yakmayın birlikte evlilik terapistine gitmeyi teklif edin.Tamam ekonomik özgürlüğünuz var ama çocuk da var.Acele karar vermeyin sakin olun.Kendisiyle konuşunca bizi de haberdar ederseniz seviniriz .Allah yardımcınız olsun.

İki gündür erken çıkıyor, dün yaptığım tüm yemeği yemiş, vurmuş kafayı yatmış, çocuk tek başına ödev yapıyor. İlk önce buna zaten bi sinirlenmiştim, üstüne diğer mesele. Şimdi geldim, baktım ızgara yapmış, ama hala bir iki kelimeyle konuşuyoruz.

Malum okullar açıldı Pazartesi. Daha Cuma olmadan ben bittim.
Her sabah erkenden kalk, çocuğu giydir besle, tak kocanın koluna okula yolla. Dön gir mutfağa yemek yap, ortalık topla, iki saatin var. İş ilçede, ulaşım sıkıntı. Senin durumunda olanlarla ortak arabaya binmek için metro, otobüs artık, git sonra 1 saatten fazla daha git. Dersin olmasa da git, çünkü nöbetçisin, geç başlıyorsa da başka aracı zor bulursun. Akşam beş buçuk, aynı yoldan geri dön. Fakat bu sefer trafik almış başını gitmiş, üç saatte ancak gel. Rica minnet bulduğun, çünkü kimse o saate kadar bakmak istemiyor, komşudan al çocuğu. Ocağın altını yakarken koca gelsin, "bir yorgunum bir yorgunum" desin. Ama sen durma koş sofrayı hazırla, dur önce ihtiyaçlar, çocuğa sevgini sonra gösterirsin.
Bulaşıklar da kalktı. Al yavrunu kucağına aa saat olmuş on buçuk. Bu çocuk sabah erken kalkacak. Allahtan komşunun çocuğuyla yapmış ödevini, banyo günü de değilse, yatır yavrunu öpüp koklayamadan. O mışıl mışıl uyuyadursun, sen ev hazır sessizleşmişken bir bardak çayını al, hissedemediğin ayaklarını uzak ve dinmeyen migrenin için gözünü kapat. Sakın uyuma daha yapacakların var. Çocuğun beslenmesini hazırla, evrak işlerini yap, yıkanması yada toplanması gereken çamaşırlar da var. Evin içinde bu kadar kuruyor, haftasonuna kalırsa ooo. Acele ütün de olmasın dua et. Saate artık bakmıyorum. Gözlerim yorgunluktan açılmıyor. Tam yatağa yatacakken aklıma bir şey geliyor, acaba yaptım mı diyorum, iki kez kontrol ediyorum.
Bu akşam yatmicam işte, bir dizi seyredicem, bir kitap okuyacağım. Yatmicam işte, sabah şiş gözlerle kalkma pahasına oturucam geç saate kadar. Ben de insanım ya!
vallahi yoruldum okurken :KK48:

Back
X