hafta hafta kilo takibi

bugün banyo yaptıktan sonra tartıldım tam 73 kiloydum, yani bu ay kilo almamış gibiyim..
yürüyüşe başladım bu arada haftada 3 gün muhakkak en az 20 dakika yürüycem...
kolay doğum yapmayı kolaylaştırıyormuş yürüyüş...
off Allahım balina gibi olcam yoksa 12 kilo ideal kiloysa.... ben 84 le falan tamamlıycam heralde.....
kendime hakim olmam lazım..
şimdiki hedefim 4-5-6 ıncı aylarda en fazla 2 kilo almak çünkü herkes 6. aydan sonra ani kilo alınıyo diyolar doğrumudur?

ve tartıldım

27 haftalık hamileyim;

62 çıktım :/

55 ile hamile kalmıştım.7 kilo almışım ...
daha 12 haftam var ne olacağım acaba? çok mu acaba yahuu

Valla kızlar ben hepinizden beterim sanırım. 23 haftalık hamileyim ve 10 kilo aldım. 55 kilo ile hamile kalmıştım. Öyle normalde yediimden fazlasını da yemiyordum ama hamile kalmadan önce bilmediğimden dukan yapmıştım birden bırakınca dehşet kilo aldım valla. İlk çocukta 13 kilo almıştım hepsini 3 ayda falan vermiştim. Ama bu sefer ne yapıcam bilmiyorum.

canım dukan ın etkisi de çoktur. bende dukan diyeti yapmıştım.bıraktığım gibi 4-5 kilo birden aldım. bi de ödemin de etkisi olabilir çok yemeden alıyorsan

Gebelikte olması gerekenden az kilo almak düşük doğum ağırlıklı bebek doğurmaya neden olmaktadır.Onun için bebeğinizin ve kendinizin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde beslenmelisiniz.

Merhaba,

Ben 49 ile hamile kaldım, ilk 3 ay 1.5 kg. almıştım, 3-4. aylar arasında 1.5, 4-5 arası 1 kg. ve şu an 23. haftalığım tam olarak bu ay 2 kg. alarak totalde 6 kg almış bulunmaktayım. Bunun bir sağlıkçı ve bilim insanı olaak son derece sağlıklı olduğunu söyleyebilirim, aniden hızlıca almak, ya da hiç almamak sanki büyük bir yararmış gibi kişileri yanlış yönlendirmek son derece sakıncalı arkadaşlar. Lütfen hamilelik üzerine çıkan yayınları ve kitapları okuyun, kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin. İlk 7 ay sadece 5 kilo almak çok da sağlıklı birşey değil, biryerlerde fire veriliyor demekki, ben size karbonhidrat yiyin demiyorum, herşeyden dengeli bir şekilde almak zorundayız, az ve sık yiyerek, bol su içmeli ve spor yapmalıyız sınırlılıklarımız dahilinde. Şunu unutmayın ki 7 kg. dan az doğum yapanların bebeklerinin düşük doğum ağırlığı riski dışında da meydana gelebilecek bir yığın komplikasyon var, bunu kilo alacağım korkusuyla masum bebeklere yaşatmaya hak görüyorsanız eğer kendinizde peki siz bilirsiniz. Ama bilimsel olanı her ay 4. aydan sonrasında maksimum 2 kg. alarak totalde bir 12 kg. ile hamileliği bitirmektir. Zaten 12 kg. nun çoğu bebek, plesenta, çocuğun kesesi ve içinde bulunduğu sıvı, sizde oluşan ödemden ibaret doğumla yaklaşık 6 kg su gidecek, geriye kalanı emzirme, bol su, dengeli beslenme ve yürüyüşle gidecek. Endişe etmeyin. İpin ucunu kaçıran arkadaşlar da karbonhidratı az alabilir, az-sık yiyerek bir anda yüklenmeyi önler, bol su içebilir ve yürüyebilir. Akşam 7 den sonra ben sadece bir porsiyon meyve yiyorum, o da glisemik indeksi düşük bir meyve. Lütfe abartmayalım. Unutmayalım 4. aydan sonra ayda 1.5-2 kg. almak normaldir.

55 kiloyla hamile kaldım şimdi 34 hafta içindeyim 72 kiloyum şişliğim filan yok her ay düZenli 2 kilo alıyorum spor filan yapmıyorum ama hergün bu aya kadar 1 saat sabah yürüyordum 1 saat de akşam :) hiç bu zamana kadar hamileliğimin zorluğunu yaşamadım kii bu zamana kadar yeni yeni sıkıntılarım başlıyor yemek de de seçme yapmıyorum herşeyi yiyorum :) peynir yoğurt sür bumşekilde besleniyorum kan hapı birde miğdem yandığı için Rennie şurup verdiler onu kullanıyorum..kilo problemi yapmıyorum hareketliyim hiç yerimde durmuyorum kızımda benim gibiiii :))) ulturasonda bakıyolar bi orda bi orda çıkıo doktorlar gülüyolar :) boyum 1.70.acıktıkça yemek yerim sabah akşam gece gündüz fark etmiyor .. Çokda memnunum miğde yanmam dışında hiç bi sıkıntım yok ..

55 ile hamile kaldım 65 kiloyum. 34 haftalık gebeyim. iştahım inanılmaz açıldıı .. kilom haftama göre normal mi bilmiyorum doktorum uyarıcı birşey söylemedi. Kaç kiloyla doğum yapacağım merak ediyorum

ikinci bebeğime hamileyim hamileliğimin başında zaten kiloluydum arkadaşlar 84 kg ile hamile kaldım şuan 20. haftamdayım 85 kg ım hamileliğimin yarısına geldim 1 kg aldım kg almaktan korkar haldeyim benim gibi kilolu olarak hamile kalan var mı

merhaba arkadaşlar bu konuyu biraz hareketlendirelim mi?
benim ikinci gebeliğim ilk gebeliğimde 19 kilo almıştım, emzirme derdine doğumdan sonraki ilk aylarda 5 6 kilo daha almıştım. Sonra kadınlar klubu cuma zayıflama gruplarından birine dahil oldum ve kızım bir yaşına gelmeden hamile kalmadan önceki kilomun bile altına düştüm. 54 kilo ile hamile kalmıştım 50 kiloya kadar düştüm. gruptaki menü paylaşımları spor motiveleri kilo vermede çok işime yaradı.

Bizde dilerseniz buradan günlük yediklerimizi, hamileliğe uygun yaptığımız sporları payleşalım, sağlıklı beslenmeye ve kilo takibi yapmaya çalışalım. sağlıklı kilolarla gebeliğimizi tamamlayalım.
Ben 55 kilo ile hamile kaldım 24. haftamda şu an 60 kiloyum. her hafta tartılmama rağmen 59 u hiç görmeden 60 oldum
ve çok telaşlıyım. çünkü son aylarda çok daha hızlı kilo alınıyor. Ve ben sezeryan sonrası normal doğum deneyeceğim bebeğinde fazla kilolu olmaması gerekiyor.
motivasyon için katılımlarınızı bekliyorum.

tabi bende isterim planlı olmayı ama bunun için yediklerimizi yaptıklarımızı yazmak bize faydalı olacak mı?
senin bu klüpte bu anlamda bir memnuniyet tecrüben olmuş bizi yönlendirebilir msin.
mesela şöyle olmasını arzu ederdim,hamilelikte gün gün beslenme ve egzersiz programı paylaşımları olablirdi konunun uzmanlarında ya ada bir sitelerden alotı falan.

bende kilolu hamile kalanlardanim
8 yilin ustune hamile kaldim ilk gebeligim ve tedavi ile hamile kaldim ilaclar igneler hamile kaldigimda kilom 79 du
suan 27. haftadayim 82 kiloyum bu aya kadar 2 kilo almistim 7. aya girdigimden beri 1 kilo aldim.. kilolu hamile kalanlar zayif hamile kalanlara nazaran daha az kilo aldiklarini duymustum kiloyu tamamliyorlar diye biliyorum..
son derece saglikli beslendigimi dusunuyorum zira diyetisyen dahiliye ve kadin dogumcum olmak uzere 3 doktorla birlikte yurutuyorum hamileligimi zira bende hamilelik sekeri var
insulin kullanmiyorum ama diyet listesine uymaya calisiyorum hergun sekerimi olcuyorum kontrollu besleniyorum bir gun fire versem hemen sınırı asiyorum :18::18:

dusuk tehlikem oldugu icin spor yapmama izin vermediler hatta tuvalet haric yataktan kalkamadim bi muddet ama artik cok sukur tehlikem gectigi icin hergun 30 dk hafif tempolu yuruyusler yapiyorum gunde en az 5 ogun besleniyorum gunde 2 ara ogunumde meyve +kuruyemis yiyorum et balik yogurt peynir yumurta yiyorum sut icemiyorum ayran ve yogurtla kapatmaya calisiyorum
ama hamilelikte cok zorlandigimi kabul etmem gerekiyor zira butun hamileler canlarinin istedigini yerken ben ve benim gibiler kendi ve bebeklerinin sagliklarini dusunmek zorundalar..
yalniz oldugumu dusunuyorum bazen benim gibi olanlar varsa birlikte yuruyebilir birbirimize destek olabiliriz

ben ekmeği sadece kahvaltıda yiyorum.. genelde 3 dilim kızarmış kepek ekmeği yiyorum. mutlaka yumurtayla birlikte. light peynir,3-4 adet zeytin, ve 1-2 çay kaşığı pekmez tahin karışımı . genelde lıght sütle yapıyorum kahvaltımı,çayla apacağım zamanda sütü akşam içmeye çalışıyorum.
youtube den hamile pilatesi buldum 45 dk.lık 1 gün arayla onu yapıyorum. temizlik yapacağım gün pilates yapmıyorum. 12 gibi meyve(ki genelde elma) ve 10 adet filan badem yiyorum. öğlen genelde akşamdan kalan sebze yemeğimi yoğurdumu filan yiyorum.arada yine meyve ve badem ya da ceviz.. akşam yemeğini 7 den sonraya bırakmıorum. çorbamı,salatamı,yemeğimi yiyorum yine.
hergün mutlaka rezene çayı içiyorum,bağırsaklarımı iyi çalıştırıyor. rezene çayı sayesinde hiç kabızlık sorunum olmadı.

55 kilo ile hamile kaldım. 66 kiloyum 35 haftalığım. doktorum aldığım 11 kilonun gayet iyi olduğunu söylüyor. şimdilik bu kadar

ben 13 haftalik hamileyim 73 le hamile kaldim kusmalarin sonucu 70e indim 11. haftada tatile gittik orda kusmam bulantim kesildi istahim acildi 12 gunde 4 kilo aldim ama eve girer girmez yine son hiz kusmaya devam ediyorum ve 3 gunde aldigim kilolari geri verdim su an 72 yim

klupteki cuma zayıflama yarışlarının işleyişini biz tersinden yapabiliriz, yani oradada her cuma sabahı aç karnına hafif bir kıyafetle yada kıyafetsiz tartılınır cuma öğlene kadar herkes kilosunu grupta paylaşır grubun en çok kilo vereni seçilir. Bizdede ideal olan haftada 250 gr almak. bunun üzerine çıkmamaya çalışırız en az kilo alan seçilebilir. hafta içindede yararlı bilgilerle birbirimizi motive ederiz. çokta keyifli bir iş denemekte çoook fayda var.
ben birazdan bugünkü menümü paylaşayım.

ilk hamileliğin mi? maaşallah gayet bilinçli besleniyorsun. son 5 haftan kalmış ve normal sınırlarda kilo almışsın. vitamin alıyormusun? benim bu aralar kontrol edilmez bir iştahım var. hiç vitamin almıyorum şuan o yüzden mi acaba? birde kan değerlerime baktırdığımda glikoz düşük çıktı buda tatlıya olan isteğimi arttırıyor olabilir :26:

bende ilk haftalarda hiç kusma olmamasına rağmen tiksintiler ve kokulardan rahatsızlık sonucu 55.5 ten 54 e düşmüştüm. şu an 60 kiloyum. ben başlangıç kilomu ortalama 55 olarak alıyorum ama beni asıl endişelendiren hiç 59 u görmeden bir haftada 60 oldum. haftada bir kilo alırsam son aylarda beni ancak viç yardımı ile kaldırabilirler. boyumda kısa göbeğimle tam bir Adile Naşit portresi çiziyorum.

çok yazılmaya değer bir menü değil ama :26:
kahvaltı 1,5 tost 2 bardak tek şekerli açık çay
ara 1 kase yoğurt
öğlen: bolca yeşillikten bir lavaş dürüm yaptım kendime
akşam 1 kase mercimek çorbası 1 por. kabak yemeği, 1 por. pilav salata, 1 tane dolma
21.00 1 dilim pasta bir kaç dilim ev yapımı pide. 2 bardak şekersiz çay ( eşimin doğum günüydü)
saat 23.30 da 1 salep
2 lt su
20 dk leslie ile walking at home programı ile yürüdüm Exercise TV / Start walking at home 3 miles with Leslie Sansone - YouTube
20 dk kol ve sırt egzersizleri yaptım.
hamilelerin okuduğu bir başlıkta bu kadar yiyecek ismi zikretmek ne kadar doğru bilemedim şimdi.
tabi bu yanlış bir beslenme örneği, geç saatlerde tüketilen şekerli yiyecekler çok kızdım kendime ama yarın yeni bir gün :119:

bende 72 kiloyla hamile kalmıştım şuan 77 yim, yani kilo konusunda yanlız değilsin arkadaşım... sağlık sorunların tez zamanda geçer doğumdan sonra tüm kilolarını verirsin umarım..

diyetarkadaşım.com diye bir site var arkadalar, yediklerinizi tek tek kayıt altına alıyosunuz, bence çok faydalı bi bakın derim...

bu fikrinizin sonuna kadar arkasındayım ve destekçinizim, kahvaltı sonrası bende yazarım buraya yediklerimi umarım gaza getiririzde birbirimizi, çok fazla kilo almadan hamileliğimiz biter...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…