- Konu Sahibi SevgiliMelek
-
tartılmaya korkuyorum valla. 2 haftadır allahım ne çikolatalar yedim. 100 gramlık koca koca 2 tane yenir mi yahu..
kıtlıktan çıkmış gibiyim farklı bir istek anlamadım valla.
perşembe günü tartılacağım ama kararlıyım
Valla kızlar ben hepinizden beterim sanırım. 23 haftalık hamileyim ve 10 kilo aldım. 55 kilo ile hamile kalmıştım. Öyle normalde yediimden fazlasını da yemiyordum ama hamile kalmadan önce bilmediğimden dukan yapmıştım birden bırakınca dehşet kilo aldım valla. İlk çocukta 13 kilo almıştım hepsini 3 ayda falan vermiştim. Ama bu sefer ne yapıcam bilmiyorum.
Gebelikte olması gerekenden az kilo almak düşük doğum ağırlıklı bebek doğurmaya neden olmaktadır.Onun için bebeğinizin ve kendinizin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde beslenmelisiniz.
tabi bende isterim planlı olmayı ama bunun için yediklerimizi yaptıklarımızı yazmak bize faydalı olacak mı?merhaba arkadaşlar bu konuyu biraz hareketlendirelim mi?
benim ikinci gebeliğim ilk gebeliğimde 19 kilo almıştım, emzirme derdine doğumdan sonraki ilk aylarda 5 6 kilo daha almıştım. Sonra kadınlar klubu cuma zayıflama gruplarından birine dahil oldum ve kızım bir yaşına gelmeden hamile kalmadan önceki kilomun bile altına düştüm. 54 kilo ile hamile kalmıştım 50 kiloya kadar düştüm. gruptaki menü paylaşımları spor motiveleri kilo vermede çok işime yaradı.
Bizde dilerseniz buradan günlük yediklerimizi, hamileliğe uygun yaptığımız sporları payleşalım, sağlıklı beslenmeye ve kilo takibi yapmaya çalışalım. sağlıklı kilolarla gebeliğimizi tamamlayalım.
Ben 55 kilo ile hamile kaldım 24. haftamda şu an 60 kiloyum. her hafta tartılmama rağmen 59 u hiç görmeden 60 oldum
ve çok telaşlıyım. çünkü son aylarda çok daha hızlı kilo alınıyor. Ve ben sezeryan sonrası normal doğum deneyeceğim bebeğinde fazla kilolu olmaması gerekiyor.
motivasyon için katılımlarınızı bekliyorum.
ikinci bebeğime hamileyim hamileliğimin başında zaten kiloluydum arkadaşlar 84 kg ile hamile kaldım şuan 20. haftamdayım 85 kg ım hamileliğimin yarısına geldim 1 kg aldım kg almaktan korkar haldeyim benim gibi kilolu olarak hamile kalan var mı
merhaba arkadaşlar bu konuyu biraz hareketlendirelim mi?
benim ikinci gebeliğim ilk gebeliğimde 19 kilo almıştım, emzirme derdine doğumdan sonraki ilk aylarda 5 6 kilo daha almıştım. Sonra kadınlar klubu cuma zayıflama gruplarından birine dahil oldum ve kızım bir yaşına gelmeden hamile kalmadan önceki kilomun bile altına düştüm. 54 kilo ile hamile kalmıştım 50 kiloya kadar düştüm. gruptaki menü paylaşımları spor motiveleri kilo vermede çok işime yaradı.
Bizde dilerseniz buradan günlük yediklerimizi, hamileliğe uygun yaptığımız sporları payleşalım, sağlıklı beslenmeye ve kilo takibi yapmaya çalışalım. sağlıklı kilolarla gebeliğimizi tamamlayalım.
Ben 55 kilo ile hamile kaldım 24. haftamda şu an 60 kiloyum. her hafta tartılmama rağmen 59 u hiç görmeden 60 oldum
ve çok telaşlıyım. çünkü son aylarda çok daha hızlı kilo alınıyor. Ve ben sezeryan sonrası normal doğum deneyeceğim bebeğinde fazla kilolu olmaması gerekiyor.
motivasyon için katılımlarınızı bekliyorum.
klupteki cuma zayıflama yarışlarının işleyişini biz tersinden yapabiliriz, yani oradada her cuma sabahı aç karnına hafif bir kıyafetle yada kıyafetsiz tartılınır cuma öğlene kadar herkes kilosunu grupta paylaşır grubun en çok kilo vereni seçilir. Bizdede ideal olan haftada 250 gr almak. bunun üzerine çıkmamaya çalışırız en az kilo alan seçilebilir. hafta içindede yararlı bilgilerle birbirimizi motive ederiz. çokta keyifli bir iş denemekte çoook fayda var.tabi bende isterim planlı olmayı ama bunun için yediklerimizi yaptıklarımızı yazmak bize faydalı olacak mı?
senin bu klüpte bu anlamda bir memnuniyet tecrüben olmuş bizi yönlendirebilir msin.
mesela şöyle olmasını arzu ederdim,hamilelikte gün gün beslenme ve egzersiz programı paylaşımları olablirdi konunun uzmanlarında ya ada bir sitelerden alotı falan.
ilk hamileliğin mi? maaşallah gayet bilinçli besleniyorsun.ben ekmeği sadece kahvaltıda yiyorum.. genelde 3 dilim kızarmış kepek ekmeği yiyorum. mutlaka yumurtayla birlikte. light peynir,3-4 adet zeytin, ve 1-2 çay kaşığı pekmez tahin karışımı . genelde lıght sütle yapıyorum kahvaltımı,çayla apacağım zamanda sütü akşam içmeye çalışıyorum.
youtube den hamile pilatesi buldum 45 dk.lık 1 gün arayla onu yapıyorum. temizlik yapacağım gün pilates yapmıyorum. 12 gibi meyve(ki genelde elma) ve 10 adet filan badem yiyorum. öğlen genelde akşamdan kalan sebze yemeğimi yoğurdumu filan yiyorum.arada yine meyve ve badem ya da ceviz.. akşam yemeğini 7 den sonraya bırakmıorum. çorbamı,salatamı,yemeğimi yiyorum yine.
hergün mutlaka rezene çayı içiyorum,bağırsaklarımı iyi çalıştırıyor. rezene çayı sayesinde hiç kabızlık sorunum olmadı.
55 kilo ile hamile kaldım. 66 kiloyum 35 haftalığım. doktorum aldığım 11 kilonun gayet iyi olduğunu söylüyor. şimdilik bu kadar
bende ilk haftalarda hiç kusma olmamasına rağmen tiksintiler ve kokulardan rahatsızlık sonucu 55.5 ten 54 e düşmüştüm. şu an 60 kiloyum. ben başlangıç kilomu ortalama 55 olarak alıyorum ama beni asıl endişelendiren hiç 59 u görmeden bir haftada 60 oldum. haftada bir kilo alırsam son aylarda beni ancak viç yardımı ile kaldırabilirler. boyumda kısa göbeğimle tam bir Adile Naşit portresi çiziyorum.ben 13 haftalik hamileyim 73 le hamile kaldim kusmalarin sonucu 70e indim 11. haftada tatile gittik orda kusmam bulantim kesildi istahim acildi 12 gunde 4 kilo aldim ama eve girer girmez yine son hiz kusmaya devam ediyorum ve 3 gunde aldigim kilolari geri verdim su an 72 yim
bende 72 kiloyla hamile kalmıştım şuan 77 yim, yani kilo konusunda yanlız değilsin arkadaşım... sağlık sorunların tez zamanda geçer doğumdan sonra tüm kilolarını verirsin umarım..bende kilolu hamile kalanlardanim
8 yilin ustune hamile kaldim ilk gebeligim ve tedavi ile hamile kaldim ilaclar igneler hamile kaldigimda kilom 79 du
suan 27. haftadayim 82 kiloyum bu aya kadar 2 kilo almistim 7. aya girdigimden beri 1 kilo aldim.. kilolu hamile kalanlar zayif hamile kalanlara nazaran daha az kilo aldiklarini duymustum kiloyu tamamliyorlar diye biliyorum..
son derece saglikli beslendigimi dusunuyorum zira diyetisyen dahiliye ve kadin dogumcum olmak uzere 3 doktorla birlikte yurutuyorum hamileligimi zira bende hamilelik sekeri var
insulin kullanmiyorum ama diyet listesine uymaya calisiyorum hergun sekerimi olcuyorum kontrollu besleniyorum bir gun fire versem hemen sınırı asiyorum :18::18:
dusuk tehlikem oldugu icin spor yapmama izin vermediler hatta tuvalet haric yataktan kalkamadim bi muddet ama artik cok sukur tehlikem gectigi icin hergun 30 dk hafif tempolu yuruyusler yapiyorum gunde en az 5 ogun besleniyorum gunde 2 ara ogunumde meyve +kuruyemis yiyorum et balik yogurt peynir yumurta yiyorum sut icemiyorumayran ve yogurtla kapatmaya calisiyorum
ama hamilelikte cok zorlandigimi kabul etmem gerekiyor zira butun hamileler canlarinin istedigini yerken ben ve benim gibiler kendi ve bebeklerinin sagliklarini dusunmek zorundalar..
yalniz oldugumu dusunuyorum bazen benim gibi olanlar varsa birlikte yuruyebilir birbirimize destek olabiliriz
bu fikrinizin sonuna kadar arkasındayım ve destekçinizim, kahvaltı sonrası bende yazarım buraya yediklerimiçok yazılmaya değer bir menü değil ama :26:
kahvaltı 1,5 tost 2 bardak tek şekerli açık çay
ara 1 kase yoğurt
öğlen: bolca yeşillikten bir lavaş dürüm yaptım kendime
akşam 1 kase mercimek çorbası 1 por. kabak yemeği, 1 por. pilav salata, 1 tane dolma
21.00 1 dilim pasta bir kaç dilim ev yapımı pide. 2 bardak şekersiz çay ( eşimin doğum günüydü)
saat 23.30 da 1 salep
2 lt su
20 dk leslie ile walking at home programı ile yürüdüm Exercise TV / Start walking at home 3 miles with Leslie Sansone - YouTube
20 dk kol ve sırt egzersizleri yaptım.
hamilelerin okuduğu bir başlıkta bu kadar yiyecek ismi zikretmek ne kadar doğru bilemedim şimdi.
tabi bu yanlış bir beslenme örneği, geç saatlerde tüketilen şekerli yiyeceklerçok kızdım kendime ama yarın yeni bir gün :119:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?