- Konu Sahibi SevgiliMelek
-
ben eski kayıtları inceliyorum ilk hamileliğimde 54 kilo ile hamile kaldım 31. haftamda 65 kiloymuşum ve doğumdan önce 73 kiloyani 9 haftada 8 kilo almışım. O zaman çalışıyordum ve son 20 güne kadarda çalıştım. ve her akşam en az bir saat yürüyorduk eşimle. :44:
itiraf etmeliyim ki bende ekmeksiz kahvaltı yapmazdım, bugün gidip almaya üşendiğimden sırf yemedim
ekmeksiz kahvaltı düşünemiyorumama ekmek yerine mayasız hamurdan yapılmış lavaş koyabilirim. İl hedefim şu geç saatte yemeleri bırakmak, birde meyve ve kuruyemişler dışında tatlı yememek. tarçınlı yeşil çay demledim kendime, tarçın şekeri dengeledi sanırım tatlı yemedim yeşilçayda ödem attırdı ellerimdeki şişlikler gitti.
bende kilolu hamile kalanlardanim
8 yilin ustune hamile kaldim ilk gebeligim ve tedavi ile hamile kaldim ilaclar igneler hamile kaldigimda kilom 79 du
suan 27. haftadayim 82 kiloyum bu aya kadar 2 kilo almistim 7. aya girdigimden beri 1 kilo aldim.. kilolu hamile kalanlar zayif hamile kalanlara nazaran daha az kilo aldiklarini duymustum kiloyu tamamliyorlar diye biliyorum..
son derece saglikli beslendigimi dusunuyorum zira diyetisyen dahiliye ve kadin dogumcum olmak uzere 3 doktorla birlikte yurutuyorum hamileligimi zira bende hamilelik sekeri var
insulin kullanmiyorum ama diyet listesine uymaya calisiyorum hergun sekerimi olcuyorum kontrollu besleniyorum bir gun fire versem hemen sınırı asiyorum :18::18:
dusuk tehlikem oldugu icin spor yapmama izin vermediler hatta tuvalet haric yataktan kalkamadim bi muddet ama artik cok sukur tehlikem gectigi icin hergun 30 dk hafif tempolu yuruyusler yapiyorum gunde en az 5 ogun besleniyorum gunde 2 ara ogunumde meyve +kuruyemis yiyorum et balik yogurt peynir yumurta yiyorum sut icemiyorumayran ve yogurtla kapatmaya calisiyorum
ama hamilelikte cok zorlandigimi kabul etmem gerekiyor zira butun hamileler canlarinin istedigini yerken ben ve benim gibiler kendi ve bebeklerinin sagliklarini dusunmek zorundalar..
yalniz oldugumu dusunuyorum bazen benim gibi olanlar varsa birlikte yuruyebilir birbirimize destek olabiliriz
Benim eşimde saat sekizde gelir ilk hamileliğimdeki fazla kilolarımın sebebide bu geç saatte yenen yemekler ardından içilen çaylar. Ama biz 3 yıldır beraber akşam yeğini kaldırdık. Artık eşim akşam yemeğini saat 6 da iş yerinde yiyor bende evde kızımla yiyorum. İkimiz içinde böylesi daha iyi oldu yoksa oda kilo almaya başlamıştı.itiraf etmeliyim ki bende ekmeksiz kahvaltı yapmazdım, bugün gidip almaya üşendiğimden sırf yemedim
ya haklısın özellikle 7 den 8 den sonra keşke hakim olabilsek kendimize...
eşim işten 8 de geliyo ve ne yazıkki yiyiyorum hakim olamıyorum kendime. bugün o gelmeden 1 tabak makarna bide 2 tabak çorba içtim. ara öğünde de portakal, mandalina ve 1 dilim kaşar peyniri yedim...
makarnayı yakmışımdır ama yaklaşık 4 saat temizlik yaptım
ne iyi yapmışssınız... ben nişanlandığımda 54 kiloydum, evlendikten sonra işi bıraktım ve kilolar ardı sıra geldi
Benim eşimde saat sekizde gelir ilk hamileliğimdeki fazla kilolarımın sebebide bu geç saatte yenen yemekler ardından içilen çaylar. Ama biz 3 yıldır beraber akşam yeğini kaldırdık. Artık eşim akşam yemeğini saat 6 da iş yerinde yiyor bende evde kızımla yiyorum. İkimiz içinde böylesi daha iyi oldu yoksa oda kilo almaya başlamıştı.
ne iyi yapmışssınız... ben nişanlandığımda 54 kiloydum, evlendikten sonra işi bıraktım ve kilolar ardı sıra geldieşim akşam yemeği konusunda çok sert ne yazık ki ben kaç defa yanında salata yiyim çorbamı içiyim kalkıyım, bişey yemeden oturayım dedim, razı olmadı.. bi insanın ağzına zorla bişey tıkılır mı ki benim eşim yapıyo sanki çok zayıfmışım gibi.. hani hamile kalmadan öncede bu böyleydi onunda çok etkisi oldu bu kilolaya çıkmamda.
siz ne güzel gene iyi kilolarda hamile kalmışssınız, şuan o kadar korkuyorum ki 90ları görürüm diye...
Haftam : 36+4 yani 37. haftanın içindeyiz :)
Başlangıç: 66,6
Şu an, bugün tartılmış halim : 78,1
1 68 boy 66,6 kilo ile başladım diyelim öğrendiğimde 5-6 haftalıktı bebişim. Şu anda tartıda 78,1 çıkıyor yani 11,5 kg almışım..
bende sizin haftalarınızda sizin kadar kilo almış olmak isterim. nasıl beslendiniz spor yaptınız mı? ne kadar ve hangi vitaminleri aldınız acaba? Vitamin almak mı almamak mı kilo yapar merak ediyorum. Mutlu sona gelmşsiniz artık inşaallah kolay bir doğumla kavuşursunuz bebeklerinize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?