hafta hafta kilo takibi

evet canım ilk gebeliğim. sabah vitamin akşamda demir alıyorum.glikozu düşük çıkan hamile arkadaşım da senin gibi,tatlıya çok düşkün.gebelik şekerin yok o halde di mi?

evet canım ilk gebeliğim. sabah vitamin akşamda demir alıyorum.glikozu düşük çıkan hamile arkadaşım da senin gibi,tatlıya çok düşkün.gebelik şekerin yok o halde di mi?
henüz şeker yükleme testi yaptırmadım. kanda glikoz düşüklüğü bir referans ise belkide doktorla konuşup hiç yaptırmam, çok zor geliyor bana aç karnına o şekelri suyu içmek. vitamin olarak ne alıyorsun? elevit mi?

tebrikler. çok iradelisin. benimde bebeğimin çok kilolu olmaması gerekiyor sezeryan sonrası normal doğum deneyeceğiz çünkü. benim bir hocam vardı onunda hamilelik şekeri vardı meyve bile yemezdi. İnsanın bu kadar canı isterken kendini durdurabilmesi çok zor.

bu fikrinizin sonuna kadar arkasındayım ve destekçinizim, kahvaltı sonrası bende yazarım buraya yediklerimi umarım gaza getiririzde birbirimizi, çok fazla kilo almadan hamileliğimiz biter...

hergün yatmadan toplu olarak menüüzü ve sporlarımızı paylaşıp birbirimizin gününü değerlendirebiliriz.

kızlar ben şu an 15. haftanın içindeyim daha hiç kilo almadım çok şükür hamile kaldığım kilomdayım. şu şekilde beslenmeye çalışıyorum ama tabi bozduğumda çok oluyor:)
sabahları 1bardak süt, 2 ceviz,1 yumurta, zeytin, peynir, bal, ekmek vs.
arada 7 badem 7 fındık sayılar değişebiliyor ama
çalışıyorum o yüzden öğlenleri bazen kötü besleniyorum hamur işi filan bazende gayet ideal besleniyorum bir tabak sebze yemeği yoğurt filan, bazen sadece çorba ve ekmek oluyor. bi tane de mandalina ya da elma yiyorum işteyken. eve gelince de bir meyve yiyorum bazen küçük bir kase yoğurt
akşam yemeğinde çorba ana yemek yoğurt ya da salata
her hafta mutlaka 2-3 kez kırmızı et yemeye çalışıyorum 1-2 hafta da bir de balık
7 den sonra yememeye çalışıyorum ama bazen çayla bir iki bisküvi ya da elma filan yiyorum
normalde sadece kahvaltıda ekmek yerdim amam bulantılar sırasında bastırsın diye ekmek yemeye başladım, şu anda hamilelik öncesinden daha fazla ekmek yiyorum

ama kaçamaklarımda çok oluyor çikolata, tatlı filan. ama onları da çok geç saate bırakmamaya çalışıyorum
bakalım doğuma kadar ne kadar alacağım

Son düzenleme:
Merhaba leslieyi bende yapıyorum ama bu hem çok uzun hemde çok yogun tempolu değil mı? Doktorunuza sordunuz mu? :26:
bende 72 kiloyla hamile kalmıştım şuan 77 yim, yani kilo konusunda yanlız değilsin arkadaşım... sağlık sorunların tez zamanda geçer doğumdan sonra tüm kilolarını verirsin umarım..
Çok naziksin çok teşekkür ederim insaallah hep beraber veririz
Ben meyve yiyorum ya diyetisyen verdi hemde günde 3-4 porsiyon yiyorum :26:

Harika süt haricinde bende hemen hemen bu sekilde besleniyorum lakin bu hafta biraz abarttım patlamış Mısır yedim üst üste 3 gündür
Bide bugün balık ekmek yedim yarım ekmek
Yarından itibaren düzene sokarım insaallah

şimdiye kadar kilo almamış olman güzel. Her ay 1 kilo diyorlar bazı sitelerde ama hızlı kilo alımı 20. haftadan sonra başlıyor. bebek demir depolamaya başlayınca annenin kan değerleri düşüyor iştahı açılıyor ve geliyor kilolar. 15. haftamda bende hiç kilo almamıştım. 20 den sonra hızla aldım. sende bize takıl ideal kilolarla doğumumuzu yapalım inş.

afiyet olsun.

Merhaba leslieyi bende yapıyorum ama bu hem çok uzun hemde çok yogun tempolu değil mı? Doktorunuza sordunuz mu? :26:
Ben meyve yiyorum ya diyetisyen verdi hemde günde 3-4 porsiyon yiyorum :26:
şimdiye kadar 1 mil olanı yapıyordum, bugün ilk kez bunun 25 dk sını yaptım, hiç zorlamıyorum kendimi temposunu ben kendime göre ayarlıyorum. önce bu video ile Bellydancing for Beginners: Arms and Abs with Neena and Veena (Full English Version) - YouTube kol ve sırt hareketlerini yapıyorum tabi bununda tamamını değil bir yer belirledim göbek hareetlerine geçince bende lesli ile yürüyüşe geçiyorum toplamda 40 dk kadar spor yapmış oluyorum.
meyveyede gelince benim bahsettiğim hocam değişik bir insandı vur deyince öldüren cinsten. hamileliğinden sonrada vejeteryan oldu kendi isteği ile.

• kahvaltı 1 yumurtadan kavurmalı yumurta,2 dilim kepek ekmek, 1 çay kaşığı nutella, 3,4 zeytin, az peynir, 1 tk acuka 1 bardak taze sıkılmış portakal suyu

• ara çeyrek dilim kadar ev yapımı pasta 1 fincan türk kahvesi 3 yeek kaşığı kadar soslu mısır

• akşam 1 kase çorba, 1 hamburger bol yeşillilk
az evvel bir bardak ayran içtim.
2 lt su
40 dk spor

ben 30+4 haftalık hamıleyım. 56 ıle hamıle kaldım ve su an 69 kıloyum daha önümde 9 hafta var, doktorum vıtamını kesecek sanırım, o da kılo aldırıyor dedı. 2 günde 1 e düşürdü. aslında son ay dıkkat ettım ve 1.5 kılo aldım genede. ondan önce cok hızlı alıyordum.ilk 3 ay tuzlu ve ekşicıydım, tatlı hıc yemedim desem yerı. 3. aydan sonrada tatlıya döndüm, deli gıbı tatlı yemeye başladım. işte ondan sonra hızla kılo alımı... bol da su ıcıyorum ama gene kaçırıyorum demekkı. bıde öğretmenım, cok dıkkat edemiyorum özellıkle ara öğünlere ve öğle yemeklerıme, tost yada poğaça sımıt oyle gecıstırıyorum. aksamda abanıyorum tabı yemeye:

vitamin olarak 'multibionta' kullanıyorum .. glikoz düşük çıksada sanırım şeker testi yinede yaptırırlar...

bu arada dün yediklerimi de yazayım.

Sabah: 3 dilim kepek ekmeği..2 yumurta sahanda.3 zeytin. domates salatalık,1 tatlı kaşığı pekmez,1 bardak süt,
öğlen: eşimle dışarıda pide yedik. ama çok büyük değildi .peynirli maydanozlu yedim ..soda içtim yanında da.
Arada: elma,10 adet badem,1 çay bardağından biraz fazla bol tarçınlı boza
akşam:tarhana çorbası ve salata yedim. köfte ve pilavda vardı ama canım istemedi. 18.30 dan sonra da bir şey yemedim ..

bu sabah:
1 adet salatalık ve domates,koca bir bardak süt,3 dilim kepek ekmeği,1 peynirli yumurta,1 tatlı kaşığı pekmez,3 zeytin,1 çay kaşığı dolmadan da bal

aramıza hoşegeldin.
bende vitamin kullanmamama bağlıyordum kilo alımımı. Benim dokotrumda bende doğalcıyız biraz. o bana kan değerlerine bakalım ondan sonra vitamin kullanıp kullanmaman gerektiğine bakarız dedi. kızım anaokuluna gittiği için sabah erken kahvaltı yapmadan gidip tahlil vermek kolay olmuyor benim için. zor şer bir kan verdim. sağlık ocağındaki doktor herkeste buna benzer değerler gelmeye başladı bu testi tekrar edin dedi sonra evime yürüme mesafesindeki devlet hastahanesine gittim zor şer bir gün ayarlayıp, oradada doktor HCG baktırmış bir türlü kan değerlerime baktıramadım yani.
ara öğünler için evden yanına meyve kuruyemiş, hurma incir alabilirsin. çok acıktırmamak lazım bedeni sonra kontrolden çıkıyoruz.

boyum 170 60 la hamile kaldım şu an 68 kiloyum 27. haftada. başta hiç almadan gidiyordum kanamam oldu 1 ay yattım direkt kilolandım derken şimdi de haftada 200-400 gr arası alınır diyor uzmanlar artık 75 i görmiim başka bir şey istemiyorum :) tavsiyeleriniz var mı? tecrübeli anneler siz son aylarda haftada ne kadar aldınız?

ben eski kayıtları inceliyorum ilk hamileliğimde 54 kilo ile hamile kaldım 31. haftamda 65 kiloymuşum ve doğumdan önce 73 kilo yani 9 haftada 8 kilo almışım. O zaman çalışıyordum ve son 20 güne kadarda çalıştım. ve her akşam en az bir saat yürüyorduk eşimle. :44:

arkadaşlar yarın sabah ve bundan sobnra her cuma aç karnına, lavaboyada girip çıktıktan sonra, hafif kıyafetlerle tartılıp kilolarımızı buradan paylaşıp kaydedelim. haftaya kıyaslama yaparız kim ne kadar almış nasıl beslenmiş.

Selam kızlar ben hamile olmadan önce her cuma tartilirdim kulüpte paylaşırdim hamile olduktan sonra da bu alışkanlığını devam ettirdi zaten hamilelik başlangıcım da cuma gününe denk geliyor yediğim içtiğini çok dikkat etmiyorum edemiyorum yarın 20. Haftam bitiyor başlangıç kiloda göre 1 kg aldım hamilelikte düştüğüm kiloya göre 2 buçuk kilo aldım kendime her hafta için hedefler belirledim buraya kadar herşey Güzel beslenme konusunda sıkıntım var ben de öğretmenim çok sağlıklı beslenemiyorum hedefim en fazla +15 ile tamamlamak gebeliği çünkü pek zayıf sayilmam He ille de alacaksın kilo sağlıklı gıdalarla alayım kisacasi ben de varım ama listelerin hiç de örnek olmayacak sizlere

55 ile hamile kaldım (boy 1.68), 36 haftalık hamileyim. az önce tartıldım kızlar 66.7 :/
12 killo alarak tamalamayı istiyordum ama bu gidişle zorr kilo alış durumum hızlanıyor sanırım.geçen hafta 66.3 tüm

77.0 ekmeği çıkarıyorum artık hayatımdan bugünden itibaren..
sabah: 2 haşlanmış yumurta, 2 zeytin, 2-3 çay kaşığı nutella ve 3 çay kaşığı krem peynir tabi bol bol açık limonlu çay

bende grupla kilo vermiştim. çok faydasını gördüm şimdi grupla az kilo almak istiyorum inş. ticker ında güzelmiş.
İdeal sınırlardasın maaşallah, 1 ayın kalmış hedefine yakın bir rakamla tamamlarsın inş. nasıl beslendin detaylı olarak anlatabilirmisin?

77.0 ekmeği çıkarıyorum artık hayatımdan bugünden itibaren..
sabah: 2 haşlanmış yumurta, 2 zeytin, 2-3 çay kaşığı nutella ve 3 çay kaşığı krem peynir tabi bol bol açık limonlu çay

ekmeksiz kahvaltı düşünemiyorum ama ekmek yerine mayasız hamurdan yapılmış lavaş koyabilirim. İl hedefim şu geç saatte yemeleri bırakmak, birde meyve ve kuruyemişler dışında tatlı yememek. tarçınlı yeşil çay demledim kendime, tarçın şekeri dengeledi sanırım tatlı yemedim yeşilçayda ödem attırdı ellerimdeki şişlikler gitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…