Hafta Hafta Problemler

ins sorun cikmaz benim doktor her gitmemde önce idrar aliyo sonra kan sonra tansiyon kilo her seferde yapiyo ama kani parmagimin ucundan aliyo ilkin bir damardan aldi bide ortalarinda alir öyleydi cünkü önceki hamileligimdede
Ne güzelmiş senin kontrolün.

Bazen bendede oluyor bende korkuyorum.

benimde ağrım olduğunda ayaklarımın altına minder koyup ayaklarımı yukarı kaldırarak dinleniyorum geçiyor bir süre sonra ..normalmiş aslında 2.trimester daha rahat geçer diyorlardı ama sanırım biz pimpirikli olduğumuzdan dolayı son güne kadar telaşımız bitmez..

tahlilerin nasıl cıktı canım biraz kafan rahatladımı merak ediyordum seni insallah iyisindir

Kimi sordun Janet beni mi?
beni sorduysan benim sonucum iyi çıktı. En son ayrıntılı yaptırmıştım bi sorun görünmüyor dedi doktor.

iyi ya sevindim o zamanlar tahlillerde bozuk olanlar vardı aklımdaydın hep insallah allah tamanına erdirir alırsın bebisini kucagına kendine iyi bak

darkcım ya atrıntılı da nelere bakılıyor..yine siyah beyaz ve bildiğimiz usg gibimi yoksa daha mı net..

Julie'cim bende de geçenlerde vajinal ağrı çok oldu. Doktorum artan kan hacminden dolayı olduğunu ve gayet normal olduğunu söyledi. Ağrı kasık ve belde olmadıktan sonra korkacak bişey yokmuş canım. Geçmiş olsun...

Mide yanması olanlara renie diye bir ilaç var tavsiye ederim, naneli ağızda şeker gibi emiyosun hem karındaki şişkinliği alıyor hemde acayip rahatlatıyor. doktorda kullanmanda sorun yok dedi, hatta tavsiye etti.

darkcım ya atrıntılı da nelere bakılıyor..yine siyah beyaz ve bildiğimiz usg gibimi yoksa daha mı net..

Walla renkli de var,yani hem 3 boyutlu,hem dört boyutlu bakıyor birde rengarek oluyor bazı organları.Ondada çalışan organlarına bakıyor.

Sonuç kağıdından anladıklarımı yazayım ben sana.
Yüze bakılıyor;profil,dudaklar,gözler,lensler şeklinde

Kalp;atımları,kadranları,damarları

Karın ön duvarı

Mide

Böbrekler

Mesane

Amniyon sıvısı

Plesenta servikal kanal

benim anladığım bunlar var.Bunlar tek tek inceleniyor.Bunların dışındada bakılan şeyler var o terimleri anlayamadım.Bunlar raporda yazanlar.

Bunun dışında tek tek parmakları sayılıyor,parmaklar inceleniyor.
Omurgası,kafatası,beyni felan inceleniyor.

Baya bi bakılıyor yani.

İnşallah sizin ayrıntılınızda temiz çıkar canım.

Mide yanması olanlara renie diye bir ilaç var tavsiye ederim, naneli ağızda şeker gibi emiyosun hem karındaki şişkinliği alıyor hemde acayip rahatlatıyor. doktorda kullanmanda sorun yok dedi, hatta tavsiye etti.

canım senin doktorun yanılmış olmasın gebelikte o tarzdaki ilaçların şürüplarını veriyorlar..rennie yi ben gebelikten önce kullanıyordum dr a sordum hayır onu kullanamssın dedi ve gaviskon şurup verdi..sen yine bir sor rennie nin şurubuda var..

Walla doktor bana bulantı hapı verdi bi kez kullandım.Onun dışında sıktım dişimi kullanmadım.
kabızlık için osmolak verdi onu da hiç kullanmadım meyveyle felan hallettim.

Mümkün olduğunca kullanmamaya çalışıyorum ilaç.Sakıncası olmasa da

doktorum bana da rennie yazdı. ama ben kullanmadım hiç. bir sakıncası yok diye biliyorum, anlamadım doğrusu şu doktorları, kime inanacağız biz?:bbo: ben mümkün olduğunca ilaç almamaya çalışıyorum, napiyim artık fisfisfis

benim doktorumda rennie nin şurubunu verdi fakat naneli oldugu için bana diş parlatıcı tozu tadı verdi yutamadım kullanamadım açıkçası hiç

kızlar yaaa benim göbüş kaşınıyo kaç gündür:1shok:
duştan sonra bebe yağımı sürüyorum ama..
çatlıyomuyum sizce..sizinde kaşıntılarınız varmı?
dün iş yerinde çalışırken bi tatlı kaşındı deliricem.kaşımamayada çalışıyom.son anda aklıma çantamdaki yüz nemlendiricim geldi.gittim lavaboya kaşınan yere sürdüm geçti.ama ara ara hala kaşınıyorum..
off çok çatlarmıyım acaba..
biz 4 kız kardeşiz.ablalarım ve kız kardeşim hamileliklerinde çatladılar.bu durum ırsi oluyomuş yaafisfisfisben önlemimi alıyom ama:sm_confused:

azocum benımde ara ara kasıntılarım oluyor kasımamak gerekıyormus tatlı kasınıcada duramıyoruz demııı galıba catlıycazzzz kacıs yokkk

Ya, bu çatlaklardan korktuğum kadar, selülitlerden korkup da bu kadar önlem alsaydım, sıfır selülit bi hatun olurdum herhalde :)))))))))
Her gece, saat kaç olursa olsun, yağlanıyom komple. Hem gülüyorum, hem yağlanıyorum. Yataktan kalkıp yağlandığımı biliom yaa.:)))))) Selülit kremlerine de bir sürü para verip, 1 hafta sonra haftada bir sürerdim :)))).
Bu arada canım anacım 5 tane doğurmuş, sadece kasık bölgesinde çok çok hafif bir çatlama var. O da olsun artık, hepimiz 5 kilo doğmuşuz nerdeyse. Ne krem sürmüş ne de bişey, gülüyor benim halime anlatınca. İstediğini yap diyor, çatlayacaksan çatlarsın. :))))

Azocum aynı şikayet bende de var.bende sık sık kaşınmaya başladım.Önceden arada sürdüğüm bebe yağını bende şimdi her sabah sürüyorum.
Bugün aldığım kararla hem akşam hem sabah süreceğim.

Artık kıllanma yapar felana bakmadan badem yağı da almayı düşünüyorum ((

Ebukacım.selüliti yok etmek daha kolay ama bi çatlayınca geri dönüşün yok.O yüzden daha çok yağlanmalıyız kızlar.Ben hemen Adanaya gitmek istiyorum orda günde 2-3 kez duş alıyoruz,burda hergün duş alınca hasta oluyorum.
Duştan sonra ıslak ıslak yağlanmak daha faydalı. Hemde Adana zaten nemli biyer çok kuru olmam :)))

Kızlar bende çok kaşınınca bugün bi arkadaşa sordum,çatlayacaksın o zaman dedi .(( Daha çok erken değil mi 4 ay da kuruyan çorak topraklar gibi mi olcaz ((

valla ben kaşınmıyorum niye acaba..annem de ne selülit ne çatlak hiçbişey yok 48 yaşında kadın fıstık gibi..ablamda aynı 2 çocuk sıfır çatlak ..ırsi diyorlar annem sende de olmaz diyor..ama her ihtimale karşı badem yağı kullanıyorum..akşamları sürüyorum sadece umarım çatlamaz...

kızlar bende de iki gündür ayaklarımda ve bacaklarımda ödem oluştu.daha çok erken
20 +2 deyim daha. doktoru aradım hemen muayene olmam gerektiğini söyledi yaş ileri olduğu için açıkçası korkmuyor değilim. çünkü baş ağrısıda eşlik ediyor . idrar albümin seviyesine bakılacak test yaparız dedi bakalım. yarın ilk iş doktora gitmek olacak .

sizlerde böyle bir durum var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…