Hafta Hafta Problemler

güzelim activia ya da yovita yoğurt ye, ben çok çektim ilk başlarda. bunların sayesinde düzeldim, ilaç falan fayda etmemişti sadece sancı çektiğimle kaldım. yovitanın müslili olanı çok iyi geliyor. ben düzenli olarak günde bir tane yiyorum, düzene girdi. inşallah sende de işe yarar.

Benim bugün ara ara sancılarım oldu kızlar ya.Normal mi sizdede oluyor mu?Yoksa ben yolculuk ettim diye mi evhamlanıyorum (

benim de özellikle geçen hafta kasıklarıma ufak ufak sancılar girmişti. bir sitede okuduğuma göre gayet normalmiş. rahim büyüdüğü için oradaki bağlar geriliyormuş. şimdi geçti çok şükür. linki veriyorum orda da okuyabilirsiniz,en başta yazıyor:

http://www.gebelik.org/dosyalar/haftalar/hafta13.html

bu aralar hafif baş dönmeleri yaşıyorum. aniden ayağa kalkarsam gözüm kararıyor bir yere tutunmak istiyorum.

Arkadaşlar akıntı probemi olanlar devam ediyor mu?
Hamilelik ilerledikçe akıntıda artıyor. Bayağı sulu, renksiz ve kokusuz bir akıntı..
Doktoru aradım normal dedi.. Bebeğin kesesinden gelmesinden korkuyorum ama doktor öyle bişi yok bebeğin suyu yeterli keseden gelmiyor gelse zaten şuana kadar çoktan bir sorun çıkarırdı dedi..
Ama genede endişeleniyorum işte.. Sizde de sulu ve rahatsız eden bir akıntı var mı?

bende de baştan beri var ama bu ara sanki kokulu gibi geliyor .. daha gidemedim doktoruma gidnce test isteyeceğim...

yok darkcım bazen unutuyorlar ille sen hatırlatacan yani... ilk sefer benim tüp bebek doktorum istemese test yazarlarmıydı bilmem gebelik bölümünde..
ehhh bazen bizimde pimpirikli olduğumuz doğruda ne yapalım bebişlerin sağlığı söz konusu değilmi..))

Haklısın bebklerimizi düşünmemiz gerekiyor.
Ama ya bizim farketmediğimiz bişey varsa kan da yada idrarda.Şimdiye kadar bakılması gerekmezmiydi?

benim arkadaşlar hala benden hiç tahlil istenmediğine şaşırıyorlar.Bi tanesi her muayeneye gidişinde hem kan hem idrar verirmiş.

bende şimdilik her gittiğimde verdim kan oda sadece ilk testlerde tsh tiroit değerim benimde olması gerekenden düşük çıkmıştı onun için yeniden istemişlerdi.. ve endokrin uzmanının görmesi gerektiği söylenmişti.. oda normal dedi şükür çok çalışıyormuş benimde tirot bezlerim.. onun dışında ikili testde zaten bize kan testi yapmıyorlar ikizlere..
bence gittiğinde doktoruna sor yada sen bilgilisin, araştırıyorsun.. gerekli gördüğünü söyle doktoruna..

darkcım boşuna evham yapma bence..benim doktorumda şimdiye kadar 2 li test dışında ne kan ne idrar tahlili yaptı..
sanırım bi sorun olduğunu düşünselerdi yaptırırlardı.ben her gitmemde soruyorum.şunu yapacakmısınız,bunu yapacakmısınız? diye..ama gerek yok diyo..
ya eskiden test,tahlilmi varmış yaaa.
benim annem evde ebeyle 5 doğum yapmış..
çok şükür hepimiz sağlıklıyız..
takma kafanaaa..
onlar doktorumuz ve güvenmeliyiz..ama sen aklına her gelen soruyu sor doktora gidince..bize cevap verip bilgilendirmek zorundalar..:1rolleyes:

ins sorun cikmaz benim doktor her gitmemde önce idrar aliyo sonra kan sonra tansiyon kilo her seferde yapiyo ama kani parmagimin ucundan aliyo ilkin bir damardan aldi bide ortalarinda alir öyleydi cünkü önceki hamileligimdede

Kızlar sanırım rahmin büyümesinden kaynaklanıyor ama ara sıra vajinada baskı ya da ağrı hissedeneniz oluyor mu? Çünkü benim bugünlerde sıkça oluyor. Dar bir şey de giymiyorum ama dediğim gibi sanırım büyümesinden kaynaklanıyor. Hatta bundan korkup cinselliği de kestim...

julicim evet ya bende de ağrı ve baskıya benzer bişeyler oluyor.. işde akıntımda sanki kokulu gibi gelince korktum test isteyeceğim enfeksiyondanmı acaba diye düşünüyordum bende.. doğru ya rahim büyümesini ben hiç hesaba katmadım yaaa..

Nazlıcım şu anda rahmimiz bir kavun büyüklüğündeymiş. Bir gebelik sitesinde okumuştum. Ben de korktum ama bunu okuyunca bu ağrı gibi şey de normaldir heralde dedim. Ben bazen doktora böyle en küçük bir şeyi bile sorunca afallamış gibi bakıyor suratıma, bari sen sorma diyor. Ama insan ne kadar bilinçli de olsa evhamlanıyor bebeği için, tabii kadın olmadığı için bunu hesaba katamıyor (

gebelikten önce check up yaptırmıştık oradaki sonuçlara bakarak ikili test dışında hiç kan alınmadı benden. ama idrar yolu enfeksiyonu çıktığı için ilaç kullandım ve kontrol için idrar örneği verdim. zaten ikili testte karaciğer böbrek vb organların durumu görünüyormuş. evham etmemek gerek ama elde olmuyor. eşim de bu adam niye tansiyon ölçmüyor diye kafasına takmıştı. son iki gidişimizde duymuş gibi ölçtü :))

bu arada gerçekten kavun kadar olmuş mu? ben en son okuduğumda portakaldan bahsediliyordu:roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…