Hafta Hafta Problemler

canım geçmiş olsun
ben böyle bir sorun yaşamadım ama fazla ayakta kalınca tabi hem ayaklar şişiyor hemde ağrıyor
belki sende kendini fazla yormuşsundur
inşallah test sonuçların güzel çıkar canım sevgiler

benimde şişkinlik problemim var. ama öyle bilinen kabız olmanın yada albümin olmanın verdiği şişkinlik değil. sabahları karnım aç ike biraz daha rahatım. ama yarım bardak su bile içsem karnım davul gibi geriliyor. sanki 5 aylık değil 9 aylık hamileyim doğurdum doğuracağım.... doktara gitim öanemli bir şey yok diyor... acaba kalp ilacı ve vitaminlar mi yapıyor dedim o da değilmiş. ama beni feci şekilde rahatsız ediyor.. dayanacağız bakalım dayanabildiğimiz yere kadar... Allah cümlemize sabırlar versin...kolaylıklar versin(amiiiin)Çok üzgünüm çoook

20+3 üz.
Felaket uyuyorum 2 gündür gündüzleri.
Yarın kontrole gitcem biraz erken olcak ama bahanem var :))
Sanki akıntım biraz koyulaştı bugünlerde.Koku yok gerçi ama olsun bahane bahanedir :)))

Merhaba Kızlarrrrrr,
Tam 1 ay 15 gunluk yatak maceram sonunda sona erdi ve patlamış mısıra benzeyen halimle ofise pazartesi gunu dondum. Cok sukur iyi durumdayım ve bugun doktor kontrolum var.
Umarım bebeklerim iyidir ve amniyo senteze gerek kalmaz. gerci kanamalardan oturu amniyonun da tehlikeli olacağı yönünde görüş veriyor doktorum ama bakalım bugun ne diyecek, merak ediyorum hem de cooookkkkkk.
Bu haftaya iliskin birkac sikayetim var.

20+3 olduk ve gobegimin yan tarafları sızlama seklinde acıyor. Sanırsam bu kısımlardan catlama olacak.
İdrara cıkma sıklıgım geceleri biraz daha arttı.
Tam 8 kilo alarak 66 kiloya ulastım.
Gecen seneki kilomla su andaki kilom arasındaki fark 18 kilo oldu. Bu nedenle belimde ara ara agrılar oluyor. Sanırım 48 kiloya tekrar inmek için biraz uğraşmam gerekecek.
Sıcaklardan dolayı iştahımda azalma oldu.
Hepinize sevgiler

sakuracım tekrar sosyal hayata dönmen çok güzel...kanamaların kaçıncı haftaya kadar sürdü canım sebebi neydi..ben takip edemedim..benimde kanamadan dolayı istirahat etmem gerekiyordu ..o yüzden soruyorum canım..

Ben toplam 3 kez kanama gecirdim.
İlki: 8. hafta civarında,
İkincisi: 14. haftada aktif kanama seklindeydi ve 1 hafta kadar sürdü, 1 hata yatak istirahati ile son buldu
Üçüncüsü: 15+4 de oldu ve daha fazla aktif kanama ile yaklasık 10 gun surdu. Kanamanın yeri en son gittigim rutin kontrolle sapatandı diyebilirim. Henuz tam kesin olmamamkla birlikte bebeklerden birinin plasenta dısında gelisen bir kan birkintisinden geldigini soyledi.
Bugun gidecegim u/s'de sanırım daha da netlesecektir.

Sen tek bebek mi tasıyorsun, neden kanaman olyormus, miktar cok mu, gecmis olsun canım?

sakuracım hoşgeldin.seni tekrar aramızda görmekten mutluyuz.inş.bugünkü kontrolünde herşey yolunda gider ve bebişlerinin ve senin sağlık durumun iyidir.bize haber ver canım..:1hug::asigim:a.s.

canım bende toplam 3 kanama geçirdim..6.hafta 11.hafta ve 14.haftada..hepsi 1-2 saat sürdü..tek bebeğim var ve sebebi bilinmiyor..son gittiğim kontrolde kanama görünmüyordu ..inşallah bir daha olmaz...21.haftadayım 14. haftadan beri kanama yok..erken doğum yapabilirmişim bu yüzden 5 aydır tam yatak istirahati olmasada işlerimi bitirince yatıyorum..umarım bu günler geçer...

kalp çarpıntılarım arttı ve tansiyonum sürekli düşüyor...9/5 lerde 16 temmuzda hem doğum hemde kalp doktoruna yol gözüküyor... bugün verdiği ilacı yarımdan 1 e çıkarttım...(o yetkiyi vermişti çünkü) ama nafile.. ilacın etkisi geçince çarpıntı yine artıyor bugünü hemen hemen yatarak geçirdim...bu çarpıntı beni feci şekilde yoruyor ve kendimi sürekli halsiz bitkin ve yorgun hissediyorum...

geçmiş olsun canım.hemen doktora git bencede..inş.çabuk iyileşirsin..
biraz sıcaklarada dikkat etmek lazım.benimde hep tansiyonum çok düşüktür.ama çok şükür çarpıntım yok..

teşekkür ederim canım ... randevumu aldım temmuz 16 da.. ben çünkü hem doğum doktoruna hem kalp doktoruna birden gidiyorum... kalbimde anevrizma olduğu için ikisi irtibatlı bir şekilde çalışıyor... bakalım hayırlısı Allah'dan...
geçmiş olsun canım.hemen doktora git bencede..inş.çabuk iyileşirsin..
biraz sıcaklarada dikkat etmek lazım.benimde hep tansiyonum çok düşüktür.ama çok şükür çarpıntım yok..

Arkadaşlar, bugün farekkettimki galiba iç organlarımızda yer değiştiriyor.. sağ tarafımdan yan kısma doğru guruldama sesleri geliyor.. hani acıkırsınızda mideniz guruldar ya.. doğum yapmış bir arkadaşıma sordum rahim yukarı doğru büyüdükçe organların yer değiştiriyor miden sağ tarafa kaymıştır dedi..
sizdede böyle bir şey oldumu hiç.. uzaylı gibi sağ tafaım gurulduyor.. gülsemmi endişelenip doktorumumu arasam hemen bilemedim..

ilahi ececem çok hoşsun vallahi.. akşam akşam güldürdün beni Allah da seni güldürsün emi....sırnaşık şey :roflol: :roflol: :roflol::1hug:

evet evet bende bi sitede okumuştum rahim yukarı çıktıkça organlar yer değiştiriyor diye
bazen bendede oluyor demek ondanmış.

bu arada benim kramplar dışında şikayetim yok çok şükür oda olmasa
okadar rahat bir gebelik geçireceğim ki sormayın

Deryacığım,
Kramplar için yürüyüş iyi deniliyor, gerçi beni biliyorsun 1,5 aydır yatıyordum hiç kramp falan girmedi şimdiye kadar. Yani yürüyüşle ilgisi olmadığı kesin....

Benim karnımın içinde neler olduğuna dair herhngi bir fikrim yok ama ama 21+3 olmamıza rağmen çok sık hareket hissetmiyorum. En son kontrolde 20+3'te oğlum Sarp yine çılgınlar gibi hopluyordu ama Doruk öyle uzanmış güneşlenir gibi keyif yapıyordu. Ama ben sadece geceleri yattığımda hafif hafif titreşim ve oynamalar hissediyorum. Bu oynama zaten 18. haftadan beri vardı yani henüz hareket konusudan bir gelişme kaydedemedik anlayacağınız.
Ama yattığımda yumurtalık üstünde sancılarım oluyor ara ara, doktor bunların gaz sancısı dahi olabileceğini düşünüyor. Bir de gece 2 kez kalktığım tuvalet aralığı sıklaştı. Artık geceleri 3-4 kez kalkıyorum.
Geçen 10 gün içinde karnımda tam 4 santim genişleme oldu. O kadar hızlı büyüdü ki bir anda ben bile anlayamadım neler oldugunu. Zaten belimin sağ ve sol tarafı acayip acımaya başladı.
Akıntılarım her zaman ki performansı ile devam ediyor. Bazen oyle oluyor ki sanki aniden idrar yapmışım hissi ile wc'ye koşuyorum. Ve tabii kanama korkusu ile.
Bu haftaların özeti işte böyleydi.
Herkese bol bol sağlık dilerim.

Anlaşılan hepimiz ufak tefek sorunlar yaşıyoruz.. umarım hepimiz iyi bir şekilde sonlandırabiliriz hamileliklerimizi..

Biz 23+1'iz bugünn.. şimdiye kadar iki ez kramp oldu bende.. doktorum eğer devam ederse magnezyum başlamamız lazım demişti ama daha olmadı çok şükür... ama bu aralar sırtım ağrımaya başladı.. sırtımın sağ tarafı çok ağrıyor ve genelde oturduğum zamanlarda oluyor..ağrı başladığı zaman kalkıp dolaşıyprum, biraz hafifliyor ama sonra yine başlıyor.. bunun için doktorumu aramadım, cuma kontrolüm var o zaman sorarım diye ama internette bu haftalarda bel ve sırt ağrıları normal diyor.. bakalım ne olacak.. artık yavaş yavaş hamileliğin en iyi dönemi olan II.trimesterin sonuan geliyoruz ve sanırım son dönem biraz daha zor geçecekk. Allah hepimizin yardımzısı olsun..

merhaba kızlar güzel anneler
bende iki gündür baş dönmesi yaşıyorum sıcaklardan mıdır yoksa tansiyonum mu düşüyor anlamadım
bugün çok fena şimdi bile klavyeye bakarken bazen çift görüyorum

Geçmiş olsun canım, aman dikakt et .. Hava İzmir'de gerçekten çok sıcak, bunun mutlaka etkisi vardır ama sen tansiyonunu ölçtürmedin mi hiç? Bilsen ona göre hareket edersin en azından..

sanırım benım de sıcaklardan kaynaklanan bır ıstahsızlık yemeklere karsı bır ısteksızlık soz konusu
ve bazen asırıya kacabılen mıde bulantısı

kramplarım magnezyum takvıyesı ıle azaldı ama bıtmedı
sanırım hafta ılerledıkce agrılar vurucak belden dogru

merhaba kızlar

bende de bir haftadır mide ağrısı bol su içmeye çalışıyorum daha fazla ağrı yapıyor. akşamları halsizlik oluyor oysa yürüyüş yapmak istiyorum. bazen çıkıyoruz yarım saat 45 dk kadar gelince çok yorulmuş oluyorum. bu arada bel ağrısıda var hafif hafif birde karnımda gerilme sanki çatlayacakmış gibi oluyorum akşamları. ama midem gerçekten kötü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…