Hafta sonu yeni evli çifti aramak doğru mu?

Aynen öyle Allah yardımcınız olsun bu konuları eşinizle de konuştunuz mu
Konuşuyorum her zaman. Benim sıkıntım çok sinirli bir şekilde kendimi ifade edebiliyorum eşime karşı. Biraz daha sakin kalmayı beceremiyorum. Zaten o da konuşulanları bir süre dikkate alıyor sonrası yok

gece kim olursa olsun aranırsa korkar eyvallah da akşam saatlerinde yada hafta sonu ya da gece hariç istediği saatte aranınca ne oluyor. bazıları evlilik cüzdanını tapu sanıyor. insan evladını istediği zaman arar ve ne istiyorsa onu konusur. iyice saçmaladınız.

Eşinizin annesi tabi ki oğlunu istediği zaman arar. Absürt saatler olmamak şartıyla. Ama örnek veriyorum yemek masasındayken aradiysa burada eşiniz açıp önemli birşey yoksa, şuan yemek yiyoruz müsait olduğumda seni arayacağim ya da bir filmin tam ortasındaysanız aynı şekilde önemli birsey yoksa şuan uygun değilim ben seni birazdan arayacağım anne diyebilmeli. Arayan kişi sizin o anki müsaitliğinizi bilemez. Eşiniz sınırları çizmeli. Arama esnasında birlikte yaptığınız birşey varsa sizinle geçirdiği zamandan çalmamak adına müsait olmadığını eşiniz söylemeli. Uygun durumdaysa da görüşür. Burada karşı tarafın anlayışsızlıĝı yok aslında eşiniz hatalı davranıyor. Birde anne oğul, boş mu konuşmuş, dolu mu konuşmuş, dedikodu mu yapmış bunlara takılmamalısınız. Dinlemek istemiyorsa yine eşiniz tepki vermeli. Bu kısım sizi ilgilendirmez. Hafta sonu planlarınızı da önceden haber vermek yine sizin hatanız. Birlikte birsey yapmak istediklerinde ya zaten bir programınız olduğunu söylersiniz ya da uygunsanız onlara katılırsınız. Bütün bunlar eşinizle konuşup halledeceĝiniz şeyler. Kılık kıyafet konusunda da net bir duruşunuz olsun. Bir hediye almak isterse, senin seçtiğinde ćok güzel ama benim tarzıma uygun değil. Alsan da dolapta bekleyecek. Benim zevkine uygun birsey seçelim deyiverin. Yine de küsüp çocuk gibi Trip atarsa keyfi bilir. Umursamayın.

Oğlan annesiyim, canım ne zaman isterse o zaman ararım ilerde. Oğlum da merak edip arıyorsa gelin hanım az ötede otursun

Hahaha kendim aklıma geldim yeni evliyken annemle sürekli konuşurdum eşim yeter çok konuştun benimle ilgilen derdi şimdi eşim sürekli annesiyle konuşur sinir bozucu birşey haklısn valla

Bir anne evladını ararken..aaa hafta sonu karısı var aramayim mı desin .ne kadar şımarıkca bir düşünce..size hesap mı verecekler yani..bırakın bu boş şeyleri..

Hafta içi aramasın hafta sonu aramasın ne zaman arasın oğlunu.

Benim calistigim yerde ortam sacma ama, evliler hep telefon islerini hisim akraba aramayi mesai saatinde hallediyor. Sigara icicem goygot mihabbet edicem derken telefon islerini de aradan cikariyolar

Ayol evladımı ararken de gelinden müsade mi alıcam
Tovbe yarabbimm
Ne değişik insanlarsınız ya

Hafta içi aramasın hafta sonu aramasın ne zaman arasın oğlunu.
ahahha aramasın,mümkünse evlilikte birlikte nüfustan da çıkıp gitsinler. tertemiz olsun kocası. Haftiçi akşam arasalar bi dinleneceğiz arıyorlar bik bik , gündüz işte arasa gündüz işte arıyorlar arkamdan iş çeviriyor derler. Haftasonu arasa sabah sevişmesi yapağız öğlen arasa brunchtayız akşam arasa gezmeye gideceğiz bir rahat bırakmadılar gece arasa korkuyoruz gece aramasınlar yine sevişeceğiz. ölselerde güzel olacak gibi o da temiz bir sonuç kesin çözüm.

Siz yine iyisiniz. Benim eşimin ailesi cümbür cemaat toplanıp görüntülü atarlardı. Tam çay sofrasına otururduk telefon gelirdi. Evi göster sofrayı göster strawberriye ver onunlada konuşalım. Musaitmisiniz diye soran yok. İçten içe sinir krizleri geçiriyordum.

Ay abart ya

Kaç saat sürüyor bu konuşma?

Kız kardeşimin eşi de tıpkı sizin gibi takıntılı bu konuda. O kadar rahatsız edici ki dışarıdan... Hoşumuza giden bir şey olduğunda paylaşmak için ya da aileyiz ya hani bazen sırf laklak için aramak istiyor insan ama eşi yanında diye aramıyoruz, çünkü dırdır yapıp laf sokuyor enişte bey. Noluyor yani kocalarınız/karılarınız mı eskiyor aileleri arayınca?

eşim pek bir evhamlı hemen ailesine bir şey lazım olmuştur bir ihtiyaçları vardır diye düşünerek sürekli o telefonu açıyor

Evham falan değil, bahane. Annesine sınır çizemiyor.
Başka çocuğu yok mu kadının?
Kayınpederiniz sağ mı?

Yorumlar çok tuhaf.
Ne kadar çocuk kadın varmış kk’da meğer.
Arkadaşlar yeni evli veya değil, zırt pırt yetişkin oğlunu aramazsın yaa, aramamalısın.
Ben de çok iyi anlaşıyorum kardeşlerimle ama onların aile üyelerini etkilemeyecek saatlerde ararım.
Yeri gelir 2 saat konuşuruz ama çekirdek ailesinin vaktinden çalmamaya, onların hakkına girmemeye özenirim.
Konu sahibi diyor ki kıyafetimize bile karışıyor kv, höst yaa..
Kocanızın ve kök ailesinin bariz sınır problemi var ama bunu misilleme ile çözemezsiniz konu sahibi.
Duruş geliştirmeniz gerekiyor.
Dırdırı bırakıp net bir duruş sergilemek.

Son düzenleme:
Benim yanımdayken annesi ararsa anne acil mi karımlayım deyip kapatıyor kendi böyle istiyor benlik bir şey yok. Ben de onunla otururken ailemle konuşmuyorum ama o yokken her gün annem ve ablamla telefondayım. Bizim ailede konuşulmamış bir kuraldır aslında, eşin evde olduğu saatlerde araşmayız hiç.

Yeni evlisiniz takılmanız normal. Sınırı siz çiziceksiniz. Benim eşimide bazen ararlar akşam haftasonu vs. Lakin film izlerken yemek yerken ya da işimiz varken boş muhhabbet yapılmasına karşıyım. Çok mu uzun konuşuyor ? Sizle ilgilenmiyor mu ? Eşiniz hım tamam anne baba önemli bişey yoksa görüşürüz diyebilir. Yeni evlisiniz alışmaları zaman alıyor koca insanların sanki onlar gelin geliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…