Benim abim evlidir 8 yıl olcak akşam vakti hiç aramamışımdır acil durum hariç. Gün içinde de müsaitmiydiniz abi yenge napıyorsunuzz derim. Dışardalarsaa kapatırım. Annem daha farklıdır zırt fırt aramasada pazar mesela torunu için arıyor bazen. Müsait değilseler açmasınlar ya da kapatsın diyor. Eski nesil anlamıyor biz öğteticez. Beni aramaz annem pazar mesaj atar ama saçma sapan napıyorsun diye. İyi noldu hayırdır derim. Hiçç sordum der. Haftanın 6 günü evdeyim gelmeye fırsatı var pazar gelcekmiş. Normalde yapmaz yani işte nerden çıktıysa gelecektik diyor. Ee anne ne işiniz var kocam evde tek izin günü dedim. Pazartesi gel evdeyim zaten.Evham falan değil, bahane.
Başka çocuğu yok mu kadının?
Kayınpederiniz sağ mı?
Yorumlar çok tuhaf.
Ne kadar çocuk kadın varmış kk’da meğer.
Arkadaşlar yeni evli veya değil, zırt pırt yetişkin oğlunu aramazsın yaa, aramamalısın.
Ben de çok iyi anlaşıyorum kardeşlerimle ama onların aile üyelerini etkilemeyecek saatlerde ararım.
Yeri gelir 2 saat konuşuruz ama çekirdek ailesinin vaktinden çalmamaya, onların hakkına girmemeye özenirim.
Konu sahibi diyor ki kıyafetimize bile karışıyor kv, höst yaa..
Kocanızın ve kök ailesinin bariz sınır problemi var ama bunu misilleme ile çözemezsiniz.
Kayınpederim sağ, eşim tek çocukEvham falan değil, bahane. Annesine sınır çizemiyor.
Başka çocuğu yok mu kadının?
Kayınpederiniz sağ mı?
Yorumlar çok tuhaf.
Ne kadar çocuk kadın varmış kk’da meğer.
Arkadaşlar yeni evli veya değil, zırt pırt yetişkin oğlunu aramazsın yaa, aramamalısın.
Ben de çok iyi anlaşıyorum kardeşlerimle ama onların aile üyelerini etkilemeyecek saatlerde ararım.
Yeri gelir 2 saat konuşuruz ama çekirdek ailesinin vaktinden çalmamaya, onların hakkına girmemeye özenirim.
Konu sahibi diyor ki kıyafetimize bile karışıyor kv, höst yaa..
Kocanızın ve kök ailesinin bariz sınır problemi var ama bunu misilleme ile çözemezsiniz konu sahibi.
Duruş geliştirmeniz gerekiyor.
Dırdırı bırakıp net bir duruş sergilemek.
Siz evlenmemişsiniz bence tapusunu almışsınız. :))))Benim ailem eşim evdeyken ne geceleri ne de hafta sonları bizi arar. Fakat eşimin ailesi daha doğrusu annesi, sırf oğluyla dedikodu yapmak için, bomboş şeyler için bazen geceleri çoğu zaman da hafta sonları telefonla arayıp duruyor. Bu durumdan rahatsız oluyorum. Kaç oldu eşimi uyarıyorum önemli bir şey varsa arasın diyorum. Ama eşim pek bir evhamlı hemen ailesine bir şey lazım olmuştur bir ihtiyaçları vardır diye düşünerek sürekli o telefonu açıyor. Hayır yaşlı da değiller 48-50 yaşlarında gayet sağlıklı insanlar. Ama sonuç hep aynı hep boş muhabbetler. Bazen inadıma ben de hafta sonları kendi annemi babamı arıyorum. Onlar aramaz çünkü ben de kısasa kısas yapar gibi davranıyorum. Siz olsanız ne yapardınız? Rahatsız olur musunuz yoksa ben mi abartıyorum?
Evet abartıyorsunuz. Hepimiz anneyiz geçimsizliği insanoğlu yeter ki istesin. Evladımı büyütecem . Aramak için randevu alacam. Ne kadar acı.Benim ailem eşim evdeyken ne geceleri ne de hafta sonları bizi arar. Fakat eşimin ailesi daha doğrusu annesi, sırf oğluyla dedikodu yapmak için, bomboş şeyler için bazen geceleri çoğu zaman da hafta sonları telefonla arayıp duruyor. Bu durumdan rahatsız oluyorum. Kaç oldu eşimi uyarıyorum önemli bir şey varsa arasın diyorum. Ama eşim pek bir evhamlı hemen ailesine bir şey lazım olmuştur bir ihtiyaçları vardır diye düşünerek sürekli o telefonu açıyor. Hayır yaşlı da değiller 48-50 yaşlarında gayet sağlıklı insanlar. Ama sonuç hep aynı hep boş muhabbetler. Bazen inadıma ben de hafta sonları kendi annemi babamı arıyorum. Onlar aramaz çünkü ben de kısasa kısas yapar gibi davranıyorum. Siz olsanız ne yapardınız? Rahatsız olur musunuz yoksa ben mi abartıyorum?
Tam olarak böyle gerçekten. Kendimi doğru ifade edemediğim için yanlış anlaşıldı. Teşekkür ederim. Bazen duygular insanın içinde o kadar yoğun yaşanıyor ki kelimelere dökmek ya zorlu oluyor ya da yetersiz geliyor. Ben de doğru ifade edemedim.Aslında ben hanımefendinin anlatmak istediği şeyi anladım galiba; derdi hafta sonu aramaları değil, sınır ihlalinden korkuyor anladığım kadarıyla. Bazen insanlar (bu eş olabilir aile olabilir) bazı kişilere karşı sınırını belirleyemeyince, bizi ezdirince biz de karşı taraftan otomatik olarak soğuma-kendimizi onlara karşı koruma moduna alıyoruz. Mesela babam beni ailesine karşı çok ezdirdiği için hiç görüşmek istemiyorum onlarla. Her aile buluşmasında strese giriyorum. Suç o ailenin mi?
Hayır.
Sorun babam.
Kendisine karşı geldiğimde bile suçlu oluyorum, bunu kabullendim. Ailenin hiçbir suçu yok, babamdan yüz buluyorlardı.
Burada da sorun konu sahibesinin eşinde, eğer konu sahibesinin eşi ailesine "Bu benim eşim, siz karışamazsınız," mesajını verebilseydi kayınvalide giyim konusunda ses çıkaramayacağı, gezmeleriyle ilgili trip atamayacağı için isterse saat başı arasınlar konu sahibi bir şey demezdi.
Yani ben böyle anladım. Ha hafta sonu aramamalarını beklemek çok aşırı ama dediğim gibi anladım, bilerek yapmıyor emin olun. Onun da amacı aileden kopmak değil. Eşini tanıdığı için korkuyor
Konu sahibesi, sorun ailede değil eşinizde. Sınır koyamıyor. TC'deki çoğu aile ilişkisi böyle (kadın erkek fark etmez), nasıl çözülür bu saatten sonra ne yapılabilir emin olun bilmiyorum. Siz de onun sınır koyamadığını bildiğiniz için bu kadar takılmışsınız aslında, eğer "Tabii yavrum siz gezin," diyen bir kayınvalideniz olsaydı muhtemelen hiç sorun etmeyecektiniz, hatta aramalarını isteyecektiniz.
Tabii yanlış anlamış da olabilirim ama sonuçta burası bir forum, herkesin fikirleri farklı olabilir. Linçlemeyelim, sadece durum tespiti yapmaya çalıştım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?