Saç Uzatma Yöntemleri Haftada 1cm uzayan saçlara ne dersiniz?


inşallah cnm:Saruboceq:
 
ya yazdigim yazi cikmamis

bugün bende ilk kürümü yapmis bulunmaktayim!

ayrica saclarimi 10 santim kadar kestirdim, boyattim. artik uzamasini diplerinden takip edebilirim insallah...


aktardan tatli badem yagi istemistim bana üstünde ipekyol hakiki badem yagi yazan bir sise verdi.
daha sonra bir yerden aci badem yagi istedim cildime sürmek icin onlarda bir sise verdi üstünde sadece badem yagi yaziyor orkim sanirim üretici firmasi. sadece badem yagi yazinca simdi acimi oluyor tatlimi kafam karisti....

hani bosuna yüzüme gözüme sürmeyim killarim siyah siyah olur sempatiksalakcinni
 

ay inan ki bilmiyorumbilmiyorumkismile
hepsinde yazmıyor tatlı diye
benimkinde de yazmıyordu
ben tatlı niyetine kullandımsempatiksalakcinni

bu arada hayırlı olsun hadi bakalımmmopuyorumnanaktan
 
paylaştığın bilgiler için çok teşekkürler, ben de not ettim yarın ilk uygulamamı yapıcam.

Saçların gerçekten çok güzel olmuş, darısı başıma:)
 
asiTsiz zeyTinyaqı + badem yaqıda saçı çabucak uzatıyor diyorlar onuda denemek istiyorumm deniyen arkadaşımın saçlarıı çok çabuk uzuyo klava: vala kestirdi saçlarınıı omuz hizasında falan 1 - 1.5 aya saçları tekrardan belinde bu sinamekiyle birlikde yapsam acaba bi zararı olur mu mesela sinamekiyii cuma günü asiTsiz zeyTinyaqınıdaa saLı yada çarsamba qünü yapsam saçı zorlarmıyımmm yani bişi olur mu kiii bilmiyorumkismile
 

asitsiz zeytinyağını ilk defa duyuyorum ben bilmiyorumkismile nerden bulabilirz ki bilmiyorumkismile
 
Uzmanlar uyarıyor: Saçınıza zeytin ve badem yağı sürmeyin!

Bahar gelmesi, çiçeklerin açması, güneşin sıcaklığını hissettirmesi iyi hoş da tüm bu güzellikler yaşanırken saçların dökülme sorunuyla karşılaşabiliyoruz. Bu durumu tersine çevirmek için ünlü kuaför Metin Bahçecik’in 35 yıllık deneyimini bizlerle paylaşmasını istiyoruz.
Haydi buyurun:

Bahçecik’e göre saçları sık sık yıkamak doğru değil. Nedenini şöyle açıklıyor: “Ne kadar kaliteli şampuanlar veya ürünler kullanırsak kullanalım formüllerinde kimyasallar var. Bunlar bir şekilde saçımızdan bir şeyler götürüyor. Bir saçın diyelim ki, dipleri yağlı, uçları kuru, orta bölümlerinde de yıpranma var. Yani saçta üç dört tane sorun olabiliyor. Bu sıkıntıları teker teker gidermelisiniz. En büyük sorundan başlamalısınız.” Ünlü kuaför, elinize aldığınız kremle rast gele bir bakım yapmak yerine kuru olan bölgelere bunu uygulamanın daha iyi olacağını söylüyor. Kremlerle ilgili yanlış bilinen birkaç noktayı ise şöyle aktarıyor: “Genellikle krem kullanmayı sevmeyiz, ama lütfen kremi sevin. Bence saçınıza yapabileceğiniz en büyük iyilik, hangi boyda olursa olsun ne olursa olsun muhakkak krem kullanmaktır.”

Halk arasında saçlara iyi geldiği konuşulan, bakımla ilgili ev sohbetlerinin temel tavsiyeleri arasında yer alan badem ve zeytinyağı kullanımına “Asla bunu yapmayın.” diyerek tepki gösteriyor ünlü kuaför. Ardından zeytin ve badem yağıyla ilgili bilinenin aksine şu görüşleri dile getiriyor: “Ne kadar doğal olurlarsa olsunlar içlerinde saçınıza zarar verecek asitler barındırıyorlar. Bu yağlardan hangisini saçınıza sürerseniz sürün tabii ki saçınızı parlak ve canlı gösterir; ancak onları çıkarmak için defalarca uygulamanız gereken şampuanlar saçınızın güzelliğini bozacaktır.”

Çok merak edilen kına ve boyaların saçlara ne gibi zararlar verdiği sorusuna ise Bahçecik, kınanın gözenekleri kapadığını, bu nedenle saça zarar verdiğini, ancak bazı boyaların saçları beslediğini söylüyor. Saç diplerinde kabuklanmalar olduğunda sıcak su ile yıkamama ve ayrıca bu probleme özel şampuan ve kremler kullanma tavsiyesinde bulunuyor.

“İnsanlar vakit acısından saç kremi ve şampuanı bir arada kullanıyor. Ama kremin saç diplerine uygulanması pek doğru değil, saç hacmini kaybediyor. Şampuanı ayrı, kremi ayrı kullanmak en doğru karardır.” diyor Metin Bey. Ve saç dökülmeleri hakkında şu bilgiyi veriyor: “Her bir saç telinin ömrü 4 yıldır ve 4 yıl sonra saç teli dökülür ve yerine yeni saç teli gelir. Belirli zamanlarda mevsimsel dökülmeler olur. Bundan dolayı korkulacak bir şey yoktur. Dökülme şiddetli ise bunu önlemek için şampuanlar ve ampuller bulunmaktadır, onlar kullanılabilir.” Bilindiği üzere herkesin saç yapısı farklı. Bu bilindik bir durum. Bilinmesi gereken bir şey daha var ki o da farklı bakımlara ihtiyaç duyduğumuz. Nasıl bir yol izleyeceğimiz konusunda küçük tüyolar veriyor ünlü kuaför: “Saçınızdaki elektriklenme, ince telli olmasından, çok sık yıkanmasından, yünlü giysilerden ve saçınıza uygun olmayan ürün seçiminden de kaynaklanır. Bu saç tipine sahip olanlara yıkamadan sonra saç boy ve uçlarına krem kullanmalarını tavsiye ederim. Nemsiz saçlar için ise haftada bir gün profesyonel salon bakımı ve günlük, içinde saçta kalan (durulanmayan) bakımlar saçınızı dengeler.”

35 yıllık tecrübesi ile Metin Bahçecik, daha az dökülen ve sağlıklı kalabilen saçın reçetesini, saç dökülmesini artıran nedenleri ortadan kaldırmak olarak görüyor ve bunları ateşli bulaşıcı hastalıklar, hamilelik, bazı ilaçlar ve ışın tedavileri, tiroit bezi rahatsızlıkları, cilt enfeksiyonları, stres, yorgunluk, uykusuzluk, vitamin eksikliği, yanlış uygulanan zayıflama rejimleri, yaşlanma, hormonal bozukluklar ve genetik özellikler olarak sıralıyor.

Alıntıdır

( asitten ötürü kullanılmamasını önermiş )
 
asitsiz zeytinyağını ilk defa duyuyorum ben bilmiyorumkismile nerden bulabilirz ki bilmiyorumkismile



:ecrin_bebek: arkada$ımdan öLe duydumm eTkiside vaRmı$ yanii yaq saTan yerLerde vaRdır diye dü$ünüyoRum akTarLarda FaLann Yarınn araŞtırıcamm sonuçLarı yazaRımm TaTLımmm biRşeeY olsa arkadaşımın saÇına olurdu :kedi:
 
evet badem yagı zor cıkarılıyor o yuzden ben cok bekletmıyorum 4,5 saat saclarında bekleten arkadaslara hayranım bana daral gelıyor
 
Yarın 6. kürümü yapıcam gözle görülür bir uzama yok gibi pff ne zaman uzucak saclarım =( Çok istedigim Cok kafaya taktıkgım icin hic uzamıyor gibime geliyor..Ama uzayana kadar küre devammyerimsenibenyerimseniben. Birde kürü yapıp sonuç alanlar resim koysa keske cok güzel oluurdu =)
 

tatlım bnm albümümde var fotolar bnde ara verdim üç haftadır yapmadım fırsat bulamıorum başlamak için okulda herkes peşmde nasıl uzatıın die soruolar çıldırmış bu demelernden korkuorum
 
tatlım bnm albümümde var fotolar bnde ara verdim üç haftadır yapmadım fırsat bulamıorum başlamak için okulda herkes peşmde nasıl uzatıın die soruolar çıldırmış bu demelernden korkuorum

Evt cnm senin fotolarına bakmıstım ztn saclarını begendigimi söylemiştim. Benim saclar omuzlarımdan biraz aşagıda.Belime inene kadar daha cok yolum varr..:1closedeyes::1closedeyes:
 
Evt cnm senin fotolarına bakmıstım ztn saclarını begendigimi söylemiştim. Benim saclar omuzlarımdan biraz aşagıda.Belime inene kadar daha cok yolum varr..:1closedeyes::1closedeyes:

oluyo oluyo hiç anlamıosun hemde her gören çok uzamış saçların diyo bunların gerçekten faydası var bide gliserin aldım ama bn beceremedim kullanmayı nasıl yapıcaz blen varmı ya
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…