♥haftalık kilo verme yarışması♥

Ay cnm sen de katılsana kalori yarısına
Bak ben sonuncu oluyorum hep ama yediklerimin farkında olmak bile bana cok sey kazandırdı
 
Canım neden hedefine ulaşamasan da bırakmayı böyle kalmayı düşünüyorsun yeterli mi sana göre kalori alman güzel fazla değil zaten
Zamanla azalıyor değil mi nehircim
Benim ümidim de o

Bence azalıyor canım zaten çok azalmasına gerek yok sağlıklı dengeli beslenelim yeterli yoksa vücut belli oranda kalori almak zorunda
 
kızlar büyük konuşmak istemiyorum ama pazartesiye kendi çapımda bomba patlatacağım, belki öyle 1,5-2 kilolar vermiş olarak değil ama buraya geldiğim günden beri gram ileri gram geri oynayan biri olarak ufak çaplı kendi bombamı patlatacağım, sizlerde bana yardımcım olur pazartesiye kadar biraz fazla yerseniz sayenizde 1. bile olurum
 
sen az yesen nasıl olur
 
Sen kilo ver canım her halukarda 1.ci yaparız seni lafımı olur
 
hahahha:))
cok tatlısın ya sen :)))
 
charmant Tüm burçlar Balık Burcu etkisinde. 16 Aralık 2015 saat 19.44’ten 18 Aralık 2015 saat 23.26’ya kadar Ay Balık Burcunda büyüyecek

Ay Balık Burcunda
Ay Balık burcuna geçtiğinde tüm canlılara bu burcun özelliklerini yansıtır. Yani bizler de Balık burçları gibi davranma eğiliminde oluruz.

Balık burcundaki Ay’ın enerjisi ile bizler de Balık burçları gibi duyarlı, merhametli, anlayışlı, sevgi dolu, barışçıl ve verici olacağız. Fakat bu burcun etkileri bizi biraz da hayalci, ürkek, tembel, keyif düşkünü ve dağınık yapacaktır. Ayrıca çok çabuk etki altında kalabiliriz.
Ay Balık burcunda iken duygular ön planda olur. Aile içinde, sosyal ortamlarda ve özel ilişkilerimizde uyum ve anlayış hakimdir. Kendimizi güvende hissetmek isteriz. Fakat duygularımızın suiistimal edilip sömürülmesine izin vermemeliyiz.

Balık burcunun yönettiği ayaklarımız bu günlerde daha hassas olacaktır. Ağrı ve üşüme hissedebiliriz. Bu nedenle ayaklarımızı sıcak tutmalı, uzun süre ayakta kalmamalı, uzun yürüyüşler yapmamalıyız. Yeni aldığımız ayakkabıları ya da vuran ayakkabılarımızı Ay Balık burcundayken giymemek daha doğru olur. Bu ayakkabılar ayaklarımızı daha fazla vuracak ve oluşan yaralar daha geç kapanacaktır. Bu süre boyunca ayaklarla ilgili ameliyatlardan da uzak durmak gerekir.

Buna karşın ayaklarımız için faydalı olan her şey iki kat etkili olacaktır. Ayak bakımları, masajlar, mantar ve nasır tedavisi diğer günlerden daha etkili olacaktır.

Balık burcu sinir sitemimiz üzerinde de oldukça etkilidir. Bu günler de alkol, sigara ve kafein gibi maddelere karşı daha zayıf oluruz. Fakat özellikle bu günler de bu maddeler bize çok daha fazla zarar verir.

Balık burcu karbonhidratları temsil eder. Dolayısıyla karbonhidratların etkisini ikiye katlar.

Karbonhidratlar vücudumuz için büyük önem taşır, çünkü birinci dereceden enerji kaynağıdır. Sindirim sistemimiz gıdalar yoluyla alınan karbonhidratı glikoza dönüştürür ve bu kan şekeri yeni hücre ve doku oluşumu için kullanılır. Fazlası ise daha sonra kullanılmak üzere karaciğerde depolanır.

Karbonhidratlar basit ve kompleks karbonhidrat olarak ikiye ayrılır. Basit karbonhidratlar meyvelerde, sebzelerde, süt ve süt ürünlerinde; kompleks karbonhidratlar ise tam tahıllı ekmeklerde, kahvaltılık gevreklerde, baklagillerde ve pişmiş havuç, patates, mısır, bezelye, kestane, şalgam, bal kabağı gibi nişastalı sebzelerdir. Kompleks karbonhidratlı bu yiyecekler lif bakımından da zengindir.

Bedensel işleyişin devamı için önemli ve gerekli karbonhidratlardan bahsettik fakat birde uzak durmamız gereken karbonhidratlar vardır. Yani karbonhidratları iyi-kötü ya da sağlıklı-sağlıksız olarak ayırmalıyız. Üç beyazdan iki tanesi olan un ve şeker uzak durmamız gereken gruptadır. Beyaz ekmek, beyaz pirinç, şeker, tatlı çeşitleri, işlenmiş gıdalar yine kötü karbonhidratlar tarafındadır. Bu bilgiyi her zaman aklımızda tutmamız gerekse de özellikle Ay Balık burcunda iken daha da önemsemeliyiz. Böylece hem sağlığımızı korumuş olur hem de fazlası vücutta yağa dönüşen karbonhidratların sebep olacağı fazla kilolardan korunmuş oluruz. Yediğimiz bir dilim ekmeğin ya da tatlının Ay Balık iken iki kat etki edeceği kuralını hatırlayalım. Diyette isek bu kurala uygun beslenmemiz kilo vermemizi oldukça kolaylaştıracaktır. Aksi ise hızlı kilo alma sebebidir.

Ay Balık burcunda iken büyük önem taşıyan bir diğer konu da su tüketimidir. Ay bu burcuna geçtiğinde canlıların suya olan ihtiyacı artar. Bu nedenle özellikle bu günlerde susuz kalmamalı aksine bol su tüketmeliyiz. Sadece kendimizin değil bitkilerin ve hayvanlarında su ihtiyacının arttığını unutmayalım.

Vücudumuzun ve Dünya’nın büyük bölümünü oluşturan su hayati anlamda büyük önem taşır. Besin maddelerinin vücut tarafından etkili bir biçimde kullanılması için son derece önemli ola su aslında birçok hastalığı tek başına tedavi edebilme gücüne sahiptir.

İçtiğimiz bu suyun kalitesi de takdir edersiniz ki son derece mühimdir. Kaliteli bir suyun pH değeri 8-8,5 olmalıdır. 7 den düşük olması tercih edilmez. Suyun pH değerini evde yükseltmemiz yani suyu alkali hale getirmemiz mümkündür.

Hem sağlığımız hem güzelliğimiz hem de kilo dengemiz için önemli olan bir diğer konuda spor ya da hafif egzersizler yapmaktır. Bunun için mutlaka bütçe ayırıp salonlara gitmemiz gerekmez. Yapacağımız düzenli yürüyüşler bile çok önemlidir. Ayrıca evde yapılabilen çok basit egzersizler de vardır. Bunların belki de en basiti, en kısa sürelisi ve daha da önemlisi en etkilisi Tibet Egzersizleridir.

Balık burcunun temsil ettiği organlar için faydalı olan diğer yiyecek ve içecekler ise şunlardır:

Balık günlerinde etkisi ve faydaları artan yaprak bitkiler. Ispanak, pazı, marul vb.
Şeker ihtiyacı hissedildiğin de tatlıların yerine koymak için çeşitli meyveler.
Dozunda ve kaliteli bir bal.
Karbonhidrat metabolizmasını olumlu etkileyen kereviz, brokoli, ıspanak, kuşkonmaz, erik, üzüm…
Stresi azaltan, daha mutlu hissetmemizi sağlayan muz, ahududu, mango, kayısı, şeftali, erik, üzüm, böğürtlen, yaban mersini…
Yine stresi azaltan mısır, brokoli, şalgam, pazı, soya gibi sebzeler ile papatya, melisa, biberiye, rezene gibi çaylar.
Hem stres hem de karaciğer üzerinde önemli etkileri olan lavanta çayı.
Varis ve damar ağrılarına karşı şeftali, frenk üzümü, böğürtlen, greyfurt, kuşburnu, yeşil biber, pırasa, sarımsak…
Bu günlerde sigara tüketimini azaltmaya yardımcı olabilecek patlıcan.
Sigaranın zararlı etkilerini temizleme özelliğine sahip olan tere.

Saç kesimi ve saç boyama: Ay Balık burcundayken saç boyamak ve saç kestirmek olumlu sonuçlar vermez. Aynı şekilde saç uzatma kürlerinden de istediğimiz sonucu alamayız. Bu günler de yapabileceğimiz en etkili bakım türü nemlendirici bakımlardır.
Bunların dışında hazır alacağımız nem maskelerini yüzümüze, boynumuza ,ellerimize ve özellikle de ayaklarımıza uygulayabiliriz. Cildimiz Balık burcu günlerinde bu nemi en güzel şekilde değerlendirip içine hapseder. Yani nemlendirmenin etkisi uzun süre devam eder.

Ayrıca tüm vücudumuza nemlendirici kullanmak için uygun günlerdir. Özellikle epilasyon sırasında tüylerin kırılmasına neden olan cilt kuruluğuna karşı bu şekilde önlem alabileceğimiz günlerdir.

Doğal ve güçlü bir cilt nemlendiricisi olan ve bu yönüyle cilt kırışıklığı, pürüzleri, hatta cilt lekeleri üzerinde güçlü etkileri olan ayva çekirdeği jeli yine balık günlerinin favori uygulamalarındandır.
Ayrıca Balık burcu günlerinde:

-Havadaki nem miktarı artar ve yağış ihtimali vardır. Önlem almamız iyi olabilir.
-Yüksek nem sebebiyle saklamak üzere sebze meyve kurutmak ve konserve hazırlamak doğru olmaz. Bu günlerde hazırlanan gıdaların raf ömürlerini kısaltır, hatta daha ilk günlerde küflenip bozulabilir.
-Eşyalarımızı havalandırmak ya da ahşap yüzeyleri suyla silmek hata olur. Bu eşyalarda küf oluşabilir, rutubet kokabilir ve ahşaplarımız çabuk kurumayacağı için zarar görür.
Çamaşır yıkamak için mükemmel günlerdir. Daha az deterjanla daha temiz sonuçlar elde edilir. Özellikle küçülen ay fazındaki Balık burcu günleri leke çıkarmada işimizi kolaylaştırır.
-Bu günlerde bitkilerin şifası yapraklarında olacaktır. Bu nedenle yaprağı tüketilen sebzeleri ve yaprağı demlenen şifalı bitkileri toplamak için çok uygun günlerdir. Buna imkanınız yoksa bu günlerde pazar alışverişi yapabilirsiniz. Çünkü yaprak sebzeler dayanıksızdır ve muhtemelen o gün ya da bir gün önce toplanmış olacaktır.
-Bu bitkilerin bu günlerde ekilmesi de daha sağlıklı büyümelerini ve daha şifalı olmalarını sağlar.
-Meditasyon, yoga vb. çalışmalar yapmak; rahatlatıcı bitki çayları içmek ya tütsüler yakmak çok iyi gelir.
-Sinema, tiyatro, bale vb. etkinlikler ya da yüzmek daha fazla keyif verecektir.
-Ailemiz ya da güvendiğimiz arkadaşlarımızla zaman geçirebiliriz.
-Birlikte olduğumuz kişi ile romantik bir akşam geçirmek için son derece uygundur.
-Dikkat gerektiren işler için uygun değildir fakat sezgi ve yaratıcılık gerektiren bir işimiz varsa Balık burcu bu günlerde bize büyük destek verecektir.
- Balık burcunun getirdiği duygusallığı iş yerimize taşımamak gerekir.

En yüksek faydayı görmeniz dileğiyle…
 
canim bazi sebepler var burda aciklayamiyorum :) o yüzden 20 si en fazla ocagin ondan sonra kesinkes birakmam gerecek daha dogrusu birakmak degil de dikkat ederek sabit kalmam gerecek
 
Ay cnm sen de katılsana kalori yarısına
Bak ben sonuncu oluyorum hep ama yediklerimin farkında olmak bile bana cok sey kazandırdı
olabilir yani ben yaris maksadiyla degil de öyle kalorimi bildirmak amaciyla katilabilirim :) genelde ayni miktarlarda kalori aliyorum cünkü beni de yazin madem aksama bildiririm tüm kaloriyi :)
 
canim bazi sebepler var burda aciklayamiyorum :) o yüzden 20 si en fazla ocagin ondan sonra kesinkes birakmam gerecek daha dogrusu birakmak degil de dikkat ederek sabit kalmam gerecek
Anladım canım hayırlısı olsun inşallah sonuçta fazla birşeyinde kalmamış sabitlesen bile çok iyi senin için
 
Sabah; 07:40 - 1 dilim beyaz ekmek + 3 yeşil zeytin + 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir + 1 kupa limonlu ılık su
Ara; 08:55 - 2 kupa zencefilli limonlu çay
Öğle; 12:15 - Yarım kase kremalı mantar çorbası + 1 ad.ızgara pirzola + yarım kase salata + 1 ufak salatalık turşusu


383 kalori şuanlık
 
Poğaçalar bitti mi kız,normal kaffaltı ya geçmişsin helal olsun, benimde saat 3 ~ 4 gibi içeceğim bir bardak tarçınlı sütle 876 kalori oldu
 
Son düzenleme:
Poğaçalar bitti mi kız,normal kaffaltı ya geçmişsin helal olsun, benimde saat 3 ~ 4 gibi içeceğim bir bardak tarçınlı sütle 876 kalori oldu
Pizza poğaçaları buzluğa attım canım çoktan yarım tost yiyorum tost ekmeğiyle artık onu da bıraktım kaşar çok karbonhidratlı ve yağlı oluyormuş artık peynir zeytin bazen haşlanmış yumurtalı kahvaltı yapacağım yarında mesela hatta sonra ki günde hafta sonu geldiİç canım afiyet olsun bizde ki süt bozulmuş akşam içemedim aldığımda akşamları bende içeceğim
 
yaaa demek öyle benimki de şu an 590 kcal oldu
dur dikkat edeyim bari
kızım öğlen eve gelince anne sinema izliyecez okulda, mısır patlatırmısın dedi kendimi alamadım bir kaç tane yiyeyim derken sanırım 1 tabak mısır yedim o yüzden kalorim arttı ,hiç dayanamıyorum şu mısıra yaaaa
 
bugünkü menün gayet sağlıklı,ben bu ara biraz sağlıksız besleniyorum sanırım
 

Olsun canım akşam dengelersin sen onu bende dayanamam o yüzden patlatmıyorum eşimde arada istiyor da gerçi evde şuanda cips çekirdek duruyor kesin akşam yiyelim diyecek dayanamıyorum cips neyse de canım çok çekirdek istiyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…