- 28 Şubat 2015
- 4.951
- 6.684
- 108
- 40
Teşekkür ederim tatlım benimGecmis olsun tatlim dinlen biraz sporunu aksamustu yaparsin :) sonra guzel bir dus dinlenmeye devam
Akşama kadar dinlenir dinlenir yaparım canım teşekkür ederimgecmis olsun canim dikkat et kendine zorlama da kendini ama spor biraz burnu falan aciyor kendini cok zorlamadan yapacaksan yap yoksa yasak
sucuk sevmeyen bi tek ben varim sanirimHu huuuuubugun manyak bir kahvalti yaptim sekerler
2 haslanmis yumurta
6 kirma zeytin
Yarim kk peynir
1 cay k.salca
1 cay kasigi pekmez
50 gr sucuk
1 dilim ekmek
2 bardak cay
biz senle yoksa ayri bedenlere sahip iki ayni kisimiyiz
aferin aferin afiyet olsuneveet kahvaltimi ettim evdekiler uyuyor ben de onlari beklemedim bu defa, cünkü sinav calismaya basliycam.
kahvalti 11.15
1 tabak mercimek corbasi ,
icine 1 tatli kasigi keci lor peyniri , 1 tatli kasigi aci biber sosu koydum :)
Yok benim gorumcem de sevmez agzina sokmazsucuk sevmeyen bi tek ben varim sanirim
kizzz iki hesabi olan biri sancaklar valla bak sus
aferin aferin afiyet olsunAllah zihin acikligi versin
görümcenle kanki olucamYok benim gorumcem de sevmez agzina sokmaz
O bayaa bayaa yemiyor tabagindan ayikladigini gordum neyseki ben vardim yaninda ziyan olmadi yavru sucuklargörümcenle kanki olucamben o kadar kati degilim de mecbur kalmadikca yemiyorum
Yoksa paranoyak sizofren birimiyiz ki hesabimizla konusuyoruz kendimizle himmm ilgincmis yaao benim de aklima geldi de banlarlar diye aciklamali bi sekilde yazdim tabisi öyle bir sey yok :
Diyetisyen listeleri yanlıl zatenBu bana cevapti galiba :)
Normalde bende farkettiysen 2 ana ögünüm olur cok nadirdir 3.ana ogunu yaptigim. Sevmiyorum mesela bende. 2 ogun bana da en sagliklisi geliyor. Ne zaman sık sık yesem doymam ben. O yuzden soylediginde sonuna kadar haklisin . Yani doktolar az az sık sık yiyin diye bas bas bagirirken de ben boyleydimhatta 2 kere diyetisyeme gidip ikisinde de 1. Haftada kilo almis insanim ben birebir uymama ragmen :)
Evet yaC CallanPinckney bu arada kişiye bir öğünde yumruğu büyüklügündeki gıda yetip artiyormus bile.
Bak ne diyor eğer ille de fazla yemeniz gerekirse üçtü birini yemeğe... yani beli doğrultacak kadar yemrk yeterli.İnsanoğlu için tıka basa dolu mideden daha zararlısı yoktur.”
“İnsanoğlu midesinden daha zararlı bir kap doldurmamıştır. İnsanoğluna belini doğrultacak üç lokma yeterlidir. Eğer ille de fazla yemek isterse karnının üçte birini yemeğe, üçte birini içmeye, üçte birini ise nefes alıp vermeye (havaya) ayırsın.”
“İçinizde Allah’ın en nefret ettiği kişiler: Çok uyuyan, çok yiyen ve çok içen kimselerdir.”
“Birçok hastalığın sebebi çok yemedir.”
“Allah’a en sevimliniz az yiyenleriniz, vücutça da hafif olanlarınızdır.”
peygamber efendimiz(s.a.v)böyle buyurmuş
Yoksa paranoyak sizofren birimiyiz ki hesabimizla konusuyoruz kendimizle himmm ilgincmis yaavalla suan oyle bir algi olusuyor
Diyetisyen listeleri yanlıl zaten
Karatay diyor ki 2. Dünya savası sırasında besin piramidine göre liste veriyorlar
O piramide göre tahıllar en altta ve günde 8 dilim ekmek yenmesi gerekiyor
Artık besin piramidinin en üstünde tahıllar var, diyetisyenlerin artık bna göre liste vermesi lazım
Dediğim gibi çok lokma kalbi karartır, uyuşukluk verir
Benim az yemeğe savunmamın nedeni de , açken kendimi zihinsel ve bedensel olarak cok dinc hissetmem(tabi bunu yapabiliyor muyum, hayır, aldığım kalori senden 300_400 daha fazla hep)
Bu arada ben kendime karatayı örnek alıyorum
Onu cpk zeki ve bilge görüyorum, sosyal medyadan takip ediyordum ama şimdi kitaplarını siparis verdim, gelince onları okuyacağım, ömür boyu öyle beslenmeyi umuyorum
İnşallah bakalım :)))
ah ah can bogazdan gelir gider demeleri lazim da dememisler iste. ben mesela tam bir tatli bagimlisiyim, bak seviyorum demiyorum bildigin bagimliydim. 1 oturusta 1 poset cikolata bisküvi tatli yerdim, hani öyle 2 cikolata yiyip birakmak da degildi benimksi. cok sükür suan haftada 1 yiyorum fazla fazla hatta artik önceden her gün yiyip daha da yemek isteyen ben simdi bi yeredn sonra agir geliyor.Evet ya
Çağımızın hastalığı obezite
İnsanlar şişmanlık ve hareketsizlikten ölüyorlar, cok üzülüyorum
Şişmanlık yüzünden kansere kalp damar hastalıklarına, kadın hastalıklarına daha cok yakalanıyıruz, kadınlar hamile kalamıyorlar
Ve bunda insanların da sucu yok, herkes seker bağımlısı.
Mesele sen kokakin bağımlısıysan ve yanı basında kokain varsa almadan durabilir misin, hayır. Obezite bukadar şekerli gıda sunan beslenme endüstrisinin suçu
Eskiden de tatlı varsı diyorlar
Örneğin 1900lerde düğünlerde baklava verilirmiş ve o zaman şeker yokmuş, baklavayu pekmezle tatlandırırlarmış
Eğer eskiden 25 kuruşa bukadar tatlı şeyler satabilseydi o zaman da bağımlılık ve obezite artardı
Ben şu an şekere düşmam gözüyle bakıyorum
ay cnm cokkk geçmiş olsunSelamun aleykum kizlar nasilsiniz
Ben baya baya hastayim
Dün asiri soguk vardi -15lerdeydi ve ben yürüyüşe ciktim market alisverisi yaptim davetiye cikardim hastaliga.
Gece 4tü uyudugumda hem mide bulantisi hem ishal cok fenayim
Bi sey yiyemiyorum. Eskiden derdim şu istahim bi kapanmiyo diye hata konusmusum ya rabbim once saglik versin.
Yarin da okul var izin almak istemiyorum insallh iyilesirim simdi uyumaya caliscam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?