♥haftalık kilo verme yarışması♥

biz senle yoksa ayri bedenlere sahip iki ayni kisimiyiz
kizzz iki hesabi olan biri sancaklar valla bak sus

eveet kahvaltimi ettim evdekiler uyuyor ben de onlari beklemedim bu defa, cünkü sinav calismaya basliycam.

kahvalti 11.15
1 tabak mercimek corbasi ,
icine 1 tatli kasigi keci lor peyniri , 1 tatli kasigi aci biber sosu koydum :)
aferin aferin afiyet olsun Allah zihin acikligi versin

Diyetisyen listeleri yanlıl zaten
Karatay diyor ki 2. Dünya savası sırasında besin piramidine göre liste veriyorlar
O piramide göre tahıllar en altta ve günde 8 dilim ekmek yenmesi gerekiyor
Artık besin piramidinin en üstünde tahıllar var, diyetisyenlerin artık bna göre liste vermesi lazım
Dediğim gibi çok lokma kalbi karartır, uyuşukluk verir
Benim az yemeğe savunmamın nedeni de , açken kendimi zihinsel ve bedensel olarak cok dinc hissetmem(tabi bunu yapabiliyor muyum, hayır, aldığım kalori senden 300_400 daha fazla hep)
Bu arada ben kendime karatayı örnek alıyorum
Onu cpk zeki ve bilge görüyorum, sosyal medyadan takip ediyordum ama şimdi kitaplarını siparis verdim, gelince onları okuyacağım, ömür boyu öyle beslenmeyi umuyorum
İnşallah bakalım :)))

C CallanPinckney bu arada kişiye bir öğünde yumruğu büyüklügündeki gıda yetip artiyormus bile.
Evet ya
Çağımızın hastalığı obezite
İnsanlar şişmanlık ve hareketsizlikten ölüyorlar, cok üzülüyorum
Şişmanlık yüzünden kansere kalp damar hastalıklarına, kadın hastalıklarına daha cok yakalanıyıruz, kadınlar hamile kalamıyorlar
Ve bunda insanların da sucu yok, herkes seker bağımlısı.
Mesele sen kokakin bağımlısıysan ve yanı basında kokain varsa almadan durabilir misin, hayır. Obezite bukadar şekerli gıda sunan beslenme endüstrisinin suçu
Eskiden de tatlı varsı diyorlar
Örneğin 1900lerde düğünlerde baklava verilirmiş ve o zaman şeker yokmuş, baklavayu pekmezle tatlandırırlarmış
Eğer eskiden 25 kuruşa bukadar tatlı şeyler satabilseydi o zaman da bağımlılık ve obezite artardı
Ben şu an şekere düşmam gözüyle bakıyorum

Bak ne diyor eğer ille de fazla yemeniz gerekirse üçtü birini yemeğe... yani beli doğrultacak kadar yemrk yeterli.
Benim az yediğim dönemler akademik olarak da en basarılı olduğum dmnemlerdi genelde.
Ama anoreksiklik seviyesinde takıntı yapmamak lazım

karatay bana da mantikli geliyor sadece meyve olayina pek sey yapamiyorum onun

ah ah can bogazdan gelir gider demeleri lazim da dememisler iste. ben mesela tam bir tatli bagimlisiyim, bak seviyorum demiyorum bildigin bagimliydim. 1 oturusta 1 poset cikolata bisküvi tatli yerdim, hani öyle 2 cikolata yiyip birakmak da degildi benimksi. cok sükür suan haftada 1 yiyorum fazla fazla hatta artik önceden her gün yiyip daha da yemek isteyen ben simdi bi yeredn sonra agir geliyor.

Selamun aleykum kizlar nasilsiniz
Ben baya baya hastayim
Dün asiri soguk vardi -15lerdeydi ve ben yürüyüşe ciktim market alisverisi yaptim davetiye cikardim hastaliga.
Gece 4tü uyudugumda hem mide bulantisi hem ishal cok fenayim
Bi sey yiyemiyorum. Eskiden derdim şu istahim bi kapanmiyo diye hata konusmusum ya rabbim once saglik versin.
Yarin da okul var izin almak istemiyorum insallh iyilesirim simdi uyumaya caliscam

Mesajlari ara ara okudum kizlar.
C CallanPinckney canim yazdigin mesajlarin her bir kelimesine katiliyotum.
Istisnalar hastalik durumlari tabiki haric ama iki ogün beslenenilmeli ve cok doymadan kalkilmali.
Şeker konusunda da haklisin tamamen bagimlilik. Ben şeker degil de ekmek bagimlisiydim ki o da bir nevi şeker onsuz doymam tad alamam sanirdim cok şükür astim bunu.

ay cnm cokkk geçmiş olsun ((
-15 miii şok oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…