♥haftalık kilo verme yarışması♥

amaann kız teleşa bak en Allahtan hallolmuş çok şükür, sonuda çok güzel olsun inşallah
şu tarifi yaptığın şekliyle kısaca özet geçermisin,yarına nasipse denemek istiyorum

günaydın fıstık,nasılsın?
kardeşinin sınavı nasıl geçti?
beyti sarmayı yaptın mı canım? nasıl oldu?

Begümcum maşallah 59 olmuşsun hayırlı olsun görmeyeli heygidi günler buraya geldigimde 65 kilo idin ... resim atmiyormusun sen hic göremedik seni bir suru yeni gelen olmuş asla birakmayin arkadaşlar her şey sağlık ve mutluluk için öptüm

amaann kız teleşa bak en Allahtan hallolmuş çok şükür, sonuda çok güzel olsun inşallah
şu tarifi yaptığın şekliyle kısaca özet geçermisin,yarına nasipse denemek istiyorum
Evet 1 saat boyunca mahvolduk girebilecek mi ne olacak derken

Kuzu aslında pek özeti yok gibi şu tarifi birebir uyguladım kestirme nasıl anlatılır çözemedim ya da oruçtan kafam durdu

Beyti Sarma Yapımı

Köftesi için;

• 1 küçük yumurta
  • 400 g kıyma
  • Yarım ekmek içi (suda ıslatılmış, sonra suyu sıkılacak)
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • karabiber
  • pulbiber
  • kimyon
  • Yarım tatlı kaşığı tuz (tepeleme)
Sarmak için;

• Lavaş veya yufka (ben yufka kullandım 2 tane)
  • Erimiş tereyağ (5-6 yemek kaşığı kadar)
Sosu için;

• 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 yemek kaşığı salça (tepeleme)
  • pulbiber, karabiber, kekik, kimyon
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Servis için;

• yoğurt

Köfte malzemeleri bir kaba alın, bütün malzemeleri yoğurun ve dolapta dinlendirin. Dinlenen köfteleri resimde görüldüğü gibi şekil verip (köfteler biraz kalın olsun) yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve 10 dakika kadar biraz pişirin. Köfteler pişerken tereyağı sos tenceresine koyup kızdırın, içine salçaları ilave edip kavurun. Suyu ekleyerek akıcı kıvamda olmasını sağlayın.
Yufkaları ya da lavaşı tezgaha serin. Ortadan ikiye kesin, üzerine tereyağını fırça yardımı ile sürün. (2 kat yufkadan yapılacak önce 1 katı yağlanacak sonra diğer katına az yağ sürülecek köfteler koyulup sarılacak). Geniş kısmına köfteleri yerleştirin. Sıkıca sarın. Sardığınız dürümü verev şeklinde 3 parmak eninde kesin. Tekrar tepsiye yerleştirip üzerleri kızarana kadar pişirin. Daha sonra servis tabağına dizin. Üzerine salçalı sosu gezdirin. Afiyet bereketli olsun :)

Not: arzuya göre pilavla, közlenmiş biber veya beytilerin üzerlerine kızdırılmış tereyağı gezdirebilirsiniz.

slm kızlar yeni alım oluyormu.64 kiloyum boyum 1.65 hedefim 57.benide aranıza alırsanız sevinirim.
merhabalar,topiğin sahibi sbeden dir, sizi listeye kendisi ekliyecek, ilk sayfada kurallar yazılı, bildirim yaparken sbedeni etiketlemeyi unutmayın
sbeden cim arkadaşımız aramıza katılmak istiyor

sorma nehirim,buralarda çokk sıcak bende çok acıktım bugün halsizlik başladı işlerim çok yoğun hepsini bitiremiycem bugün
bide evde yemeğim yok, ütüm çokk

Bayılacak gibiyim klimayı açtım ama çok halsizim kafamı koysam uyuyacağım neredeyse Bende de yemek yok taze fasulye ile domates çorbası yapacağım domates çorbası yarına da kalsın diye bugünden yapıyım dedim yarında kardeşimle bir arkadaşını iftara alacağım Ramazanın sonlarına yaklaşıyoruz yakınlarımı davet etmem gerek

o konuya hiç girmeyelim nehir benimde davet etmem gereken 8 aile + 1 tek kişi var bunları grupca alırsam ancak 5 grup oluyo bu bile çok zorr
bugün nedense bende çok çok acıktım halim canım yok yatsam bende uyuyacam
bende akşama nohut pişircem bide kuşüzümlü,soğanlı,tarçınlı pilav yapıcam çorba ne yapsam ki karar veremedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…