• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

♥haftalık kilo verme yarışması♥

:KK70: metal surmem yazacagima tahta yazmisim. Bala filan da hep tahta kaşık kullaniyoruz.
Bana hap mi yazayim yoksa icilenden mi deyince hangisi daha cok emiliyorsa o olsun dedim oda suruptan verdi.

Bakacam cay içerken 3 ayda ne kadar yukselcek.
o çay illa içilecek diyon yani:eğlence:,ee sen bilirsin,o zaman arasını 3-4 saat yap bari

işlerim bitmiş uzanmış film izleme noktasında hep uyuya kalıyorum:uykucu:
misal dün akşam işler bitti oldu saat 8,30
spor yapıyım azcık dedim sporun bitmesi olsu saat 9,30
o sırada bulaşık mak.bitmiş onu yerleştirmem bu akşamki misafirler için tabakları masa örtüsünü hazırlamam saat 10
bu arada birtek yemek yerken oturdum arada başka dinlenme anı da yok haaa:KK43:
ilacımı içtim uzandım filme bakayım diye ne zaman uyudum bilmiyorum bile herlade 10-15 dk içinde dalmışımdır:uykucu:
Yorulmuşsun canım uyuman normalde bende öyle oluyorum işte dün kitabımı bitirdim onu tercih ettim bilseydim ev işi yapardım bulaşık makinesini boşalttım sadece:KK70:

Aynen canım kır ye, kavurma bence. Zaten çiğ kuruyemiş yemeye alışınca kavrulmuslar yanmis yağ tadı veriyor damağa.

Ben iki yılı geçti marketten birşey almayıp ordan burdan sağlıklı katkısız urunleri bulup getirttigim için bende öyle bir damak oldu ki. Geçen hafta annem pazardan zeytin almış, adam organik, katkısız demiş. Normalden de biraz pahalı tabi, tadı da annemin hoşuna gitmiş. Bana da tat bakalım dedi. Bir tane yedim. Tuzu fazla bir de ayçiçek yağında kurulmuş, zeytinyağı kullanilmamis deyiverdim :KK70: Sonra başladım gülmeye hay benim damagima diye :KK70: Bunu satıcının yanında söylersem küfür ederdi herhalde, nereden çıktı bu kadin, nasıl da anladi diye.. Annem de biz seninle napicaz bir şey de begenmiyorsun illa bir şeyini buluyorsun diye. Dedim napicaz usulunce yapılmışini alicaz afiyetle yiycem ben de gelince..

2012 ekimden beri evde camasir suyu ve kimyasal deterjan da kullanmıyorum. Artık çamaşır suyu ve deterjan konularına tahammulum yok, az bir koksun öğürmeye başlıyorum hemen.

Kuzenimin bebeği geçen gün Avm de mecbur kalınca aldığı sebze puresini puskurtmus, eve gelince evdekini afiyetle yemiş. Oysa aldığı pure de organik diye satılanlardan. Benimki de o hesap kullanmadıkları yemeyip icmedikce kimyasalı hazır şeyleri, herşeyi reddeder oldum.
Ayçiçek yağına konulan zeytin bozulmazmış onun için ayçiçek yağı koyarlarmış:KK66:

ayçiçektemi kullanmıyosun :KK57:o sıvı yağ ama o neden :KK57:
evlilik yıldönümünüz şimdiden kutlu olsun,nice nice senelere bir yastıkta erin inşallah :dua:
Kullanmıyoruz canım 1 kilo ayçiçeği 10 tl 1 litre ayçiçek yağı 5 tl sençe yağ ayçiçeğinden mi elde ediliyor:KK43:
Bahçemizdeki 10 kg zeytinden 1 lt yağ çıktığını düşünürsek gerçek zeytinyağının kg. da 20 tl ye geliyor:KK66:

Canım bu börek biraz farklı yufkasına sirke falan koyuluyor o yüzden pişirmeden koyarsam çekebilir tadı kötü olabilir 1 gün pişirip dolaba atınca sonra ki gün kendilinden çözülüp ısıtılmadan yenince de aynı lezzette kalıyor artık çalışan insana geliyorlar ona da bakmasınlar :KK70:
Ay sen yufkasını kendin mi açıyosun:KK9::KK70:

Tarifi bu canım çıtır çıtır çok güzel bir tadı oluyor biz çok seviyoruz direk yapmam gerekiyorsa bu tarifi yapıyorum :dondurma::kk77:

Patatesli Börek için gereken malzemeler

• 4 adet yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı un
İç Harcı için:

• 4 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Üzeri için:

• 1 adet yumurta

Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın. Rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve nane, tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun. İç harcını soğumaya bırakın.

Sıvı yağ, sirke, un ve tuzu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlayın.

Yufkalardan bir tanesini serin ve üzerine hazırladığınız sostan 3-4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın. 2. yufkayı da üzerine sererek aynı şekilde sosunuzu bu yufkanın üzerine de sürüyorsunuz. ( Yapım aşamasında sirke kokusu beni endişelendirmişti ama piştikten sonra çıtır çıtır nefis bir börek oldu. )

2 kat serdiğiniz yufkaları pizza dilimi şeklinde 12 parça kesiyordunuz ve üçgenlerin kaşın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyorsunuz. Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece ısıttığınız fırında patatesli börekler kızarana kadar pişiriyorsunuz. Çıtır çıtır patatesli börek tarifimiz servise hazır.
Ispanak, peynir, kıyma börek tercihlerim yufka içinde patates etik değil:KK70:

Bende nane kullanmıyorum canım pul biber, kimyon, karabiber ekliyorum sadece bir de çok az salça:KK53:1 yemek kaşığından fazla olmasın iç harcına ekleniyor yufkaya sürülüyor yani fazlası olduğunda sirke kokusu olabiliyor ama silme 1 yemek kaşığı hiç farkedilmiyor ilk piştiği bir kaç saatte tüketilirse çıtır çıtır oluyor ben buzdolabına koyacağım çıtırlığı gidecek ama bayatlamayacak ve aynı lezzetli:kk77:
Böreği sodalı da duymuştum denemedim:KK66:

bende kavurmakla uğraşamam zaten, kırar kırar yerim,zaten eşimin önüne ne koysan öğütüyo kıracam kavuracam bide o kadar zahmete önüne koyacam dakkada öğütür o kadar işimin içinde uğraşamam doğrusu :işsiz::KK70:
Cevizim var da fındık almam lazım taze olduğundan emin olmak içinde yaş fındık almak lazım:KK66:

Back
X