haftaya kıl dönmesi ameliyatı oluyorum kızlar korkuyorumm :(

Dream_on

Guru
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2010
1.312
806
323
bugün doktora gittim haftaya pazartesi ameliyata alalım dedi ameliyat olmadıkça içerdeki doku büyüyormuş ama ben hayatımda serum bile yemedim korkuyorum ve biraz desteğe ihtiyacım var kızlar 30 dk lık bir operasyonmuş
 
Canım genel anestezi ise korktuğunu için kendine geleceksin .be de senin gibiydim burun estetiği ameliyatı oldum bir iğne ile 3 saniye içerisinde bayıldım.ah kolum diyene kadar oynamıştım bile .korkacak hiç bir şey yok .güven bana.şimdiden geçmiş olsun
 

özel hastanede olmaya karar verdim ama herkes devlette ol özelde olma devlet daha iyi diyo her kafadan bir ses çıkıyo napıyım bilemedim ki
 
Bende de aynı bölgede kist vardı(kıl yuvası yokmuş) ameliyatla alındı ameliyat genel anestezi ile oldu jiçbişe anlamıyorsun zaten,20-30 dk arası sürmüştü bende..Korkacak bişe yok merak etmeyin,belki ameliyattan sonra boğazınız ağırabilir yada sesiniz kısılabilir ama başka bişe olmaz inşallah..Allah şifa versin
 
Geçmiş olsun arkadaşım ben de olmuştum hiç korkma
Ben özel bir hastanede oldum. Küçük oda gibi bi'yere alıyorlar yüzüstü yatıyorsun pantolonu indirip örtü seriliyor. Doktor gelince o bölgeye uyuşması için iğne yapıyor. Tek hissedeceğin o iğne çünkü tam kıl dönmesinin üstüne yapıyor ya da benim o an hissettiğim oydu
Sonrasındaysa sadece dokunuyor gibi hisler oluyor. O bölgeye gazlı bez mi pamuk mu ne tıkamışlardı. Ertesi gün pansumana gidiyorsun onu ordan çıkarıyorlar bi'sonraki günse yine pansuman. Bi'kaç gün yumuşak yere oturuyorsun aynı gün bile oraya sabun sürmemek şartıyla banyonu yapabiliyorsun.

Daha sonraysa doktor tembihliyor her tuvaletten sonra o bölgeyi arkaya doğru temizle saç, sırt bölgesinden düşen tüyler orada birikip, yine tekrarlayabilir diye. Benim 4. seneye girdi aynı bölgeden tekrarlamadı çok şükür..

Böyle anlatınca ürkebilirsin ama yaşadığım için diyorum kıl dönmesinin sızısını çekmektense iki dakka olup kurtulmak daha mantıklı
 
Geçen bir arkadaş daha açmıştı bu konuyu o oldu mu olmadı mı kaçırdım
Genel olabiliyorsan en rahatı ben spinal oldum
Açık olma derim doktorunu iyi seçtiysen sorun olmaz
Flep yöntemi en iyisi 1 ayda düzelirsin
Geçmiş olsun korkma kendisi büyük olsa da ameliyat en kolay mesele.
 

benim lokal olucak galiba tam olarak konuşamadım olmadığın süre içinde yayılır diyince çok korktum 3 gün hastanede kalırsın sonra normal hayatına dönebilirsin dedi dikişlerde kendiliğinden atan dikiş olacakmış ama yine de kendimi rahatlatamıyorum bir türlü
 

sevgi meleği sende mi oldun kpss konusunda konuşmuştuk seninle biraz detaylı bahsedebilir misin lütfen çok endişeliyim bu konuda ?
 


ayy canım özel hastane bi dezavantaj olur mu herkes beni korkuttu bu konu da inş senin ki bir daha tekrarlamaz çeken bilir valla dile kolay ama zor bi hastalık. büyük bir boşluk oldu mu o bölgende çok iz kalıyor mu bi de hangi yöntemle oldun? çok soru sordum ama yardımın için şimdiden teşekkür ederim
 

Yok canım sor tabii aklına takılanı sağlık bu sonuçta
Biz annemle sivilce sandım sonra dedik saçmalamayalım sivilce böyle olur mu
Ertesi gün doktora gittik öğrenelim diye...
Doktor baktı ve çok şişmiş beklersen sertleşir, doku olur hemen alalım dedi ve ben yarım saat sonra kendimi ameliyatta buldum
Tabii psikolojik olarak hazırlayamamıştım kendimi baya tırsmıştım
Çok kısa sürmüştü. Benim açıktı dikiş vs.atılmadı bu yöntemle tekrarlama riski daha az demişti doktorum onu hatırlıyorum.
Pansumanlar bitince aynayla baktığımda küçük bi'delik vardı çok kısa süre sonra orası da kapandı şey gibi düşün kulağımızı deldirip bi'süre sonra oranın kapanması gibi.
Şimdi dokununca çok hafif anlıyosun yerini okadar delik falan yok ama...
Kesinlikle bekleme arkadaşım bekletince daha uzun sürüyormuş operasyon kısmı. Benim daha iltihap gibiydi yeni yeni kist gibi oluyormuş:44:
Ameliyattan sonra doktor bi'de şey demişti:
Her banyodan çıkışta o bölgenizi düzgünce kurulayın ıslak bırakmayın
 
Bu ameliyatı olan arkadaşlar daha yardımcı olacaktır ama bir tanıdığım bu ameliyatı oldu, özel hastanede 1 gecede kaldı. Ameliyat sonrasında hafif acı hissettiğinde bile kolunda takılı olan serumu kendi basarak agrısını dindiriyordu. ( serumda ağrı kesici var )

Ben özel hastaneye hep giderim ama çok şikayetçiyim. elimi verip kolumu alamıyorum derler ya aynen öyle oluyor. Şu tahlilide yapalım, şunu emarla daha iyi anlarız, 3 boyutlu ultrason sonucu verir, birde şu doktor sizi görsün vs. vs. tabi bunlar maliyetli oluyor. hastanenin otoparkı bile ücretli :) tabi ben gidip para bastıgım için vip kartım var diye allahtan otopark ücreti vermiyorum. maddiyatı geçtim bunları yaptırmak 2-3 günümü aldığı oluyor. Maddi durumunuz el veriyorsa özelde yaptırın, istediğiniz gibi lafınızı sözünüzü çekip size çok iyi davranmak zorundalar ama eh işte diyorsanız devlet hastanesinde yaptırın iyi bir doktor araştırın ve ona gidin. devlet hastanesinin şu özelliğini seviyorum; bir an önce sorunu çözelim ve hastayı gönderilim düşüncesindeler.
 

teyzem ve arkadasım oLdu canım:) hiç bişe hissetmiosun korkma çok iyilerdi :) sadece 1 2 gün yürürken sünnetli gibi yürüsun okadar:)
 

ne güzel benimde ilk belirtim 1 ay kadar önce oldu ama senin ki gibi basit olmayacak sanırım bi o sivilce gibi çıkan yer var içini boşaltmışlardı bi tam kuyruk sokumumda agrı var bi de 1 tane delik varmış yani 3 ünün de altında iltihaplı doku varmış kist olmamıştır herhalde daha bilemiyorum onu da ama senin ki kadar kolay olmayacağı belli inş bir daha başına gelmez canım benim çok geçmiş olsun
 
çok geçmiş olsun, ALLAH (cc) tez zamanda şifa versin inş
 

Yok canım benim çevremde hiç kıl dönmesi olan kimse yoktu biz ondan sivilce mi diye düşündük baya şişlik vardı dokunulmuyodu:26:
Ben hiç serum vs.yiyip hastanede yatmadım ya direk biraz toparlanmamı bekledik sonra kalktım taksiye bindim eve geldim yattım ertesi gün pansumana gittim bi'tek.
İnşallah senin de çok rahat geçer arkadaşım hiç korkma insanlar nelerden ameliyat oluyo bu inan çok küçük kalıyo onların yanında
 
bende oldum canım. üstelik senin gibi çok korkuyodum geçtim serumu evlilik için kan vericektim gözümden yaş geldi o denli.
dedim anestezi uzamanna beni uyutun yoksa yapamam. ikna ettim adamı. sonra ameliyathaneye girdim bi ağlamaki anlatamam. hıçkıra hıçkıra.
bide üstüne doktor gelip genel anestezi istiyomuşsun şöle böle riskleri var falan diye abartınca belden uyuşturmalarına ikna oldum.

belden bi iğne yaptılar o stresle pek farketmedim sakinleştiricide yaptılar. normalde o sakinleştiriciyle uykuya dalmam gerekmiş artık nekadar tedirginsem hiç uyumadım gözüm hep o ritim tansiyon tutan aletteydi. anestezi uzamanı bile benim bile uykum geldi falan dedi. sonra ben titremeye başladım oktor üşüyomusun diye sordu hayır dedim sanırım strestendi. ve bana bi sakinleştirici daha yapıldı yarım doz ve ben yine uyumadım. sarsılıyorum çekiştiriyolar beni falan dedim anestez uzmanına noldu başlamadılarmı kapatıyoar şimdi dikiyolar bitti sayılır dedi. yani hiç bişey anlamadım.

belden uyuşturulursan ameliyattan sonra bol kahve iç. ve sıvı tüket. ben ameliyat sonrasıda dikişlerim alınırkende hiç acı çekmedim 25 dikişim oldu.
ameliyatımada gelince 25 dikiş olma nedeni. uzun süre ameliyat olmadığım için o bölgedeki dokuları zarar görmüş oraı temizleyip daha ileri doğru açıp sağlam doku parçası alıp diğer yere monte etmişler. popo çatal kısmınıda biraz daa desteklemişler yeni dokylaki bidaha olmasın.

çok çabuk iyileştim. bende 3 yıldır vardı. saçma sapan bi doktora gidiyodum ameliyat demiyodu sonunda başka doktora gittim alel acele ameliyat dedi.
 

inş bir daha asla olmaz canım ben hayatımda böyle acı çekmedim dün abse patladı koşa koşa acile gittim bagırta çağırta boşalttılar bir kısmını ama ben dayanamayınca kalanını boşalttırmak için şimdi gitcem hastaneye sabaha kadar titredim korkudan ama başa gelen çekilir tıpış tıpış gidicem artık. inan illallah ettim yarabbim bu nasıl acı oturamıyorum kalkamıyorum yürüyemiyorum ömrümden ömür gidiyo olsamda kurtulsam canımdan bezdim artık valla
 

benimde son dönemde patlamıştı. evde boşalttık biz. bir top selpak gitti. 3 yıl saftirik bi doktor yüzünden arttıkça artmış. beli dönemler orası şişiyo inanılmaz ateş yapıyodu ve üstü yanık gibi kabuk bağlıyodu. doktorda bu zamana kadar çoktan patlaması gerekti derin çok sağlammış dedi. üzerine 2 kez daha oldu. ama farklı yerlerde onlar başlangıçtı o yüzden küçük dikişer var. hamilelikten sonra oluştu belki özele gitsem dikişsiz bile haledilirdi. ama geçen sefer ameliyatı yapan doktora çok güvendim bide hiç ameliyat dikiş acısı çekmediğim için. bende artık ağda kullanmıyorum. hiç sevmeme rağmen jilet kullanıyorum lazer kesin çözüm benim için sanırım deri kalın çünki tüğler ağdadan sonra çıkmıyo. kese mesede hikaye benim için. kösele gibi deri maşallah :)

sanada geçmiş olsun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…