Canım genel anestezi ise korktuğunu için kendine geleceksin .be de senin gibiydim burun estetiği ameliyatı oldum bir iğne ile 3 saniye içerisinde bayıldım.ah kolum diyene kadar oynamıştım bile .korkacak hiç bir şey yok .güven bana.şimdiden geçmiş olsun
Bende de aynı bölgede kist vardı(kıl yuvası yokmuş) ameliyatla alındı ameliyat genel anestezi ile oldu jiçbişe anlamıyorsun zaten,20-30 dk arası sürmüştü bende..Korkacak bişe yok merak etmeyin,belki ameliyattan sonra boğazınız ağırabilir yada sesiniz kısılabilir ama başka bişe olmaz inşallah..Allah şifa versin
Geçen bir arkadaş daha açmıştı bu konuyu o oldu mu olmadı mı kaçırdım
Genel olabiliyorsan en rahatı ben spinal oldum
Açık olma derim doktorunu iyi seçtiysen sorun olmaz
Flep yöntemi en iyisi 1 ayda düzelirsin
Geçmiş olsun korkma kendisi büyük olsa da ameliyat en kolay mesele.
Geçmiş olsun arkadaşım ben de olmuştum hiç korkma
Ben özel bir hastanede oldum. Küçük oda gibi bi'yere alıyorlar yüzüstü yatıyorsun pantolonu indirip örtü seriliyor. Doktor gelince o bölgeye uyuşması için iğne yapıyor. Tek hissedeceğin o iğne çünkü tam kıl dönmesinin üstüne yapıyor ya da benim o an hissettiğim oydu
Sonrasındaysa sadece dokunuyor gibi hisler oluyor. O bölgeye gazlı bez mi pamuk mu ne tıkamışlardı. Ertesi gün pansumana gidiyorsun onu ordan çıkarıyorlar bi'sonraki günse yine pansuman. Bi'kaç gün yumuşak yere oturuyorsun aynı gün bile oraya sabun sürmemek şartıyla banyonu yapabiliyorsun.
Daha sonraysa doktor tembihliyor her tuvaletten sonra o bölgeyi arkaya doğru temizle saç, sırt bölgesinden düşen tüyler orada birikip, yine tekrarlayabilir diye. Benim 4. seneye girdi aynı bölgeden tekrarlamadı çok şükür..
Böyle anlatınca ürkebilirsin ama yaşadığım için diyorum kıl dönmesinin sızısını çekmektense iki dakka olup kurtulmak daha mantıklı
ayy canım özel hastane bi dezavantaj olur mu herkes beni korkuttu bu konu da inş senin ki bir daha tekrarlamaz çeken bilir valla dile kolay ama zor bi hastalık. büyük bir boşluk oldu mu o bölgende çok iz kalıyor mu bi de hangi yöntemle oldun? çok soru sordum ama yardımın için şimdiden teşekkür ederim
bugün doktora gittim haftaya pazartesi ameliyata alalım dedi ameliyat olmadıkça içerdeki doku büyüyormuş ama ben hayatımda serum bile yemedim korkuyorum ve biraz desteğe ihtiyacım var kızlar 30 dk lık bir operasyonmuş
Yok canım sor tabii aklına takılanı sağlık bu sonuçta
Biz annemle sivilce sandım sonra dedik saçmalamayalım sivilce böyle olur muErtesi gün doktora gittik öğrenelim diye...
Doktor baktı ve çok şişmiş beklersen sertleşir, doku olur hemen alalım dedi ve ben yarım saat sonra kendimi ameliyatta buldum
Tabii psikolojik olarak hazırlayamamıştım kendimi baya tırsmıştım
Çok kısa sürmüştü. Benim açıktı dikiş vs.atılmadı bu yöntemle tekrarlama riski daha az demişti doktorum onu hatırlıyorum.
Pansumanlar bitince aynayla baktığımda küçük bi'delik vardı çok kısa süre sonra orası da kapandı şey gibi düşün kulağımızı deldirip bi'süre sonra oranın kapanması gibi.
Şimdi dokununca çok hafif anlıyosun yerini okadar delik falan yok ama...
Kesinlikle bekleme arkadaşım bekletince daha uzun sürüyormuş operasyon kısmı. Benim daha iltihap gibiydi yeni yeni kist gibi oluyormuş:44:
Ameliyattan sonra doktor bi'de şey demişti:
Her banyodan çıkışta o bölgenizi düzgünce kurulayın ıslak bırakmayın
ne güzel benimde ilk belirtim 1 ay kadar önce oldu ama senin ki gibi basit olmayacak sanırım bi o sivilce gibi çıkan yer var içini boşaltmışlardı bi tam kuyruk sokumumda agrı var bi de 1 tane delik varmış yani 3 ünün de altında iltihaplı doku varmış kist olmamıştır herhalde daha bilemiyorum onu da ama senin ki kadar kolay olmayacağı belli inş bir daha başına gelmez canım benim çok geçmiş olsun
bende oldum canım. üstelik senin gibi çok korkuyodum geçtim serumu evlilik için kan vericektim gözümden yaş geldi o denli.
dedim anestezi uzamanna beni uyutun yoksa yapamam. ikna ettim adamı. sonra ameliyathaneye girdim bi ağlamaki anlatamam. hıçkıra hıçkıra.
bide üstüne doktor gelip genel anestezi istiyomuşsun şöle böle riskleri var falan diye abartınca belden uyuşturmalarına ikna oldum.
belden bi iğne yaptılar o stresle pek farketmedim sakinleştiricide yaptılar. normalde o sakinleştiriciyle uykuya dalmam gerekmiş artık nekadar tedirginsem hiç uyumadım gözüm hep o ritim tansiyon tutan aletteydi. anestezi uzamanı bile benim bile uykum geldi falan dedi. sonra ben titremeye başladım oktor üşüyomusun diye sordu hayır dedim sanırım strestendi. ve bana bi sakinleştirici daha yapıldı yarım doz ve ben yine uyumadım. sarsılıyorum çekiştiriyolar beni falan dedim anestez uzmanına noldu başlamadılarmı kapatıyoar şimdi dikiyolar bitti sayılır dedi. yani hiç bişey anlamadım.
belden uyuşturulursan ameliyattan sonra bol kahve iç. ve sıvı tüket. ben ameliyat sonrasıda dikişlerim alınırkende hiç acı çekmedim 25 dikişim oldu.
ameliyatımada gelince 25 dikiş olma nedeni. uzun süre ameliyat olmadığım için o bölgedeki dokuları zarar görmüş oraı temizleyip daha ileri doğru açıp sağlam doku parçası alıp diğer yere monte etmişler. popo çatal kısmınıda biraz daa desteklemişler yeni dokylaki bidaha olmasın.
çok çabuk iyileştim. bende 3 yıldır vardı. saçma sapan bi doktora gidiyodum ameliyat demiyodu sonunda başka doktora gittim alel acele ameliyat dedi.
inş bir daha asla olmaz canım ben hayatımda böyle acı çekmedim dün abse patladı koşa koşa acile gittim bagırta çağırta boşalttılar bir kısmını ama ben dayanamayınca kalanını boşalttırmak için şimdi gitcem hastaneye sabaha kadar titredim korkudan ama başa gelen çekilir tıpış tıpış gidicem artık. inan illallah ettim yarabbim bu nasıl acı oturamıyorum kalkamıyorum yürüyemiyorum ömrümden ömür gidiyo olsamda kurtulsam canımdan bezdim artık valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?