Hah buldum doğru adamı! evleniyorum!..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kafan karışıyorsa evlenme...
Emin olmadığın kişiye güvenemezsin, güven her şeydir

Sizde kendimi gördüm. Bizde temmuzda tanıştık ağustosta evliydik yani 1 ayda. ve aynı şekilde gelişti her şey şimdi bebişimizi bekliyoruz

İkizler burcu musunuz? :)

Burada bekarlar ayrı dertli evliler ayrı dertli.
Kimse bdv ye mutluluğunu paylaşmaya gelmiyor sonuçta. Ben de bekarım, buraları okurken "lanet olasıca evlilik" moduna giriyorum bazen ama genelleme yapmamamız lazım. Mutlu olan mutlu mesut yaşıyor, mutlu olmayan da buralarda derdine bir çare arıyor.

Cok uzun zamandir berabersiniz onun getirisi biraz da. Birbirinizde merak uyandiracak bisey kalmamis. Ben hamdolsun mutluyum. Hergun gulluk gulistanlik mi elbette degil ama genel itibari ile guzel. Hep yaziyirum. Esime flort teklifi benden geldi. 3 yil sonra da evlendik. 7 yildir da evliyiz. Cok sey atlattik maddi sikintilar saglik sikintilari sadece sevgi olarak bakma ise. O adamla dikenli ve engelli bir yola cikabilcek cesaretin var mi? O dustugunde sen, sen dustugunde o tasir misiniz birbirinizi? Evlilik salt sevgi degil yani.

Ben bosandim esimin sinirli yapida olusu bencilligi vs sebeplerle. Esim avukatti iyi bir geliri kariyeri olan hos bir adamdi. Pekcok kadin bu sebeplerle bosanmazdi cocuk var durum iyi diye idare ederdi ben yapamadim bosansim. Evliyim diyw mutluluk pozu veren bircok kadin benden cok stres yasiyor evliliginde. Yan komsum sabah aksam birbirlerine giriyorlar ama mutluluk yumagi goruntusu cizerler. Mutlulyk kime gore neye gore o kisiye gore degisir. Mutluyum diyene de inanma bircogu kendini kandiriyor.

10 yaşında evlendim derken

forumun adı bir derdim var zaten. derdi olan yazıyor. olmayan yazmıyor ki. boşuna kıyaslama.

Nereden bu kanıya vardınız??? %90 mutsuz diye...
Dert platformu burası.
Kk ya göre genel yargıya varıyorsanız kesinlikle evlenmeyin.

Eşimi 2 senedir tanıyor olmama rağmen sanki daha uzun yıllardır tanıyormuşum gibi hatta bütün hayatım onunla geçmiş gibi hissettiğimde evlendim. O da aynı şeyleri hissettiği için benimle evlendi. Çok şükür ki hislerimiz hala aynı..

İlişkiniz güzel gidiyorsa, sizi her acıdan tatmin ediyorsa bu ilişki evlilikte cok mutsuz olacagınızı sanmam. Evlilikle ilgili cok büyük beklentilere girmeyin sadece. Şöle mutlu olucaz şöle güzel olucak gbi.

Evlilik mutluluk kurumu deģilki.
Yeryüzünde belkide hayati boyunca hiçbirini görmemiş, farkli olgulardan değerlerden meydana gelmis kişiliklerle farkliliklarla buluşuluyor..
Sorun aşmayi ogrenebilmek , biz olabilmek.
Ve mutsuzluğu da mutluluguda paylasabilmek.
Yani ne istediginizi iyi bilebilmek.
Evlilik sorumluluk demek. Insanlar degişebiliyor yeterki dönüşümü kabul etsin.
Surekli mutsuz olmak surekli mutlu olmak diye birsey yok..
Zaten ikisi de sürekli haldeyken bikkinlik getirir.
Inisli cikisli hayatlar cünku ayni demde olmak zor.
Sorunlari mutluluklari herseyi katedebilirsen butün olabiliyorsun. Emeksiz de olmuyor bunlar fedakarlik oluyor.
O yuzden cok uzun sure berabersiniz bagimlilik boyutuna gelmistir iliskiniz.
Bilemedim siz hislerinizi daha ii bilirsiniz

16 yaşımda tanıdım 10 yaşında evlendim şu an 25 yaşındayım

3 ay içinde evlendik.
Pişman değilim.
He gıcık yanları var ama gıcık yanları bile sevimli geliyor

Burda dertli olanların mutsuz olmadı normal. Aslında öğrenmek istediğin şey gerçekten sevip sevmediğini, evlenmeyi isteyip istemediğini mi anlamak istiyorsun

Ya kusursuz insan yoktur.Önemli olan kusurları karşılıklı tolere edebilmektir. Sizin de kusurlarınız vardır eminim. Mutsuz olan kk hanımlarının büyük bir çoğunluğu bekarken aralarının çok iyi olduğunu evlenince ise katlanamadığını yazmış. Ve gene büyük çoğunluk "ben onun için işimi bıraktım,ailemden uzağa geldim,çok yalnızım" diyor. Evlilik bu değildir. Evlenmeden önce orta yol bulunmalı her şey konuşulmalı.Yani böyle yaparak tek mutluluk kaynakları eşi oluyor. Bir insana bu kadar sorumluluk yüklenmemeli. Evlenince eşinizin tapusunu veya eşiniz sizin tapunuzu da almıyor. Bekar günlerdeki gibi kendinize ait bir hayatınız da olmalı. Eksileyecekler simdi beni ama 8 sene olmuş zaten 6 ay ayni evde yaşayın huyunu suyunu öğrenin

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de bu cümleyi kurmuştum bir zamanlar. Çok içime siniyordu çünkü, seviyordum da, kaptırmıştım kendimi bu cümlenin hayaline. Sonra acı bir şekilde olmadı. Ve sonradan fark ettim ki en baştan beri olmamış, olamazmış. Doğru insanı buldum ve ama o doğru insan değilmiş ki arasındaki boşlukta o kadar kayboldum ki.
O yüzden insan evlendiği kişiden yüzde yüz emin olamaz bence. Eğer kadın ve erkek ilişkiye hakkını vererek devam ediyorlarsa, yalan dolan karıştırmıyorlarsa, ikisi de olduğu gibiyse ve verilen güven sahiciyse evlilik sağlam temelli olur ve güzel devam eder diye düşünüyorum.

gözlemlediğim kadarıyla o kadar uzun seneler süren ilişkilerin karar aşamasında taraflar başlıktaki ifadenizi kolay kolay kullanmıyor. çünkü o hisler ve kararlılık son buluyor yıllar içinde. o yüzden bence, tecrübelerim ışığında da evlilikse amaç ilişkide uzun seneler süren sevgililik dönemi yaşanmamalı. harcanıyor en güzel duygular.

kaldı ki bu durumu sorgulamanız bile evlenmemeye bi sebep.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…