- Konu Sahibi portakalfidani
-
8 sene sonunda bu hisler oluyorsa yanlış yoldasın yolunu değiştir mutlu olman zor.Başlıktaki bu sözü kendinize söylediğinizde ne kadar emindiniz? Nişanlımla 8 yıldır beraberiz. Mecburen bu kadar uzadı, okulumun bitmesini bekledik..askerlik, iş güç derken..
Hiç içinizde şüphe oldu mu evlenmeden evvel? Bazen kafam çok karışıyor, bazı huylarına uyuz oluyorum mesela. Sinirlenince kafası burnu gözüme kocaman geliyor sinirden, bazen de çok seviyorum hiçbir şey batmıyor. Bazen Allahım ya pişman olursam diyorum evlenince.. bariz kötü bir huyu da yok ama.. Ve burada da okuyorum görüyorum, evli insanların %90ı mutsuz. Bunu çevremdeki insanlarda da görüyorum, tüm sülale mutsuz mesela evliliğinde. Garip.. Siz nasıl evliliğe karar verdiniz? Bu çooook zor bir karar değil mi?
Bence mesele sadece birbirini inciltmemek. Mesela eşimle o kadar küSüm ki birbirimizi engelledik. Yoksa ben cok yazıyorum kizinca.Başlıktaki bu sözü kendinize söylediğinizde ne kadar emindiniz? Nişanlımla 8 yıldır beraberiz. Mecburen bu kadar uzadı, okulumun bitmesini bekledik..askerlik, iş güç derken..
Hiç içinizde şüphe oldu mu evlenmeden evvel? Bazen kafam çok karışıyor, bazı huylarına uyuz oluyorum mesela. Sinirlenince kafası burnu gözüme kocaman geliyor sinirden, bazen de çok seviyorum hiçbir şey batmıyor. Bazen Allahım ya pişman olursam diyorum evlenince.. bariz kötü bir huyu da yok ama.. Ve burada da okuyorum görüyorum, evli insanların %90ı mutsuz. Bunu çevremdeki insanlarda da görüyorum, tüm sülale mutsuz mesela evliliğinde. Garip.. Siz nasıl evliliğe karar verdiniz? Bu çooook zor bir karar değil mi?
Walla 4 ayda evlendim beni anlayan huzur bulduğum bi adamla evliyim benimde çok kötü huylarım var belki eşiminde önemli olan mükemmellen birliktelik değil ilişkiyi paylaşımla büyüte bilmekBaşlıktaki bu sözü kendinize söylediğinizde ne kadar emindiniz? Nişanlımla 8 yıldır beraberiz. Mecburen bu kadar uzadı, okulumun bitmesini bekledik..askerlik, iş güç derken..
Canım peki pişman olduunuz mu eşinizle evlendiğiniz için?Beraberliğiniz bir iki sene değil tam sekiz sene olmuş bu yüzden vereceğim yanıt bana biraz anlamsız geliyor ama yanıt vereceğim yine. Ben eşimle tanıştıktan bir yıl sonra evlendim. Doğru insan olduğunu ailesi ile tanıştığımda emin oldum. Ondan önce acaba aşk gözümü kör etmiş olabilir mi? diye şüpheleniyordum ama ailesi çok iyi insanlar ve beni hemen sahiplendiler. Yine de evlilikten ölesiye korkuyordum. Evlilik teklifini kabul ettim çünkü aniden sokak ortasında kalabalığın içinde böyle vapur iskelesinin önünde diz çöktü, benim de hem hoşuma gitti o an hem de rezil olmamak için evet dedim. Ben evet der demez önce sarıldık sonra hemen annesini ve babasını aradı ve evleneceğimizi söyledi, sonra tüm eş dost akrabaları aradı sevinçten uçuyordu, benim için de artık geriye dönüşü olamadı o andan sonra. Nikahtan bir gün önce bile hala şüphelerim vardı; hatta öyle bir kaçsam ki Müge Anlı bile bulamasa beni diyordum. Etrafımda çok kötü evlilik örnekleri çok gördüm, o zaman bu forumu bilmiyordum ama genelde kötü örnekler daha çok duyulur, daha çok konuşulur ve bir süre sonra da algıda seçicilik olur ve genelde insan hep kötü örnekleri görür ve onlara takılır ama iyi örnekler de var. İyi düşünmek lazım, olumlu düşünmek lazım, her zaman yapıcı olmaya çalışmalı. En iyi evliliğin bile artıları olduğu gibi eksileri de var tabi, bekar olduğun zamanki kadar hür olmuyorsun. Bekarlar evlenmedim diye üzülmesin dolayısıyla. Bekarlar bekarlığın tadını çıkarsın evliler de evliliğin tadını çıkarsın bence. Size de mutluluklar dilerim.
Canım çevrendekileri bilmemde evlilik konusunda buraya mutlu evlilik yaşayanlar eminimki mutluluklarından fırsat bulupta giremiyorlardır.hamilelikle ilgili falan giren varsa vardır yani..evlilik çok zormuş.belki katılmayanlar vardır ama babama ilk sevgilimi söyledigimde bana o iş senin bildigin gibi degil.sende o potansiyeli görmüyorum demişti.nası hırslanmıştm nası zoruma gitmişti.oysa seviyorduk birbirimizi.baska ne sorun olabilir ne zor olabilir diyordumda.8 ayda vallahi bezdim....Başlıktaki bu sözü kendinize söylediğinizde ne kadar emindiniz? Nişanlımla 8 yıldır beraberiz. Mecburen bu kadar uzadı, okulumun bitmesini bekledik..askerlik, iş güç derken..
Üçüncüye mi hamilesiniz. Allah bağışlasınBen esimi 16 yasimda tanidim 10 yasimda evlendim suan 25 yasindayim ve inanilmaz mutluyum evlenmemiz bir anda kararla oldu ve iyikide olmusSimdi diceksiniz okumadiysan erken evlenirisnn tabi.. cok duydum cunku.. ama hayir evlendikten sonrada devam ettim okumaya ve bir eczaci olarak 2 minnos kizimla yuvamizda huzurla yasiyoruz
Enteresandır bir kaç gün önce bununla ilgili bir konu açacaktım, hatta yazdım ama konuyu açmayıp sildim. Başlığı "Ne yardan ne serden" olacaktı yani benim de derdim ne yardan ne serden vazgeçmek istememem. Pişman değilim evlendiğime, iyi ki evlendim diyorum ama bekar olduğum zamanları da özlüyorum; çünkü uzun yıllar yalnız yaşadım evlenmeden önce (geç evlendim) ve bu da beni biraz bencil yaptı herhalde. İstediğim saatte istediğim şeyi yiyebilmek, istediğim yerde yaşamak, kendime ve yapmak istediğim şeylere vakit ayırmak, evime istediğim eşyayı almak veya istemediğim eşyayı almamak ve daha bir sürü şey hayal oldu. Her şeyimi şimdi eşime göre ayarlamak zorundayım artık. Eşimin bazı huylarını seviyorum ama bazı huyları da beni sinir ediyor. Bekarken mutluydum çünkü kendi kendime yetebilen bir insandım ama çok yalnızdım ve bu da beni bazen mutsuz ediyordu. Herşeye rağmen sevmek, sevilmek güzel şey. Evlenince özgüvenim de arttı sanki etraftan daha çok saygı görüyormuşum gibi geliyor statü atlamak gibi bir durum.Canım peki pişman olduunuz mu eşinizle evlendiğiniz için?
Yoksa iyi ki evlenmisim dediniz mi peki
Canım insan yeri geliyor kendi annesi ile bile tartışmalar yaşıyor ki bu eş ile olması çok doğal bence düşününce mantıkenEnteresandır bir kaç gün önce bununla ilgili bir konu açacaktım, hatta yazdım ama konuyu açmayıp sildim. Başlığı "Ne yardan ne serden" olacaktı yani benim de derdim ne yardan ne serden vazgeçmek istememem. Pişman değilim evlendiğime, iyi ki evlendim diyorum ama bekar olduğum zamanları da özlüyorum; çünkü uzun yıllar yalnız yaşadım evlenmeden önce (geç evlendim) ve bu da beni biraz bencil yaptı herhalde. İstediğim saatte istediğim şeyi yiyebilmek, istediğim yerde yaşamak, kendime ve yapmak istediğim şeylere vakit ayırmak, evime istediğim eşyayı almak veya istemediğim eşyayı almamak ve daha bir sürü şey hayal oldu. Her şeyimi şimdi eşime göre ayarlamak zorundayım artık. Eşimin bazı huylarını seviyorum ama bazı huyları da beni sinir ediyor. Bekarken mutluydum çünkü kendi kendime yetebilen bir insandım ama çok yalnızdım ve bu da beni bazen mutsuz ediyordu. Herşeye rağmen sevmek, sevilmek güzel şey. Evlenince özgüvenim de arttı sanki etraftan daha çok saygı görüyormuşum gibi geliyor statü atlamak gibi bir durum.
Teşekkür ederim canım, hepimizin inşallah.Canım insan yeri geliyor kendi annesi ile bile tartışmalar yaşıyor ki bu eş ile olması çok doğal bence düşününce mantıken ☺
Sizinde kendi zevkinize göre yasamissiniz ondan kaynaklı canım
Yaa bı yerde okumuştum.
Evlilik aslında birbirine katlanmaktir diyordu
Çok doğru bencede
Ve insan evlenmeden önce kendini en kötüye hazırlamali bence.ve bir beklenti içinde olmamalı.Beklenti olunca hayal kırıklıkları peşinden mutsuzluklar geliyor işte...
Masaallah sizin adınıza sevindim canım Rabb'im yuvanızi daima mutlu huzurlu eylesin
Allah razi olsun evet :)Üçüncüye mi hamilesiniz. Allah bağışlasın
Eşimle nişanlıyken eşim resmen şizofren gibiydi ayrılmaya çalıştım tehdit etti beni ailemle korkumdan kimseye bişey diyemedim yolumdan da dönemedim evlendim o zaman sorsalar bu adamdan koca olmazdı ama cahillik işte korku b*kuna evlendim ..Başlıktaki bu sözü kendinize söylediğinizde ne kadar emindiniz? Nişanlımla 8 yıldır beraberiz. Mecburen bu kadar uzadı, okulumun bitmesini bekledik..askerlik, iş güç derken..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?