HAK YEME ,EVLAT AYRIMI,SİNSİLİK...

Kayınvalide sürünüyor kısacası. Konuyu da kayınvalidemin mağdur edilişi diye yazdığı için tabi tutarsız ve ilginç cevaplar veriyor daha doğrusu cevap da vermiyor öyle kendi kendine yazıp duruyor
Kayınvalidenin evi demesinin mantığını kadının o evde 30 yıl yaşamış olmasına dayandırıyorda hükmü yok işte.

Anlamadığı amcalar evi niye kvdeye versin ki , amca miras olarak iki yeğenine bırakmış zaten ,ev onlara geçmiş şimdi de öz evlatları oturtmuyor kadını evde.

Eee siz ne demeye kadını bu evden çıkardınız ?
kız ben niye çıkarıyım bana geldi çocuk bakmaya semtler uzak arası 2 saat bende kaldı 4 sene biz çıkarmadık oarad kaynım gasp etti kiraya verdi kendi evini zor durumdayım diye şuan zor durumu bitti hala kiraya vermek istiyor . eşim karşı çıktı verdirtmedi git oaya annem otursun dedi çok mağdursan karın çalışsın annem onunda çocuğuna baksın dedi biizm kaynanada gelinine kıyadı gitit çalışıyor 60 yaşında ha banane ne isterse yapsın ama evden hakkımız yenicek, kadın ortada eşim endişeli düşecek kalacak nolcak

Tmam şimdi de öteki gelinine yardım ediyor
E ote geline zaten 4 sene o evdne kira almayarak yardim edilmiş zaten. Tekrar neye ediyor? Su an o ailenin o evde olması saçmalık. Ama üye baska baska şeyleri işin icine kattığı için hakli haksız olduğu konular birbirine girdi.

kız biz hiç o eve oturduk mu da kadını kovduk mu kadın oturuyum demiyor oğlunun boş evi dursun , sapasağlam genç karısı dursun bu atlıyor 60 yaşşında gidiyor bodrum katlarda çalışmaya, bu mu çözüm konu bu ben her zman onun bir çatısı olmasoından yanayım her zman

evet ben anlatamadım ama çözüldü sonunda haksız olunan konu bu

Sizin derdiniz eltiniz çalışmıyor ve kira alıyorlar kayınvalidenizin nerde ne halde olduğu nerde çalıştığı değil bunu bir defa dürüstçe kabul edin . Sizin sorununuzu çözecek tek şeyi söylüyorum o evin kirasını 2 ye bölüp size verecekler oldu bitti konuyu uzun uzun kayınvalidem mağdur falan diye hiç uzatmayın herkes anladı derdinizi .

KONU ÖZETLE BU

Kendinizi güzel ifade edememişsiniz ilk sayfada yanlış anlaşıldığınız yorumlar gördüm. Ve hala kendiniz anlatmaya çalışıyorsunuz.

Kayınvalideniz oğlunuza baktı. Bunun karşılığında kayınvalidenize para vermediniz ancak kaynınızın oturduğu ortak evden kira istemediniz. Sanırım bu kısımda kimseyle açık iletişim kurulmadı. Düzgünce eşiniz gidip kaynınız ve kayınvalidenizle konuşmadı.

Ve sizin çocuğunuzun bakım ihtiyacı bitti kayınvalideniz eski kötü haldeki eve döndü. Kaynınız hala ortak evde oturuyor. Yine size kira ödemiyor. (Bunu neden hala dillendirmiyorsunuz anlamadım)
Üstüne üstlük 60 yaşında kadın işe girdi çalışıyor. Maaşını onlara veriyor diyorsunuz. Bu konuda da eşiniz annesiyle konuşsun mesela? Anne bu yaşında çalışmanı istemiyorum neye ihtiyacın var vs desin bakalım ne diyecek?
Evet ev konusunda haksızlık var. Onu çözmeniz lazım. Ve evet bir şeyler yetmiyorsa aile içinde bir kaçak varsa eltinin çalışması daha mantıklı. İki konuyu da eşiniz çözecek. Gelinimiz otururken annem onlara para vermek için işe girseydi ben olay çıkarırdım. Eşiniz çok pasif davranıyor.

Ben kira istemiyorum çok şükürihtiyacım yok, kadın orada oturamaz önümüz kış, kendi evine geçsin kaynımla eltimde kendi çözümünü bulsun. sen olsan kızmazmısın böyle eltiye herkesi biribine düşürdü çalışacağım dedi kadını çağırdı çalışmıyor, benimyediğimde içtiğimde çocuğumun oyuncağında gözü, kadını tehdit ediyor oğlunu bırakırım diye sen olsan kızmazmısın ne halt yerse yesin ama eşim annesine üzülüyor telefon çaldıkça yüreği hopluyor sizce bu huzurlu bir hayat mıhepimiz etkileniyoruz evde onun olsun barkta parada lanet olsun allah sağlık verisn hepsi olur ama bunlar başka düşünce de

herkes anladı benim derdi mi eninde sonunda sende anlarsın , Allah seni böyle insanlarla karşılaştırmasın benim gibi derdi niyeti temiz çalışkan insanlarla karşılaştırsın...
çalışmayabilir yıllardır çalışmıyor banane ama ozamn da ona göre çözüm bulsunlar benim kocamın ayarlarıyla oynamasınlar...

Ablacım tamam da, kadin çalışmam diyor yahu saçından tutup zorla işe mi götüreceksiniz? Satın evi herkes ne hali varsa görsün. Bu kadar basit ya.

Kayınvalideniz sizi bakıcı masrafından kurtarırken kaynınızı da ortak eve yerleştirip kira geliri almasını sağlamış. Gayet adil ve akıllıca olmuş.
Siz kayınvalidenin gönüllü sunduğu yardımın odağı değişirken şartlarında dağılım eşitliğini kaybetmesinden rahatsızsınız.

Kayınvalideniz ortak eve inip çalışmayı bırakmayı tercih etmiyorsa buraya müdahale edemezsiniz kadının kendi hayatı.
Ancak evden satarak veya payınızı alıp devrederek ayrılın. Bu mesele çözülmüş olur.

Şimdi de senin dediğin gibi diyor, aman deli çıkaracak bizi

İşin yoksa şimdi gel ev içinde kim oturuyorsa onun değildiri anlat.

Mahkeme yıllarca sürmüş ama mahkeme kararıyla ev önce büyüklere sonrada çocuklara geçmemiş neden acaba , amcanın da buna rağmen miras olarak yeğenlerine bırakmış herhalde vicdanen.

Dede sadece amcaya vererek mal kaçırdıysa mahkemeden haklarını neden alamadılar?

Bakın yine karıştırdınız burası sizi ilgilendirmez kayınvalideniz bir insan bir birey ister soğuk evde oturur ister eltinize gider eltinizle onun arasında olan mevzu sizi ilgilendirmez herkes yazdı neden anlamıyorsunuz? Kira istemiyorum diyorsunuz hakkımız yeniyor diyorsunuz sizin kiradan başka hakkınız yok şuan onu da istemiyorsanız gerisi sizi ilgilendirmez. Benim eltim var biri evli biri nişanlı beni ilgilendirmeyen konulara girmem konuşmamnkayınvalidem de kayınbabamda kendi sınırlarını çizerler bize de laf düşmez . Şuanda ben kira ödemiyorum oturduğum en kayınvaldeme ait ama evli eltim kira ödüyor ve başka şehirde çünkü onlar öyle istediler bu evde nişanlı eltim evlendiğini zaman oturmak isterse kayınvalidem bize artık onlar otursun derse çıkarım çünkü ev onların söz onların hak onların. Ben kimseyi sizin gibi takip edemem kafam almaz bu kadar hesap kitap da yapamam .

anlaşıldı mathilde sende biizm eltinin huyundansın senle anlaşamyız biz emeksiz yemeye devam ....

anlaşıldı mathilde sende biizm eltinin huyundansın senle anlaşamyız biz emeksiz yemeye devam ....
Aynen aynen biz öyleyiz siz çok dürüstsünüz nasıl da işinize gelmeyene böyle laflar ediyorsunuz

alamadılar kardeşim alamadılar 10 sene para yedi avukatlar boşa anca böyle amcanın bir torunu öldü de acıdı eşimle kardeşine verdi evi yine kv ye vermedi.
Bak canım anlattığın tabloda kimse o evi kv ye vermezdi zaten onu unut, amca evi kvye vermedi diye suçlu değil yani,ki mahkeme evlatlarına bile vermemiş garip bir şekilde nedense, demekki mal kaçırma falan yok başka şeyler var.

Senin kv ve kayınpederi içine oturtmuş dede 30 sene de kira mira almamış ,buna karşılık da evi diğer çocuğuna vermiş en baştan , aklınca ikisine de hayrı dokunmuş yani doğru mu değil mi tartışılır tabii , başka malı varmıymış dedenin tek bu ev mi?

ya siz gerçek değilsinizdir inşallah umarım öyle canınız sıkıldığı için böyle bir senaryo uydurup vakit geçirmiş olmaktır niyetiniz

2 kardeşler mi eşiniz?Bu ev k.p den kaldıysa 3ü de mirasçı.manevi olarak da k.v nin kullanması en doğru olanı,kayının oturmasından da rahatsızsanız,eşiniz hissesi oranında kira bedeli isteyebilir..sanırım bu,notere başvuru yaptığınız tarihten itibaren geçerli ...ya da evin satışı için anlaşamıyorsanız yine dava açılabilir,ama k.vyi mağdur etmek çok yanlış olur..avukatla ilerleyebilirsiniz..kadın da oğlunun da payı olduğu için oğluna git diyemiyor galiba..kayın niye gitsin ki,yemeği yapılıyor,temizliği yapılıyor,çocuğa da bakılıyor, kira da alıyor,annesinin dul maaşından da fayda görüyordur..k.v oğluyla konuşsun,ben bu yaştan sonra evimde anılarıyla yalnız olmak istiyorum diye..önce bunu yapabilmeli..eşiniz de durumdan rahatsız olduğunu annesi ve kardeşiyle konuşmalı..kadıncağız heryere yetişiyor,ben olsam bu yaştan sonra çocuk falan bakamadım galiba..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…