Hakaret davası

yazılı saydirdiysanız delil var. ugrasir mı bilmem ama savciliga delille gidebilir. davaya donusmez zannetmiyorum en fazla savci cağırır özur dilettirir. Bir tanidigima savcı cağirıp ozur diletmisti.

Sizi korkutmak icinde soylemis olabilirm uğrasmayada bilir ama bu size ders olsun. sosyal medyayi doğru kullanın gaza gelip kimseye laf saymayın bundan sonra.

bosver sirf sosyal medya diye insanlara agzina geleni sayamayacagini ogrenmis oldun.
Ama hakaret etmeden önce hesaplara bakıyorum başkasına etmiş mi o da millete hep küfrermişti
Zaten daha kimseye bi şey demem de

Eğer dava açarsa önce bir uzlaşma yoluna gitmeniz istenir özür dileyip tekrarlanmayacgina dair söz verirseniz dava edenin de insiyatifine bağli belki ucuz yirtarsiniz.
Ama karşıdaki kisi ben uzlaşmam sadece avukatımi devreye sokarım para cezası talep ederim derse en az 2 bin i gözden çıkarın.
Benim bir akrabam erkek futbolcuya küfür etmiş.
3.500 ödemek zorunda kaldı bir küfür yüzünden.
Neyse kaybettiği para oldu belki ama en azından dilini kullanmasını öğrendi.
Küfürsüz hakaretsiz de tartışılabilir bunun bilincine vardı.

bu senin dediğin savcılık aşamasında uzlaşma oluyor. eğer karşı taraf özrü kabul etmezse savcı soruşturma açmak zorunda alenen hakaret varsa. işlenmiş suça savcı kafasına göre karar veremez. ona da itiraz hakkı var.
umarım hakkınız da dava açılır ve hakaretten ceza alırsınız. sadece sizin için değil sanal ortamda küfür veya hakaret eden herkes için temennim bu.

Davayla uğraşıcağını sanmam
Ama nasılsa internet ortamı diye önüne gelene hakaret küfür vs edemezsin
Bir gün biri gelir uğraşır
Şu hayattaki mutsuzluğunuzu elalemden çıkarmayın ya
Siyasi bir tartışmada bana hdpli falan dedi malum parti trolüydü ben de delirdim saydım ağzıma geleni

Hakikaten hiç sevmiyorum sosyal medyada bambaşka biriymiş gibi havalara girip küfür vs edenlere...Gerçek hayatta olsa karşında olsa yapamayacağı şeyleri sırf dijital ortam özgüveni ile herseyi kendinde hak bulmak..
Fikirler farklı olabilir ama üslup mühim.
Her neyse bir yandan da herkes hata yapar demek istiyorum. Umarım orta yolu bulursunuz ne diyeyim.

Uzlaşmada da mağdur para talep edebilir ya da başka şeyler. Uzlaşmanın edimi her zaman özür değildir.

Konu sahibi sanal ortamda dahi olsa kimseye hakaret küfür etmeyin. Canı isterse, uğraşmak isterse dava açar. İlk etapta arkadaşın söylediği gibi uzlaştırma yoluna gidilir. Uzlaşırsanız kurtarırsın paçayı.

Avukat masrafı cezadan daha pahalıdır hiçbir şey olmaz korkma en fazla uzlaşmaya gidilir. Sen onu engelle bir daha da böyle kavgalardan özellikle hakaret içerikli uzak dur.

Bi kaç twitinde esnaf olarak zor durumdayız falan yazmış bakanlara bi twitinde de yine başkasına avukatlarıma vekaler verdim sana 5 dava açacağım yazmış o yüzden sallıyor gibi geldi inşallah öyledir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…