Hakedene değer vermek!

durumları yoksa bılemıcemde ogluma en az verılen meblag bıle degıl sıze verdıgı para
kaldıkı bızde evet evlatlara bayram harclıgı verılır
fakat turkıyde sanıyorumkı gencler aılelerıne verıyor boyle saskın saskın bakakalıyoruz halıyle

Amaaann üzüldüm kadına.
Ama allah işte bak yanına koymamış.
Allahım işini bilir daha çokta verse bunlar aynılar 2 evleri 2 maaşalrı var allah daha çok versinde.

kız bizimkininde iki evi var biri ultra lüks..5-6 binlik yatak altındaki altınları gitmiş birde tahminimiz 50 binden yukarı altını daha var o başka bir odada duruyomuş alan onu görmemiş..daha kirli çıkı yani...giden için herkesi suçluyor..en küçük çocuğu 40 yaşında hepsi okumuş makam mevki sahibi evli çoluklu çocuklu onlardan şüpheleniyor..allah muhafaza kardeşim okulda olmasa memlekette olsa direkt onu suçlardı genelde onu yada amcamın kızını suçlar çocukların da yaptığı bir şey yok yaş olarak deli dolu olduklarından onlara yakıştırıyor ama şansımıza ikide memlektte değildi..

Benim kayinvalide paraya tapar. Bir kere hep beraber yemege cikmistikta ya o arada 10 liralik bisey yemistim bi sekilde o odemis oldu ama surati bir asildi gun boyu hayalet gibi gezdi, ben anladim tabi napsam bilemedim cok zoruma gitti, oglu da anlamadi soylenmiyor da senin anan 10 lira gitti diye karalar bagladi diye, ki kayinvalide ayda 1400 lira emekli ayligi alir evi kira degil borcu yok parasi kendine sadece, bende gittim avm de dolasirken kupe aldim o meshur 10 lirasinin ustune koyarak havalara uctu hediye cok sevindi aa ne gerek var felan dedi, bende aa olur mu sizde yemek ismarladiniz altinda kalamam ben calisan insanim dedim , anladi bozuldu ama ogluna caktiramadi.
Ya demek istedigim su her zaman senden parayi sakinip kendi kizlarina verecekler ben olsam bi dahakine cok daha basit bi paketle giderim, gorumcem iyiyse ona alacagimi alirim orta halli, eve sadece bayram sekeri gotururum

Aman yarabbi tövbe Millete iftira atmış resmen ne kadar ayıp ne kadar günah...
Allahım ıslah etsin yaa..

Çok haklısın bunu benimde yapmam lazım.
Ama anlayabilecek kapasitede olduklarını sanmıyorum.
Cimrilikte zirve yani.
Dediğin gibi maaşıda olmasa anlayacam 10 lira nedir yaa ayıp yanii..
Allahım bizlere sabır versin, eşlerimizede göz açıklığı

Aman yarabbi tövbe Millete iftira atmış resmen ne kadar ayıp ne kadar günah...
Allahım ıslah etsin yaa..

yaaaa yat kalk dua et çok içli dışlı olmazsan senin sıkıntın bitiyor biz babaannemi nere atcaz..Dedem hep diyor dua edin bu karı benden önce ölsün yoksa topunuzu dağıtır diye (tövbe estağfurullah babanannemi yined seviyorum ya )

Valla benim esim ana kuzusu
Gormesi icin surekli benim idare etmem annesininde surekli gorgusuzluk yapmasi gerekiyor

Haklısın ailesi yüzünden eşimi suçlamamalıyım.
Sonuçta kisme anne babasını seçemez.
Ama eşim aileci, anne babasını tutmasa yine gocunmam belki.
Ama anne babası melek.

Alıştırmışsınız canım siz bir kere.
İhtiyaçları yok ise siz de kısıtlı tutun hediyenizi.
Eşine direk ailesini kötülemektense ve maddi yardım yapmayalım demektense ,kazancınızı değerlendirmeniz gerektiği,har vurup harman savurmadan ev bark sahibi olmak yönünde telkinde bulunabilirsin.
kimse ailesine kolay kolay laf söyletmez.
hem hediye hem maddi yardım yerine ucuz ama gönül alacak biriki hediye ile geçiştir git.
sen de kazancınla birikim yapmaya başla yapmıyorsan.
ev araba yok ise bunları önünüze hedef koyun vs. vs.
böylelikle ikinizin kazançlarının kıymetli olduğu ve ancak dikkat ederseniz geleceğe dönük bir birikiminizin olabileceğini telkin edebilirsin eşine.
kayınvalideden anne olmuyor.bu beklenti içinde olmak ta hayal kırıklığı nihayetinde.
kv 2 ay hastanede yattı,kızı bir gece yanında kalmadı.
bana diyor ki o bir genç kız buralara gelemez.
gen kız dediği de 42 yaşında oluyor.
şaşırdığından nasıl savunacağını bilemedi.
o hastaneden çıktı.ben düşük yaptım.bir geçmiş olsunu esirgediler.
öbür dünyada helalleşeceğiz.Allaha havale ettim.
Kendimi ancak bu şekilde teskin edebiliyorum.üzüntüm çok büyük ,kırgınlığım da.
ama ihtiyaçları olduğu için az çok yardımda bulunuyorum yine de.
Ama bunu sadece Allah rızası için yapmaya çalışıyorum.Niyetimi hep bu yöne doğrultamaya gayret ediyorum.
Kısacası, kv ye kv gibi davranacak ve paranıza sahip çıkacaksınız.
Ailesi üzerinden değil de,çevrenizde ev bark sahibi olanlara imrendirerek eşinin elinden ailesine gidecek maddiyatı kontrol altına alabilirsin.

İnanın çok üzüldüm yaaa..
Rabbim cennetinde buluştursun evladınla seni, o kv-kb nıda rabbim en hakettiğini verecektir eminim.
Allahım ıslah etsin bunları.
Anlayacakalrı yok çünkü.

Valla benim saf esimde gormuyor da ustelik benim kayinvalidemde guya ogluna gore yasli da otele gidince otelin club une barina gider felan yazik o derece yasli iste! Kadin kazik cakmis dunyaya hepimizi gomer iste o gamsizlikla , valla canim ben esimin ailesinden birine giderken bisey almiyorum esim bi pasta alalim derse tamam diyorum. Zaten goturduklerimizi hic ikram etmiyorlar normalde cAya gittigin yere giderken goturursun bisi cayin yanina o da konulur bunlar bizim aldigiimizi koymayip iki tane potibor koyarlar ondan goturmuyorum hicbir sey , paralari var pullari var kendilerine alsinlar

Aynen yaa tatlı götürdük mesela bir tane ikram etmediler..
Saf eşlerimiz malesef annelerine babalarına toz konduramıyorlar.
En güzelini yapıyorsunuz baktım değer bilinmiyor ne kendimi üzecem artık bende öyle yaparım yanii..

Benimde sayılır eydiğim içtiğim.
Bu çok yağlı bunu yeme, bu çok tuzlu, bu asitli vs. vs.
Haketmeyene vermeyeceksin ki değerli olasın.
Üzülmemeye çalışacağım şu saatten sonra.
1 buçuk yıl olacak ben kendimi üzüyorum anca onlara birşey oldugu yok.

Çok görme bizimkiler Bayram hediyesi oğullarına torunlara çorap alır gelinlere almazlardı
Şimdi torunlarına harçlık veriyorlar oğullarına da bişey yok bize de zaten beklemiyorum da

Ama onlar bana ne kadar ana baba olursa ben o kadar evlat olurum

Beklentiye girme diyenler bekar sanırım çünkü bunun beklentiyle alakası yok

Ilk bayramlarda biz de eli kolu dolu giderdik kişilerin tek tek hediyesi şekeri çikolatası market pazar alışverişi kuruyemişi aklına ne gelirse şimdi gereken kadar sadece

Herkese hakettiği kadar

Son düzenleme:
bazı insanlar böyle yapacak bişey yok
benim kayınvalidede öyle kızlarına aldıklarını gösterir
ama ben tek gelinim onada alıyım demez
alsada ben kapalıyım
benim giymeyecegim tarzda alır
yapacak bişey yok
2 çul için ne kendini ne de kocanı üzmeye degmez

Vlla en iyisini yapmışsınız.
Değer verlmemesi zoruma gidiyor tek oglun var ve tek gelinin bir bayramda onlara birşey alayım de ne olur sanki.
Üzülüyorum gerçekten bizden birşeyler bekler üstüne.
Damadı nişanlıyken kızıyla eli dolu gelirdi görümceme..
Kayınvalidem ee hani bana niye birşey almadın diyen bir kadın..
Görgüsüzlük yani başka birşey değil...

Evet aynen bana gösterir birde bak kızıma bunu aldım bak şu şöyle diye.
Gördün mü kayınvalidesi 2 çift bilezik yapmış gördün mü baakk diyor.
Kendi bana düğünde çeyrek bile takmadı.
Görümcemi kıskanmıyorum yanlış anlaşılmasın ama bu kadının terbiyeszliklerine artık dayanamıyorum.
Görmemiş gerçektn..

ben geline verilen 10 liranın sembolik olduğunu düşündüm ama başka bi gelenek görenekse bilemeyeceğim tabii

Evet canım sembolik.
Elimden alıpta ben sana veririrm üstünü paranın deyipte, bir süre sonra aa çalışıyorsun hiçte veremem asıl sen bana para ver bayram harçlığı diyen bir insan.
Enayi yerine konmak beni üzdü.

başta bende senin kadar sinirlendim ama
şimdi saldım ipini gitti
hiç umrumda degil
bu tabiki kıskançlık degil
bu düşüncesizlik saygısızlık
önemsememek tek çözüm

Bosverin bence.herkes kendine yakisani yapar.durumunuz da iyiymis madem yapin hayriniza yazilir.ayrica size tavsiyem esinize ailesini sikayet etmeyin.zira erkeklerde ters teper siz anlattikca o sizden soguyacagi gibi ailesinin yanina daha cok kayar.ortada hakszlk varsa elbet birgun gorecektr ve eminolun sizden cok sesini cikaracaktr.bir de kendinizi gorumcenzle bir tutmayin gercek su ki ne siz onlarn kizi olabilirsnz ne de onlar sizin anne babaniz.anne baba lafi sadece formalitendr beklentilernzi dusuk tutun daha mutlu olursnz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…