Hakedene değer vermek!

kaderinguzelolsun

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2014
663
124
48
Hakedene değer vermek lazım kızlar !!

Bayramda eşimin ailesine elimiz boş gitmedik (bunu lafının edecek bir insan değilim ama bilin diye söylüyorum) ki hiç gitmem elim boş.
En marka tatlısından(kg.ı 70 tl), bayram çikolatasına(şölen), görümceme çeşit çeşit çoraptan bayram harçlığına, bulguruna makarnasına, kolasına kadar aldık 3 gün evlerinde kalacağım dedim götürdüm herşeyi.
Valizlerden çok ellerimiz ikramlar doluydu.

Bayram sabahı Kb bayram harçlığı 20 tl çıkardı 10 senin, 10 kayınvalidenin dedi. (para çekmemiş cimriliğinden kimseye vermeyim diye cebinde başka para olmadan gezdi bayram boyu)
Kv vermedi tabi bana 10 tl yi.. hakkını helal et veremem çalışansın senin bana vermen lazım, o nedenle alıyorum dedi. Sustum birşey demedim.

Görümcem geldi el öpmeye eşiyle, kv ona ilk bayramı diye terlik almış kız giydi gezdi evde.
20 tl lik terliğinde 10 tl parasında değilim ama çok zoruma gitti kızlar.
Çok bozuldum allaha şükür alacak param var maaşım var ama böyle davranmaları çok kırıldım.
Eşime de birşey söyleyemedim. Çünkü ne zaman ailesinin lafını açsam sinirlenir.
Yine olsa yine elim dolu gider miyddim?
Sanmıyorum yani 10 alıyorsam 2 alırdım.
Anne baba dedim ata saydım onları ama onlar beni sürekli sevdiğini söylerler.
Şimdi bakıyorumda 1 yılıma boşmuş ne sevgisi!
Aile çok önnmli kızlar.
Bizim tüm sülale biliyordu pinti ailesi olduğunu ama eşim iyi diye sustum hep
Görgüsüz insanlarla uğraşmak çok zor çoookk !!

insanlar ne yaparsa kendi şanına yapar
aldıkların ikram olmuştur ama neden beklentiye giriyorsun?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

hakikaten çok zor iş ama işte ne yazıkkı içlerine girince anlıyorsun nasıl insanlar olduğunu

Aynen bacım aynen.
Uzaktan akrabaydı hep söylediler ama oğlan iyiyse sus dediler.
Ama öyle olmuyormuş eşinle değil ailesiyle evleniyormuşsun.
Ailesi görmüş insanlarsa eşinle daha çok mutlu oluyormuşsun

Aynen bacım aynen.
Uzaktan akrabaydı hep söylediler ama oğlan iyiyse sus dediler.
Ama öyle olmuyormuş eşinle değil ailesiyle evleniyormuşsun.
Ailesi görmüş insanlarsa eşinle daha çok mutlu oluyormuşsun

eşim iyidir hoştur ama ailesiyle inan 2 saat bile birlikte geçirmek beni bunaltıyor. evlat ayrımları tavırları herşeyi gözüme batıyor. oturup kalkıp bir çocuk meselesi dolaşıyor vs vs...

insanlar ne yaparsa kendi şanına yapar
aldıkların ikram olmuştur ama neden beklentiye giriyorsun?

Evet tabi ki Allah bilsin.
Benim şanım şerefim bana yeter.
Beklenti değil yanlış anladınız 20 tl lik de mi terlik alınacak değerim yoktu yada 10 tl bayram harçlığı kadar.
İnanın maaşım var 10 tl 20 tl sinde değilim.
Yaptıkalrı zoruma gitti.

Hediye karsilik gormek icin verilmez ki. Icinden gelirse verirsin. Karsilik beklemek yanlis.

Bir daha bu kadar cok almazsiniz olur biter.

Yanlış anlamayın karşılık beklemek değil.
Hani sevgi güleryüz olur tamam yine susarsın ama bana verilen parayı geri elimden almak, evlat gelin ayrımı yapmak zoruma gitti.
Yksa allah muhtaç etmesin tabi...

valla burayı okudukça her gün bi yaşıma daha giriyorum, ne yapacakmış acaba 10 lirayı, bi de senden harçlık istiyo

Allahtan eliniz kolunuz dolu gidiyorsunuz, gitmeseniz masraf olmasın diye bunlar size yemekte vermez valla

Bazilari boyle oluyor iste.. trilyonlarida olsa o 10 tlye goz dikerler.. oradaki meselenin para degil kb. Aldiginiz bir bayram adeti oldugunu bereket oldugunu bilmezler.. kizina terlik alirken bayram hediyesi olarak gelininede 5 liralik bir terlikle gonul almayi akil edemezler..gorgu meselesi.. sizde artik ona gore davranir mesafenizi koyarsiniz.. alirsiniz sadece bir kutu cikolata gidersiniz.. siz yine gorgunuzden seviyenizden odun vermeyin..

eşim iyidir hoştur ama ailesiyle inan 2 saat bile birlikte geçirmek beni bunaltıyor. evlat ayrımları tavırları herşeyi gözüme batıyor. oturup kalkıp bir çocuk meselesi dolaşıyor vs vs...

Evet aynen öyle.
Oğluna kızına sarılır eder öper ben el kızıyım anca iş yapayım misafirlere hizmet edeyim.
Mantık bu.
İnanın 3 gün hayatım zehir oldu, bayram gelmesin diye dua eder mi insan ediyorum.
24 saat bile görmek bana zulum geliyor.
Bu hadde beni kendileri getirdiler.
Bir de çocuk bekliyorlar ee 1 yıl oldu hadi yapın.
Allahım görsün ıslahe tsin bu aileyi.

Ben bunun hakedene değer vermekle ilgisi olduğunu düşünmüyorum.

Bu yaşımda bayramlaştığım biri bana harçlık bermeye kalksa utancımdan kıpkırmızı olurdum. Ne münasebet çocuk muyum. Siz niye bu kadar taktınız anlamadım. Kayınvalideniz böyle birşey söylediyse " tabii anne al" demeniz lazımdı bence. 10 liranın lafını etmek yakışmamış.

Aboooo cimrilik dediniz mi orada durum, yedigi lokma sayilan biriyim ben. Ya Ben sizin yerinizde olsam bi kutu cikolata ile giderim, hatta Eli bos giderim, haketmeyene vermemeli. Hatta Ben taa ABD de yasiyorum, ilk gidisimde bir suru Hediye ile gittim esimin ailesine, baktim ayni hamam, ayni tas, bir dahaki gidisimde bir paket cikolata goturdum, son gidisimde de oyle. Cok bile. Haketmeyene ne verecekmisim. Daha da kotu olani artik annemlere Hediye goturcem de kv ye elibos gidecegim, hem zaten kendi paramla aliyorum vicdanen de rahatim. Siz de oyle yapin, Hic uzmeyin kendinizi.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Son düzenleme:

Vermez canım vermez eminim.
10 TL Yİ veririm annedir verilir.
Ama emrivaki yapılması zorla elimden alınması evlat gelin arasında ayrım yapılması zoruma çok gitti.
İnanın evlilik bu değil, anne düşkünü bir eş ne derlerse yapan bir koca.
Evliliğimden soğutuyorlar beni.

sana bir şey diyeyim mi
gelinler asla tam manasıyla sevilmezler,bunu kabul etmek gerek sonra böyle üzülüyoruz
onun için takma boşver bundan sonra eline al bi tatlı,börek vsvs
git bayramlaş
madem 10 tlnin peşine düşüyorlar,sende paranı çarçur etme

ben geline verilen 10 liranın sembolik olduğunu düşündüm ama başka bi gelenek görenekse bilemeyeceğim tabii

Eli açık ve hürmetli bir insan olman ne güzel.
Ancak eşinin ailesinin maddi sıkıntıları yok ise bulgur makarna gereksiz olmuş.
makul düzeyde tatlı çikolata vs. götürmen yeterliydi.
Bir beklentin olmasa da kv nin ve kp rinin görgüsüz tavırları kırmış seni.
Ben de yaparım elimden geldiğince.Aynı senin gibi neler hazırlamadım onlar için.
Ama yeri geldi bir geçmiş olsunu çok gördüler.
Kırıldım evet.
Şimdi de yardım bazında hediyelerimi alırım erzak filan.
Ama Allah rızası için deyip geçiyorum,kendimi törpülemeye ,terbiye etmeye çalışıyorum.
Maddi sıkıntıları olmasa zaten bu derece yapmazdım.
Sen de beklentisiz bir şekilde gönül alacak kadar yap hediyeleşmeni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…