- 9 Ocak 2014
- 663
- 124
- 48
- Konu Sahibi kaderinguzelolsun
-
al bi 10 serne de benden......bayram harçlığı nedir arkadaş ya.....ben onu geçtim yaptıklarıma karşı arkamdan konuşmasınlar o bile yeter......
not:eşim askerdeyken kayınbabam kızıma süt yok dediğimde bugünde şerbet ver dedi.....görümcede onayladı......
bunu yaşayınca bayram harçlığını gözümde canlandıramadım şahsen.....
şunu sölemeden geçemicem.....
3 kuruşluk adama 5 kuruşluk değer vermiceksin
Bende bayram harçlığında değilim ki zaten.
Eski konumu okusanız bilirsiniz boşanma haddine getirdiler bizi.
Konu maddiyat değil konu ilgi alaka görememek tek gelin olmama rağmen beni bir türlü kabullenememe.
Yanlış anlamayın karşılık beklemek değil.
Hani sevgi güleryüz olur tamam yine susarsın ama bana verilen parayı geri elimden almak, evlat gelin ayrımı yapmak zoruma gitti.
Yksa allah muhtaç etmesin tabi...
siz de bir daha ki gidişte,bu kadar masraf yapmayın.kilosu 70 tl olan tatlıdan almayın,kendiniz evde revani yapın götürün.2-3 çeşitte zeytinyağlı yemek yapın.dolma,sarma ,fasulye gibi.hem siz yersiniz,hem de çok masraf etmemiş olursunuz.ayrıca ben de hiç görmedim,bayram harçlığı veya bayram hediyesi.böyle şeylere takılmayın.
Bende bayram harçlığında değilim ki zaten.
Eski konumu okusanız bilirsiniz boşanma haddine getirdiler bizi.
Konu maddiyat değil konu ilgi alaka görememek tek gelin olmama rağmen beni bir türlü kabullenememe.
el diye boşa dememişller ben bi ara kafayı yiyecektim neden benim yaptıklarıma karşı bunlar yapılıyor diye.....sonra bi çektim elimi şimdi herkes benim peşimde geziyo.....eskiden mecbursun gibi kelimeler kullanılırken...şimdi eğer istersen deniliyor.....ben ailem ve 1 arkadaşım dışında hayatta kimseye iyiliğin yaradığını görmedim....
Takılmamaya çalışıyorum.
Eşime yansıtmamaya da çalışıyorum sonuçta kisme anne babasını seçemez.
Ama tek istediğim allahım daha çok versin ki onlara muhtaç etmesin.
Bakın evet yaşadığınız nahoş bir durum. Ama karalar bağlayacak, üzerinde 1 saatten fazla düşünülecek bir mevzu değil. Bir kere insanların şunu anlaması lazım insanın geliniyle kızı bir değil. Nasıl bizim kendi annemiz ile kayınvalidemiz bir değilse o da aynı durum. Anne diyoruz ama annemiz ile tamamen aynı kefeye koyamıyoruz (yapabilene helal) o da bize kızım der ama kızı ile aynı kefede olamayız. Sizin önünüzde göstere göstere hediye vermesi hoş değil. Hoş gizli verse de hoş olmazdı ama gene de dediğim gibi çok büyük mesele değil. Kayınvalidenizin 9 ay karnında taşıdığı, canından can kattığı, emzirdiği, ilk adımını, ilk kelimesini duyduğu 20-30 yıl büyüttüğü öz kızı ile bir olmanız mümkün değil.
Bazen insanlar çocuklarının maddi durumlarına göre de onlara biraz imtiyazlı davranabiliyor. Görümceniz çalışıyor mu? Belki onun kendi maaşı yok diye biraz daha şımartılması gerektiğini düşündü.
Eski konularınıza hızlıca bir baktım da sanki çok normal bir aile ile muhatapmışsınız gibi çok beklenti içerisindesiniz. Yerinizde olsam eşimle muhabbetime bakar kimseden de bir şey beklemem.
son cümlenize binlerce kez amin diyorum...
Haklısın ailesi yüzünden eşimi suçlamamalıyım.
Sonuçta kisme anne babasını seçemez.
Ama eşim aileci, anne babasını tutmasa yine gocunmam belki.
Ama anne babası melek.
ne sandın kızı mısın oğlu musun bu işler böyle hiç zoruna gitmesin sende bir daha baklavasını çikolatasını alıp gitme kafan mı güzel çok pintiyse şehzadem sultanım otursun hamur açsın şerbetlisin bayram tatlısını kendi yapsın...benim kaynanamların durumu hiç yok ama eriştedir cevizdir hani elinden gelen o döker,insanın içinde olacak..bende giderken bi kutu çikolatamı ya da şekerimi alır giderim...abartıya lüzum yok ,yüz bulursa astarını istierler alışmışlar bayramda tatlı getireceğinide adı gibi biliyolar ne tatlı yapmışlardır ne şeker almışlardır..karakteri sönük i,nsanlara çok üzülüyorum benim babaannemde şeker toplayan çocuklara kapı açmaz..Allah affetsin bunları.
Astarını istiyorlar aynen daha eşime diyor ki para vermediniz bana harçlık vermediniz diyor eve biz gelirken.
Gözünü toprak doyursun bu insanların.
Yazık günahtır.
Ne şartlar altında çalışıyoruz eşimle özel sektörde suyumuzu çıkarıyorlar.
Pintilikte zirveeler nirvanalar, ben daha önce ne ailemde gördüm ne de çevremde.
Karakter desen yok.
Görgüsüz insanlarla uğraşıyoruz.
Rabbim bzie daha çok versin muhtaç etmesin kurban olduğum rabbim.
İşte kilit nokta bu. Eşiniz en azından sizinle başbaşayken size hak verse, yanınızda olduğunu hissettirse bu kadar sorun etmezdiniz belki. Cahilliklerine ya da yaşlılıklarına vermeye çalışırdınız. Ne diyim? Allah yardımcınız olsun.
rabbim onlara da bolca versin sana binmesin
babaannem kirli çıkı altın saklamış hep genç ha 63 yaşı,bizlerden koparıp çöpünü vermeyen kadın geçen hafta hırsız götürmüş altınları...hem çocukları hem biz torunlarından çıkan cevap ortak:HAKETTİN
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?