- Konu Sahibi Queen of the North
-
Allah olen doktorumuza gani gani rahmet eylesin.
calisanlara da sabir versin.
ama bi de soyle bisey var;
ben daha 7 yasindayken cok agir zaturre gecirmistim.
hastaneye gittigimde doktor(!) bi igne yapip ilac yazip geri gonderiyorken ayni yerdeki diger kisi "bu cocuk yarim saate kalmaz olur,bu ilaclari kim yazdi?" deyip aninda baska tedavi uyguluyor.
tirod bezlerinden ameliyat olan arkadasim yanlis ameliyat ve bogaza takilacak olan boruyu takmamalri sebebiyle aksamina komaya giriyor ve acilen tekrar ameliyata aliniyor.
ve bir ay once bi tanidigimiz kontrol amacli doktora gidiyor bagisraklarinda kist tespit ediliyor.
"durumunuz cok vahim, bagirsak ve dalaginizda kanser var deniliyor.
gittigi diger doktorlarda ve yapilan testlerde kansere dair hicbirsey bulunmuyor.
peki bu hastalarin yanlis tedavi ve teshislerden kaynaklanan psikolojik durumlari ne olacak?
yanlis anlasilmasin her doktor ayni degil ama yorumumda bahsettigim kisiler de doktor(!)
bakanlık tamamen HASTA HAKLarı ODAKLI kararlar aldı tamam hastalar için cok büyük kolaylıklar saglandı ama ya çalısanların hiç bir şartında düzelme yok çalışma saatleri yüksek verecekleri %3lük zam düşünme aşamasında(memurum) küfür de yesem hasta haklı...neymiş hasta psikolojisi ..nerde kaldı calısanın psikolojisi şartlarımızı düzeltmen gerekir ki bende diğer insanlara faydalı olayım...önce beni iyileştir öyle değil mi ...tamam şunuda kabul ediyorum gercekten görevını düzgün yapmayan arkadaslarda var her meslekte böyledir bu düzgün yapmamaktan kastım hastalarla olan diyalog davranış şekli vs ama iyi davrananlarında tepelerine çıkmasınlar...
tepki gösterirsin çok kötü hemşiresin iyi davranırsın ne olcak yapmak zorundaın senin görevin bu..tamam görevimde bazen takdir edilmekte istiyoruz motivasyon bakımından...
hastaneye gittigimde doktor(!) bi igne yapip ilac yazip geri gonderiyorken ayni yerdeki diger kisi "bu cocuk yarim saate kalmaz olur,bu ilaclari kim yazdi?" deyip aninda baska tedavi uyguluyor.
tirod bezlerinden ameliyat olan arkadasim yanlis ameliyat ve bogaza takilacak olan boruyu takmamalri sebebiyle aksamina komaya giriyor ve acilen tekrar ameliyata aliniyor.
ve bir ay once bi tanidigimiz kontrol amacli doktora gidiyor bagisraklarinda kist tespit ediliyor.
gittigi diger doktorlarda ve yapilan testlerde kansere dair hicbirsey bulunmuyor.
peki bu hastalarin yanlis tedavi ve teshislerden kaynaklanan psikolojik durumlari ne olacak?
yanlis anlasilmasin her doktor ayni degil ama yorumumda bahsettigim kisiler de doktor(!)
hasta odaklı kararlar çok berbat zaten. sağlık çalışanı zerre düşünülmüyor. Mesela annem poliklinikte benim. Atıyorum 14.05 hastası, 14.10 olduğu zaman kıyameti kopartıyor. Ben ölürsem ne olacak burada diyor. Gidiyor şikayet ediyor. Durumun acilse, öleceksen(!) acile git o zaman değil mi? Yok 2 gün randevu beklerken ölmedi, poliklinikte beş dk bekleyince ölecek. Sonra hooop personel tutanak yiyor. Halbuki gecikmenin sebebi de kesin başka hasta oluyor, içeride 5 dk kalması gerekirken 10 dk kalıyor senden önceki, çıkmak bilmiyor. Kovmak mı lazım sanki. Çok fena çok.
sağlık 0 hatayla yürütülmesi gereken bir meslek ama doktorda bir insan nihayetinde günde kaç hasta bakıyor kaç saat calsııyor kafa sepet gibi oluyor vsvs tabi hiç bir durum hastadan önemli değil ama yinede hasta yakınlarının saldırısınamı uğramalı? kafanız ve bedenınız yorgunken ne kadar verımlı olabılrsınız?
Sağ elinizi havaya kaldırıp bir bakar mısınız?5 parmağın 5'i 1 değil demi?
Evet 0 hata ile yürütülmesi lazım ama olmuyor bazen.Terzinin,manavın,mühendisinde kötüsü oluyor ama hiçbiri direk insan sağlığı ile ilgili olmadığı için göze batmıyor.Hatalar oluyor ne yazık ki..Bunuda eğitim seviyesini yükselterek aşabiliriz diye düşünüyorum.Doktor sayısı yetersiz olduğu için bir çok sıkıntı doğuyor.Umarım birgün eğitim kalitemiz artacak ve insanlar hekim seçme hakkını tam anlamıyla başaracak.
sizi de hakli olarak goreyim
peki yorumumda bahsettigim tipteki doktorlarin kafasi yorgunluktan bi dunya diye ben olmelimiydim?yada arkadasim komaya girip cikmamali miydi?
yada bu tanidigim insan "ben kanserim"diye gunlerce yikilmis bi halde mi gezmek zorundaydi?
haklısın tabiki ama bunun sorumlusu ne ben ne doktor ne de sen...tamamen sağlık sisteminin düzensizliği..bizde sistemsizlik sistem olmuş
onlara da birer bıçak saplayıverelim gitsin.
yanlis yapilan ameliyatin saglik sisteminin duzensizligiyle ne gibi bi alakasi olabilir ki?
yanlis yapilan ameliyatin saglik sisteminin duzensizligiyle ne gibi bi alakasi olabilir ki?
doktorlar bazen nöbet ertesi günlerde poliklinik yapıyorlar.
poliklinik yaptıkları günler, ameliyat gibi bazı kararları alabiliyorlar.
başka bir nöbet öncesine de bu ameliyatları sıkıştırıyorlar mecburen. yoksa hastaya ameliyat günü aylar sonrasına verilecek ve hasta ölecek.
doktoru böyle insan üstü güçle çalıştırmak sağlık sisteminin düzensizliği değil mi şimdi?
Yorumunuzu isteğiniz üzerine tekrar okudum.
Haklısınız.Zor günler geçirmişsiniz.Geçmiş olsun.Doktorlar haklı demez kimse bu durumda.Ama anlatmak istediğim şu hep kötüler niye öne sürülüyor?Hiç iyi bir örneğiniz yok mu?
Heleki biz sağlık çalışanlarının hassas olduğu,haksız yere bir meslektaşlarını kaybettiğini anlatan bir konunun altında yazdıklarınız hoşuma gitmedi belkide.
Bu yazdıklarımı sadece bir sağlık çalışanı olarak değil.Doktor hatası yüzünden karnındaki bebeğini kaybetmiş ve zehirlenme noktasına gelmiş biri olarakta yazıyorum.
bakin her doktor ayni degil ilk yorumumda da soyledim.ama doktorlugun ne demek oldugunu bu meslege sahip oldugu halde bilmeyen binlerce doktor var.
icinde bulundugunuz mesleki durumdan dolayi da saglik sisteminden bahsediyorsunuz bu konuda da hak veriyorum.
ama bi okadar da nobet tutugu halde.bi gunde 100 kusur hastaya baktigi halde gorevini hakkiyla yapan insanlar var.
soylemek istedigim hickimse doktorun nobeti vardi,bugun cok yorgundu diye de yok yere olmeyi haketmiyor.
umarim demek istedigimi anlatabilmisimdir.
bakin her doktor ayni degil ilk yorumumda da soyledim.ama doktorlugun ne demek oldugunu bu meslege sahip oldugu halde bilmeyen binlerce doktor var.
icinde bulundugunuz mesleki durumdan dolayi da saglik sisteminden bahsediyorsunuz bu konuda da hak veriyorum.
ama bi okadar da nobet tutugu halde.bi gunde 100 kusur hastaya baktigi halde gorevini hakkiyla yapan insanlar var.
soylemek istedigim hickimse doktorun nobeti vardi,bugun cok yorgundu diye de yok yere olmeyi haketmiyor.
umarim demek istedigimi anlatabilmisimdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?