Haketmiyoruz....

anlamak istediginiz sekilde anliyorsunuz sanirim!!!

burada birisi , bıçaklanarak öldürülen bir doktorla ilgili konu açıyor. siz ''ama bi doktor da bana böyle yaptı, bi doktor da arkadaşıma şöyle yaptı'' diye yorum yazıyorsunuz.
bu açıkça kimisi de hakediyor demektir bana göre.
her meslekte hata yapan insanlar olabilir. yapılacak şey gerekli yerlere şikayet etmektir. ÖLDÜRMEK değil!!!

Toprağı bol olsun ailesinin başı sağolsun.

Geçen haftalarda da bir şehrimizde kadın bir doktora yumruk atmışlardı, kadının gözünü çıkaracaklardı neredeyse.

Kimbilir haberlere konu olmayan böyle daha nice olaylar yaşanıyordur.

Maalesef hayvanların mertebesine dahi ulaşamamış mahlukatlarla aynı ülkede yaşıyoruz, hayatımız pamuk ipliğine bağlı.

oncelikle konu shibi arkadasin affini dilerim
diger yorumuma yorum yapan arkadaslara gelirsek!!
icinde bulundugunuz durumdan dolayi yorumlarinizi anliyorum.
kimse kimseyi oldurmeyi haketmiyorr!!
burda asla ve asla benim bahsettigim ettigim doktorlar hakkinda "olumu bunlar hakediyor"manasi gutmedim.
kafasina gore algilayip benim bu tarz dusundugumu one suren diger uye arkadasi da soyleyecek birsey bulamiyorum..
tekrar Allah rahmet eylesin!

ama lütfen....yapmayın bunu....biz başka bi yerdeyiz siz baska konudan bahsediyorsunuz haklı olabilirsiniz ama bu konu yeri değil ...

ben üzüntümü paylaşmak istedim meslektaslarımla ve diğer anlayan tüm arkadaslarla

her meslegin iyisi kotusu var ama doktorların ve saglık calısanlarınn arasında bu oran daha dusuk benimde basıma gelmisti doktorun umursamadan verdigi ilac yuzunden felc oluyordum ama bu sadece bir kere oldu diger doktorların iyi calısması sayesinde bircok kez ameliyat olmadan hastalıgımı atlattım ve cok fazla icli dıslıyım hastanelerle devlet hastanesi olmasına ragmen gercekten cok ilgililer ve anlayıslılar Allah onlarada sabır versin turlu turlu insan geliyor ben dayanamazdım heralde ama doktorlarda oyle bir sabır varkiyinede davranıslarını bozmuyorlar dunya uzerindeki en kutsal meslek bana gore

İçim yandıı..Allah rahmet eylesin..Ben de bir öğretmenim ve öğrencinin öğretmeni takmadığı,velimi üzeni ben de üzerim diye öğretmenine bir nebze sahip çıkmayan bir bakanın görevli olduğu bir zamanda ben öğretmenim.Hiç bir vasfım yok artık.Sınıfta öğretmenini döven,bıçakla saldıran,tehdit eden,ailesinin boşladığı,ama öğretmeni bir şey dedimi hemen ana kuzusu oluveren öğrenci milletiyle uğraşıyoruz.Hiç bir değerimiz de yok.Neymiş biz oturuyormuş..Kızı eve gelmez veli ağlayarak soluğu okulda alır,çocukta iş yoktur,sınava bile girmez,uyarı aldı mı ana-baba bütün sülale okulu basmaya gelir.Çocuğuna gık desen soluğu milli eğitim müdürünün yanında alır.Ben öğretmen olduğuma pişmanım.Çok istereyek ,büyük bir hevesle oldum.Yaşanan bir ço kşeyden sonra içimdeki herşeyi öldürdüler.Allah izin verdiği süre içinde de bu mesleği yapmaya devam edeceğim.Allah sonumuzu hayır etsin..Çok ta pozitif olamıyorum.

Milletçe balık hafızalıyız ne yazık ki.
Daha geçen yıl bir kaymakam tarafından tekme tokat dövülen kadın doktoru ne çabuk unuttuk.
Bunu da unuturuz elbet.
Yarın sağlıkçıların grevi var.
Haklarını arayacaklar. Emin olun destek alkışları yerine, eylem yapan doktorlar yüzünden sıkıntı çekiyoruz naraları dinleyeceğiz.
Sağlık ve eğitim sistemi çoktan çökmüş durumda.
Tepkimizi asıl göstermemiz gereken yerler o kadar belli ki aslında.
Yarın kaç kişi destekleyecek canımızı, evlatlarmızı emanet ettiğimiz sağlıkçıları?
Kaç kişi "Kardeşim benim doktorum 24 saat nöbet tutamaz, tutmamalı. Bu benim sağlığımı doğrudan etkiler." diyebilecek?
Ne yazık ki meslek gruplarını işi bilmeyenlerin emir eri haline getirdiler.Keşke sadece uğraştıkları sağlık sorunları olsa...

okumamıs genc kalmasın diyoruz...buyrun okumusların nasıl katledildiği ortada....

Her mesleğin kendine göre güçlükleri var.
Öğretmenin verdiği notu beğenmeyen bıçaklayan da var mesela ?
Ehliyet -ruhsat sorduğu için öldürülen polisler var.
Çok acı,gencecik eğitimli vatana millete belli ki çok faydalı olacak bir insan.
Yazık olmuş ...

Ama sağlık personeli ve hastalar arasında da garip bir düşmanlık var.
Yani toplumda iki uç grup var ya doktorlara taparlar ya da nefret eder oları öldürmek istediklerini düşünürler.
Bilinçsiz ve fazlaca duygusalız.
Hastanın ve ilginç ama kaç yıllık eğitimlerine rağmen doktoralarında eğitilmesi gerekiyor insan ilişkileri açısından.

kimse öyle düşünmüyor işte ben ssklıların ödediği vergilerle calısıyorum ya öyle diyorlar birde..senin maaşını ben ödüyorum diye...en kutsal mesleği yapıyoruz ama saygısızlıgında en fazla oldugu sektörr

hasta saygısızlıkları içinde en saçma olanı bu. senin ödediğin verginin kaç katını ödüyorum ben... senin maaşını da ben ödüyorum o zaman.

bu arada öldürülen doktor, arkadaşımın arkadaşı. eşi de perişanmış. nasıl olmasın ki zaten. çok üzgünüm çokkk ...

aynen öyle diyen olursa birgün bordromu gösterecem işsizlik ödeneği bile kesiliyor

sorma bende netten okudum biraz ama içim fena oldu bizi bırakıp nereye gidiyosun demiş eşi gözlerimin doldugu an

ALLAH RAHMET EYLESIN MEKANI CENNET OLSUN ALLAH AILESINE VE GERIDE KALANLARA BOL SABIRLAR VERSIN INSALLAH(AMIN)

bir sürü çocuk var okulda gık desen sana saldıracak olan bir sürü öğretmen var öğrencisinden dayak yediği halde çocuğu okuldan bile attıramayan...

yeni nesil çok feci geliyor ailesi ilgisiz para yok pul yok 3 tane çocuk doğurmuş hepsi okulda, kendisi evde çocuğa kes lan sus lan der sen çocuğa yapma evladım etme evladım dersin anında ertesı gun soluğu okulda alır sen benım çocuğuma ne yaptın...şimdi bunu gören çocuk öğretmenini de döver doktoru da bıçaklar...

hayır korunmuyorlarda dakikasında hamile kal peşpeşe doğur civciv gibi saldım çayıra mevlam kayıra büyüsün sonra ben okuttum buyuttum yemedım yedırdım muhabbeti...

kim kimi nasıl eğitecek bu işlerin değişmesi kafadan 100 sene alır vallahi korkuyorum...

bu haberi bende okudum..çok üzüldüm..sanırım sağlıkçılar grev mi yapacaklarmış bu durum üzerine? can güvenliğimiz yok diye?
birde çocuk dedem neden öldü diye değil emekli aylığını alamayacağım diye öldürmüş doktoru...ne denir?
benimde eşim sağlıkçı..üzücü bir durum..

2010 mart ayında hıv vırüslü bı hastayı eldıvenım olmadığı ıçın muayene etmek ıstemedım ( açık yarası vardı!!), arkamı döndüm 1sn dedım
hasta yakını ıse daha cümlemı tamamlamadan burnuma sert bı yumruk attı
allahtan kırık yoktu, çatladı sırf.
ama o gün ılk defa hemşıre olmaktan nefret ettım
bı süre kendıme gelemedım, hatta o olaydan sonra soğudum bıle dıyebılırım bu meslekten
sırf benım ıçın önemlı bı meslek onun ıçın devam etmeye karar verdım
ağustosda tekrardan başlıcam, ama bazen düşünüyorum
bızı kım koruyabılır bu gözü dönmüş ınsanlardan ?

bu yaşadığım olayda sadece o an müdahale etmedığım ıçın oldu, tek derdım eldıven almaktı
adamın dedığı :ne olursa olsun hastasına yardım etmek zorundaymışım!! hıv bulaşırsa bulaşsın demıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…