- Konu Sahibi Queen of the North
-
Az evvel bir öğrencinin öğretmenini kalbinden bıçakladıktan sonra kaçtığını okudum.
şimdi düşünüyorum ben bir insanı bıçaklamak istesem kalbinden bıçaklayınca öleceğini bilirim peki bu ne bu öldürmek istemek işte kasten adam öldürmek...
doktorları dayanışmalarından ve yarın organize olarak iş bırakmalarından dolayı tebrik ediyorum öğretmenler asla böyle örgütlenmiyorlar bu şiddet konusunda...
bakanlık tamamen HASTA HAKLarı ODAKLI kararlar aldı tamam hastalar için cok büyük kolaylıklar saglandı ama ya çalısanların hiç bir şartında düzelme yok çalışma saatleri yüksek verecekleri %3lük zam düşünme aşamasında(memurum) küfür de yesem hasta haklı...neymiş hasta psikolojisi ..nerde kaldı calısanın psikolojisi şartlarımızı düzeltmen gerekir ki bende diğer insanlara faydalı olayım...önce beni iyileştir öyle değil mi ...tamam şunuda kabul ediyorum gercekten görevını düzgün yapmayan arkadaslarda var her meslekte böyledir bu düzgün yapmamaktan kastım hastalarla olan diyalog davranış şekli vs ama iyi davrananlarında tepelerine çıkmasınlar...
tepki gösterirsin çok kötü hemşiresin iyi davranırsın ne olcak yapmak zorundaın senin görevin bu..tamam görevimde bazen takdir edilmekte istiyoruz motivasyon bakımından...
Bugün çok moralim bozuk!!!sinirliyim... öfkeliyim...üzüntülüyüm.Gencecik daha 26 yaşındaki bir doktor 17 yaşındaki bir cocugun aslında cocuk dememeliyim bir caninin bıçak darbeleriyle hayatını kaybetti ne kadar kolay değilmi bir insanın canına kıymak ....
bende bir sağlıkçıyım ve inanın kelle koltukta çalışıyoruz kolay bir şey değil türlü türlü insan geliyor hepsiyle ayrı ayrı mücadele ediyorsun ne yapsan yaranamadıgın durumlar oluyor
..sen ne biçim hemşiresin....sen ne biçim doktorsun diyenler ..anana babana sövenler hiç bir sağlık çalısanı bu hakaretlerı haketmıyor...kutsal bir mesleğimiz var insan hayatı senin ellerinde bundan daha büyük bir görev olabilir mi? ama bizim görev yerlerimizde hiç bir can güvenliğimiz yok....! hastalar bize emanet peki biz kime emanetiz??
ve ben anama babama zaman zaman sövdüklerinde bile onlara hizmet etmek zorundayım neden? benim mesleğim bu insan ayırdetmeksizin yapmak zorundayım...hiç bir zaman ''hemşire hanım teşekkür ederiz bizimle ilgilendiniz'' demelerini beklemiyorum ama hakarette edilmesin bizde insanız ve ben o küfür edenlere cevap versem çıkışta başıma ne geleceği ya da hastanede başıma ne geleceğini bilmiyorum...tıpkı bugun elini kolunu sallaya sallaya doktorun odasına dalıp vahşice bıçak darbelerine maruz da kalabiliriz garantimiz yok ne yazıkki...
evet tıp dünyası bugun bir doktorunu daha kaybetti sorumlusu 17 yasında bir cani...kim nasıl hesap verecek şimdi?
o doktorumuza Allahtan gani gani rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.Mekanın cennet olsun....
sadece paylaşmak istedim bir sağlık çalışanı olarak....
Örgütleniyoruz örgütlenmesine de sonra gidip dayağımızı yiyoruz. Kimsenin de gıkı çıkmıyor. Bir kişi de demiyor ki "Bu insanlar çocuklarımızı okutuyor, 24 kasımda kutsal meslek vıdı vıdı göz boyuyoruz, el öpüyoruz da ne hakla sesi çıkanın tepesine biniliyor"
Sadece ah vah etmek değil aslında mesele.
17 yaşında caniler olmasın diye onları eğitmeye çalışan öğretmenler ayak altına alınırken ,türk eğitimi kökten çökertmeye çalışan 4,4,4 bağıra bağıra gelirken ne yaptınız
kısacası YILAN SİZE DOKUNANA KADAR ne yaptınız
geçen ankarada eylem yapıldı da ne oldu,dayak yedik oturduk.emekli öğretmenler bile bu şiddete maruz kaldı düşünün.zaten iş bırakma gibi bir hakkımız yok,hemen soruşturmalık oluyorsun.kimse cesaret edemiyor bu yüzden.
17 yaşında caniler olmasın diye onları eğitmeye çalışan öğretmenler ayak altına alınırken ,türk eğitimi kökten çökertmeye çalışan 4,4,4 bağıra bağıra gelirken ne yaptınız
kısacası YILAN SİZE DOKUNANA KADAR ne yaptınız
konu bu mu şimdi?
Canım her şey sizin bizim elimide değilki sihirli degnek yokki elimizde... insan da eğitim aileden başlarr bence insanlarda aile eğitimi ni almamış olması birde kişilerde Allah korkusundan uzaklaşma olması sbeebiyle bu haller yaşanıyor insan nefsine yenik düşerse kinine öfkesine hakim olmayı öğrenemesse keskin sirke küpüne zarar dediği gibi atalarımzıın kişiye zarar veriyor...toplum nereye gidiyor böyle ben bir eğitimciyim ve bu çocuklar bizim elimizden geçiyor,ama böyle olsun istemiyoruz nasıl yetişiyor bu çocuklar karıncayı bile incitmemesi gereken insan nasıl olur da bir insanı öldürür,aklım ermiyor,doktoruma Allah'tan rahmet, onu binbir zorlukla ve emekle yetiştiren anneciğine ve babacığına sabır diliyorum
konu bu degil ama hakli yahu...
Genç doktora çok üzüldüm, eylemlerini de haklı buluyorum, ama 2 haftadır zor bela yarına aldığım randevu da gitti. Bir kaç gün daha ağrı çekmeye devam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?