• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hakkari Yüksekova ve çaresizliğim...

O zaman Şartlar ıyı deıl dıye kımse gÖrevını yapmasın bÖyle bır sonuÇ Çıkaramıyorum ben aÇıkÇası.

Değildir işte o yüzden sadece öğretmen olması şartlarından şikayet etmeyeceği mesleğine kendini adayacağı anlamına gelmez. Bunu yapan da vardır elbette ve takdire şayandır ama yapamayanı da suçlamak anlamsız geliyor bana.

O zaman Şartlar İyİ deİl dİye kİmse gÖrevİnİ yapmasın bÖyle bİr sonuÇ Çıkaramıyorum ben aÇıkÇası.
bakın genel konusmayın derım sıze..
egıtıme gonul veren canı gonulden yapan her zorluga karsı mucadele eden bır cok egıtımcı vardır..ha şartlar agır basar yapamam derler cekılenlerde oluyo..ama bı meslegı yapabılınmesı ıcın bıraz hoşgoru sevgı ve mucadelecılık olmasıda gerekmezmı..zorluklarını bıle bıle adım atılıyosa yolda yurunmesıde gerekmezmı..

Offf sorun burda zaten konu sahibi şikayet etti diye eleştirmeniz hakkında yorum yaptım ben. Yazdıklarımdan bunu çıkarmak da ilginç yani.

ŞU SÖZ ÇOK HOŞUMA GİTTİ CNM SANADA ONU YOLLUYORUM

Çaresizlik tuzağına düşme. Her zaman bir umut ışığı olduğunu aklından çıkarma

UMARIM ALLAH İŞİNİ RASGETİRİR

Ben suÇlamadım bır ÖĞretmen Çocuk yetıŞtırırken aılelerı baŞından atıyo bıze gÖnderıyor,konuyu aÇan arkadaŞımız Ögrencısı ıÇın kapının kılıtını Çalıyor gıbı sÖzler kullanınca eĞıtımcı sÖzÜ boŞa Çıkıyor bu benım fıkrım. O zaman bÜtÜn aıleler Çocuklarını kÖtÜ yetıŞtırıyor varmı bÖyle bıŞey. O zaman bana ŞÖyle demek dÜŞÜyor arkadaŞlar Şartlarından deıl eĞıtım aldıĞı mesleĞınden Şıkayet edıyor.

Kar; bu meslek o kadar kıymetlı bır meslek kı hakkıyla yapana Çok saygım var geleceĞın umutlarını eĞıtım vererek yetıŞtırmek ne gÜzel bır duygu olmalı

arkadaşın fedakâr olmadığını nereden çıkarıyoruz pardon? gayet fedakâr olup bundan şikâyet de edebilir. birleştirilmiş sınıfın ne kadar zor olduğunu bilirim, doğu'da öğretmeni ne gözle gördüklerini çok iyi bilirim. sözleşmeli öğretmenliğin çıktığı güne lanet olsun. sabret diyeceğim ama nereye kadar? zaman belli değil ki bu lanet şeyde. valla branşın sınıf sanırım. oturup kpss çalışmaktan başka bir şansın yok. bunu kafana yaz bence. her şey bunu kabul etmekle başlayacak. nietzsche'nin bir sözü var "ümit işkenceyi uzatır." diye. kpss'den başka hiçbir yolunun olmadığını kafana yazacaksın. "eş durumundan giderim, kadroya alırlar da giderim." dediğin sürece içinde hep boş bi ümit olacak. seni yargılayanları da kafana takmamanı tavsiye ederim. bir meslaktaşın olarak seni çok iyi anlıyorum. insanı mesleğinden de nefret ettiriyorlar. istediğin kadar fedakârlık yap karşında bunu anlayacak bir kitle yoksa hep kendinden gidiyor. allah yardımcın olsun.

ordakilerde dışlanmaktan yakınıyorlar canım.
şöyle bişey yapmayı denesen onlar senin dilinden konuşmuyorlarsa sen onların dilinden konuşş!!
cehaletle uğraşmak çok zordur o yüzden öğretmenlik çok kutsal bir meslek.
Allah yardımcın olsun....

allah sabır versin canım çok zor olmalı... sabret elbet daha iyi şartlara ulaşacaksın... bir insan ömrü hayatında bu zor şartlarla karşı karşıya kalmamışsa elbet zor gelir ona...zamanla alışır ama daha gideli kaç ay oldu ki? yargılamadan önce destek olmak gerekir bu durumda.... yine de gitmiş,orda bi hayata başlamış...ben göze almazdım açıkcası...

Kızlar belki hatırlayanlar oluyordur. Atandım ama hakkari yüksekovaya diye başlık açmıştım. Şuan o kadar kötüyüm ki. BUraya sözleşmeli atandım. Aralıkta atama vardı. Nişanlım antepte görev yaptığı için onun yanına atama istedim. Ama gelmedi. Tüm umutlarımı şubata saklayıp aralıkta kadrolu daha kötü yerleri tercih etmemiştim. Ve şimdi nimet çubukçu şubatta atama yok diyor.

Bir yandan sözleşmeli olduğum için doğu görevim sayılmıyor.

Bir yandan adaylığımız kalkmıyor. Bir yandan sözleşmelilerin eş durumu ataması çok çok az ve evlensem de eşimin yanına gitme olsaılığım %5

Bir yandan burada öğretmen öğrenci ve veli karşısında o kadar değersiz ki. Düşünün milli eğitim burada veli ve öğrenciyi öğretmenden çok haklı görüyor ve kayırıyor. İstifa da edemiyorum. İlk yılım olduğu için mesleğe geri dönemem. Burada çakılı kaldım. Ne evlenebiliyorum. Ne buradan çıkabiliyorum. Ne doğru dürüst bir haktan yararlanabiliyoruz. Hakikaten mesele atanmakta değilmiş onu anladım.

Şimdi çoğu arkadaşım bana kızacak en azından işin gücün var diyecek ama inanın şimdi evimde olsam galiba daha iyiydi. Tekrar kpssye hazırlanmam lazım. Ama okul bir yandan öğrenicler bir yandan nasıl olcak bilmiyorum. Buranın en kalabalık okullarından birini okutuyorum. Öğretmen miyim hademe mi belli değil. Ve 2 ve 3 .sınıfları bir arada okutuyorum. Daha aynı dili bile konuşmuyoruz. Hele ki okula yaptığımız harcamaların haddi hesabı yok. Her gün biri birini döver onun annesi babası gelir. Öğretmenin üstüne yürür. Biri okulun camını kırar biri kilidini çalar. Gerçekten artık ne yapacağımı bilmiyorum.:gitme:

hatırlıyorum konunu

mutluydun:lepi:

21. tercihi açarken bin kere düşünmek gerekiyor. herkes herşeyi kaldıramıyor. o puanın iptal olmuş değil ya seneye yine kullanabilirsinCADIARZU

kadroluya geçince adaylığını kaldırmak için +1 yıl daha çalışmayacaksın ki... kadroya geçince direk adaylığın kalkıyor. yani şu an çalışmaların boşa değilvereliniortak

hem puanlarını sonradan ekletebiliyorsun diye biliyorumCADIARZU

işin gerçekten çok zor... anlayabiliyorum inan seni.

nişanlın-eşin kadrolu mu? sen gidemesende o gelir senin yanına? en azından yalnız olmazsın

atanmak herşey değil malesef çok haklısınakannehir

istifa neden edemiyorsun onu anlayamadım? herşey bi dilekçeye bakmaz mı

canım biliyo musun ben de hep ah tutsa da 21 den bile giderim diyorum çoğu zaman ama böyle duyduklarım beni korkutuyor..
bazı arkadaşlar, öğrtemenin görevi bu, tabi ki ordaki çocukları da eğiteceksinz demiş..evet haklılar ama durum sandığınız gibi değil..bu sözleşmeli öğretmenlik resmen işkence, hayattan soğutma amaçlı ortaya çıkarılmış bir şey..kötükedihüso
düşünsenize, sözleşmlysen en ücra yerde çakılı kalıyosun,sevdiklerinden uzakta...
arkadaşın bahsettği gibi bi çok haktan mahrumsun..
tabi ki orda da görevimizi en iyi şekilde yerine getirmek zorundayız ve bundan şikayetçi değiliz..ama insan gibi yaşama hakkımız olmalı..:kızgın:
şahsen ben eşim yanımda olcaksa orda çalışırım, yaparım görevimi belli bi süre..
ama tek başına çok zor kızlar..yaşamadan tahmin edebiliyorum..
kendimizi ordakilerin yerine koyarak düşünelim..a.s
Allah yardımcın olsun canım..ben senin yerinde olsam ders çalışırdım, eğer zamanın yetmiyosa istifa et, ailenin yanına dön eğer uygunsa senin için..tam bi hazırlık yap tekrar gir sınava..
ayrı gayrı napcaksın ...:uhm:

canım mesleklerimiz ve şehirlerimiz aynıymış :)
birazcık daha sabretmelisin mutlaka bi çıkış yolu karşına çıkar,Allah bi kapıyı kapar birini açar..
Günün birinde elbette ataman istediğin yere olucak..ama bu dönem bir çok meslektaşımızın yaşadığı bi dönem ama geçicek bunu biliosun...
kendini çok yıpratıp bunlaltma hiç bişe olmadı sen de diosun kpss ye tekrar girip denersin...
sana sabır diliyorum..ben henüz okulumu bitirmedim sizin kadar bilmem ama neşekilde eğitim verildiğni ben de ark.larımdan öğretmenlerimden biliorm...
sen sabırla bekle,kpssye tekrar gir ve bu süreç içindede olumsuzluklara biraz daha dayan öğrencilerini en iyi şekilde..a.s.

Ben de 6 yıl siirtin ilçesinde görev yaptım öğretmene de çok değer veriliyordu şaşırdım yazdıklarınız karşısında,sanırım sizin milli eğitim müdürlüğünüzden kaynaklanıyor,imkanların kısıtlılığını da çook iyi biliyorum,ilgisiz ailelerin çocuklarını okutmanın zorluğunu da,ama küçük yerlerde çok sıkı samimi dostluklar kuruluyor,sanırım yeni olduğunuz için ortamınız da yok,insan herşeye alışıyor hatta ben özlüyorum bile oraları tayin isteyip batıya giden arkadaşlarım gibi...Yanlış anlamayın sakın sizi asla kınamıyorum serzenişiniz olabilir çok doğal ama yakınmalarla gün geçmez,güzellikler elbette var önemli olan onları görebilmek,küçük şeylerle mutlu olabilmek,başarılar diliyorum size

ben de 1 yıl sözleşmeli çalıştım giresunda ordaki yerimden memnumdum. şimdi afyonun ilçesinin köyündeyim.kadrolu oldum. burası kötü gerçekten. öğrenciler berbat.aşırı pisler giresundakiler temizdi.ve zeka seviyeleri çok düşük geçen yıl 1.sınıf okuttum 38 kişi. bu yıl daha geçemeyenler var okumaya.köylülerin okula saygısı yok.okula zarar veriyorlar geceleri ve tatillerde.okula bakış açısı böle olan insanların çocukaları da pek okumaya hevesli olmuyor.

tamam öğrencilerimi seviyorum. ama siz ne demek bilmiyosunuz karşınızdaki çocuğa bütün gün bişiler anlatıp sonra karşılığını alamanın ne demek olduğunu. öğretmenler kolay gibi görünür tatili çoktur. ama dünyanın en zor ama aynı zamanda duygusal olarak sizi tatmin eden en güzel mesleklerdendir.

ama şükür yine de... atanmayı bekleyen bir sürü arkadaş var...arkadaşım sen de inşallah en kısa zamanda gidersin eşinin yanına. Allah sabır versin

kusura bakmayında oraya eğitim vermeye gitmişsiniz yani siz bir öğretmensiniz. kendi şartlarınız iyi olsun diye kötü şartlarda yaşayanları aşağılayamazsınız. eğitimciyseniz eğitim vererek çözün olumsuz buldugunuz, gördüğünüz şeyleri. orada eğitim eksik insanların ihtiyacı var buna. neden bunu işkenceymiş gibi anlatıyorsunuz. orada yaşayan çocuklarda bizim insanlarımız bunu unutmayalım. bir eğitimci olarak önce kendinizi düşünmeyin bu şekilde nasıl yetiştirir bir insan gelecegin umutları olan çocukları yakıştıramadım bir öğretmenin bu yazdıklarını yazık çok yazık.....

farkındaysanız burada bi aşağılama durumu yok sadece çektiği zorlukları anlatmış.. ne var bunda burası dert köşesi onun da derdi bu .

Back
X