- 10 Kasım 2010
- 5.282
- 5.231
- 398
- Konu Sahibi Vejetaryen Zombi
-
isim neydi acabaHemen olaya geçeyim.Bilenler bilir eski konumdan ismimle alakalı olan olayları neyse babaannemin rızasını aldı babam 2.ismimi ekleteceğiz en yakın zamanda buraya kadar herşey iyi ama kendi çocuklarına anne babasının ismini koymayı bırak eski isim bile koymayan sevgili halam (ki bizim bu isim konusundaki geleneğimize göre ilk çocuk kendi anne babasının ismini verir benim babam son çocuk önceki kardeşleri yapmadı benim babam yaptı bunuda söleyim şimdiden) bana şunları dedi:
-''X isminde ne var anlamıyorum.Bence çok güzel bir isim keşke benimde ismim senin ismin olsaydı 2.isim ekletsen ne olacak biz kullanmayacağız en azından bizim hatrımıza düğün davetiyene yazdırırsın heralde babaannenin ismini'' dedi.
-''Madem bu ismi o kadar çok seviyosunuz kendi çocuklarınıza neden koymadınız? ben ilk ismimi davetiyeme yazsam bile sizin için değil babamın hatrına yapacağım zaten sizin hatrınız sizin hatrınız diye diye 16 17 yılımda alay edilmelere dalga geçilmelere maruz kaldım.Bu kadar çok seviyosanız bu ismi kendi çocuklarınızın düğün davetiyesine yazdırırsınız''dedim.
Tabi odada ki herkes şok oldu ee kızlar yalan mı? düşünsenize sırf gelenek diye annenizin kararına karşı çıkıp isminizi babaannenizin ismi yapıyolar ki bu geleneği büyük çocuklar yapmasına rağmen ve sizin babanız son çocuk olmasına rağmen bitek sizin babanız yapıyor ve bu karar yüzünden isim konusunda hep sorunlar yaşıyorsunuz çünkü isim gerçekten çok eski neyse ben bunları dedim diye bazıları hemen ne kadar saygısızsın nolmuş yani babaannenin ismini gelenek diye taşıdıysan dedi bende sizinde isminiz küfür benzetmesi bile olan sürekli karıştırılan bi isim olsaydı aynı şeleri düşünür müydünüz acaba dedim annem babam karışmıyorken onlar kızmıyorken komşuların bu davranışları çok saçma değil mi ? sizce kızlar gerçekten haksız mıyım?
ayy inşallah benimde aynı şekilde olur çok sevindim siz bunu yazıncaBir arkadasim 25 yasindan sonra ismini degistirdi. O da olmus halasinin sacma isminin agirligini tasiyordu. O da gayet ayse fatma emine gibi oldukca klasik bir isim secti. Yeni tanistigi herkese yeni ismini soyledi. Yeni ismi daha guzel olunca eskiden beri taniyanlar da yeni ismiyle seslenmeye basladilar. Ben bile arada unutuyorum eski ismini.
Sizin de en gec 3 senede eski isminizden eser kalmaz soyliyim.
yok alışırım zaten onda eminimŞu isim koyma işine neden herkes karişir bilmem. Memnun değilsen değistir adını benimde kuzenim değistirmisti adını. Alışırsında merak etme
ya size güzel geliyo ama bana gerçekten kaba bi isim geliyo çünkü sürekli küdfür benzetmesi ve başka isimlerle karıştırılması olduğu içinhasibe ismi güzel gibi geliyor kulağa ama kendileri yapmayıp yorum yapma hakları yok kimsenin ne saçma insanlar yahu
o da var bide has**tirbe varHasike mi. Küfür bi o geldi aklıma
kesinlikle kendisi de biliyodu çocuk dedin bu isimde sıkıntı yaşar diye kendi kızına koymadıAz bile demişsin. Bu akraba bozuntulari kendi çocuklarına toz kondurmaz her şeyin iyisini layik görürler ama çevrelerindeki kızlar ne yapsa bi kulp bulurlar . boşver o fesatlari sen halan da olsa kendini ezdirmemen güzel . geri adim atma asla
hasike mi? ben olmadığını söyledim artı 2 3 kere de bu konuyu bu yüzden açmadığımıda söyledimHerkes sormus ama isme cevap yok.Konu sahibi bunun icin acmis zaten konuyu.Isim besbelli hasike arkadaslar merak etmeyin.Yoksa hasibe habibe halime olamaz onlarda kufre benzer taraf yok.HASIKE hanim.
hasike değil ismim önceki sayfalar da söyledim ismimi hemde 3 4 kereböyle isim mi olur ya gerçek mi bu isim
biliyorum zaten onlar ilk adımla seslenirler ama önemli olan arkadaş çevrem benim için iş hayatım vsSana çok hak veriyorum. Ses çıkarınca saygısız oluruz. Benim bi komşumun adı cemaliye'ydi ve adını gül olarak değiştirdi ben yine ona ilk adıyla seslenirdim senin bu kadar durumdan rahatsız olduğunu görünce bundan sonra kadına ikinci adıyla seslenicem. Adın değişince sırf inat olsun diye ilk adınla seslenicekler bunu unutma ve de sakın kafana takma
hayır siz tahmininizi söylediniz ben aslını söyledimHasibe demedim..hasbime dedim ben
hasibe ismimİsminiz gerçekten hasibe mi başka bir şey mi acaba?
Yeni isim hayırlı olsun da
teşekkür ederim :))Canım çok iyi yapmissin. Ağzına sağlık. Sana nacizane önerim böyle açık açık konustuktan sonra dönüp milletin ne dediğine bakma. Sen böyle konuşunca herkesin bildigi ama işine gelmeyen şeyleri söylemissin. Ee hal böyle olunca sana ne diyebilirler ki. Aaa ayıp, saygısız falan derler. Onu da demişler zaten. He deyip geç. Sen bildiğini oku.
hadi hayırlısı o zaman :))İyi demişsin boşver,
Bende değiştireceğim yakındır.
Bir sürü kız kuzenim varken kabak benim başıma patladı.
Allah'tan fazla eski değil ismin oradan kurtarıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?