- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.235
- 823
- Konu Sahibi Vejetaryen Zombi
-
aile de küçük kuzenlerim dışında diğerleri kullanmaz evet arkadaşlar içinse zaten üniversiteye gidicem az kaldı orda kullanıcam lisede de yeni tanıştıklarım 2.yi kullanıyor yani hiç kullanılmıyo değilİkinci bir isim koysan ne fark edecek ki bu yaşına kadar seni tanıyanlar zaten o ismini biliyor arkadaş çevren falan ailende zaten yine ilk ismini kullanacak arkadaşlarında öyle. Birde davetiyeye yazma konusunda da haklılar zaten yazmanda ne sakınca olabilir çocukluk çağını da geçmişsin artık seninle olgun arkadaşların dalga geçecek değil değiştirin içinize sinmiyorsa ama kava etmek yersiz aile büyükleriyle.
bide öel diyosunuz ama 16 17 yaşımdayım hala bana o ne biçim isim oğlan çocuğuna konar gibi diye dalga geçenler bi hayli fazlaİkinci bir isim koysan ne fark edecek ki bu yaşına kadar seni tanıyanlar zaten o ismini biliyor arkadaş çevren falan ailende zaten yine ilk ismini kullanacak arkadaşlarında öyle. Birde davetiyeye yazma konusunda da haklılar zaten yazmanda ne sakınca olabilir çocukluk çağını da geçmişsin artık seninle olgun arkadaşların dalga geçecek değil değiştirin içinize sinmiyorsa ama kava etmek yersiz aile büyükleriyle.
Benim yakın akrabam mahkeme kararıyla soy adını değiştirdi. .Tüm sülalesi değişti ..Dana li birseydi. .yaşamayan bilmez o alaylari vs..bide öel diyosunuz ama 16 17 yaşımdayım hala bana o ne biçim isim oğlan çocuğuna konar gibi diye dalga geçenler bi hayli fazla
aynen öle yaşamayan bilmezBenim yakın akrabam mahkeme kararıyla soy adını değiştirdi. .Tüm sülalesi değişti ..Dana li birseydi. .yaşamayan bilmez o alaylari vs..
evetgayet güzel cevap vermişsin,ismin hasibe galiba :)
Canım seni hatırladım ikimizinde en büyük sorunu bu isim konusu beni hatırlamışsındır çok güzel bir şekilde vermişsin bence saygı sınırınızda geçmemişsin ben daha akrabalarıma bile söylemedim ismim değiştikten sonra söyleyecem hem onlar ne anlamıyorumHemen olaya geçeyim.Bilenler bilir eski konumdan ismimle alakalı olan olayları neyse babaannemin rızasını aldı babam 2.ismimi ekleteceğiz en yakın zamanda buraya kadar herşey iyi ama kendi çocuklarına anne babasının ismini koymayı bırak eski isim bile koymayan sevgili halam (ki bizim bu isim konusundaki geleneğimize göre ilk çocuk kendi anne babasının ismini verir benim babam son çocuk önceki kardeşleri yapmadı benim babam yaptı bunuda söleyim şimdiden) bana şunları dedi:
-''X isminde ne var anlamıyorum.Bence çok güzel bir isim keşke benimde ismim senin ismin olsaydı 2.isim ekletsen ne olacak biz kullanmayacağız en azından bizim hatrımıza düğün davetiyene yazdırırsın heralde babaannenin ismini'' dedi.
-''Madem bu ismi o kadar çok seviyosunuz kendi çocuklarınıza neden koymadınız? ben ilk ismimi davetiyeme yazsam bile sizin için değil babamın hatrına yapacağım zaten sizin hatrınız sizin hatrınız diye diye 16 17 yılımda alay edilmelere dalga geçilmelere maruz kaldım.Bu kadar çok seviyosanız bu ismi kendi çocuklarınızın düğün davetiyesine yazdırırsınız''dedim.
Tabi odada ki herkes şok oldu ee kızlar yalan mı? düşünsenize sırf gelenek diye annenizin kararına karşı çıkıp isminizi babaannenizin ismi yapıyolar ki bu geleneği büyük çocuklar yapmasına rağmen ve sizin babanız son çocuk olmasına rağmen bitek sizin babanız yapıyor ve bu karar yüzünden isim konusunda hep sorunlar yaşıyorsunuz çünkü isim gerçekten çok eski neyse ben bunları dedim diye bazıları hemen ne kadar saygısızsın nolmuş yani babaannenin ismini gelenek diye taşıdıysan dedi bende sizinde isminiz küfür benzetmesi bile olan sürekli karıştırılan bi isim olsaydı aynı şeleri düşünür müydünüz acaba dedim annem babam karışmıyorken onlar kızmıyorken komşuların bu davranışları çok saçma değil mi ? sizce kızlar gerçekten haksız mıyım?
bence açıklamak zorunda değilsiniz o akdar küçük değilsin sonuçtaCanım seni hatırladım ikimizinde en büyük sorunu bu isim konusu beni hatırlamışsındır çok güzel bir şekilde vermişsin bence saygı sınırınızda geçmemişsin ben daha akrabalarıma bile söylemedim ismim değiştikten sonra söyleyecem hem onlar ne anlamıyorum
Bu cevabı vermişsin ya sanki ben vermiş gibi oldum içimin yağları eridi ağzına sağlık cevabını tam ve Zaman'ında vermişsin bende ismime karar kıldım Gül olucak inşallahbence açıklamak zorunda değilsiniz o akdar küçük değilsin sonuçta
Çok güzel Özetlediniz bu konuyu bende bu konudan muzdarip olduğum içinAy hiç o ne der bu ne der kafasına girme bile. Valla sana acımasızca böyle bi isim koydularsa sende gayet değiştirirsin ya. İnsan çocuğuna bunu niye yapar anlamam ne sığ düşünceler. Valla öylede bi alışılırki ikinci ismine hiç bu saatten sonra die düşünme canım. Çok iyi demişsin lafı tıkmışsın ohhh
zaten ailem karşı bile çıska ben 18den sonra yine değiştircektimAy hiç o ne der bu ne der kafasına girme bile. Valla sana acımasızca böyle bi isim koydularsa sende gayet değiştirirsin ya. İnsan çocuğuna bunu niye yapar anlamam ne sığ düşünceler, kötüyse koyma işte aile büyüğünün ismini. Valla öylede bi alışılırki ikinci ismine hiç bu saatten sonra die düşünme canım. Çok iyi demişsin lafı tıkmışsın ohhh
ay ne kadar güzel inşallah olur :))Bu cevabı vermişsin ya sanki ben vermiş gibi oldum içimin yağları eridi ağzına sağlık cevabını tam ve Zaman'ında vermişsin bende ismime karar kıldım Gül olucak inşallah
İçimden has.ike geldi. Eger öyleyse bunu sildir amanın.ya akrabalar arasında bu isim kullanılır 2.ismimi küçük kuzenlerim kullanır onun farkındayım ama zaten yeni tanıştıklarıma 2 ismimi bir söylüyorum onlarda doğal olarak 2.sini tercih ediyoryani akıllarında kalan o oluyor zaten üniversitede hiç kullanmayacağım herşey yavaş yavaş
Ay teşekkür ederim Can'ım en kısa zamanda darısı seninde başınaay ne kadar güzel inşallah olur :))
Bilmece gibi oldu ya :)dedim gibi hasime ile aynı tek fark 1 harf
Hasbime midedim gibi hasime ile aynı tek fark 1 harf
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?