- 31 Ağustos 2018
- 8.602
- 20.334
- 298
- Konu Sahibi forevermorrenk
-
İşte insanın içinde esas o zaman bir şeyler tamamen kopuyor. Evlatlar arası ayrımcılık en kötüsü, kız çocuğuna yapılmayanın erkeklere yapılması, gelinlerin sefasını sürmesi. En azından umarım bunu yaşamazsınız. Şimdi ben kendi arttırdığımla altınımı dövizimi yapıyorum. Ben sizin kadar büyük paralar vermedim aileme;ama annem sana biriktiririm diyerek tırtıkladı hep beni, oğullarına yığmış meğer
Size takmayın diyemem, ben de çok takıyorum. Hatta kin ve sönmeyen bir nefretim oluyor. Yaşlı ailemle ilgileneceğim diye bölünüyorum canım çıkıyor, erkek evlatlar da ilçe olarak daha uzak bir yere taşındı sefa sürüyor burayla ilgilenmek şöyle dursun aramıyorlar bile pek.
Bence o parayı çıkarın, gerekirse yalandan bir mağduriyet yaratın. Aciliyeti var arabanın sırası mı diyin. Veya hiç olmazsa yüzlerine kesinlikle vurun.
Sizin birde araba mevzusu vardı yanlış hatırlamıyorsam.
Zorla aldınız kendi arabanızı ailenizin elinden.
Bu konuda iyi niyetli değiller ne yazık ki.
Aileye yardım edilir, ihtiyaçları vardır gerçekten herşeyi yaparsin ama karşında evladı sömürme mantığında olan bir anne baba varsa kinlenmekre haklı olursunuz. Çünkü hali hazırda maddi sıkıntı çekiyorsunuz.
Konuşmuş, kavga etmişsiniz öncesinde şimdi de birşey deseniz faydası olmayacak muhtemelen ne yazık ki.
Seni çok iyi anliyorum insan çok üzülüyor zoruna gidiyo sindiremiyor ev alırken eş ailesinden 10 bin borç istedik beğendiğimiz ev için o kadar olsa yetiodu kusura bakma dediler ki onlara çerez parasiydi biz istemediğimiz üst kat olan bı ev almak zorunda kaldık biz ev aldıktan sonra onlar 4. Evlerini aldılar peşin para...İnsanın zoruna gidiyo benim bile bu kadar zoruma giderken eşimi düşünemiyorum...Ama yapacak hicbisey yok ailesi ve elinden gelen bişey yok.Sizde üzülmeyin bosverin affetmeye calisinŞuan o kadar üzgünüm ki.
İş yerinde ağlamamak için açıyorum bu konuyu.
Bilenler bilir beni maddiyat konusunda sıkıntılarım var.
Bu güne kadar hep tasarruflu olmak zorunda kaldım, hala daha öyleyim.
Ben gelin olurken yardım edeceğini söyleyip, elimdeki birikmiş paramı alan ve daha sonra bana kredi çektirip zorla ödeten bir annem babam var.
Evlenirken 1 liraları geçmedi.
Ben onlar yüzünden evliliğimin ilk zamanları hep maddi sıkıntıyla geçti.
Derken durumlar bir şekilde düzeldi ama bu konu benim içimde hep yara.
Kabuk bağlamıyor bir türlü.
Asıl canımı sıkan mevzuya gelecek olursam;
Annem aradı az önce babana kredi çıkmış 140 bin tl lik araba alıyoruz dedi ( Daha önce mevzusu geçmişti aramızda )
İyi hayırlısı olsun kazasız belasız kullanın dedim kapattım
Boğazıma bir yumruk indi ama.
Bana zamanında 1 tl yi çok gören insanlar şuan 0 140 bin tl lik arabaya binecekler.
Hak mı bu ?
Ben zamanında onlara neler yaptım.
Babamın ne kadar borcunu ödedim.
Şuan kendimden de nefret ediyorum.
Beni eşime karşı bile ne kadar zor duruma sokuyorlar
Hakkımı helal etmiyorum
Ben seni anlıyorum.
Çok şükür büyük miktarda para yedirmişliğim yok anneme ama çeşitli konularda önceliklerinin sen olmadığını bilmek insanı çok üzen bir durum.
Benim annem de konu para olunca bana 1 kuruş vermekten imtina eder ama kendi kardeşi ististansız her seferinde borcunun üstüne yattığı halde kardeşine akıtır parayı.
Ben kendi akıl sağlığım için çat çat artık yeri geldikçe söylüyorum. Diğer türlü kafayı yerim çünkü içimde düşünmekten.
Senin yerinde de olsam araba alacağız deselerdi bana olan borcunuzu ödediniz mi ki 140 bine araba almaya kalkıyorsunuz ben borcu verdiğim gibi para halinde geri istiyorum beni oyalamayın derdim.
Kendi akıl sağlığın için en azından kafanı başka şeylerle meşgul et. Aĺlah anne babanı ıslah etsin.
Seni çok iyi anliyorum insan çok üzülüyor zoruna gidiyo sindiremiyor ev alırken eş ailesinden 10 bin borç istedik beğendiğimiz ev için o kadar olsa yetiodu kusura bakma dediler ki onlara çerez parasiydi biz istemediğimiz üst kat olan bı ev almak zorunda kaldık biz ev aldıktan sonra onlar 4. Evlerini aldılar peşin para...İnsanın zoruna gidiyo benim bile bu kadar zoruma giderken eşimi düşünemiyorum...Ama yapacak hicbisey yok ailesi ve elinden gelen bişey yok.Sizde üzülmeyin bosverin affetmeye calisin
Elinizden geleni yapmışsınız.Bana düğün de yardımcı olsalardı eşyamı falan alsalardı ben borçlu evlenmeseydim en azından şimdiye kadar evi almıştık zaten.
3 seneye gireceğiz borç ödemekten kenara atamıyoruz.
Zaten borçla başladık evliliğe üstüne de başka şeyler eklendi ucu kaçtı ipin.
Evet araba parası yediler ama gelen yok yerine :/
Konuşunca daha da canım yanıyor
Haklısın ama haklı olman su aşamada bir işe yaramıyor.Evet arabamı zorla aldım ellerinden sattım bankada duruyor.
Ben arabayı onlardan alınca kendilerine araba aldılar işte.
Bana gelince para yok ama kendilerine gelince var :/
Yabanelma ben zaten o kadar çok yardım ettim ki onlara ama değer kıymet bilmediler.
Bu konu beni çok yaralıyor
En azından sen onlara lafını demiş olursun kafan rahatlarGiggles ben konuştum, konuşuyorum da.
Normal de de lafımı asla çekmiyorum zaten kimseye karşı ama şu var.
Ben konuşsam da onlar yapacaklarını zaten yapıyorlar beni takmıyorlar ki.
Bende hasta olmak istemiyorum çünkü bu durum eşime de yansıyor.
Ağlayıp sızlayıp gidip araba almak nedir ya?
Hangi hakka sığar bu :/
Bende yiyeceğim kafayı az kaldı.
Bundan sonra 1 kurus bile verme ders oldu sana bu. Uzuldugun ıcın cok uzuldumBen 18 yaşından beri çalışıyorum ki
Bence edin.3 kardeşiz biz.
İkisi erkek.
Para kaça bölünürse bölünsün ben hak iddia edemem sanırsam yıldım onların bu sıkıntılarından
Allah gönlünüze göre versin, insan ne çok kırgınlıklar biriktiriyor da görülmüyor. Evleniyorsunuz ve aile yardım etmek şöyle dursun sizi yiyor. Hadsizce de fikir bildiriyorlar. Olsun, başta ucuzu olur, zamanla daha iyisini yerine koyarsınız; eşya yenilenir de ebeveyni ne seçme ne yenileme şansımız var.Hiç unutmam evi dizdik annemlerle gittik böyle kalabalığız bende plastik şeyler almıştım mutfak için ama öyle milyoncudan çok kaliteli değildi.
Döndü dedi ki ne ucuz şeyler bunlar halıların bile ne kadar sahte duruyor ( halıları da ince aldım para kalmamıştı)
Bende döndüm dedim ki para verseydiniz daha iyisini alırdım.
Buz kesti.
Hatta balayına gittik eşimle.
Normal de kasınlar çok şık olur dimi yeni mayolar kıyafetler alınır ben eski kıyafetlerimle gitmek zorunda kalmıştım.
Hatırladıkça içim yanıyor
Allah daha çok versin herkese benim gözüm yok artık.
Ne güzel bak onlar daha vefalilarmis.İki tarafta böyle olsa daha çok uzulurdun.Malesef bazı aileler evladından bile önce kendini düşünüyor hep bana olsun en önemli benim kafasında.Ben bunu evlenince gördüm çok bocaladim çünkü ailem böyle degil çok tuhafima gitti insan evladına ev almak için böyle katı mi olmaliydi çokta bı para değildi ellerindede vardı die yedim kendimi.Kumar borcu kredi kartı borcu değildi istediğimiz ne güzel evladın evlenmiş ev almaya çabalıyor diye insan sevinir elinde varsa ve onun için önemli bi para değilse verir dimi ama yapmadılar onların anneliği babalığı da bu kadar....Üzmeyin kendinizi eşinize kendi yuvanıza odaklanın....Affetmediginiz sürece daha çok üzüleceksiniz.İnsallah bı yerde onlarda idrak eder ama malesef benim eş ailesi gibilerse huyları buysa beklentiyi sıfıra düşürüp mesafeli olup kendi hayatiniza bakın.Eşimin ailesi bu konularda daha iyi bana.
Kendi ailemden çok destek olmak isterler.
:/
Çok üzüldüm sana da :/
Allah gönlünüze göre versin, insan ne çok kırgınlıklar biriktiriyor da görülmüyor. Evleniyorsunuz ve aile yardım etmek şöyle dursun sizi yiyor. Hadsizce de fikir bildiriyorlar. Olsun, başta ucuzu olur, zamanla daha iyisini yerine koyarsınız; eşya yenilenir de ebeveyni ne seçme ne yenileme şansımız var.
Zaten yapacağınızı yapmışsınız, artık tarafınızdan bir kuruşunuzu bile yedirmeyin. Bu konuda biraz sert ve yüzsüz olmanızı tavsiye ederim, yumuşak karınlı olmayın. Benim gözüm yok demeyin.
Belki etik bulmazsınız ama bir iki bilezik param vardı annemde, pcosum var ameliyat olcam diyerek çıkarttım o parayı ondan. Bana zaten diğerlerine yapılan yapılmadı, verdiğimi alayım bari dedim. Ben akıllandım geç olsa da
Bundan sonra 1 kurus bile verme ders oldu sana bu. Uzuldugun ıcın cok uzuldum
Ev alırken yardım edeceğiz demişler size dimi...Evet anne bakıyoruz alcaz zaten yardım edeceginizide biliyoruz bakmaya başladık deseydinizBaşkası olsa evet fazlasıyla geri alırdı bende çok denedim ama baktım inan sağlığımdan olacağım bıraktım artık.
Param yok bile demiyorum onlara göre çok iyi kazanıyorum.
Geziyorum yiyorum borcum yok.
Annem bana diyor ki siz 500 bine ev alırsınız koymaz bile
Gel de delirme kafayı yedirtecekler bana
Hakkın yendiğinde yasadıgın o acı ve hayal kırıklığını cok ıyı biliyorum. Bı sure sonra gececek ama bu ara biraz uykularını kacırır. Yerden goge haklısın, uzulme diyemem zaten.Üzgünüm şuan işte olmasa bile zırlarım o derece üzgünüm.
Hakkım yendi, canım yanıyor yani nasıl anlatabilirim ki bunu
Ne güzel bak onlar daha vefalilarmis.İki tarafta böyle olsa daha çok uzulurdun.Malesef bazı aileler evladından bile önce kendini düşünüyor hep bana olsun en önemli benim kafasında.Ben bunu evlenince gördüm çok bocaladim çünkü ailem böyle degil çok tuhafima gitti insan evladına ev almak için böyle katı mi olmaliydi çokta bı para değildi ellerindede vardı die yedim kendimi.Kumar borcu kredi kartı borcu değildi istediğimiz ne güzel evladın evlenmiş ev almaya çabalıyor diye insan sevinir elinde varsa ve onun için önemli bi para değilse verir dimi ama yapmadılar onların anneliği babalığı da bu kadar....Üzmeyin kendinizi eşinize kendi yuvanıza odaklanın....Affetmediginiz sürece daha çok üzüleceksiniz.İnsallah bı yerde onlarda idrak eder ama malesef benim eş ailesi gibilerse huyları buysa beklentiyi sıfıra düşürüp mesafeli olup kendi hayatiniza bakın.
Elinizden geleni yapmışsınız.
Şu an verme ihtimalleri yoksa konuyu açmayın bekleyin.
Sizde bir hata yok. Annenize babanıza güvenmişsiniz. Insan hayatta anasına babasına güvenemeyecek mi ?
Elzem durum olsa zaten canınız yanmazdı.
2.kere araba değiştirmek elzem durum değil.
O yüzden size tavsiyem bir daha asla ama asla para yardımı yapmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?