Hakkın kötüye kullanılması

bjcaksontr

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2010
91
199
293
Ankara
Hanımlar günaydınlar olsun.
Bu sefer bambaşka bir sorunla karşınızdayım . Hukuki olarak ne yapabilirim , kimden nasıl yardım isterim bilemediğim, saçma ve salak bir konunun içinde buldum kendimi.
Kısaca özetlemeye çalışacağım mevzuyu .
Biz yaklaşık 10 sene önce şehrin imar geçmemiş bir bölgesinden yaklaşık 13 dönüm bir arsayı kiralandık . İki kişi ile kontrat yaptık ve işyeri açtık. Geçen süre zarfında kontrat taptığımız adamlardan birinin bu bölgede bir metrekarelik tapusunun olmadığını öğrendik . Biz bir miktar arazı satın aldık ve sözleşme bitiminde kendilerine yasal olarak artık onlara kira ödemeyeceğimizi beyan ettik diğer tapu sahibi ile anlaşmamızı yeniledik ve devam ettik . Arsa sahibi olmayan bey beş sene kadar önce öldü onun yaşlı hanımına veriyorduk kirayı ama süreç içinde bizi çok yordu ve sözleşme gereğine uymadılar baya aramızda gerilimler yaşandı .
Velhasıl bu adamın damadı bize musallat oldu 2 senedir bizden haraç istiyor ve dediğim gibi biz yasal olarak mücadele veriyoruz . Hiç bir hak sahibi olmayan bu şahıs iki hafta önce bize size burada ekmek yedirmem tarzı konuşup sınırımızın tam dibinden iki metre derinliğinde ve tel örgünün uzandığı yere kadar yaklaşık 60/70 mt uzunluğunda Hendek açıp içine yaş gübre doldurmaya başladı . Tabi tepki verdik iki kepçe gübreyi döktü ve gitti zabıtası belediyesi polisi derken o yaş gübre kaldı orada . Kokusu sineği derken ben müşteri kaybettim. dediM yok bunlara boyun eğmeyeceğim duruşumu korudum ancak tam koku gitti derken dün 4 kepçe daha yaş gübre döktü ayNı yere . Zabıta işlem yapmıyor ,polis bizlik olay yok diyor , çevre şehircilik biz toprak hafriyat işine bakarız gübre nitelikli atık zabıta kaldırtır diyor derken bu işleyiş beni yoruyor . Bana bir yol gösterin arkadaşlarım ben bu adamla nasıl başaçıkarım??
Eksik anlattıysam yazım hatası yaptıysam affola . Eksik kısımları soru cevap gidebiliriz .
6184ACC4-06E6-4C54-B05B-BAA440F26DA7.webp

Cimere yazın, gelen cevaptan tatmin olmazsanız, acıkkapı.gov.tr adresinden valiliğe ulaşın, yine tatmin olmazsanız kamu denetçiliğine yazın. Memurlar anca bu şekilde işlerini yapıyor. Diğer türlü başlarından savıyorlar.

Hukukçu değilim, görevini yapmayan zabıtaya anca bu şekilde iş yaptırabildim.

Cimere yazdım Büyükşehire yazdım belediye başkanına yazdım zabıtada zaten dosyam var diğer dediğiniz yerlerede hemen yazıyorum çok teşekkürler
Cimere yazın, gelen cevaptan tatmin olmazsanız, acıkkapı.gov.tr adresinden valiliğe ulaşın, yine tatmin olmazsanız kamu denetçiliğine yazın. Memurlar anca bu şekilde işlerini yapıyor. Diğer türlü başlarından savıyorlar.

Hukukçu değilim, görevini yapmayan zabıtaya anca bu şekilde iş yaptırabildim.

Büyükşehir ve ilçe belediye aynı partidense şikayetinizin üstünü kapatıyorlar.

bir de şikayetvar'a yazın. belediyenin internet sitesinin bulun google reviews çıkar. Oraya da durumu yazın. Her yerde görülsün. Bunlar size de sarabilir. Dikkatli olun.

bir de şikayetvar'a yazın. belediyenin internet sitesinin bulun google reviews çıkar. Oraya da durumu yazın. Her yerde görülsün. Bunlar size de sarabilir. Dikkatli olun.
O kadarına cesaret edemiyorlar hep biz yokken geliyorlar biz oradaysakta üç beş at hırsızı ile geliyor tipleri bir görseniz ölürsünüz gülmekten .

e madem böyle orta yere bk dökmek suç değil hiçbir yaptırımı yok sizde hemen bi kepçe tutup döktüğü bku aldırın ordan onların evinin önüne yığın geçin. bu ne böyle. polislik değil, belediyelik değil, zabıtalık hiç değil. e gelsinler tepemize yapsınlar o zaman. çok sinir bozucu.

e madem böyle orta yere bk dökmek suç değil hiçbir yaptırımı yok sizde hemen bi kepçe tutup döktüğü bku aldırın ordan onların evinin önüne yığın geçin. bu ne böyle. polislik değil, belediyelik değil, zabıtalık hiç değil. e gelsinler tepemize yapsınlar o zaman. çok sinir bozucu.
Yapmayı çok isterdim emin olun ancak gübre kendi bahçe sınırlarımda olmadığı için müdahale etmem beni suçlu duruma düşürür

Yapmayı çok isterdim emin olun ancak gübre kendi bahçe sınırlarımda olmadığı için müdahale etmem beni suçlu duruma düşürür
Ama kendi bahce sinirinda olmasa bile kokusu rahatsiz ediyor. Onun olmayan yere nasıl hasirt diye kilo kilo gubre dokebiliyor kimse bir şey demiyor aklım almıyor. Sende evinin ilersine dök madem sınırın dışına

Medyaya verin. Hatta belediye ile baglantilarini arastirin. Illa bir karsi taraf bulursunuz. Cimer acikkapi yada kamu denetciligi denetleme degil savunma mekanizmasidir. Ama yerel medya isinizi cozebilir

Ama kendi bahce sinirinda olmasa bile kokusu rahatsiz ediyor. Onun olmayan yere nasıl hasirt diye kilo kilo gubre dokebiliyor kimse bir şey demiyor aklım almıyor. Sende evinin ilersine dök madem sınırın dışına
tamda bunu diyecektim bende. o nasıl suçlu duruma düşmüyorsa aynı yöntemle sizinde düşmemeniz gerekiyor. çamurla çamur olmak istemiyorum derseniz anlarım tabiki.
birde bundan yıllar yıllar önce bizim mahallemizde ördek besleyen bi adam vardı. ama nasıl kokuyor. sinek falan cabası. belediye bayağıda kaldırttı işlem yaptırdı. adamların bi arkası dayısı falan mı var nedir?

Baskasinin yumrugunu yemeyen kendininkini balyoz sanir..bazi insanlar icin cozum sadece bu olabiliyor

Back
X