Haklı mı sizce ?

iyi geceler arkadaşlar. Buraya konu açıp fikir alıp rahatlıyorum.

Eşim genellikle iyi biridir. Aileme karşı saygılıdır, kardeşlerime önem verir. Ailemde onu el üstünde tutar. Maddi manevi çok destek olurlar sağolsunlar. Eşim giyim gezme vs konularında kısıtlamaz. Genelde istediğimi yapar.

Dün bi konuşma geçti. 4 ay oldu evleneli anneme 3 kez gittin dedi. Ben benim hatırıma Arada bir gidip ziyaret etmeni istiyorum dedi. Annem yaşlı ve kalp hastası bugunü varsa yarını yok dedi. Ailesinin birkaç hatası oldu oda farkında. Beni haklı buluyor eşim. ( eltimle kıyas etmek gibi. ) artık yapmıyor o davranışları. Genel olarak annesi iyi birisi kendi halinde ama yapı olarak soğuk. Ben gittiğimde çok daralıyorum sürekli eskilerden bahsediyor. Bir dediğini on kez anlatıyor. Her seferinde sanki ilk kez dinlemiş gibi yapıyorum ama bir müddet sonra bayıyor.

Sizce eşim haklı mı ? Daha öncede konu açmıştım oraya giderken ayaklarım geri geri gidiyor. Onun hatrına haftada bir kez olsun ziyaret edip yaptıklarını hoş göreyim mi? Eminim eşim bu şekilde çok hoşnut olucak.
İki üç defa haftada bir gidin ,daha sonra o aralıkları uzatırsınız bi bahaneler bulup
Daha yeni evlisiniz,üçüncü sahıslar yüzünden gerilmeye gerek yok bence
Ayrıca gidince sürekli kvnizin yanında oturmayın,ne bilim mutfaga gidip cay kahve falan yapın zaman daha cabuk gecer

Oglunuz var sanirim. Profil fotonuz oyle dusunmemi sagladi. Siz de kismetse ilerde kayinvalide olacaksiniz. Elin kizi diye mi dusuneceksiniz? Bu cok uzucu.

İki tane oğlum var evet :) el kızı derken dış kapının dış mandalı manasında demek istemedim. Sonuçta insan gelinini oğlunun hatırına sever. Oğlumu görmedikten sonra gelinim gelmiş gelmemiş çok umrumda olmaz demek istedim. İnsan kendi çocuğunu özler başkasının çocuğunu değil. 20-30 sene tanımadığım bir kızcağız daha 4 aylık evliyken habire yanıma gelsin istemem. Hani zaman ilerler aramızda bir bağ oluşur ne bileyim torun torba olur o zaman belki isterim de onlar daha kendi düzenini oturtmamışken doğru bulmuyorum. Kendi evlerinde mutlu olsunlar bana yeter.

İki tane oğlum var evet :) el kızı derken dış kapının dış mandalı manasında demek istemedim. Sonuçta insan gelinini oğlunun hatırına sever. Oğlumu görmedikten sonra gelinim gelmiş gelmemiş çok umrumda olmaz demek istedim. İnsan kendi çocuğunu özler başkasının çocuğunu değil. 20-30 sene tanımadığım bir kızcağız daha 4 aylık evliyken habire yanıma gelsin istemem. Hani zaman ilerler aramızda bir bağ oluşur ne bileyim torun torba olur o zaman belki isterim de onlar daha kendi düzenini oturtmamışken doğru bulmuyorum. Kendi evlerinde mutlu olsunlar bana yeter.
Babaannemin bir sozu vardi. " Siz de benim ciktigim merdiven basamaklarini bir bir cikacaksiniz" derdi. Yasim 30 henuz ama onu cok iyi anliyorum. Insan insana muhtac. Sevgiler zorunluluktan olmaz. Sadece seversin. Benim oglumun, kizimin esi diye sevmeliyim diye bir dusunce olmamali. Neyse. Herkesin fikri bir degil. Guzel dusunmek, daima sevgiyi yureginde hissetmek ve kosulsuz sevmek. Herkes boyle dusunseydi dunya ne kadar guzel bir hale gelirdi...

her hafta gitmenize gerek yok ama bikaç haftada bir gidebilirsiniz. bi yere gitti iseniz bi yarım saat uğrayıp işim var bahanesi ile sıranızı savabilirsiniz.

ayrıca bundan 20 sene sonra annenizin de sağlık problemleri olabilir, o da aynı şeyi on kere anlatacak duruma gelebilir. kınamamak lazım.

Ben kayınvalidemi çok severim ona rağmen tek gitsem sıkılırım.
Hatta bazen annemle,kocamla beraber gittiğimizde bile sıkılıyorum,"hadi ben A 101'e gidiyorum,verin siparişleri" diyorum.
Oradan manava geçiyorum,yakın olsa pazara giricem,3 saat yerim de uzak işte.
Sadece sevmek/sevmemek değil insan belli saatten sonra kendiyle kalmak istiyor bence.
Fazla geliyor çevresi.
Eşin o kadar yoğunsa yapacak bir şey yok.
7 gün mü böyle yoğun?
Annesi için bazı akşamlar uykusundan fedakarlık edecek.

Eşinizle beraber 2-3 haftada bir akşamları oturmaya gidip gelseniz pek sıkılmazsınız sanki. Neden sizin tek gitmenizi istiyor anlamadım, kendisi neden gelmiyor? Ne konuşacaksınız ki sürekli sürekli...

Benim eşim aileme, anlatınlardan sıkılıyorum bahanesiye gitmese hatta bahanesiz bile gitmese ben de onun ailesine gitmem.
Kendi ailemize gelince el üstünde tutulsunlar, her daim gidilsinler isteniyor ama olay erkek ailesine gelince gitmek zorunda değilim, ayağım geri geri gidiyor bahaneleri.
Eşinizin yerinde olsam ben de sizin sıklığınızda giderim sizin ailenize. Siz nasıl davranıyorsanız bende aynı şekilde davranırım.

Yaşlıları mutlu etmek güzel bir şey. Ama ben erkeğin tek başına gidip eşinin ailesiyle oturduğunu hiç görmüyorum. Kadınların üzerinde neden böyle bir sorumluluk var hiç anlamıyorum.
Annemle oturup saatlerce muhabbet edebilirim. Ama annem yaşındaki herhangi biriyle uzun uzun oturup ne paylaşabilirim?
Babam "damat gelip benimle oturmuyor" dese garipserim. Eşime "arada git de babamın gönlünü yap " demem. Ama erkekler bunu çok rahat söylüyor ve bekliyor.
Bu anlamsız beklentiler yüzünden evlenmekten korkunca garip olan ben oluyorum nedense:olamaz:

Gitmeyin bence.
Yarın kendinizde yaşlanınca sizin bayıcı sıkıcı sohbetinizden ötürü oğlunuzun eşininde ayakları geri geri gider, oğlunuzda sizin hakkınızda annem bugün var yarın yok lütfen ziyaret et diye eşine yalvarır, böylece ödeşirsiniz.
Haftada bir ziyaret dahi çok görülür olmuş ya bu nasıl bir devir...

yasli insanlari (eger ki kotu kisiler degillerse) ziyaret edip gonullerini yapmak bence guzel bir sey.

yine de haftada bir eger ki uzakta yasiyorsa cok geldi bana, 2 haftada bir daha iyi,
esinizin de gelmesi gerekir ama,
sizi gondererek kendi gorevlerinden muaf olmaya calisiyor gibi geldi bna,
yogun bile calissa bir sekilde yasli annesine vakit ayirmasi gereken o.
sizin gidisiniz kadini sevindirse bile, asil oglunu bekliyordur.

Back
X