Sen haklısın da bu kızlarla samimiyetini sorgulamalısın bence. Onlarınki arkadaşlık ilişkisinden çok menfaat ilişkisi gibi geldiMerhabalar konu açtım çünkü çok sinirliyim. Objektif olmanızı rica ediyorum.Lise öğrencisiyiz. Bugün iki arkadaşım benim bir ödevime yardımcı oldular. Sağ olsunlar. İsimler karışmasın diye isim takıyorum. Birinin adı Seda,birinin Derya olsun. Ödevi yaparken Seda : " Nicedays2 o kadar yardım ettik sana,artık bir şey ısmarlarsın "dedi. Ben de ,"Tabii ısmarlarım"dedim. Öğle arasında yemek yiyecektik zaten. Tostla ayran ısmarlayacaktık. O zaman tostlar senden olsun, dedi. Ben de şöyle dedim : "Para biriktiyorum tostları alamam ama ayranları ben ısmarlayabilirim", dedim. O sırada bir şey dedi ama tam duymadım. Evet mi dedi hayır mı bilmiyorum. Yani bu cümle havada asılı kaldı. Bir şey ısmarlayacağım kesin ama. Öğle vakti geldi ben hala ödevin başındayım. İkisi gitti tostları almaya. Cüzdanım kalemkutumdaydı. Oradan da para almışlar ,gidip tostları alıp parayı ödeyip geldiler. Bu arada Seda : Nicedays2 kalemkutunun önünde çikolatalar vardı "dedi. Ben de evet vardı ne oldu dedim. Artık yok dedi gülerek. Yemişler yani. Hiçbir şey demedim tamam dedim. Sonra bir köşeye oturup açtık paketleri yemeye başladık. Birden aklıma geldi, sorayım dedim merak ettim. Tostların parasını mı aldılar benden, ayranların parasını mı diye. Hani tostları da bana ısmarlatsalar bir şey demeyecektim. Sadece merakımdan sordum. Çünkü dediğim gibi o cümle havada asılı kalmıştı. Ne kadar para aldınız cüzdandan? diye sordum. Seda cevap verdi : " Ayranların parasını aldık", dedi. Sonra durdu ve, Sen bunu şimdi niye sordun ki dedi. Ben de dedim hani önce tost filan dedin ya, tost paralarını aldınız sandım dedim. O tost şakaydı dedi. Tamam da bunu nereden bileyim dedim. Konuyu kapatmaya çalıştım. O üsteledi. Bu ne demek oluyor sen bize hırsız mı demeye çalışıyorsun dedi. Yok artık dedim ben ne dedim ki dedim. Bu laf oraya çıkıyor dedi. Tamam tamam konuyu kapat, dedim. Laf yetiştiremeyeceğimi anladım çünkü. Tabii ki tamam diyeceksin ben haklıyım çünkü dedi. Hala üsteliyor ben konuyu kapatmaya çalıştıkça. Saldırır gibi konuştu benimle, etrafımızda başka insanlar da vardıYa çok sinirlendim. Şimdi şunu da içimden geçirmedim değil;hırsız muamelesi görmekten bu kadar çekinen insan, çantamdan niye çikolatamı izinsiz alıyor? Sizce kim haklı?
Sorun para değil, onlar tost parasını da almış olsalar ben hiçbir şey demeyecektim.tost ayrandan ne kadar pahalı?
merak ettim.
İyi de bir insanın çantasından izinsiz bir şey alınması doğru mu sizce? Ayrıca sen burada otur biz parayı ödeyip geleceğiz diyen de onlar.Bence hoş olmamış arkadaşlarınızı zan altında bırakmış gibi olmuş gerçekten madem tost parasını da almış olsalar birşey demeyecektin neden sorma gereği duydun amacın neydi yani?resmen tostta mı aldılar acaba diye sormuşsunuz başka açıklaması yok.. bende olsam arkadaşlarının yerinde bende kötü hissederdim sen ayran ısmarlayabilirim sadece dedikten sonra neden tostları da alsınlar ki yani. Ödev yapıyorsunuz gidemiyorsunuz diye cüzdanından almışlar yoksa almazlardı
Hem çikolata da yemişler diyorsun yesinler ne var yardım etmişler sonuçta zaten paranızı bir ara sayınca ne verdiklerini anlardınız her zaman olan birşey de değil kötü hissetmişler sanki alıp fazla harcamışlar gibi kaç para aldınız benden demeniz hiç yakışık almamış o zaman bir zahmet kalksaydınız da siz alsaydınız. Ayrıca para biriktiriyorum bahanesi de ilginç bir gün de para biriktirmeyiverirdinz tostta ısmarlardınız sanki bu yaşta borcunuz mu var? Ben olsam arkadaşlarının yerinde bende çok sinirlenirdim.
İyi de bir insanın çantasından izinsiz bir şey alınması doğru mu sizce? Ayrıca sen burada otur biz parayı ödeyip geleceğiz diyen de onlar.
sen yokken senin cüzdanından para almak:|Merhabalar konu açtım çünkü çok sinirliyim. Objektif olmanızı rica ediyorum.Lise öğrencisiyiz. Bugün iki arkadaşım benim bir ödevime yardımcı oldular. Sağ olsunlar. İsimler karışmasın diye isim takıyorum. Birinin adı Seda,birinin Derya olsun. Ödevi yaparken Seda : " Nicedays2 o kadar yardım ettik sana,artık bir şey ısmarlarsın "dedi. Ben de ,"Tabii ısmarlarım"dedim. Öğle arasında yemek yiyecektik zaten. Tostla ayran ısmarlayacaktık. O zaman tostlar senden olsun, dedi. Ben de şöyle dedim : "Para biriktiyorum tostları alamam ama ayranları ben ısmarlayabilirim", dedim. O sırada bir şey dedi ama tam duymadım. Evet mi dedi hayır mı bilmiyorum. Yani bu cümle havada asılı kaldı. Bir şey ısmarlayacağım kesin ama. Öğle vakti geldi ben hala ödevin başındayım. İkisi gitti tostları almaya. Cüzdanım kalemkutumdaydı. Oradan da para almışlar ,gidip tostları alıp parayı ödeyip geldiler. Bu arada Seda : Nicedays2 kalemkutunun önünde çikolatalar vardı "dedi. Ben de evet vardı ne oldu dedim. Artık yok dedi gülerek. Yemişler yani. Hiçbir şey demedim tamam dedim. Sonra bir köşeye oturup açtık paketleri yemeye başladık. Birden aklıma geldi, sorayım dedim merak ettim. Tostların parasını mı aldılar benden, ayranların parasını mı diye. Hani tostları da bana ısmarlatsalar bir şey demeyecektim. Sadece merakımdan sordum. Çünkü dediğim gibi o cümle havada asılı kalmıştı. Ne kadar para aldınız cüzdandan? diye sordum. Seda cevap verdi : " Ayranların parasını aldık", dedi. Sonra durdu ve, Sen bunu şimdi niye sordun ki dedi. Ben de dedim hani önce tost filan dedin ya, tost paralarını aldınız sandım dedim. O tost şakaydı dedi. Tamam da bunu nereden bileyim dedim. Konuyu kapatmaya çalıştım. O üsteledi. Bu ne demek oluyor sen bize hırsız mı demeye çalışıyorsun dedi. Yok artık dedim ben ne dedim ki dedim. Bu laf oraya çıkıyor dedi. Tamam tamam konuyu kapat, dedim. Laf yetiştiremeyeceğimi anladım çünkü. Tabii ki tamam diyeceksin ben haklıyım çünkü dedi. Hala üsteliyor ben konuyu kapatmaya çalıştıkça. Saldırır gibi konuştu benimle, etrafımızda başka insanlar da vardıYa çok sinirlendim. Şimdi şunu da içimden geçirmedim değil;hırsız muamelesi görmekten bu kadar çekinen insan, çantamdan niye çikolatamı izinsiz alıyor? Sizce kim haklı?
Bu yardım karşılıklı ama, ben de arkadaşlarımın her işine koşuşturuyorumLise döneminde olsaydım cüzdanımdan para almalarını sorun etmezdim, yakın arkadaşlarımsa eğer. Ne kadar aldın diye sormazdım, sorsaydım da tepki görmezdim. Anladığım tek şey samimi değilsiniz. O zaman yardım isteme kimseden, kimseye de borçlu kalma bir daha.
Sınıfta değildim çantam sınıftaydı. Bizim okulda özel bir çalışma odası var oradaydım ben.Allah aşkına bakın çikolatayı almışlar ama söylemişler aldık diye de saklamamışlar ki. Cüzdanınız çantanızda değil mi sizde sırafa oturmuyor musunuz nasıl görmüyorsunuz anlamadım zatem ben ödev yapıyorum siz alın dediyseniz parayı da izinli almışlar madem soracaktınız 2 dk kalkıp parayı siz verseydiniz hayır yani tostta alsalar sorun değil diyorsunuz o zaman neden sordunuz kaç para aldınız diye hani bakardınız önce çok paranız gitmiş olurdu o zaman sorardınız
İyi de çikolata meselesi var bir de. Ha, çikolata hiç önemli değil. Helali hoş olsun. Yapılan davranış önemli. Ayrıca bana sen burada otur biz paranı alıp gelelim senin gelmene gerek yok dedi Seda.Seda haklı sen cüzdanında kaç lira olduğunu bilmiyor musun ona sormadan kendin bakabılırdın kaç lira almışlar ha izinsiz cuzdanımı açmışlar kızdım haklımıyım deseydin çok haklısın derdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?