- 10 Ekim 2018
- 1.065
- 1.517
- 133
- Konu Sahibi booksmoney
-
Eşimle neredeyse 2 senelik evliyiz bu zamana kadar yatırım yapıyoruz diye borca girdik ve 2 senedir kesinlikle kendimden kıstığımı hissettim. Borç bitince daha fazla borç istemediğimi hatta belki çocuk düşüneceğimizi ve masraflı olacağı için bu şekilde düşündüğümü söyledim. Daha sonra uzun zamandır beğendiğim bir bilekliği gösterdim yıl sonu borç bitince bunu almak istiyorum dedim.
Bana dediği şey 8 10 bin bir bilekliğe veremezmiş daha uygunu yok mu neden bu kadar para veriyormuşum vs.bir sürü laf etti ve akşamı küs olarak kapattık. Şimdi ben haksız mıyım hanımlar? 2 senedir borç ödüyorum sıkıntı yokta kendime bir bileklik alacağım dedim diye mi problem oluyor anlamıyorum demek ki erkeklere iyilik yaramıyor... Yani hiç mi bir şey istemeyeceğim ben ya da her istediğimde böyle kavga ederek mi alacağım gece gece düşünmekten uyuyamadım. Borcumuz olsa ve almak istesem haklı diyorum ama borç bittikten sonra almak istememe rağmen laf yapıyor.
Evet o da benimle birlikte ödüyor ben ödemiyor demedim ki ya da borcumuz bittikten sonra onu alma bunu alma diye bunaltmadım ki o beni bunaltıyor2 senedir siz borç öderken , eşiniz de sizinle birlikte ödemedi mi bu borcu ?
8-10 bin tl ye bileklik almak istiyorsanız ve bu yüzden kavga edecekseniz , çocuk sahibi olmayı düşünmeden önce ; evlilikten beklentileriniz nedir diye konuşsanız öncelikle daha sağlıklı olmaz mı ?
Eşimin almasını istemiyorum ama 300 500 tllik bir şey olmadığı için tabii ki bunu almak istediğimi söylemek durumundayım.Kendiniz alacaksanız eşinize niye soruyorsunuz.Onun almasını istiyorsanız hediyeyi o seçer.
Çalışıyorum ve evet borç varken istediğim bir şey değildi bende bu yüzden haklı görüyorum kendimi.Calismiyormusun ?
Alabilirsin,ayrica altin bir yerde.İhtiyac oldugu zaman nakite cevirilebilir.Mantik olarak bu da bir yatirim.
Ben yanlis buldum esinin tavrini.Hani borc olsa,sıkıntı olsa tmm derim de borc da btimis..
altında bir yatırım ama bileklik nakit ihtiyacınız olduğunda aldığınız paradan daha ucuz a bozduruluyor. belki de eşiniz bunu düşündü bilemeyiz. çok değer kaybetmeyen bilezikler var. teklifinizi bide bilezikten yana yapın bakalım tavrı ne olacak. yada bence eşinizi hiç sokmayın işin içine kıyıya köşeye altın biriktirin kendi harcamalarınızdan kısarak. ailenin bütçesine katkınızı es geçmeden tabiki.Eşimle neredeyse 2 senelik evliyiz bu zamana kadar yatırım yapıyoruz diye borca girdik ve 2 senedir kesinlikle kendimden kıstığımı hissettim. Borç bitince daha fazla borç istemediğimi hatta belki çocuk düşüneceğimizi ve masraflı olacağı için bu şekilde düşündüğümü söyledim. Daha sonra uzun zamandır beğendiğim bir bilekliği gösterdim yıl sonu borç bitince bunu almak istiyorum dedim.
Bana dediği şey 8 10 bin bir bilekliğe veremezmiş daha uygunu yok mu neden bu kadar para veriyormuşum vs.bir sürü laf etti ve akşamı küs olarak kapattık. Şimdi ben haksız mıyım hanımlar? 2 senedir borç ödüyorum sıkıntı yokta kendime bir bileklik alacağım dedim diye mi problem oluyor anlamıyorum demek ki erkeklere iyilik yaramıyor... Yani hiç mi bir şey istemeyeceğim ben ya da her istediğimde böyle kavga ederek mi alacağım gece gece düşünmekten uyuyamadım. Borcumuz olsa ve almak istesem haklı diyorum ama borç bittikten sonra almak istememe rağmen laf yapıyor.
Kendine bir şey almıyor o tarz pahalı şeyler fakat hergün arabayla işe gidip geldiği için sadece 1000 1200 her ay yakıta harcıyor. Bu arada işine giden servis var zaten kendi keyfine arabayla gidiyor bende bunu öne sürdüm o da kendisi için harcamalar yapıyor.Ekonomik durumunuza bağlı bence. Bana göre fazla evet ama durumunuz iyidir size az gelir, bu değişir. Eşiniz kendine böyle planlar kuruyor mu ? Kendisi de kısıtlamaya gidiyor mu yoksa sadece siz mi kendi ihtiyaçlarınızdan kısıyorsunuz. Eşinizde kısıyorsa belki o da tam tersi ben hiç bir şey almıyorum o 8-9 binlik bileklik istiyor diye düşünebilir
Evet o da benimle birlikte ödüyor ben ödemiyor demedim ki ya da borcumuz bittikten sonra onu alma bunu alma diye bunaltmadım ki o beni bunaltıyor
Yani 10 bin bir bileklik için fazla bencede heleki borç öderken. Tamam kendinizden kışmayın ama eğer geliriniz çok iyi değilse bir bileklige de o kadar verilmez.
O zaman yorumumu geri alıyorum.alin o bilekligi...Kendine bir şey almıyor o tarz pahalı şeyler fakat hergün arabayla işe gidip geldiği için sadece 1000 1200 her ay yakıta harcıyor. Bu arada işine giden servis var zaten kendi keyfine arabayla gidiyor bende bunu öne sürdüm o da kendisi için harcamalar yapıyor.
Evimiz var kiracı değiliz araba için borca girdik birde biraz altın dolar biriktirdik bu sürede onları öderken bu yüzden borçluyuz ve birkaç aya bitiyor. Biliyorum ihtiyaç halinde tabii ki değer kaybedecek fakat ben zaten bozdurmak amaçlı değil bu kezde kendim için bir şey almak istiyorumÖdediğiniz borçla ev mi aldınız , kiracı mısınız ?
Borçlar bitince çocuk sahibi olmak istiyorsunuz , bunun içinde kenarda paranız olsa da biraz ferahlasanız diye düşünüyor olamaz mı eşiniz ?
Bileklik kısmına gelince : değeri ne olursa olsun bir şeyi aldırmak için kavga etmek , sağlıklı bir davranış şekli değil.
Bence 8 - 10 binlik bileklik almak mantıksız. Bileklikten yatırım olur desek , o da olmaz. Altın bile olsa işçilik vs sebebiyle ihtiyaç halinde değerinin çok altında gider.
Altın değil swarovski taş ise : onların da değeri düşmüyor mu ?
Kesinlikle bende böyle düşünüyorum birde eve iki maaş giriyor kiramız yok borcumuzda bitiyor neden almayayım yaniBen herkesten çok farklı düşünerek insan hayata bir kez geliyor diyorum. Ben alırım ve sormama da. O parayı gel arabanın egzozuna verelim de mor duman çıkartsın deseniz verirErkekler hep daha ucuzuna alışmış. Ben kendime mesela kadınlar günü hediyesi çanta aldım. Görünce biraz bozuldu ama umurumda mı ? Nööö
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?