HAKLI MIYIM LÜTFEN YORUM YAPAR MISINIZ?

Gelmiş yine bozdurunca değer kaybederciler.

Arkadaşlar insanın istediği bir şeyi alması için bozdurunca değer kaybedip kaybetmeyeceğini düşünmesi gerekmiyor. Yatırım için almıyor, kullanmak için, istediği için alıyor.

Konu sahibi alın tabi ki istediğinizi. Yeterince borç ödemiş, ev araba yatırım olayını halletmişsiniz. Şimdi harcama zamanı.
 
Evet o da benimle birlikte ödüyor ben ödemiyor demedim ki ya da borcumuz bittikten sonra onu alma bunu alma diye bunaltmadım ki o beni bunaltıyor
Ben sizi haklı buldum kesinlikle.. istediğim bi tane bilekliği alamıyorsam niye çalışıyorum ben? Belki de 2 yıldır istediğiniz tek şey bu.. erkekleri nasıl alıştırırsan öyle gidiyor. Ben istemedim şu an bir şey istemem garip geliyor adama. Siz alıştırın şimdiden yarın geç olmadan
 
Bu bakış açısıyla alınan şeyi ben kendşme ait gibi hissedemem ya
Sanki bende emanetteymiş gibi gelir
Aksesuar bambaşka bi olay
Ona yatırımlık gözüyle bakmaz insan
 
Niye devamlı yatırım olarak düşüneyim aldığım takıları. Ben beğendim hoşuma gitti alıyorum bu kadar basit olmalı..
 
Bu bakış açısıyla alınan şeyi ben kendşme ait gibi hissedemem ya
Sanki bende emanetteymiş gibi gelir
Aksesuar bambaşka bi olay
Ona yatırımlık gözüyle bakmaz insan
Bazı insanların gözünde herşey yatırım, herşey para, herşeyin maddi değeri ön planda.
 
Niye devamlı yatırım olarak düşüneyim aldığım takıları. Ben beğendim hoşuma gitti alıyorum bu kadar basit olmalı..
Olmuyor işte. Burada da çok üye var öyle her şeye ama heeerrr şeye yatırım gözüyle bakan, tek muhabbeti para ve yatırım olan. Konu sahibinin eşi de onların erkek versiyonu sanırım. Muhtemelen 10 bine burma bilezik alacağım deseydi karşı çıkmazdı adam.
 
Ya altın olmuş kaç lira, bileklik ne kadar olacaktı? Ben olsam alırdım.. ev var araba için de borç yapılmış o da bitecek. Kenara para da atmışsınız. Daha Allahtan neyini istiyor Ben olsaydım o birikimden bile alabilirdim
Ne olur ki bir bileklik alsanız yani? Ki çalışıyorsunuz. Kira da yok. 2 ay tek kişinin maaşıyla geçinip diğerininkiyle alınabilecek bir şey.
Ben isteğinizden geri dönmemeniz taraftarıyım. Bence şu an sergilediğiniz tavır ilişkinizin gidişatı için önemli.
 
Tamam yatırım önemli ama aldığımız her şeye de yatırım gözüyle bakamayız ki? Yedikleri,içtikleri ,giydiklerine ,gezdiklerine de mi bu gözle bakıyorlar10.000lik bileklik öyle kalın bir şey de değildir 10-11 gram civarı olur. Böyle kadınları da erkekleri de anlamıyorum anlamayacağım. Ama hep söylüyorum baştan nasıl alıştırıyorsanız öyle gidiyor taviz vermesin konu sahibi..
 
Anladığım kadarıyla çok ani ve sert bi çıkış yapmamış eşiniz.

10 bin bir bilekliğe vermek kadın için normalken erkek için wooowww bi rakam olabilir, onların araba ıvır zıvırlarına harcadığı para da bize yüksek gelebilir mesela.

Bence siz de fazla yükselmeden, alttan alttan işleyerek tekrar konuşun bu konuyu sakince.

Tepkisi aynıysa "Senin benim param ayrımı olmasın diye tatlı dille beğendiğim bir şeyi almak istedim ama madem bunu bana çok görüyorsun; bunca zaman çalışıyorum ve beğendiğim takıyı almak için izin almayacağım." de ve al.

Sonuç olarak; öyle ya da böyle alın o bilekliği :)
 
Borç ödeyerek yatırım yapmaya çalışan bir ailenin bir bilgeliğe 10 bin verecek lüksü olduğunu düşünmüyorum. Siz kıstıysanız 2 senedir o da kıstı. Çalışıyorsanız maaşınızdan bir miktar biriktirerek alabilirsiniz bileklik olmadan yaşayamam diyorsanız. Ama yerinizde olsam bileklik yerine bozdurunca para edecek bir şey alırdım. Şık görünsün istiyorsanız da çok güzel imitasyon takılar var. Sonuç olarak anlatacak başka detay yoksa verdiğiniz bilgiler doğrultusunda haklı değilsiniz.
 
Alıştırın eşinizi bu tarz harcamalara.
Tabii karakteri cimri, sineğin yağını hesap eden bir adam olmadığını düşünerek yapıyorum yorumumu, biraz eşimle ilk sene muhabbetlerimize benzettim.

Biz de evlenince, gerek düğün ıvır-zıvır borçları kapansın, gerek yatırımlık bir şeyler bulunsun diye ilk iki sene kendimizi biraz sıktık. Borçlar kapandı, altımıza arabamızı çektik ancak bu kendimizi sıkarak yaşama haline de alıştık bir miktar. Alıştık diye çoğul kullandığıma bakmayın, tıpkı sizin gibi ben de bunaldım, çünkü ömrümde ilk kez kendime iki sene boyunca bir çorap bile almadan, harcamaları sıkı takip ettiğim bir süreci deneyimledim ve "Bitince eski harcamalarıma döneceğim" motivasyonu ile sabretmekteydim. Ama eşim bu hale alıştı, "Nasıl olsa idare edebiliyoruz, demek gerek yok diğer şeylere" diyerek çoğu şeyi gereksiz görmeye başladı. Aman işte o çantayı niye alacakmışım ki varmış zaten çantam, marka olmasınmış gerek mi varmış, niye o bilekliği alacakmışım ki ne lüzumu varmış vb.

Bir süre bunun uyumsuzluğunu yaşadık ama harcarken umurumda olmadı, salt kendime değil eşime de aldım bir şeyler, o da alışmaya başladı. Siz de alın geçin. Gereksiz, uygunsuz, aman ne işine yarayacak denilmesine kulak asmayın. Gençken insan takıp takıştırmayacak, güzel güzel giyinmeyecek de ne yapacak?
 
Yatırım önemli de bu çift zaten yaşlarına ve evlilik sürelerine göre yeterli yatırımı yapmışlar. Daha fazlası artık kendi için değil biriktirmek için yaşamak olur. Burdan sonrasına cimrilik diyorum ben.
 
Aman işte o çantayı niye alacakmışım ki varmış zaten çantam, marka olmasınmış gerek mi varmış, niye o bilekliği alacakmışım ki ne lüzumu varmış vb.
Ben de evlenmeden önce bazı harcamaların fiyatını söylüyordum ki kulağı alışsın diye
Kendi ailesinde öyle harcamalar olmadığı için eşimin haberi yoktu bazı şeylerin fiyatlarından
 
Su zamanda sırf istiyorum diye bi bilekliğe o kadar para vermem yatirimlik bise değilse
Gecen ben aldim beğendiğim kolye ve bileziği 70 bin verdim ama bunu ihtiyacım olduğunda nakite çevireceğim paramı tl de tutmak yerine altında tutmayi tercih ettiğim için
 
2 yıllık evlilikte yatırım için borç ödüyorsanız, bitince istediğiniz birşeyi almak en doğal hakkınız bence.
Yatırım olayına hiç girmiyorum, herşeye yatırım olarak bakılmaz.
İnsanların farklı zevkleri olabilir, siz bileklik istersiniz, esinizin başka birşey.
İmkanlar dahilinde onları da yapabilelim bir zahmet.
 
Anlıyorum sizi ister istemez kendinizi ihmal ettiğinizi düşünmüşsünuz bu nedenle biraz simartmak istiyorsunuz kendinizi ama bence bir tatil yapsanız daha iyi stres atarsınız
 
Ay iyi de o bi aksesuar değil ki
Sizinki yatırım
Konu sahibi beğendiği ve aksesuar olarak takmak istediği bir bilekliği almak istiyor
Zaten yatırımlarını yapmış bu çift
Sürekli yatırım yapmak zorunda niye olsunlar
Bileklik değil de pahalı çanta olsaydı ne yapacaktı
Bileklik olunca tamamen yatırım muamelesi görmüş güzelim bileklik
 
Ben aramızda böyle bir şey olmasını istemiyorum çünkü bende onun sormadan 8 10 bin harcamasını istemem ama maalesef sormayacağım ısrarcı olursa. İstiyorsa o da alsın ne yapayım yani...
İşte bu kafada olursanız daha çok veto yersiniz
İnanın goccam şöyle baktı çantayı görünce;


Gshshdhdh
 

Eklentiler

  • 7B724C93-D886-460C-AB4C-E4DA3A152A9F.webp
    5,9 KB · Görüntüleme: 36
Evet o da benimle birlikte ödüyor ben ödemiyor demedim ki ya da borcumuz bittikten sonra onu alma bunu alma diye bunaltmadım ki o beni bunaltıyor
Alışmamış götte don durmaz derdi anam. Erkeklerden donuna kadar isticeksiniz ki istemediğinizde kıymetli olasınız. Ben son 1 senede ayıkttım. Harcamıyordum borç var diye alıcağım 100 liralığa 100 lira vermeyelim derdi. Şimdi 300 liraya kıyafet alıyor üstüne yemeğe götürtüyor üstüne de nakit ve kartla geziyorum. Sonuç ? Sen harca karıcım :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…