- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
Evet masrafli biliyorum.Benimde maddi kaygilarim var tabiki ama ailemde erken menapoz sorunu var ve bu durum beni tedirgin ediyor.. Ya maddi kaygilar yuzunden yani soylemek istemiyorum ama iste oylee. 1 sene daha caliş en azindan sonrasinda bakariz diyor. Ama kardeş duygusu cok garip bisey ben harika yasadim kizimda ayni duygulari tatsin istiyorum. Yavrum her gun soruyor kardeşim ne zaman gelecek ne zaman almaya gideceksiniz diye
Kardeşi olmayacağı çocuklara kesin bir dille anlatılırsa anlıyor ve sormuyorlar. Abim kızı kardeş demeye başladığında "biz senden başka çocuk istemiyoruz, bu yüzden sana kardeş almayı düşünmüyoruz. Sen bizim biricik kızımız olacaksın her zaman" çizgisinde bir konuşma yapmıştı. Bir daha sormadı. Şimdi 21 yaşında iyi ki tek çocuk yapmış bizimkiler diyor.
Ama burda asıl mesele kızınızın kardeşi olması değil sizin tekrar anne olmak istemeniz bence. Yargılamıyorum, normaldir isteyebilirsiniz. Buna kimse hiç bir şey diyemez. Ama bir olgun bir kadın ve özellikle bir anne olarak iyice düşünüp taşınıp şartları oluşturmadan bir adım atmak hem sizi hem aile bireylerini yıpratacaktır. Yarın öbür gün kızınız erişkin olduğunda "kardeşim olmasaydı daha iyi şartlarda büyüyebilirdim" gibi bir cümle ile karşınıza çıkarsa çok üzülürsünüz.