- 6 Haziran 2015
- 555
- 242
- 103
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Cok tesekkur ederim. Şu an normal yollarla hamile kalabiliyorum diye dusunuyorum ama hayatta hic birseyin garantisi yok bi cogu arkadas yazmis konuma sonradan istedik ama olmadi diyee..Rabbim buyuk insallah isteyen herkese nasip etsin allah bunu gonulden diliyorum.Para sonradan da kazanilabilecek birsey yatirimi sonra da yaparsiniz ama bir cocuk daha mutlugunu neden erteliyorsun maasiniz bence cokda kotu degil 2. Cocuk daha kolay olur ilkindeki gibi sifirdan baslamiyacaksiniz..cocuk mutlulugu, kardes duygusu paha bicilmez bisey..cocuk sikinti olurmu hic ya neşe getirirler ancak..Anne olmak guzel...hamile kalabiliyorsan saglik sorunun yoksa ne mutlu sana ..kalbini dinle eger istiyorsan herseyi dusunme ..bosver ...hayati akisina birak..
Aslinda su an kira vermiyoruz veredebiliriz hayat bu ne gosterecegi belli degil evimiz olur satmak zorunda kaliriz. Evim sobali ama dogru duzgun yakacak parasi vermedim ailem bunu karsiladi.Kizim tek,ihtiyaclarini annem ne lazimsa halleder ben asla sunu al bunu al demem belki gezmelere tozmalara rahat bu sebeple gidebiliyoruzz bilmiyorum.. ama birikim yok yalan degil yasiyoruz rahatla cok şükür bin defa şükür...2100 lira açlık sınırında diyenleri anlamıyorum allah aşkına ne kadar para harcama meraklisisiniz acaba eşim 1900 alıyor 800 kira veriyoruz elektrik su doğalgaz derken elimizde 700 civari para kalıyor ayda ama biz gezmeyede gidiyoruz itedigimizide alıyoruz üstelik cocugumuzda var sıkıntı yok yani anlamadım bizde mi bir terslik var
Konuştuk eşimlee bu aksam enine boyuna hatta ben biraccik agladimHaklı haksız mevzusu değil konu bence, eğer bebek oluyorsa , istek varsa kardeşiz kalmamalı bencede.
Maddi kazancinizda kötü değilmiş. Bencillik yapıyor.
Bebek olana kadar çalışın, birikim yapın ve çalışan anne imkanlarindan faydalanın.
Paranın yüzü sıcaktır. Çalışırsanız bebeğe hayır demez.
2100 lira açlık sınırında diyenleri anlamıyorum allah aşkına ne kadar para harcama meraklisisiniz acaba eşim 1900 alıyor 800 kira veriyoruz elektrik su doğalgaz derken elimizde 700 civari para kalıyor ayda ama biz gezmeyede gidiyoruz itedigimizide alıyoruz üstelik cocugumuzda var sıkıntı yok yani anlamadım bizde mi bir terslik var
Elektrik + su + doğalgaz 100 tl mi tutuyor? Tebrik ederim sizi. Malum sıcaklar dolayısıyla klima kullanmak gerekiyor. Doğalgazımız yok ama sadece elektrik + su 500 tl ödüyoruz. 2 sene önce İstanbul'da kış aylarında aylık 500 doğalgaz faturası ödediğimiz zamanlar oluyordu. Gerçekten tasarruf edebilenlere hayranım.
Evet ya nasıl hesapladım acabasanırım 400 tutuyor :)
2100 lira açlık sınırında diyenleri anlamıyorum allah aşkına ne kadar para harcama meraklisisiniz acaba eşim 1900 alıyor 800 kira veriyoruz elektrik su doğalgaz derken elimizde 700 civari para kalıyor ayda ama biz gezmeyede gidiyoruz itedigimizide alıyoruz üstelik cocugumuzda var sıkıntı yok yani anlamadım bizde mi bir terslik var
Eşin haklı çocuğum yalnız kalmasın diye kardeş yapılmaz bence. O iki kardeşin birbirine düşkün ve destek olma ihtimali %50. Hiç belli olmaz kardeşler diye birbirlerine tutkun olacaklar diye bir şey yok. Maddi manevi 2. Çocuğa yetebilecekseniz yapın.Merhaba kizlar
Aslina bakarsaniz derdimiz tasamiz cok buyuk degil sukurler olsun ki.
Eşimle 6 yillik evliyiz bir kizimiz var 5 yasinda( rabbime sukurler olsun).Ben 5 ay kadar oncesine kadar calisiyordum biraktim suan evdeyim ve bir bebek daha istiyorum..Kizim kardeşsiz kalsin istemiyorum ama eşim surekli maddi kaygilar icinde.2 cocuga nasil bakarmişiz bunun okulu universitesi varmiş, ya her istedigine yetişemezseymiş..Surekli bana baski yapiyor tekrar çalişmaya başla diye ama bende yaşim geçmeden bir kez daha anne olmak istiyorumm.Evliligimizin ilk zamanlari cok buyuk sorunlar yasadik sukur artik eskisi gibi degiliz olgunlastik ikimizde..Hangimiz hakliyizz ben bu işin icinden cikamiyorum.Eşim çaliştigi kurumda mudur yardimcisi 2.100 lira aliyor.evimiz kira degil ama mirasli yani belki 3 sene belki 1 sene otururuz daha.Bir tane arabamiz var 2 bin lira borcu kaldi maddi degeri 40.000 lira.
Herkes gibi bizimde ay sonu elimizde para kalmio evet yaa bilmiyorum iste bencilce mi davraniyorum bi cocuk daha isteyerek vee kizima bir kardeş dusuncesi beni o kadar heycanlandiriyorki tarifi yok yani
Genelde çocuksuz yada tek çocuklu olanlar " eşin haklı",iki yada daha çok çocuklu olanlar "sen haklısın" demiş :)
Herkes kendi bakış açısısından,kendi penceresinden değerlendirmiş doğal olarak.Bende öyle yapacağım
Ben ikinci çocuktan sonra "keşke yapmasaydık,daha güzel geçinir daha lüks yaşardık" diyen bir anne baba görmedim.Mutlu olmak her zaman paranın getirdiklerine endeksli değil çünkü.Bu mantıkla hiç çocuk düşünmemek gerekirdi.
Kardeşi olmasını çok isteyen ve sürekli tekrarlayan bir çocuğa "kardeşin olmayacak" demek,onun az muz yemesinden ya da az aktiviteye katılmasından daha yıkıcı bana göre.
Istanbulda yasamiyorum zaten.yasadigimiz yer kucuk bir yer istanbula gore.kiralar en yuksek 400-450 arasi hemde sifir evlerden bahsediyorum..annemin bahçesi var yazin domatese bibere patlicana fasulyeye para vermiyoruz kisin ispanaga marula falan.yetisiyor yani.Tabiki bizim maasla istanbulda yasayip kira verip tum gecimi saglamak zordur. Her istegini yapiyoruz yani cevremde herkes oylee aslinda hata belki insanlar 3 tanede olsa 2 tanede olsa kendilerinden kisip cocuklari icin bir seyler yapmanin derdinde tabiki istisnalar vardir.ikiniz de haklısınız..
hangisi ağır basıyor derseniz eşinizi dinleyin ve bir süre 2. cocuk duşunmeyin.
bakın hiç düşünmeyin demiyorum bi süre düşünmeyin.
evet zararı olan hiç konuşmayacağı bir kardeşi olmasındansa hiç olmasın daha iyi.
bu bir risk kimse bilemez ne olacağını..belki de sizden de yakın olacak ona..
iyi ihtimalleri düşündüğümüz kadar kötü ihtimalleri de düşünmeliyiz ama buna kanalize olarak kardeşten kaçınmak da iyi değil.
mesela bana kalsa asla ben ikinci çocuk düşünmüyorum..
ama bazen düşünüyorum ya eşimle bana birsey olursa...ya bu dünyadan erken göçersek..
birinci dereceden kim olacak yanında?
sırf kızım için yapacağım 2.cocugu ama şimdi değil.biraz bekleyeceğim.
siz de böyle yapın biraz bekleyin 3 4 sene kadar.
maddi duruma gelince.
evet istanbulda zorlanırsınız ama imkansız diye birsey yok.
imkanınız varsa küçük bir sehre taşının.
bende büyük bir sehirde büyüdüm ve maddi olarak zorluk çektiğimiz dönemler oldu.
babam esnaf annemse ev hanımıydı..maddi olarak sıkıntı çekmek,çocuğu maddi olarak tam manada doyuramamak bana göre bir eksiklik değil.gönül ister ki hiç bir çocuğun bişeyde gözü kalmasın hepsi en iyi okullara gitsin etkinliklere katılsın yaz gelinde yuzmeye gitsin...ama olmuyor malesef.olmaması onu kötü ya da yetersiz biri yapmayacak.
böyle de düşünmek lazım.
lakin dediğim gibi bi 3 4 sene bekleyip birikim yapın en azından derim.
Istanbulda yasamiyorum zaten.yasadigimiz yer kucuk bir yer istanbula gore.kiralar en yuksek 400-450 arasi hemde sifir evlerden bahsediyorum..annemin bahçesi var yazin domatese bibere patlicana fasulyeye para vermiyoruz kisin ispanaga marula falan.yetisiyor yani.Tabiki bizim maasla istanbulda yasayip kira verip tum gecimi saglamak zordur. Her istegini yapiyoruz yani cevremde herkes oylee aslinda hata belki insanlar 3 tanede olsa 2 tanede olsa kendilerinden kisip cocuklari icin bir seyler yapmanin derdinde tabiki istisnalar vardir.ikiniz de haklısınız..
hangisi ağır basıyor derseniz eşinizi dinleyin ve bir süre 2. cocuk duşunmeyin.
bakın hiç düşünmeyin demiyorum bi süre düşünmeyin.
evet zararı olan hiç konuşmayacağı bir kardeşi olmasındansa hiç olmasın daha iyi.
bu bir risk kimse bilemez ne olacağını..belki de sizden de yakın olacak ona..
iyi ihtimalleri düşündüğümüz kadar kötü ihtimalleri de düşünmeliyiz ama buna kanalize olarak kardeşten kaçınmak da iyi değil.
mesela bana kalsa asla ben ikinci çocuk düşünmüyorum..
ama bazen düşünüyorum ya eşimle bana birsey olursa...ya bu dünyadan erken göçersek..
birinci dereceden kim olacak yanında?
sırf kızım için yapacağım 2.cocugu ama şimdi değil.biraz bekleyeceğim.
siz de böyle yapın biraz bekleyin 3 4 sene kadar.
maddi duruma gelince.
evet istanbulda zorlanırsınız ama imkansız diye birsey yok.
imkanınız varsa küçük bir sehre taşının.
bende büyük bir sehirde büyüdüm ve maddi olarak zorluk çektiğimiz dönemler oldu.
babam esnaf annemse ev hanımıydı..maddi olarak sıkıntı çekmek,çocuğu maddi olarak tam manada doyuramamak bana göre bir eksiklik değil.gönül ister ki hiç bir çocuğun bişeyde gözü kalmasın hepsi en iyi okullara gitsin etkinliklere katılsın yaz gelinde yuzmeye gitsin...ama olmuyor malesef.olmaması onu kötü ya da yetersiz biri yapmayacak.
böyle de düşünmek lazım.
lakin dediğim gibi bi 3 4 sene bekleyip birikim yapın en azından derim.