Haklılık mı, mutluluk mu? Bu evden gitmek istiyorum.

Bu kadar evin içinde bir tane de sizin icin bulamıyor lar mi
kiraya çıkin
zamanında maddi yardım yapınca zannediyorlar ki biz bu insanlarin sahibiyiz
en başta kendi evinize ciksaydiniz keşke

Ben aslında, atanayım sonra evlenelim demiştim ama aileler uzatmayalım, dedi, eşimde de hata var, ailesinden ve imkanlarından kopamadı.

Kendisi için bu fedakarlığı yapmalıymışım. Ailesiyle arama soğukluk soktuğum için, 3-4 gündür konuşmuyor benimle.
siz onun için fedakarlık yapacaksınız peki o sizin için en yapacak ?
siz annesiyle diyelim ki sorun yaşadınız evde huzur yok olmuyor böyle dediğinizde o sizi kurtaracak mı ?
o sizin için fedakarlık yapacak mı ?

sizin oturdugunuz ev nasıl peki ?
şu trilyonluk evler hani bu Yekta Harmanlı nın evlerı varya onlar gibi mi ? :)) ya ben trilyonluk ev hiç görmedim de ondan soruyorum yoksa muhiti merkezi falan da ondan mı :))

eşiniz valla küserse küssün
şimdi küssün daha sonra kaynana kayınpeder yüzünden boşanmaktan iyidir

Ben size olayı şöyle özetleyeyim, aylık gelirlerini tam net bilmiyorum ama benim bildiğim 15-20 binlik aylık gelir var, beş bin lirası krediye gitse, geri kalanla geçinmek onlar için çok zor olacakmış.

vallahi,varlık içinde yokluk çekiyorsunuz.bu ne böyle.bence de mantıklı olan,dairelerin satılıp,daha küçük yerler alınması.o on daireden birinin kiracısını çıkartıp sizi oturtsunlar madem öyle.
bu kadar seçenek varken,sizi illa ki yanlarına istemelerinin başka nedenleri vardır.

Ben size olayı şöyle özetleyeyim, aylık gelirlerini tam net bilmiyorum ama benim bildiğim 15-20 binlik aylık gelir var, beş bin lirası krediye gitse, geri kalanla geçinmek onlar için çok zor olacakmış.
çok ütopik geliyor buradan bakılınca.
zaten herkes te anlamakta güçlük çekiyor:))
ne gibi bir plan var acaba bu işin içinde.
nedir yani bu evler altından mı dökülme.
karı koca 2+1 bir evde otursanız bişey mi eksiliyor.
kv evinde yaşantıyı canlandıramıyorum gözümde.
boğazda yalımıdır nedir.
eşin illa da o lüksü istiyor .
çok ilginç bir durumdasın cidden

bence yanlarına gelin istiyorlar
yaşlılar mı kaynana kayınpeder
kafa yapıları nasıl belli olur konusmalardan falan gelinden hizmet görmek istedikleri

böle trilyonluk evler falan olunca aklıma hani dizi vardı özcan denizin kaderimin yazıldıgı gun dıye
orda da bir sürü paraları var 3 katlı bir villa da kaynana kayınpeder 2 elti 1 görümce torunlar hizmetçiler falan beraber yaşıyorlardı
her bölümde bir dert falan
ulan derdim çuvalla para var alın her biriniz birer tane villa mis gibi oturun derdim :))
aynen o şekilde geliyor bana
gelenek görenekçi kaynana kayınpeder
hizmetçi gelinler
gözümde bu şekilde canlandı

....

Son düzenleme:

ben de bunu anlamam hiç.çok zengin aileler,yalılar da,villalarda,kaynana,kayınpeder,büyükanne,gelin,görümce,enişte hep beraber komin halinde yaşıyorlar filmlerde,herkes pek bi memnun,pek bi mutlu.hiç mi sorun çıkmaz kardeşim.paranız var.ayrı ayrı evlerde niye oturmaz sınız?

Yok artık trilyonluk evleri var ve sıkıştık diye sizin evi kiraya mı veriyorlar? Üstelik üçyüz bin kredi için. Neredeyse 10-15 trilyonluk gayrimenkulu olan adam ayda gelecek 2-3 bin için mi size bu teklifi sunuyor?? Sanırım sizi salak falan sandılar, bahaneye bak. 7 yaşında çocuğa desen inanmaz.

Nedir bu ailelerin bencillikleri ya? Ne saçma birşeydir kendileri canı sıkılmasın, oğluşları diplerinde olsun diye milletin hayatına müdahele etme aşkı? Ayıptır be, genç çift bırakın kendi hayatları olsun, özelleri olsun. Edi-Büdü evde canları sıkılıyor zaar alalım oğlanla gelini eve, gelin yemek yapar, oğlanla da akşam muhabbet ederiz demişler resmen.

Bir de sen hayatının en önemli kararını veriyorsun, kendi kararın, kendi hayatın, neden onların istediği olmuyor diye trip atıyorlar. Kabul etmemiş işte, onların kararı de saygı duy çekil git.

peki 2 kişi 20 binlirayı ne yapıyorlar yani o akdar lüx içinde mi yaşıyorlar cidden?
eşiniz de hala ailesinden para alıyor bu durumda? imaknlarından vazgeçemiyor demişsiniz ya.bence asıl sorun bu,adam evlenince kendi imaknalarını yaratmalıydı.hala anasından babasından para alıyorsa her ay sadece lüx için saçmalık.daha olgunlaşmamış demek ki.
eşimin ailesinin de durumu fena değildir. biz evlenirken ,bir daire aldılar,eşimin üstüne yaptılar.hani sizimnki gibi kp in evinde oturuyorzu durumu olmasın diyerek.mesela görümceme de aynı şekilde ev alıp üstüne yapmıştı o dönem.
yardımsa böyle yapılmalıgel evimde otur demekle değil.sonrası sonuç bu oluyor işte.biz sizin için neler yaptık diyerek..
eşiniz de az biraz aile babası olsun da kazandığı ile geçinmeyi öğrensin.

Şunu da not düşeyim, 3 evleri çok lüks diğerleri memlekette ve o normal daire. Yani 150-200 binlik. Onların da kira gelirleri iyi ama yani yetmeyecek değil. Satmaya çalışıyorlar ama satılmıyormuş.

Aslında bence eşimin kazandığı bizi geçindirmeye yeter, kiraya da yeter, sadece onların yaşadığı gibi dolaplar dolu dolu, her şeyin en pahalısı, en kalitelisi olmaz. Sosyal imkanlar kısıtlanır. Ki şimdi de öyle gezen, tozan tipler değiliz. Aldığı parayla geçiniyoruz ama kira yok, yaşadığımız sitede imkanlar var. Bunları da gerçekten istemiyorum. Ben küçüçük bir şehirde büyüdüm. Okulda okurken, evlenmeden önce filan hep çalıştım, kendi kendime kıt kanaat idare ettim. Hiiiçbiri umurumda değil yani ama niyeyse kimseye anlatamıyorum derdimi.

e güzelmiş.kredilerini ödemeye yardımcı olun.kira öder gibi.evimi seviyorum diyin.çocuğumun düzeni bozulacak diyin.belki torunlarına kıyamazlar.

Hiçbirini söyleyemem, zaten şimdi bile biz size ev verdik, diye tepeme çıkıyorlar. Ayrıca bizim durumumuz burada bir daire kirası ödemeye yetmez. Hem de bu duruma geldikten sonra olmaz yani. Bana 1+1 daire şimdilik yeter. Tutsun eşim, benim olsun, huzurum olsun, lüks olmasın. Bir yıl sonra ben atanınca da daha iyisine geçeriz inşallah.
aaaaaaaaaaaaaaayyyyyyyyyyyy çıldırıyorum. İşte bunu demenin neresi yanlış da eşim konuşmuyor benimle, ben kötü gelin oluyorum.

Allah kimseyi gördüğü günden eksik etmesin ama bu dünyada herşey var.bence eşiniz de biraz kazandığıyla yaşamyı öğrenmeli ki kıt kanaatlik bir maaşı da yok anladığım kadarıyla.sadece standartım düşmesin derdinde.
üstelik 1 sene sonra siz de çalışacaksınız ve bunu belirtmişsiniz.daha ne istiyor ki?

İşte bu kadar!
Görümcemle çok iyi anlaşırdım, severdim onu, adaletli olduğuna inanırdım hep ama o bile onlar senin için bu kadar imkan sundu, şimdi de böyle bir fedakarlık yapıyorlar, senin ben yapamam demen hiç şık olmadı dedi. Kendi annem bile olsa istemem demek, çok kırıcıymış. Bir an önce durumu toparlamaya bakmalıymışım.
Boşanır giderim yine de aynı evde yapamam. Bunun sevgiyle, saygıyla, fedakarlıkla alakası yok! Zor olursa zorluğu ben çekeceğim. Haaa bir de demezler mi, şimdi bile dolabın bomboş, ileride ne yapacaksınız? Bana göre dolabım gayet iyi, aç kalmıyorum şükür ama ahhh. Çok doluyum.

Sanırım kendisi bana destek olursa, ailesini tamamen kaybetmekten korkuyor. Kendisine de küserler, konuşmazlar diye. Bilemiyorum. Ya olacak ya da olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…