- 27 Ağustos 2018
- 317
- 122
- 18
- Konu Sahibi Hayatguzelmis
-
Sacma bir durum patron beni öne sürse bile o arkadasımın demesi lazımdı ben normal saatimde geleyim ozaman o gelince cıkarım demesi lazımdı ben öyle yapardım cunku.bazen benim doktor randevum oluyor ben kimseyi fedakarlıga zorlamıyorum.normal sekilde işime geliyorum randevu saatim yaklastımı işden cıkıp doktora gidiyorum işimi halledip geliyorum.bide ben bu kadına yakın arkadasım diyordum kendini belli etmeye basladı.E yani saatinde gelsin işine 11 de çıksın gitsin seni neden öne sürüyor anlamadım, hadi saat 8 de olsa bi nebze halledilir.
Oda aklıma geldi ama bız gunler oncesınden bırbırımıze yapacagımız seylerı anlatıyoruz eger o an demıs olsaydım yalanım ortaya cıkardı.cunku guya yakın arkadasız sanıyordum.Benim de sabahtan işim var de geç bi ton açıklama yapıp niye kendini yoruyorsun ki.
Arkadasım benım normal sekılde ıse gelmemle randevusuna gidememis olmuyor onun randevusu 11.30da ben 10.30da ıste oluyorum ayrıca ona sabah 8.30da gelemecegımı ama 10.30dan önce gelebilecegimide söyledim yani 10da biile gidebilirim onun için ama 8.30 olmaz.cunku benim isyerim öyle bir yer ki 1 kere fedakarlık yap her zaman istiyorlar.arkadasımın evi 2 adım otede hastanede cok yakın 11.30 a kadar 10kere gıder gelir hastaneye.o sabahtan calısmayı dusunmedıgı ıcın bozuldu.ayrıca esımde ıstemıyor.yukardaki yazımda nedenlerımı yazdım.Ben bu konuda sizi haksız buldum
Arkadaşınız çocuğunu doktora götürecek patronunuz da işe erken gelinmesini istiyor onun işi varsa 1 güncük siz erken gidin. Bunu işyeriniz yada patronunuz için değil arkadaşınız için yapacaksınız. İşle alakalı fedakar olmamanızı anlayabilirim ama bu apayrı bir konu.
Yakın arkadaşsanız o ayrı.Oda aklıma geldi ama bız gunler oncesınden bırbırımıze yapacagımız seylerı anlatıyoruz eger o an demıs olsaydım yalanım ortaya cıkardı.cunku guya yakın arkadasız sanıyordum.
Haklısınız. Taviz tavizi doğutuyor. Yaşayıp görmüşsünüz.Arkadaslar benim sorunum işimle alakalı ben 4 senedir magaza sektöründe calısıyorum işim bayagı stresli olsada genede işimi seviyorum.geleliim sorunuma carsamba gunu orda calısan arkadasımın cocugunun doktor randevusu varsı ben saat 10.30da ise baslıyorum ötekı arkasımsa 8.30da ise baslıyor patrondan izin istedi patron ıse dıger arkadasın erken gelsin ozaman dedi.bende kesınlıkle olmaz gelemem dedım sen gıt randevuna dedım patron bakar ben gelene kadar dedım oda kabul etmıyor.bu arada randevusuda saat 11.30 da evi 2 adım otede hastane yakında onun ıstedıgı yarım gun gelmemektı.ona nedenlerımı acıkladım yıllarca bu magaza ıcın fedakarlık yaptıgımı ama hakkımı tam alamadıgımı hasta halimle 1 kere ıse gıttım dıye her hasta oldugumda benı arayıp ilac falan iç gel deyip işe cagırmalarını en son anlasmamıza ragmen fazla saat yapmama ragmen fazla saatımı odemedıgını ve sayamıyacagım bırcok seyler oldugunu soyledım.ve ayrıyeten eger 1 kere erken gelırsem bundan sonra onların hep ıstecegını soyledım ama anlamak istemiyor.esımde ızın vermıyor artık zaten ekstra bısey yapmama.yıllardır her fedakarlıgı benden ıstedıler ama artık yeter.sızce haklı degılmıyım?ayrıca o arkadasım randevusuna yetıscek ben nıye fedakarlık yapıyorum ya.
Yok iste öyle olmuyor burda erken gıttınmı erken cıkamıyorsun.hep sen verıcı olup fedakarlık yapıyorsun sana ekstra bısey yok.bende dedım nıye tatıl gunune almadın dıye 2 ay sonraya atıyorlarmıs ozaman.ben kimseyi zor durumda bırakmıyorum ben niye zor duruma sokuluyorum.Erken giderseniz Erken cikacaksiniz fedakarlik yaparsiniz gerektiginde Ama Onun yerine baska güne izin almak sartiyla. Hediye etmek icin degil. Siz net bir sekilde tavrinizi koymussunuz Böyle olmasi gerekiyormus. Zamanla Herkes randevularini kendi is saatine Göre ayarlamayi ögrenir. Arada kirilmalar alinmalar kalkar.
Arkadasım benım normal sekılde ıse gelmemle randevusuna gidememis olmuyor onun randevusu 11.30da ben 10.30da ıste oluyorum ayrıca ona sabah 8.30da gelemecegımı ama 10.30dan önce gelebilecegimide söyledim yani 10da biile gidebilirim onun için ama 8.30 olmaz.cunku benim isyerim öyle bir yer ki 1 kere fedakarlık yap her zaman istiyorlar.arkadasımın evi 2 adım otede hastanede cok yakın 11.30 a kadar 10kere gıder gelir hastaneye.o sabahtan calısmayı dusunmedıgı ıcın bozuldu.ayrıca esımde ıstemıyor.yukardaki yazımda nedenlerımı yazdım.
Yıllardır is yerimde hasta olan isi olup gelmeyenlerı patron idare etti yerlerine baktı simdi neden boyle yapıyor anlamıyorum.benim bu arkadasım için yapabilecegim en fazla 30 dk erken gelmek.esimde karsı daha fazlasını yaparsam esimlede aram bozulcak.kesin emınım oda bu durumda kalsa esi kızcak olsa oda yapmaz.bana geliince niye böyle anlamıyorum.Yakın arkadaşsanız o ayrı.
Şahsen ben yakın arkadaşım için bi kereliğine mahsus fedakarlık yapardım o da çocuğunu hastaneye götüreceği için. Çünkü başka zaman da benim ona işim düşebilir o da beni idare eder diye düşünürüm. Patron durumu görüp senin vardiyana karışırsa kusura bakmayın ben hastane işi olduğu için tamam dedim tek sefer, benim de bi düzenim var olur olmadık vardiyamı değiştiremem dersin.
İyice emin olmak için sordum.insanız yanılabiliriz dısardan bir elestiri faydalı olur diye düsündüm.Konunuzu baştan sona okudum
Konu başlığında da haklı mıyım haksız mıyım bilemedim yazmışsınız. Nacizane fikrimi söyledim ama siz zaten kendinizi haklı görüyorsunuz neden sordunuzki o zaman?
Ona anlattım ama anlamak ıstemıyor.onun istedigi sabah ise gelmemekti istedigi olmayınca rahatsız oldu.Sirf hastane dedi diye vicdan yapiyorsun bence arkadasinada seninle ilgili degil benim is yerine tavrim bu de sen ise gelip oyle cik canim ben oyle yapiyorum de
Cocugun burnundan et alıncak onun kontrolu yapılcak.ayrıca cocugu cok sakin.Küçük çocuğu hazırlayıp dışarı çıkarmak büyük işkence, hele de hastaysa ..arkadaşın bunları hesaba katarak yardımını istemiştir sanırım . Ayrıca gezmeye gitmeyecek ,keyfi bir durum değil..bunun için fedakarlık yapılabilir
Egerki ben erken ise gitmedim diye arkadasım randevuya gidemicek olsa gercekten kızmaya hakkı var dıye dusunuyorum.ama her sekil yetisiiyor hastaneye.sımdı ben boyle fedakarlık yapsam herseyde hayat guzelmıs erken gelirmısın diyecek patronum okadar elamanı var ama hep benden fedakarlık ıstedıler yıllardır.esimde yıllardır fedakarlık yapıp karsılıgını alamadıgı gordu.bırkac ay once fazla saat calıstım patromum farkınıda ödemedi esimde gordu bu durumu ekstraa bisey yapmamı yasakladı eger yaparsam esimle aram bozulcak.Küçük çocuğu hazırlayıp dışarı çıkarmak büyük işkence, hele de hastaysa ..arkadaşın bunları hesaba katarak yardımını istemiştir sanırım . Ayrıca gezmeye gitmeyecek ,keyfi bir durum değil..bunun için fedakarlık yapılabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?