canım konuyu en baştan okudum, arkadaşlar çok doğru söylemişler,dediğin gibi net bir konuşma yapmalısın, eğer etkili olmazsa düğünü ertelemeyi düşünmelisin ne kadar para verilmiş olursa olsun. bu senin hayatın ve bunlar ileride yaşayabileceklerine bir örnek.zaten başka bi şehire gideceksin, kendi ailen yanında olmayacak, eğer daha şimdiden kaynanan para mevzularına karışıyorsa ilerde herşeye karışmayacağını nerden bileceksin? gün gelecek diğer kardeşlerin ihtiyaçları olacak, düğündür nişandır, yine size düşecek ödemeler gibime geliyor. başta tavrını net koy, sonra üzülme.
bir de bence en önemlisi, hastaymışsın ve hastalığın üzüldükçe kötüleşiyormuş.seni böyle üzen, zor duruma sokan adamın vicdan azabı çekmesi lazım. bunu da konuşurken dile getirirdim ben olsam. bu bir hayat kurmak,birbirine destek olmaksa eğer, hani nerde sana destek olacak kişi?? sadece senden bekliyor destek olmanı. bu yanlış. sen de kendini üzme,ona açık ve net konuşursun, olursa olur olmazsa olmaz dersin, düğünü de erteleyelim o zman en iyisi o dersin. isterse çaba sarfeder..
bir de bence en önemlisi, hastaymışsın ve hastalığın üzüldükçe kötüleşiyormuş.seni böyle üzen, zor duruma sokan adamın vicdan azabı çekmesi lazım. bunu da konuşurken dile getirirdim ben olsam. bu bir hayat kurmak,birbirine destek olmaksa eğer, hani nerde sana destek olacak kişi?? sadece senden bekliyor destek olmanı. bu yanlış. sen de kendini üzme,ona açık ve net konuşursun, olursa olur olmazsa olmaz dersin, düğünü de erteleyelim o zman en iyisi o dersin. isterse çaba sarfeder..