Haklimiyim haksizmiyim

Bastan aliyorum annem ve teyzem memlekete gidecek gitmeden kuran okutalim senin evinde iyi olur dediler bende kirmadim kalabalik olmasin ama dedim cunki maddi olarak pek hazirlikli degilim tum hazirliklari annem ve teyzem yapacak yengem ve kuzenim kuran okuyacak cumartesi is cikisi yapalim pazar dinlenirim diye anlastik 3 gun once gorumcemede soyledim ayip olmasin diye cunki kac kere davet ettim gelmediler bugun beni aradi benim hoslanmadigim arkadasinada soylemis onla geliyor ben bu kizdan dugun gunu yaptiklarindan dolayi hoslanmiyorum (tanimiyorum hakkinda iyidir kotudur pasaklidir titizdir diye yorum yapamam haliyle) gorumcemede soylemistim dugun gunu sakin bizi bir araya getirme diye simdi gelecek mesafemiz uzak sayilir otobusle 1 saat kadar aksam saati olacagindan yatiya kalacaklar istemedigim ot burnumun dibinde herseyden once gorumcemin birini davet ederken sormasi gerekmezmi? Annesi yengesini getirmezken illa arkadasini getirmesi normal mi?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ne demek ayip olmasin diye gorumcemide cagirdim?
Mevludu sadece kendi akrabalarin icin okutmak istemissin sen , esin cok hakli...

Cok ayip senin yaptigin mevlude komsular bile cagirilir...

Tüm yorumları okudum ve eşin haklı.
Düğününüzü rezil ettiyse, düğün eşinin de düğünü değil miydi?
Dua okutacaksınız onda bile "o gelmesin hıh" triplerindesin.
Ayrıca ayıp olmasın diye görümceyi de çağırdım ne demek? Görümce dediğin insan kocanın kardeşi, dış kapı mandalı değil ki.

Annem yengem kuzenim gelcek demişsin. Sanki gun yapion da aradada ni kuran okuyalım demis gibisiniz pardon ama. Mevlut bu azicik insan davet edin. Konu komşu akraba es dost. Gorumceni bile ayıp olmasin diye cairmissin ki kizin misafiri de batmis sana. Valla ben anlamiom yaa ..

Allah allah,gelse ne olacak ki,anlamadım ben.Benim bildiğim herkes çağrılır zaten.

yani bildigim mevlüt kalabalıkla olur.
3-5 kişiyle ne mevlütü olurki...
haksızsınız... gelmesin ne demek. tanrı misafiri.

bu kadar basit bir mevzudan tartışmışsınız. bence sen haksızsın. görümcenden hoşlanmıyor olabilirsin, belki evine,tanımadığın bir insanın gelmesini istemiyor olabilirsin. ama öyle bile olsa görümcene arkadaşını getirme dememeliydin. o arkadaş, kötü biri olsa zaten eşin de rahatsız olurdu sana çıkışmazdı, belli ki tanıyor. hem mevlüt kalabalık olur. konu komşu eş dost...

Hem haklısın hem haksızsın. Haklısın çünkü senin evin gelecek kişileri de sen davet edersin, başkasına vazife bir konu değil bu. Haksızsınız, sanki ev sadece sizin eviniz ve sadece sizin aileniz var gibi eşinizin ailesini hiçe saymışssınız resmen. Annesini, abisinin eşini çağırsın demişsiniz, yalnız mevlüt veren sizsiniz bu sizin vazifeniz bilmem farkında mısınız? Kayınvalidenizi, eşinizin akrabalarını vs hiçe saymışsın resmen. Ve emin ol evliliğinizin başında yaşadığınız bu şey ısıtılıp ısıtılıp önüne gelecek.

sizinki mevlutten ziyade gün oturması gibi o kadar kişiyle Mevlüt duymadım ben bide tanı tanıma görümcen tanıyomuş hepi topu 1 kişi dua okunacak amin diyen ne kadar çok kişi olursa o kadar iyi bence sevaptir

💕01.01.04 Canım
10.04.14 Canımın canı 💕

Bana sorsaydi cagiriyim mi diye daha farkli olurdu emri vaki yapinca bende istemedim pek hoslandigim soylenemez arkadasindan

kızı bitek düğünde grmussun ne ara tanısında hoslanmadin

💕01.01.04 Canım
10.04.14 Canımın canı 💕

kaprisli ve bencilsiniz ayıp olmasın diye görümcemi çağırdım ne demek o ilk çağırılacaklardan olmalı zira o ev aynı zamanda kardeşininde evi size sormadan yanında birini getirmesi ayıp olmuş ama bu kadar büyütecekte birşey yok insan eşinin hatrı için nelere katlanıyor ne var sanki görümcenizin eşinizin hatrı için 1 gün sabretseniz

koni sahiplerine haksızlık diyince konular birden şekil degistiriyo nedense önce kızı sadece düğünde gördüm samimiyetim yok dendi emrivaki yapıldığına kizdigini söyledi ilerleyen sayfalarda kız düğünü rezil etmiş oldu evinde kalacak oldu haklısın canım dibine kadar haklısın

💕01.01.04 Canım
10.04.14 Canımın canı 💕

aklın yolu bir yorumunu yeni okudum ama aynı şeyleri yazdım

💕01.01.04 Canım
10.04.14 Canımın canı 💕

HAKSIZSIN......
Niye hemen yok gelmesin falan diyorsun ki?gelse ne olur?
O kisiyide esinin tarafi say,gorumceni bile ayip olmasin diye cagirmissin.hiccc sevmem boyle insanlari
Esinin baska akrabasi falan yokmu,niye cagirmiyorsun?
Bu davranisla mevludunuz insallah kabul olur.......

Konu sahibi hakli miyim haksiz miyim demis ama baştan sona okudum kendini hakli çıkarana kadar eski konulari dahil acmis durmuş. He haklisin he.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kıızn gelmesine neden takıldınız hiç anlamadım
ayıp etmişsiniz bence
mevlüt zaten kalabalık olur

Bütün cevapları okudum. Görümce ve belki diğer eşinizin akrabalarıyla sorun çıkması için fırsat kolluyorsunuz, itiraf edin.

Mevlütten gelmek isteyen insanı kovmak saçmalığına da ilk defa rastlıyorum. Sadece kendi ailenden 3-5 kişi çağır, görümceyi sadece ayıp olmasın diye çağır, sözümona mevlut yap. Mevlüdün amacını yanlış anlamışsınız ailecek, ya da kendinizi kandırıyorsunuz.

Baştan sona haksızsınız evet.
Düğünde rezillik çıkarma mevzuunu da okudum. Düğüne gelip de kapıdakalan her insan düğün sahiplerini arardı herhalde, ister geç gitsin, ister erken. Hem siz niye telefon geldi diye apar topar düğüne gidiyorsunuz ki? O kız nasıl otobüsü tek başına kaldırıyor. O otobüsün şoförü niye tek kişiyle gidip, diğerlerini beklemeyecek kadar saf? Kusura bakmayın da misafirlerinizi ve düğününüzü kontrol altında tutamamış, her şeyi yüzünüze gözünüze bulaştırmış, suçlu olarak da kızı çıkarmışınız. Hoş, diğer yorumlarda dendiği gibi, anlattıklarnızda tutarsızlıklar var.

Bence artık mevlüdü yapmasanız da olur. Kavga dövüş, milleti kovarak yapılmış mevlütten ne hayır gelir.

Söylemeden edemedim. Görümcenizi kendi abisinin mevlüdüne ayıp olmasın diye davet ederek lütfetmişsiniz. Minnettar kalmalı size bence. :)

Bencilliğinizi, sorun yaratma hevesinizi acilen aşın.

Siz haksızsınız. Kusura bakmayın ama yeni evlilerin evinde mevlüt hem erkek tarafı için hem kız tarafı için yapılır. Birincisi sen sadece görümceni aramışsın ve o da 'ayıp olmasın diye'... Sen kendi kendine mi evlendin? Bir kocan ve onun ailesi yok mu? İkincisi mevlüt sevap işidir. Görümcen geliyor yanında bir arkadaşını getirse ne olur batar mısınız? Üstelik bir de açıp suratına istemiyorum getirme demişsin, çok ayıp. Bence git eşinden de görümcenden de özür dile.

Aramizda samimiyet nagmina birsey yok zaten gorumcemle davet edeyim mi diye sormamasina kizdim o yuzden geri cevirdim birde o kizdan pek hoslanmiyorum

görümcen senin evine yemeğe çağırmıyo mevlüde çağırıyor farkında mısın
abartmışsın iyice
şimdi de yok kızdan hoşlanmadım vs diye üste çıkmaya çalışıyosun
zaten mevlüt yaptığınız saat te ayrı bi saçma
kızın kalacağını da sen kendin söylüyosun onlar kalacaklarını söylememiş ki

görümceni de ayıp olmasın diye çağırdım demişsin
hayır lütfetmiş gibi yazmışsın
eşinin ailesi sonuçta

bence mevlüdü iptal edip başka gün yapın
bidakine de hepsini arayıp incelikle davet et
daha 3. ayda kavga çıkarmışsın resmen

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…