Haksız mıyım böyle düşünmekte ?

sadece_ben

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2009
982
1.975
658
Manisa
iyi sabahlar kızlar. Ben yaklaşık1,5 aylık evliyim. Evlenmeden önce eşimin ailesi sadece gelinliğimi aldı. Geri kalan her şeyi biz eşimle yaptık. Düğünde takılan altın ve paraları ali cengiz oyunu yapıp elimizden aldılar. Düğün borçlarını kapatacaklarmış. Çok şükür düğün salonunun parasını ödediler.(!) Sizce bu durum normal bir şey mi? Eşimle bu konuyu konuştuğumda bana hak veriyor fakat ailemin geçmişte yakın akrabalarına taktıkları altınlardı, sen mi yaptın onları diyerek ailesini de korumayı ihmal etmiyor. Benim gözüm falan yok altında ama yapılan yanlış geliyor. Ben çocuklarıma asla böyle bir şey yapmayacağım...

Canım, yeni evli çifte altın takma olayı gelenek ve bir sürü farklı nedenle yapılıyor. En güzeli, "gençler yeni bir hayat kuruyor, bir ton da masraf oldu destek olalım" mantığında yapılan. Siz çalışıp kazanıyorsunuzdur, çok da dert etme bence. Olan olmuş giden gitmiş zaten, bu saatten sonra konuyu açmak eşini üzmekten başka bir işe yaramaz.

düğünden sonra hep bu altın muhabbeti olay olur zaten....
herkes hakkı olduğunu zanneder ve tabiki takılan altın gelin ve damadındır...
haklısın sen bu konuda gözün olmasada hakkın onlar senin senin hakkını neden başkası kullansın...
evet daha önce başkalarının düğününde takarlar ama kendi çocukları için takarlar....
ne aç gözlü insanlar var yaa....

evet haklısınız. Bu konuyu tekrar tekrar gündeme getirmek ikimizi de üzüyor. Boşvermek en iyisi. Ama erkek veya kız evlat sahibi olan aileler evladının düğünü derneği için önceden 3 - 5 kuruş biriktirmeli ki çiftler evliliklerinde borç altında ezilmesinler.

düğünü hakkıyla yaptılarsa bilezikler hariç herşeyi alırlar,alsınlar hakları.
Ama herşeyi yaptılarsa tabi,...eşyayı,gelinliği,nişan düğün çarşısını,düğün salonunu,davetiyeleri vs vs...

valla dediğim gibi gelinlik , bindallı ve düğün salonu parasını verdiler. Allahtan bizden gelen altınlara dokunmadılar ve de bileziklere. Eşyalarımızı biz taksitle aldık. Şimdi onları ödüyoruz ve evimde o kadar çok eksik var ki...

Aynen katılıyorum sana canım benım dugunumde altınları getırıp kaynanama vermısler bıze takmadılar bıle yuzunu gormedık onuda borclara vermıs guya.. doğruysa tabi." sadece_ben" kafana takma canım haklısın ama boyle seylerde hep kendılerını savunurlar sankı dugunu o altınlara guvenıp yapıyolar..

Canım bizimkiler onları da yapmadı,artık babam ben alırım gelinliği diye çıkıştı sinirden,Ama sağolsun bizimki halletti kendi imkanlarıyla.
Herşeyi de kendimiz aldık,onlar sadece gelin aldık diye övündüler,sadece bu.
Bi tane bilezik taktılar bide sağolsunlar :) şaka gibi :)

Düğünden sonra paraları almak istediler yüzsüzce,tahmin etmiştim önceden böyle yapacaklarını araya birilerini soktum,halamı,teyzemi.
Onlar alttan alttan konuştular ve düğünden sonra da yanımdan ayrılmadılar evimize gidene kadar.
Onlardan çekindiklerinden isteyemediler.

Napcan,yüzsüze karşı sinsi olcan arkadaşım .:)

aynen ben de görmedim kim ne takmış ne etmiş.Takı sandığındaki zarflar bi anda uçtu gitti. Sadece bizim tarafın takıları ve eşimin taktıkları geldi ertesi gün. Düğün salonu parasını ödemişler. Te allamm madem salona verecek paranız yoktu ne diye onca sene evlenin evlenin diye baskı yaptınız:))))))

Kalbimecruh, bir tane bilezik mi??? şaka gibi gerçekten... Eskiden erkek tarafının şanıydı takı takmak falan . Ama artık herkes uyanıklık peşinde. Ya sen erkek evlat evlendiriyorsun insan hiç mi özenmezz.. Tabi imkanı olmayanlara bir sözüm yok. Lafım kendinde her şeyi olup evladından sakınana.

bende bunu anlamam. madem düğün için verdiğin parayı alacaksın neden yapıyon?
madem yaptın neden tüm altınları ve paraları alıyon?
keşke ne kadar verildiği onların ne harcadığı bilinseydi de o kadar para verilseydi.
hem eşinizin dediği çok düşündürüyor;
onun ailesi ve akrabaları takmışta senin akrabaların takmamış mı önceden?

haklısın cnm ama bunun üstüne gider kafaya takarsan sen kendine etmiş olursun ..hakkını aramaya düşersen eşinin aylesiyle kotu olur bu durumda eşinle senin ilişkine yansır...boşverrrr unut gitsinn... daha gençsiniz bence bir birinize destek olarak ne altınlar ne paralar biriktirirsiniz..

cnm bizde 1 ay oldu evleneli bizim takıları salonda kayın valdem almıştı düğün sabahı çantayla getirdi açmamış bile çantayı. beber saydık borçlarımız vardı bileziklerim ve setim hariç takılan hepsini borçlarımıza verdik çok şükür bi sıkıntı yaşamadık.

yapılan çok ayıp ama boşver cnm üzme kendini. herek kendi değerini kendi belirler

Benim ailem altın almadı çünkü açgözlü değillerdi. Üstelik eşyaları alırken de yardım ettiler. Evimi döşerken hep yanımda oldular. Eşimin ailesi ise hep gösteriş peşinde. Düğünde para saçıp durdular. O paralar aslında bizim paralarımızmış sonradan öğrendik:)) Ama eşim de anlıyor her şeyi aslında ve ona göre davranıyor. Ben susuyorum artık bu konuyu açmıyorum...

Kod:
ailedeki en önemli şey huzur iyi geçinebilmek... Eşimin ailesine her zaman saygı gösteririm çünkü onun annesi ve babası sonuçta onu büyütmüş beslemişler. Annem de bana " Senin kocan altın gibi boşver huzursuzluk çıkarma " dedi son görüştüğümüzde. Ama işte insan kızıyor ama aslında önemsememek gerek.

Canım Hiiiiç takma kafana derim. Olmuş bitmiş artık böyle bişey yapmışlar eşin senin yanında olduktan sonra hepsi halledilebilir.Birlikte sırt sırta verdinizmi borçlar da ödenir.. Onlarn dugune gelen altınlardan daha da fazlasını biriktirirsiniz inşallah:) Düşünme artık kocatıyolar hemen böyle düşündüre düşündüre

ayy iyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Aminn inşaallah Allah hepimizi hiç kimseye muhtaç etmez...

normalde düğünde takılan her şey gelin ve damada hediyedir ama sanırım herkes kafasına göre bişiler yapıyo. biz eşimle ne kendi ailemden ne de onun ailesinden beş kuruş almadık. aslanlar gibi her şeyimizi en ufak ayrıntıya kadar kendimiz yaptık. kimseye de söz hakkı doğmadı. ama senin yerinde olsam vermezdim. onlar eşinin ve senin hediyen.

zaten benim vermeme gibi bir durumum olamadı takı sandığı gözümün önünden uçtu gitti:))). Şimdi haklarını yemeyeyim bazı masraflar yaptılar, benim ailem de masraf yaptı, evimin eşyalarını aldı ama eşimin ailesi altınları aldı benimkiler dokunmadı. Fark burada. Eğer benim hakkım varsa ben hakkımı helal etmiyorum. Çünkü bize yaptıkları çok yanlıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…