Haksız mıyım

Anlatırsam ban yiyebilirim dimi Mune abla yani dini içerikten ne şekilde ban yiyoruz
Şöyle diyeyim anneanneme kediyle alakalı bir dini hikayeyi anlattığım zaman onun aslında o şekilde olmadığını iddia ediyor. E dini kaynakta gördüm dediğimde de katılmamakta ısrar ediyor.
Ablacım anlatma lütfen çünkü anlatınca ister istemez hadis ve ayetler yazılıyor, konu ana içerikten ekseninden çıkıyor ve sonrası malum.
Anneannene gelince yaşlıların birçoğu çocuk gibi oluyor, evde herkes onları dinlesin, onların kuralları geçerli olsun istiyorlar, biraz anlaşmazlık çıkınca küsüp ağlıyorlar, dedenle bir süre sonra barışırlar, onlar barışana kadar anneannen ne derse he he deyip kendi istediğini yaparsın, senin yaşlarındayken insan herşeyi kafasına takıyor ama yaş geçince her lafı kafaya takmamayı öğreniyorsun, abla ben sözlerden çok etkileniyorum diyorsan da anneannen ne zaman ne laf diyecek bilirsin tanırsın çünkü, o anlarda tak kulağına kulaklığı müzik dinle, yüzünde bir tebessümle çekil odana.

.
Ben yurtdışında okuyorum ama sonuçta kışın ve yazın eve geleceğim. En az 1 ay birlikte yaşamaktan bahsediyorum.

derdi çekecek kişi anneniz ve kadın yanlız
bırakın gelsin 1 ay dişinizi sıkın bende 12 ay zannettim 1 ay nedir ya
göz açıp kapanıncaya kadar
sizinki bencilliğe yürüyor
aileye düşkün olmamak farklı

Anane büyük ihtimalle gelecek bunda da abes bir durum yok zor durumda bellik ananen ve i annende destekleyecek .Bence sen kediye odaklan ,anane o kediyi attırmasın evden.Hani annen de bilsin ki kediye sahip çıktığım sürece sorun olmayacak.Bence kedi konusunda telkin yapmalısın.

Dinden başlayıp kendinizi kovmak istese Peygamber efendimizin kedisinin adi Müezza di diyiverin. Peygamberden daha iyi bilecek değil ya. Şu hayvanları bi rahat bıraksınlar. Artı: artık o sizin eve gelecek. Size tekrar karışmaya başlasa ona göre cizgi cekin ve müsade etmeyin

Arkadaşlar sorun şimdilik çözülmüş gibi duruyor.. Eve dönüp evde kalacakmış.
Benim burada anlatmak istediğim gelip temelli yaşayacak olmasıydı. Toplamda 4 ay yaşayacak olan benim. Sevmiyorum değil ama 13 sene geçirip yanlarından travmalarla ayrılınca insan bir acaba diyor tabii. Benim de elbette çok yanlışım var o 13 senede ama insan gençken daha farklı oluyor sanırım. Hani haklarımı korurken saygısızlık yapmak istemiyorum annemin hatırı için

Artik buyudunuz size bu sekilde karisamaz oda daha fazla yaslanmistir zaten. Yasli ve buyuk diye kimseye saygi gostermek zorunda degilsiniz ben boyle düşünüyorum kendi ailemdede aile buyukleri var beni geren bisey soyleseler cevabini alirlar sizde öyle yaparsiniz annenizde aglarsa aglasin once kendi kizini düşünmesi gerekir. Zaten senede bir iki ay ondada saglam durun cevabini verin aglamalara sizlamalara kulak tikayin gecer gider. Belki barisir oda dedeyle

Annenle anlasabiliyorlar mi?
Yani sen ozgurluge alistim dedigine gore annenle boyle problemlerin yok.. Anneannen bu kadar müdahil bi tip ise annen de farkindadir ve rahatsizdir diye düşündüm..

annenızle aynen bıze anlattıgınız gıbı konusup anlattınız mı
Evet elbette anlattım. Bu zaten milyonda bir olabilecek bir şey dedi. Ama sen böyle diyorsan demek ki benim başıma gelse beni sokakta bırakırsın çocuk gibi artık onu idare etmeyi öğreneceksin dedi. Gelirse de karışamaz diyor ama o öyle pek karışamam diyecek birisi değil. Evde kedi olması bile sorun onun için.
Zaten kimse bana kızmasın belki ban bile yerim ama o kediyi evden yollarlarsa zaten benimle asla konuşmasınlar. Annem hayatta yollamaz ama anneannem hiç sevmiyor kediyi
Aslında sorun şu, uzun bir süre beraber yaşayınca travmatik etkileri oldu. Yaşamış olabilirsin tamam her şey için özür diledik işte yine öyle olacağını düşünüyorsan senin sorunun kafasında.
Özetle şimdilik böyle bir durum gözükmüyor. Evine dönmüş. Ama işte yeniden o günlere dönecek olma ihtimali bile fena

Kedinizi ne tür dini sebeblerden istemiyormuş evde? Dini başka bir dinse bilemem ama islam dininde kedi özel bir hayvandir ve temizdir içtigi sudan abdest bile alinirmiş. Neyse dini içerikten bab almayalim.

Kedi olayina kadar sana biraz çemkirecektim kadina acimistim ama haklisin ben olsam ben de istemem onu evde. İnsallah anneni ikna edersin

ben sızın endısenızı anladım ve hakda verdım gecmıste yasadıgınız seylerı sız bılırsınız neler yapmıskı boyle tedırgın olmussunuz benımde bu tarz annanem vardı sımdı hayatda degıl allah rahmet eylesın gercekten zor bazı ınsanlar sızı anlıyorum ama annenız ıcın gorusmenız gerektıgınde ıdare edın ayrıca kedınızı evden falan atamaz dagdan gelıp bagdakını kovamaz

Şöyle diyeyim anneanneme kediyle alakalı bir dini hikayeyi anlattığım zaman onun aslında o şekilde olmadığını iddia ediyor. E dini kaynakta gördüm dediğimde de katılmamakta ısrar ediyor.
o onun bılgısızlıgı
islam dininde kedının yerı ozellıkle ayrı tutulmustur hatta peygamberımıze kedıseven derlermıs yedıden fazla kedısı oldugu bılınırmıs en meshuru muezza ısımlı kedısı.
peygamberımız kıyafetının ustunde uyuyakalan o kedıyı uyandırmamak ıcın kıyafetını kesmıs .

bılmeden konusanlara hep sinir olmusumdur. ben olsam hıc umursamam agzı olan konusuyor ıste neyse zaten konunun bunla hıc alakası olmamalı sız ıstıyorsunuz bıttı gerısı kımseyı ılgılendırmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…