- 12 Temmuz 2006
- 58.701
- 224.237
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi baklavacheesecake
-
Anlatırsam ban yiyebilirim dimiMune abla yani dini içerikten ne şekilde ban yiyoruz
Ablacım anlatma lütfen çünkü anlatınca ister istemez hadis ve ayetler yazılıyor, konu ana içerikten ekseninden çıkıyor ve sonrası malum.Şöyle diyeyim anneanneme kediyle alakalı bir dini hikayeyi anlattığım zaman onun aslında o şekilde olmadığını iddia ediyor. E dini kaynakta gördüm dediğimde de katılmamakta ısrar ediyor.
.
Ben yurtdışında okuyorum ama sonuçta kışın ve yazın eve geleceğim. En az 1 ay birlikte yaşamaktan bahsediyorum.
Arkadaşlar önceki konumda yazmıştım aileme düşkün olmadığımı ve annemin de bunu çok sorun ettiğini, hatta ağladığını.
Biz anneannemle yaşıyorduk. İki sene önce annemle kendi evimize çıktık. Bugün anneannem bize geldi. Dedemle kavga etmiş evi terk etmiş. 1 haftadır teyzemde kalıyormuş. Şimdi bizde kalma durumları havada uçuşuyor. Annemin konuşmasına kulak misafiri oldum. Yatak ayarlayacağını (ev 2+1 ve ufak) kedinin kumunu banyoya kaldıracağını söylüyordu.
Diyebilirsiniz ki ne biçim torunsun, ne demek anneannenle yaşamak istememek. Çok zor şeyler yaşadım. Aynı evde yaşarken her şeye karışırdı. Sürekli eleştiri alırdım. Kendimi asla genç kız gibi hissedemedim. Rahat olamadım. Annemle anne kız gibi hissedemedim. En ufak hatamda küsüldü. Eve azıcık geç kalsam sürekli nerede olduğum neden geç geldiğim kimle olduğum soruldu.
Bütün bu sebeplerden ötürü psikolojim bozuk.. Eleştiriyi artık kaldıramıyorum. Bu kadar şeyden sonra aileme düşkün olmamı beklediği için anneme çok kırgınım.
Yine bunları yaşamak istemiyorum. Çok alıştım özgür olmaya. Dahası kendisi kedimizi hiç sevmiyor. Dini sebeplerden ötürü. Annem tabii ki bir lafla kedimizi yollayacak birisi değil ama emin olamıyorum.
Anneme bu kaygılarımı anlatmak istiyorum ama benden düşkünlük bekleyip ağlayan insan derdimi doğru düzgün dinler mi? Bence beni dinlemeyecek ve haksız çıkartacak.
Ben yurtdışında okuyorum ama sonuçta kışın ve yazın eve geleceğim. En az 1 ay birlikte yaşamaktan bahsediyorum.
Eski konumu okursanız sorunu anlarsınız. 13 senedir yaşadığım şeyleri gene yaşamaktan o kadar korkuyorum ki. Yazın 3 ay kışın 1 ay şeklinde. Ben özgür olmaya çok alıştım. Şimdi mesela dışarıdan yemek falan söylesem ne gerek vardı bunlara para veriyorsun diyecek mesela. Dolaşmak isteyeceğim nereye neden gidiyorsun kaçta geleceksin diyecek.
Yeniden o kurallar içinde yaşamaya çok hazır değilim sanki. Ben kesinlikle haksızım biliyorum ama iki senedir eve geldiğimde o özgürlüğe çok alıştım. Yine o saygılı ekmekkadeyifi olabilecek miyim, bir çok şeyi kabullenebilecek miyim, ona yanlış yapmadan annemi üzmeden hakkımı arayabilecek miyim?
Evet elbette anlattım. Bu zaten milyonda bir olabilecek bir şey dedi. Ama sen böyle diyorsan demek ki benim başıma gelse beni sokakta bırakırsın çocuk gibi artık onu idare etmeyi öğreneceksin dedi. Gelirse de karışamaz diyor ama o öyle pek karışamam diyecek birisi değil. Evde kedi olması bile sorun onun için.annenızle aynen bıze anlattıgınız gıbı konusup anlattınız mı
ben sızın endısenızı anladım ve hakda verdım gecmıste yasadıgınız seylerı sız bılırsınız neler yapmıskı boyle tedırgın olmussunuz benımde bu tarz annanem vardı sımdı hayatda degıl allah rahmet eylesın gercekten zor bazı ınsanlar sızı anlıyorum ama annenız ıcın gorusmenız gerektıgınde ıdare edın ayrıca kedınızı evden falan atamaz dagdan gelıp bagdakını kovamazEvet elbette anlattım. Bu zaten milyonda bir olabilecek bir şey dedi. Ama sen böyle diyorsan demek ki benim başıma gelse beni sokakta bırakırsın çocuk gibi artık onu idare etmeyi öğreneceksin dedi. Gelirse de karışamaz diyor ama o öyle pek karışamam diyecek birisi değil. Evde kedi olması bile sorun onun için.
Zaten kimse bana kızmasın belki ban bile yerim ama o kediyi evden yollarlarsa zaten benimle asla konuşmasınlar. Annem hayatta yollamaz ama anneannem hiç sevmiyor kediyi
Aslında sorun şu, uzun bir süre beraber yaşayınca travmatik etkileri oldu. Yaşamış olabilirsin tamam her şey için özür diledik işte yine öyle olacağını düşünüyorsan senin sorunun kafasında.
Özetle şimdilik böyle bir durum gözükmüyor. Evine dönmüş. Ama işte yeniden o günlere dönecek olma ihtimali bile fena
o onun bılgısızlıgıŞöyle diyeyim anneanneme kediyle alakalı bir dini hikayeyi anlattığım zaman onun aslında o şekilde olmadığını iddia ediyor. E dini kaynakta gördüm dediğimde de katılmamakta ısrar ediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?